Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Tuesday, September 10, 2013

Kembali ke Sekolah

Assalamualikum and hai everybody..
Ayuh kembali ke sekolah ayuhh!!
Nk bgth 'i'm being a student again'..  ;)
Alhamdulillah, syukur yg amat kepada yg ESA sbb bg aku peluang utk aku gapai cita-cita aku..
Actualy masa 1st time check result UPU then i was like, what the hell.. Kejadahnya dpt Universiti Malaysia Terengganu.. Cos Alam sekitar pulak tu..
Aku amik masa yg agak lama utk fikir.. Hati ms tu 50/50.. Separuh nk pegi, separuh lagi tak nak sbb aku terlalu berharap utk sambung degree civil engineering.. Mcm kecewa lah ms tgk result.. Then aku tnya pendapat ramai orang tentang cos ni.. Ramai yg bg feedback yg positive, walaupon ade jgk yg  bg negative feedback.. 
Setelah berfikir dgn waras, akhirnya aku terima tawaran tu.. Sarjana Muda Teknologi (Alam Sekitar) or EnTec , bye Civil Engineering.. i will miss u.. ;'( 
2 week ddk sini dan aku rs oke je walaupun nk bergerak ke mana-mana agak ssh sbb tiada transport sendiri..
Terengganu? No mall, no cinema tp punya ketenangan.. Aku suka pantai... Org kata, Tak kenal maka tak cinta.. 4 tahun akan ddk sini, jangka masa yg agak lama maka rssa cinta tu harus di pupuk.. ;)
oke lah, aku dh mengantok.. Taip dlm keadaab mengantok, ayat tunggang terbalik harap di maapkan.. Btw aku harap korang doakan aku berjaya ye, dpt genggam segulang ijazah 4 tahun lagi..
Goodnite ;)
With love : نور ماءيزن ازيياتي بنت کامروددين

Saturday, May 18, 2013



17/6/2011 and 18/5/2012

We thought of you with love today,
But that's nothing new.
We thought about you yesterday,
And days before that too.
We think of you in silence,
We often speak your name,
Now all we have is memories,
And your picture in a frame,
Your memory is our keepsake,
With which we'll never part.
GOD has you in his keeping,
We have you in our heart...

Friday, May 10, 2013

Lelah dgn DOSA


"Bila hati dah penat buat dosa, itu tanda hidayah cuba peluk jiwa. Apa lagi? Balaslah pelukan tu erat-erat! Bukan senang nak dipeluk hidayah..."                                            


............................................................

Assalamualaikum and good morning jejaka kacak berbaju melayu dan gadis jelita berjubah sekalian.. kalau yg tak pkai baju melayu dan jubah dan terasa kacak/jelita, pon bolehh... Selamat berhari Jumaat, hari yg penuh berkat..


Bila bercerita tentang HIDAYAH, pada pendapat aku hidayah ni kalau dia nk datang, dia tak kira masa dan siapa.. siapa saja boleh dapat hidayah.. sama ada dia Islam atau bukan Islam.. 

Dulu aku pernah rasa pakai tudung ni adalah sesuatu yang membebankan.. Panas Rimas Leceh.. Kalau tak pakai tudung tu rasa 'free' je.. Rambut bebas terbang melayang dan nampak cantik sgt, macam-macam aksesori boleh letak atas rambut.. Dan kebetulan rambut aku mmg jenis yg tak bermasalah, pesen 'guna jari pon boleh'.. Lagi rasa best bila org puji rambut cantik, lagi lah rasa 'hebat' kan.. So dulu aku pakai tudung mmg pesen on/off pakai tudung.. Kejap pakai, kejak tak.. Aku pulak aktif bersukan, so kalau terlibat dgn aktiviti sukan, mmg aku tak pakai tudung.. Dosa Pahala aku tolak tepi.. 

Sampailah satu saat, masa tu tahun lepas *kalau tak silap aku*, aku tak ingat bulan berapa.. Aku solat maghrib kalau tak silap then aku menangis menangis dan mengangis.. Aku rasa mcm byk sgt dh dosa aku, rasa mcm tak tertanggung dan takot tak diampunkan.. Ya Allah , masa tu rasa mcm esk aku akan mati, mati dgn dosa yg menggunung.. Rasa lemah segala anggota tubuh.. 

Mula saat itu, tiap kali tak pkai tudung aku akan rasa serba tak kena.. rasa ada yang kurang.. Rasa tak selesa dan aku rasa aku buruk sgt kalau keluar ke tmpt yg ramai orang tanpa menutup rambut.. Aku tak lagi rasa pakai tudung tu Panas Leceh Rimas malah aku rasa selesa sangat.. Rasa tenang sangat.. Aku bersukan pun aku pakai tudung... 


 Kalau dulu tudung aku singkat, sekarang aku cuba dan berusaha untuk tutop apa yg disuruh oleh Allah..   Alhamdulillah sampai ke hari ini aku masih lagi berusaha untuk berubah dan cuba untuk istiqamah.. Masih byk yg kurang, masih byk yg aku perlu belajar.. Penampilan aku pon, byk yg kurang.. Bukan sahaja dari segi penampilan , malah dalaman juga byk yg perlu aku ubah.. Banyak sgt yg kurang.. 

Aku sangat-sangat berterima kasih dkt dua org tiga org manusia ni yg sangat-sangat mendorong aku untuk jadi yg lebih baik.. Thank to Dyra Hadi, KaaDabri dan mereka-meraka yang lain..

Alhamdulillah aku bahagia dgn kehidupan aku skrg walaupun tanpa insan bergelar lelaki disisi.. Aku masih mampu ketawa dan tersenyum.. Belom masanya untuk ber'teman' azie.. InsyaAllah suatu masa akan Allah gerakkan hati kau dan dia untuk bersatu menjadi yang halal.. 

Pesanan aku kepada semua dan diri aku sendiri, tak semestinya yg 'free hair', pakai seksi-seksi je yg perlu berubah, kita yg bertudung ni pun kena tgk diri kita.. masih banyak yg kurang.. masih banyak yg perlu dibaiki.. Allah membuka pintu taubat-NYA untuk kita, jgn lah kita sombang dgn tidak mempedulikan semua itu.. 




with Love
Azyyati Kamaruddin

Friday, March 15, 2013

happy 23rd

Assalamualaikum and very good morning to all of u..

Entry ini sepatutnye ditaip pada 6 march hari tu tp disebabkan kekangan masa, maka ianya ditaip hari ni.. kahkahkah..

hey uolls , nk dengar cerita tak? ha tak nak, takpe iolls nk cerita jgk.. *ping ping ping..* sbnrnye aku tengah dgr lagu didi alias ni, duk ping ping ping dari tadi.. takpe kite bg lah peluang dia nk jd penyanyi pulak kan..*pitam*.. eh aku bukan nk cite pasal didi sebenarnye.. ceritanya begini, 

"6 MARCH 1990, telah lahir seorang bayi yg comel lagi comel dan comel ke dunia.. maka gembira lah Puan Nafisah dan Arwah En Kamaruddin .. gembiralah mereka sekeluarga dgn kehadiran puteri bongsu mereka itu.. Bayi itu diberi nama Nur Maizan Azyyati Binti Kamaruddin.. Bayi itu dididik dgn penuh kasih syg sehingga lah kini tahun 2013, bayi itu telah bertukar menjadi seorang wanita*eh wanita ke?!* yg comel lagi comel dan comel.. kahkahkah izinkan aku memuji diri sendiri dihari yg penuh bahagia ini.. hahaha hakikat nya aku adalah tak comel pon, tapi bersyukur dgn kurniaan Allah.."

Alhamdulillah, 23 tahun diberikan peluang oleh Allah untuk terus bernafas di atas muka bumi ini.. bersyukur sgt kerana diberi peluang untuk menambah kan amal ibadat dan berubah menjadi seorang hamba yang lebih baik.. 

aku bersyukur diberi keluarga yg sangat sangat sangat penyayang.. Ma thank you for everything.. terima kasih kerana bergadai nyawa untuk melahirkan anak mu ini..terima kasih kerana selalu ada bersama kita. Tiada apa yg mampu kite balas selain memohon doa kepada Allah supaya Ma diberi ganjaran syurga.. Abah, terima kasih .. walaupun kite tak sempat nak rapat dengan abah tapi kite tak pernah lupakan abah. tak pernah berhenti berdoa untuk abah. semoga Allah tempatkan abah bersama dgn golongan hamba-hamba NYA yg soleh.

Kakak thankkkkkk you.. tiada ungkapan yg mampu diucapkan atas setiap pengorbanan yg dia lakukan.. abg and family, terima kasih untuk segalanya.. sepupu-sepupu, my big family, best friend, kawan-kawan yang tak pernah tinggal kan aku dan selalu ada disaat aku susah dan senang, terima kasih untuk segala-galanya..  Terima kasih semua kerana sanggup layan kerenah budak cerewet dan gila-gila ini selama 23 tahun, hanya doa yg mampu aku balas untuk setiap pengorbanan kalian.. *sobsobsob touching..*

DuaPulohTigaTahun, dh makin tua rupanye aku.. Tiada ape yg aku harapkan , selain dari memohon kepada Allah supaya diberi kesihatan yg baik, rezeki yang halal, keluarga yang bahagia dan jodoh yg sempurna.. Jodoh yg sempurna bukan bermaksud aku mencari yg sempurna tp cukup kalau dia dapat menyempurnakan aku.. Dia mampu menerima kelebihan dan kekurangan aku, dia mampu menjadi anak yg baik utk Ma aku, adik yang memahami utk kakak dan abang aku, sepupu/anak saudara yg sporting utk family besar aku, kawan ceria untuk kawan-kawan aku dan ayah yg penyayang utk our kids.. Dan aku berharap dia mampu membimbing aku ke Jannah.. Harta? cukoplah jika dia mampu beri makan dan tempat tinggal yg selesa untuk keluarga kami nanti.. Rupa? cukup sekadar handsome dimata aku dan yg penting perlu SEPET... kikikiki 

story pasal birthday, oh malas nk cerita kisah org bg kek semua tu.. malas sangat -sangat... so HAPPY BIRTHDAY DIRI SENDIRI.. 



p/s : sebenarnye byk benda nk taip lagi tp tgk entry ni dh panjang, so cerita lain akan di taip ke next entry.. bile next entry, ha yg tu kite tak tahu.. sbb aku skrg mmg pesen malas giler nk menaip..




with love, 


نور ماءيزن ازيياتي بنت کامروددين

Thursday, March 14, 2013

Bicara Jodoh??

Dari jauh kedengaran riuh,
Bunyi suara2 yg menyakitkan hati,
Tiba-tiba mata ternmpak,
Si mate sepet nun dihujung sana,


Benci melihat si sepet and the gang..
Tiap hari benci,
Lama-lama timbul suka,
Makin lama muncul sayang,
Dari mata turun ke hati, 
Dari hati memohon petunjuk Ilahi..


Mohon diberikan jalan,
Andai dia lah org nya,
mohon di ikat menjadi satu,
Andai tidak,
Mohon dikekalkan sebagai teman..

Tuesday, March 5, 2013

Hari-hari senaman JARI

Assalamualikum.. Hye ollss..
Hari ni.3rd day di tmpt kerja baru.. 
Semuanye agak berbeza.. 
Aku mcm sedikit janggal sbb kena panggil bos 'tuan', biasanye panggil 'Encik' je kn.. Pengarah iolls Mejar and Penolong Pengarah plak Kapten..

Ms 1st day keje, aku borak lah dgn membe yg masuk keje skali dgn aku tu.. Kitaorg mcm pelik sbb tgk pengarah and penolong pengarah tu dsk relax je.. Tapi conversation kitaorg ni dlm kereta..
Tiba-tiba pagi smlm , ms aku tgh bt keje.. Tiba-tiba penolong pengarah dtg and ddk sblh meja aku..
P.P : oke tak keje dkt sini? Senang je kn nk buat keje ni.. 
Me : oke tuan.. Senang je.. :)
blablablablabla .. Byk lah weolls cerita, tiba2 dia ckp  :

P.P : sy ni bkn takde keje.. Byk keje tp keje sy semua kena guna sistem.. Waktu office hour mcm ni, line bz.. Sy suka bt keje tgh mlm.. Sbb tu sy nmpk mcm takde keje... 
Me : owhh.. ;)

Glupp, dia ni pesen yg blh bc gerak hati org ke? Hahaha.. Terkesima kejap aku..



#PrayForLahadDatu
Till we meet again..

With love,

نور ماءيزن ازيياتي بنت کامروددين

Tuesday, February 12, 2013

Bicara sepi

Dikala mlm menggamit sepi,
pilu hati terkenang semua..
Jiwa meronta ingin bebas,
Hati meminta ingin tenang,
Otak merayu ingin lepas..
Namun tak siapa peduli..
Tak siapa mengerti..

Masing-masing membawa ego..
Membiarkan cerita tanpa kesudahan..
Membiarkan soalan tanpa jawapan..

Pada siapa ingin ku luah semuanya???

Bantu aku Ya Allah..
Jernih kan kembali kekeruhan ini..
Akrabkan kembali ikatan kami..
Suburkan semula kasih syg ini..

"Sesungguhnya air yg dicincang tidak mungkin akan putus.."

Selamat malam..
Assalamualikum..