Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Saturday, September 22, 2012

CINTA


Ada masanya kita perlu DUDUK SENDIRIAN.
BERSEORANGAN sambil merenung langit.
MEMIKIRKAN diri sendiri, hala tuju kehidupan.
Mengingati DOSA-DOSA lalu yg belum diampuni.
Mungkin masa ini BUKAN masa yang sesuai untuk MENCARI CINTA manusia.
Tetapi masanya untuk MEMPERBAIKI CINTA pada ALLAH


CINTA manusia andai diletak terlebih harapan, kelak kita yg KECEWA..
salahkan dia, dia salah kan kita..
Namun sedarkah kita yang kita letakkan harapan itu namanya manusia..
MANUSIA itu hamba, hatinya digerakkan oleh ALLAH.. 
Letaklah sepenuh harapan pada ALLAH, insyaALLAH semuanya akan sempurna.. 


Rasa SAYANG, SUKA, CINTA itu semua tak mampu kita nk elek kehadirannya..
Namun jangan lah berlebih-lebih andai tiada ikatan yang Halal lagi..
ingatlah pesan ini : 

 "Apabila kamu teringatkan seseorang, perbanyaklah olehmu ISTIGHFAR.. 
Apabila kamu lupa tentang apa yang kamu pelajari, perbanyakkanlah SELAWAT..
Apabila kamu ingin wajah berseri & sejuk mata memandang, perbanyaklah SOLAT DHUHA.. 

Apabila kamu inginkan perlindungan & kekuatan hati, perbanyaklah TAHAJUD..
Apabila kamu inginkan malaikat mendampingimu & mengelak dari pandangan nafsu syaitan,hendaklah kamu sentiasa berada dalam keadaan BERWUDHU.. "





renung-renungkan dan selamat beramal.. 







Azyyati Kamaruddin

Friday, September 14, 2012

Pusing Utara Part 2..


continue untuk entry ni Pusing Utara Part 1


Aku smpt tido dlm 1 jam je, duk umah org jgn nk gedik tido lama-lama lah.. Qila pulak dtg bawak anak jiran dia, auww comell sgt.. baby boy.. umo nak masuk 1 tahun mcm tu.. oke tak smpt snap pic.. Qila ckp budak tu susah nk rapat dgn org tp bila dgn aku, oke je.. siap gelak-gelak lg.. mungkin bdk tu dpt rasa aku ni seorang yang penyayang..*libas selendang sampai buat muke berlagak..*

kitaorg dh plan jumpa dkt alor star semua, so bertolak lah.. Tahu jelah kn bila dh ramai-ramai , ade jelah yang lambat siap lah, nk g sana lah, g situ lah.. time tu lah nk g bank-in duit konvo, mcm dh takde waktu lain.. haha .. dalam kol 3 jgk lah kitaorg baru sampai umah Siti.. oh lupe nk bgth, membe aku yang kawen tu nama Siti.. 


Sampai-sampai, jumpa siti.. terus terjerit-jerit semua.. rinduu kot.. tergelak-gelak.. then pergi makan dulu sbb semua dh kebuluran.. yup kitaorg sgt bising,, org pandang-pandang je.. pedulikkk.. Korang tak tahu mcm mana rasa 1 tahun lebih tak jumpa, tetiba jumpa.. mesti lah byk cerita kan.. 


Selamat pengantin Baru Siti Nasriah.. semoga jadi isteri yang solehah dan ibu yang penyayang.. tamau buat perangai mcm dulu lagi noo.. haha 



terubat rinduu.. masa nk balik, salam dgn mak siti.. Mak dia kenal lagi aku then tnya aku 'Mai,  bila lagi?' .. tergelak aku 'insyaAllah, sampai waktu Mai jemput.. mak cik dtg lah naty dgn Siti ye..'..  




Azyyati Kamaruddin

Wednesday, September 12, 2012

Pusing Utara part 1

Assalamualaikum..

cerita bulan 8 tapi bulan 9 bru nk buat entry.. dlm dunia blog takde istilah cerita basi.. selagi boleh update, ko update je.. tak kira lah cerita tu zaman 90an ke 80an ke.. 

pada 30 Ogos 2012 , classmate aku masa buat sijil dkt politeknik dulu kawen.. bebulan-bulan sebelum kahwin , dia dh bgth aku... suruh aku datang jgk.. siap call, message kat fon, FB.. pahtu invite dkt event then hantar kad ke rumah.. maka aku mmg akan rasa serba salah lah kalau tak pergi kn.. aku plan mmg nk pergi tp mcm plan gitu-gitu je, tak serius pun sbb aku sorang je dari kuantan... TAPI bila membe2 semua dh beria-ria suruh dtg, semangat pun berkobar-kobar lah.. isnin , 27 Ogos tu baru menggelupor pergi terminal cari tiket bas dan nasib baik ade tp tak berhenti dkt AlorStar, kena berhenti dkt Kulim..  Aku nk bas mlm so amik jelah, Kulim pun Kulim lah.. lagipun rindu jgk nk p kulim kn.. kepada yang tak tahu, dulu masa buat sijil, aku study dkt Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah, Kulim Kedah.. :)


aku naik bas Konsortium.. mmg dari dulu, ini lah bas yang akan aku naik.. :)


Rabu, 29 Ogos pagi tu aku still kerja.. pkol 9 malam baru naik bas.. yes, aku seorang dari Kuantan.. tp takpe, membe aku yg ddk Kulim tu dh janji nk amik aku dkt teminal dan aku percaya dkt membe2 aku kerana mereka tak pernah langgar janji.. hahah :)


Mak aku, takyah nk cerita lah.. macam-macam soalan dia tanya lepas aku beli tiket bas tu.. Dari soalan logik, sampai soalan tak logik.. jenuh nak menjawabnya.. mmg lah aku anak BONGSU *motip caps lock??* tp aku dh besar mama , dh 22 years old.. kalau kawen, dh boleh jadi IBU*gedik disitu* .. Tapi mak aku still nampak aku mcm umur 12 tahun.. takpe, aku suke je, rasa mcm disayangi sangat-sangat..aku kan anak KESAYANGAN.. *kalau kakak aku bc, confirm boleh pengsan* 


Aku naik bas pukol 9 malam dari Kuantan, pukul 7 pagi baru sampai Kulim.. yes bas ni banyak berhenti .. sepatutnya pukul 5 or 6 pagi dh boleh sampai Kulim..tp takpe, selamat sampai pun aku dh bersyukur.. sampai je, tgk membe aku dh tunggu.. nama membe aku ni Qila.. lebiuuu Qila.. terus bergerak ke rumah dia, then aku masuk bilik dia, terus tidur.. woo ngantukk gilerr, tidur dlm bas, bukan selesa sgt kan..  


oke sambung next entry.. 



goodnight everybody..







Azyyati Kamaruddin

make up?!!


Assalamualaikum..
Selamat Hari Raye korang..
ouchh nk habis dh syawal kan.. 
kepada yg sempat berpuasa 6 tu say alhamdulillah.. 
kepada yang tak sempat*macamsaya* , mungkin sbb keuzuran, never mine akan ade peluang lain untuk kite raih pahala.. 
Allah tu maha PEMURAH.. :)


Aku perasan lah kan semenjak usia makin meningkat, aku makin tak suka nk make-up..

masa umur 15 - 17 tahun
Kalau pergi kenduri ni , nk bersiap berpuluh jam amik masa..
set make-up aku mmg lengkap..
foundation, blusher, eyeliner, eyeshadow, maskara, lipstick, bedak yang bg nmpk muka shining tu.. 
berus utk make-up, ada macam-macam saiz.. 
mmg masa tu hebat lah make-up..
kekadang muka nmpk mcm hantu, kekadang org tnya 'eh sape make-up muka ko ni, cantiklah..' *auww terharu makkk, padahal conteng2 je* ye aku suke mencuba.. 
then sepupu2 aku plak, bila ada kenduri ke ape, mula lah dtg tadah muka dkt aku.. 
masa tu aku suka gilerr taw make-up ni..


Umur 18 - 20 tahun
Tahap untuk make-up semakin menurun..
disebabkan dh belajar dkt politeknik masa tu jd nk make-up mcm selalu tak sempat..
kalau ade event besar2 je aku make-up..
kalau tak hanya pkai foundation, blusher n eyeliner.. then lipstick sikit.. 
eyeshadow n bedak yg bg glow2 tu semua dh tak pakai.. 


Umur 21 till now *now i'm 22 ye*
make-up pada aku hanya eyeliner dan bedak compact..
kekadang guna bedak johnsons je..
eyeliner pon kalau pergi kerja tak pkai..
lipstick paling malas nk pakai, selalu pkai lipbam je.. 
me now , no foundation, no eyeshadow, no glow2 dkt face, no maskara.. no no no.. 
  bila tgk org make-up, ouchh canteknya mereka tp aku mmg dh tak berminat nk make-up..
muka klau make-up pon tak berapa cantek, ni tak make-up lagilah kan.. ahha
tapi takpe, as long as aku rasa happy, i dont care what people think/say.. woaaaaa


Dan kalau sekarang orang suruh aku make-up, secara jujurnya aku dh tak pandai mcm mana nk pakai eyeshadow..
kalau blusher tu masih ingt lagi tp eyeshadow , mmg dh tak reti.. 
kalau aku make-up sepupu2 aku , mesti ade je yg tak kena aku tgk eyeshadow tu..
so skrg kalau org suruh aku tlg make-up, aku mmg akan elak lah.. takot naty muke cantik2 , teros jd hantu.. haha
then kalau nk bersiap pagi pergi kerja, 30 minit dh cukup.. then kalau nk keluar pon mcm tu.. tak sampai 1 jam..
kalau dulu, 1 jam pun kadang2 tak cukup.. 
nk solat pun senang, tak payah nk cuci muka beria-ria then lepas solat nk kena pkai semula make-up tu..
:)


sekian dulu dari aku..




Azyyati Kamaruddin