Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Friday, March 15, 2013

happy 23rd

Assalamualaikum and very good morning to all of u..

Entry ini sepatutnye ditaip pada 6 march hari tu tp disebabkan kekangan masa, maka ianya ditaip hari ni.. kahkahkah..

hey uolls , nk dengar cerita tak? ha tak nak, takpe iolls nk cerita jgk.. *ping ping ping..* sbnrnye aku tengah dgr lagu didi alias ni, duk ping ping ping dari tadi.. takpe kite bg lah peluang dia nk jd penyanyi pulak kan..*pitam*.. eh aku bukan nk cite pasal didi sebenarnye.. ceritanya begini, 

"6 MARCH 1990, telah lahir seorang bayi yg comel lagi comel dan comel ke dunia.. maka gembira lah Puan Nafisah dan Arwah En Kamaruddin .. gembiralah mereka sekeluarga dgn kehadiran puteri bongsu mereka itu.. Bayi itu diberi nama Nur Maizan Azyyati Binti Kamaruddin.. Bayi itu dididik dgn penuh kasih syg sehingga lah kini tahun 2013, bayi itu telah bertukar menjadi seorang wanita*eh wanita ke?!* yg comel lagi comel dan comel.. kahkahkah izinkan aku memuji diri sendiri dihari yg penuh bahagia ini.. hahaha hakikat nya aku adalah tak comel pon, tapi bersyukur dgn kurniaan Allah.."

Alhamdulillah, 23 tahun diberikan peluang oleh Allah untuk terus bernafas di atas muka bumi ini.. bersyukur sgt kerana diberi peluang untuk menambah kan amal ibadat dan berubah menjadi seorang hamba yang lebih baik.. 

aku bersyukur diberi keluarga yg sangat sangat sangat penyayang.. Ma thank you for everything.. terima kasih kerana bergadai nyawa untuk melahirkan anak mu ini..terima kasih kerana selalu ada bersama kita. Tiada apa yg mampu kite balas selain memohon doa kepada Allah supaya Ma diberi ganjaran syurga.. Abah, terima kasih .. walaupun kite tak sempat nak rapat dengan abah tapi kite tak pernah lupakan abah. tak pernah berhenti berdoa untuk abah. semoga Allah tempatkan abah bersama dgn golongan hamba-hamba NYA yg soleh.

Kakak thankkkkkk you.. tiada ungkapan yg mampu diucapkan atas setiap pengorbanan yg dia lakukan.. abg and family, terima kasih untuk segalanya.. sepupu-sepupu, my big family, best friend, kawan-kawan yang tak pernah tinggal kan aku dan selalu ada disaat aku susah dan senang, terima kasih untuk segala-galanya..  Terima kasih semua kerana sanggup layan kerenah budak cerewet dan gila-gila ini selama 23 tahun, hanya doa yg mampu aku balas untuk setiap pengorbanan kalian.. *sobsobsob touching..*

DuaPulohTigaTahun, dh makin tua rupanye aku.. Tiada ape yg aku harapkan , selain dari memohon kepada Allah supaya diberi kesihatan yg baik, rezeki yang halal, keluarga yang bahagia dan jodoh yg sempurna.. Jodoh yg sempurna bukan bermaksud aku mencari yg sempurna tp cukup kalau dia dapat menyempurnakan aku.. Dia mampu menerima kelebihan dan kekurangan aku, dia mampu menjadi anak yg baik utk Ma aku, adik yang memahami utk kakak dan abang aku, sepupu/anak saudara yg sporting utk family besar aku, kawan ceria untuk kawan-kawan aku dan ayah yg penyayang utk our kids.. Dan aku berharap dia mampu membimbing aku ke Jannah.. Harta? cukoplah jika dia mampu beri makan dan tempat tinggal yg selesa untuk keluarga kami nanti.. Rupa? cukup sekadar handsome dimata aku dan yg penting perlu SEPET... kikikiki 

story pasal birthday, oh malas nk cerita kisah org bg kek semua tu.. malas sangat -sangat... so HAPPY BIRTHDAY DIRI SENDIRI.. 



p/s : sebenarnye byk benda nk taip lagi tp tgk entry ni dh panjang, so cerita lain akan di taip ke next entry.. bile next entry, ha yg tu kite tak tahu.. sbb aku skrg mmg pesen malas giler nk menaip..




with love, 


نور ماءيزن ازيياتي بنت کامروددين

Thursday, March 14, 2013

Bicara Jodoh??

Dari jauh kedengaran riuh,
Bunyi suara2 yg menyakitkan hati,
Tiba-tiba mata ternmpak,
Si mate sepet nun dihujung sana,


Benci melihat si sepet and the gang..
Tiap hari benci,
Lama-lama timbul suka,
Makin lama muncul sayang,
Dari mata turun ke hati, 
Dari hati memohon petunjuk Ilahi..


Mohon diberikan jalan,
Andai dia lah org nya,
mohon di ikat menjadi satu,
Andai tidak,
Mohon dikekalkan sebagai teman..

Tuesday, March 5, 2013

Hari-hari senaman JARI

Assalamualikum.. Hye ollss..
Hari ni.3rd day di tmpt kerja baru.. 
Semuanye agak berbeza.. 
Aku mcm sedikit janggal sbb kena panggil bos 'tuan', biasanye panggil 'Encik' je kn.. Pengarah iolls Mejar and Penolong Pengarah plak Kapten..

Ms 1st day keje, aku borak lah dgn membe yg masuk keje skali dgn aku tu.. Kitaorg mcm pelik sbb tgk pengarah and penolong pengarah tu dsk relax je.. Tapi conversation kitaorg ni dlm kereta..
Tiba-tiba pagi smlm , ms aku tgh bt keje.. Tiba-tiba penolong pengarah dtg and ddk sblh meja aku..
P.P : oke tak keje dkt sini? Senang je kn nk buat keje ni.. 
Me : oke tuan.. Senang je.. :)
blablablablabla .. Byk lah weolls cerita, tiba2 dia ckp  :

P.P : sy ni bkn takde keje.. Byk keje tp keje sy semua kena guna sistem.. Waktu office hour mcm ni, line bz.. Sy suka bt keje tgh mlm.. Sbb tu sy nmpk mcm takde keje... 
Me : owhh.. ;)

Glupp, dia ni pesen yg blh bc gerak hati org ke? Hahaha.. Terkesima kejap aku..



#PrayForLahadDatu
Till we meet again..

With love,

نور ماءيزن ازيياتي بنت کامروددين