Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Sunday, February 12, 2012

Istikharah cinta~

Assalamualaikum...

Bersaksi cinta diatas cinta,  dalam alunan tasbih ku ini, menerka hati yang tersembunyi, berteman di malam sunyi penuh do'a..
Sebut nama Mu terukir merdu, tertulis dalam sejadah cinta, tetapkan pilihan sebagai teman, kekal abadi hingga akhir zaman...
Istikharah cinta memanggilku, memohon petunjuk-Mu, Satu nama teman setia, naluri ku berkata..
Dipenantian luahan rasa, teguh satu pilihan, pemenuh separuh nafasku, dalam mahabbah rindu..

Dengar lagu ni td tetibe rasa nak nikah.. hamboiii gatal bebeno.. ko tu duit pun takde lagi nak nikah.. tapi masalah duit tu tak kisah sangat lah kan , masalah UTAMA ialah calon pengantin lelaki nya enggak ada deh..
dah cane nk nikah macam ni.. hahaha

A : saya suka awk..
B : saya mintak maaf, sy tak boleh terima awk..

B : awk , saya suka awk..
C : sy anggap kita kawan je, tak lebih dari itu.. lagipun sy suka kan D..

ha korang mesti pernah kan alami situasi yang merobek perasaan begini..
jika korang pernah alami situasi di tempah 'B' atau sedang alami, korang sila buat relax je..
buat muka tak bersalah..
buat macam tak ada apa-apa yang terjadi..
normal lah kena tolak dan di tolak kan.. 
masa kecik-kecik dulu , selalu juga main tolak-tolak kan..
beratur nk beli makanan, yang belakang mesti main tolak-tolak.. nak-nak kalau budak-budak laki yang berlagak 'ayahanda' tu.. rasa nak hempuk jerk kepala diaorang.. *emosional kejap..*
lagipun kan,  kalau semua kita nk terima, habis lintang pukang dunia ni..
berdozen-dozen lah masalah akan timbul..

Sebagai seorang perempuan/lelaki yang berdedikasi handsome macho cantik kacak lagi bergaya serta berketerampilan menarik dan sopan santun malah kuat pegangan ilmu agama , kita buat relax.. walau dalam hati rasa mcm nk pergi bako je laki/perempuan itu.. walau rasa cinta kita tu setinggi gunung Everest, sedalam lautan atlantik*lautan atlantik dalam ke? hentam jelah..* dan sehangat gunung berapi, kita senyum je.. mcm penolakan dia tu tak memberi apa-apa kesan pun dalam hidup kita.. sabar dan terus bersabar..

oke aku dh tak ade idea nk tulis.. jadinya ingat pesanan aku ni  'renung-renungkan..'


nite..



p/s : eh, eh awk.. kita suka lah.. *suka apa? ha yang tu biarlah rahsia..*







Azyyati Kamaruddin

Wednesday, February 8, 2012

kata dari hati


Dulu..
dulu, sayalah orang yang paling tak saba nk tunggu awak online..
dulu, sayalah orang yang paling gembira bila awak anta 'buzz' dkt yahoo messager atau FB chat saya..
dulu, saya akan buka profile FB awk tiap kali saya online..
dulu, awak lah orang pertama yang akan tahu kegembiraan dan kesedihan saya..
dulu, tiap pagi, awk orang pertama sy text "good morning bla bla bla..."
dulu, sebelum sy tidur awak orang terakhir sy akan text "nite bla bla bla.."
dulu, text.. call.. hari-hari berbual..
dulu sy pernah syg kan awk..
dulu sy pernah cintakan awk..
dulu saya pernah rindu kan awk..
dulu sy pernah menangis kerana awk..
dulu sy pernah ketawa kerana awk..
dulu awk lelaki yang sy syg..
dulu sy fikir sy tak boleh hidup tanpa awk..
kisah demi kisah , cerita demi cerita, bab demi bab , semuanya kita singkap...
Tapi itu semua D.U.L.U..



Sekarang..

sekarang kita tak lagi text atau call untuk perkara-perkara remeh lagi..
sekarang kita tak lagi melepak berjam-jam chatting dkt yahoo messager atau FB chat..
sekarang tak pernah sy tunggu awk online..
sekarang, awk mungkin jadi yang terakhir atau tidak termsuk dlm senarai untuk tahu kegembiraan dan kesedihan saya..
sekarang setiap pagi atau sebelum tidur saya tak lagi text awk..
sekarang saya mampu untuk lupakan perasaan syg dekat awk..
sekarang sy tak cintakan, tak rindukan awk..
sekarang sy tak menangis / ketawa lagi kerana awk..
sekarang, awk bukan lagi lelaki yang saya sayang..
sekarang saya BOLEH hidup TANPA awak..


sekarang semuanya berbeza..
sekarang sy dgn kehidupan saya, awak dgn kehidupan awak..
tidak sedikit pun sy menyimpan dendam atau benci untuk awak..
tidak sedikit pun timbul rasa menyesal di hati saya mengenali awak..
sesungguhnya awak anugerah terindah yang pernah Allah kirimkan untuk saya suatu masa dahulu..
awk pernah bahagiakan saya dan saya sudah pun maafkan awk..


kepergian awk,
mendekatkan lagi diri saya dgn Sang Pencipta..
mengukuhkan lagi iman di hati saya..
mengajar saya erti kehidupan yang sebenar..
mengajar saya jadi seorang yang TABAH dan KUAT..
kerana awk hancurkan hati saya dulu , kini saya lebih berhati-hati untuk menerima cinta..
terima kasih Allah di atas dugaan yang maha hebat ini..
Sesungguhnya perancangan ALLAH itu sangat indah..
sy bersyukur..
Alhamdulillah..

saya tidak sempurna, malah tidak mencari yang sempurna TAPI saya mencari seseorang yang mampu menerima dan membaiki ketidaksempurnaan saya ini..



p/s : Jodoh itu rahsia Allah..SEKUAT mana kita SETIA.. SEHEBAT mana kita MERANCANG.. SELAMA mana kita MENUNGGU.. SEKERAS mana kita BERSABAR... SEJUJUR mana kita MENERIMA.. Jika tidak tertulis JODOH kita BERSAMA.. akan TERPUTUS juga akhirnya..



kata dari hati
Azyyati Kamaruddin 

Wednesday, February 1, 2012

lolipop

Assalamualaikum..

Aku sedang berusaha untuk mengupdate sekurang-kurangnya SATU entry sehari.. satu yerk korang.. aishh, satu pun mcm ssh jerk.. ini kan pulak korang yg update 2 or 3 entry sehari.. mmg hebat lah korang kn.. aku lari sini hey hey hey hey, aku lari sana hey hey hey hey.. hey hey hey tetibe teringat JoZan.. 

Korang tahu tak tanda-tanda orang tak nak korang kacau dia.. Sesetengah orang dia akan ckp direct yang dia tak nak korang ganggu dia tp sesetengah jenis yang hati lembut sikit, dia tak sampai hati nk ckp.. dia tunjuk melalui perbuatan..

contohnya, korang nampak dia online dkt FB.. korang nk tegur lah kan sbb korang mcm dh mula selesa lah dkt dia... korang dgn mukatakmalu, tegur dia dekat FB Chat tu..

A : "....." *adalah ayat sengal yang korang taip.. panjang lah jgk tp tak sampai blh bt 1 perenggang karangan ek..*
B : ... *bls sepatah*

korang dh sentap sikit-sikit ni.. tp still nk bls..

A : ini kan ...... *dlm 2 ayat korang bls*
B : tahu..
A: owhh k.. *mmg SENTAP lah kan, sbb tu kena bls mcm tu je.. Maka A dgn hati yang SENTAP dan SEMANGAT yang wajar berazam utk tidak lagi menegur B.. *

nampak tak dkt situ.. korang beria-ia tulis panjang-panjang tp dia balas sepatah-sepatah.. itu tandanya dia tak berminat untuk diganggu oleh korang.. jadi untuk tidak MEMALUKAN diri korang maka adalah baik jika korang lupakan HASRAT hati yang mula suka dekat dia itu.. mungkin korang tak menarik minat dia dan tak tersenarai langsung dlm calon-calon isteri pilihan dia.. *hahaha sila bertabah*


ok contoh aku satu je sbb aku dh blurr dan tak tahu nk tulis contoh apa lagi.. siapa A dan siapa B, ha yang tu kita tak tahu.. haha 

lelaki ni kadang-kadang perangai tak boleh nk duga juga.. dtg mood ok, layan kita 'over' sgt-sgt.. dtg sawan siput   bab* dia, layan mcm nak tak nak je.. then tergedik dengan perempuan sini, tergedik dgn perempuan sana.. ok dh teremosi dipetang-peatang hari, aku tak blh sikit ckp tntang laki yang buaya tembaga ni, mula lah cepat je temperature naik.. TAPI aku tahu, tak semua laki mcm itu*ayat selamat* ... Masih ada lagi lelaki yang JUJUR, SABAR dan SETIA serta BAIK malah berIMAN di luar sana.. :))

ok 5.23 already.. nk kemas-kemas, mau balik rumah sudah.. 
c u tomorrow dude and babe.. :))




Azyyati Kamaruddin