Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Thursday, April 12, 2012

Bila kita..



hari ini kita masih bersama.. esok kita mungkin akan terpisah..
hari ini kita sihat.. esok mungkin kita tiada lagi di dunia.. 
hari ini kita kaya.. esok mungkin kita akan miskin..
hari ini kita mencintai.. esok mungkin kita membenci..
hari ini dia datang.. esok mungkin dia pergi..

Sekiranya esok yang kita harapkan TIDAK MENJADI..sekurang-kurangnya kita tidak akan MENYESAL jika kita melakukan apa yg kita inginkan hari ini..kerana esok PASTI ADA tetapi esok itu BELUM TENTU untuk kita.. :)

..............................................................................

Assalamualaikum..


Bila kita jadi jahat, ORANG BENCI...
Bila jadi baik, ORANG MELUAT...
Bila kita ikut suruhan agama, ada orang kata kita BERLAGAK ALIM...
Bila kita langgar suruhan agama, ada orang kata "ASTAGHFIRULLAH.. APA LAA NAK JADI.. NAK KIAMAT KOT?..."
Bila kita ikut peraturan, ada orang kata kita SKEMA...
Bila kita langgar peraturan, ada orang kata kita ni macam TAKDE MASA DEPAN...
Bila kita tegur dengan baik, ada orang kata kita ni BAJET BAGOS...
Bila kita tegur dengan kasar, ada orang kata kita ni KURANG AJAR...
Bila kita pakai sopan-sopan, ada orang kata kita ni 'KAMPONG GILERR'...
Bila kita pakai 'dedah sana-sini'.. ada orang kata kita ni TAKDE HARGA DIRI sebab tayang free...
Bila kita bagi nasihat, ada orang kata "JANGAN SIBUK JAGA TEPI KAIN ORANG, BOLEH?!....."
Bila kita sindir-menyindir, ada orang kata "TAK RETI BAGI NASIHAT LEKLOK?.."...
Bila kita tolong buat kerja, ada orang kata "YANG SEBOK SANGAT NAK TOLONG BUAT KEJE ORANG LAIN NI WATPE!?"...
Bila kita tak tolong apa-apa, ada orang kata "APSAL PEMALAS SANGAT NI? NAK TOLONG PON SUSAH?"..

Dan sebenarnya ramai orang lain tak berpuas hati dengan diri kita. Apa yang kita buat semua salah. Semuanya tak betul di mata mereka.. Kalau buat salah sudah tentunya salah, tetapi jika buat baik pun masih ada yang mengata.. ingat pesanan ini :-

"Keputusan yang kita ambil, langkah yang kita mula.. perkara pertama yang perlu kita fikirkan ialah pandangan Allah SWT terhadap kita.. bukan pandangan manusia....."






with love,
Azyyati Kamaruddin




Thursday, April 5, 2012

tiada rindu antara kita


Perkara paling sweet ialah ketika dua orang saling merindu, namun tidak berkomunikasi, tetapi keduanya saling mendoakan di dalam sujud masing-masing ♥

..............................................................................

Assalamualaikum..
tittle entry tak menahan.. 
stock mendayu-dayu betol.. =)

Dulu aku kan pernah 'rapat' dgn sorang mamat ni kan.. alah dulu setiap entry mesti ada nama dia.. 
and now walaupun kitaorg tak 'serapat' dulu tapi masih berkawan dan berhubung juga kadang-kadang..

Pada aku benda dh lepas, biarlah lepas kn.. tak guna nk berdendam-dendam ni.. Hari tu kitaorg ada lah main balas-balas mesej.. tiba-tiba dia tnya :

Mr : Dh ad bf skrg?
*Untuk kali pertama lepas peritiwa setahun yang lepas, dia tnya soalan yang berunsur begini secara direct macam ni..*
Me : Bf? ramai sgt lah.. special blom ada lg.. 
Mr : Ye ke.. hope one day you will get someone better than me..
Me : InsyaAllah.. blablablablabla..


teros tukar topik lepas tu.. Aku macam terkesima baca ayat "someone better than me".. Aku tak pernah pun anggap dia teruk atau salahkan dia atas semua yg berlaku..*cewahhh*.. Apa yang berlaku telah pun berlaku.. Kami sama-sama salah.. dia yang tidak jujur dan aku yang terlalu ambil mudah akan hal itu.. Maka untuk menyalahkan sebelah pihak, pada aku ia nya tidak adil.. Bukan kami yang tinggalkan antara satu sama lain TETAPI jodoh yang pergi tinggalkan kami.. Perancangan Allah itu sangat rapi dan penuh rahsia dan kemanisan yang tidak kita sedari..


Sebagai kawan, aku sentiasa mendoakan yang terbaik untuk dia.. Rindu? Sayang? Cinta? semua nya telah berlalu selari dgn perjalanan waktu.. Rasanya 1 tahun sudah cukup untuk aku lupakan segala rasa itu.. =)





with love,
Azyyati Kamaruddin