Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Monday, January 30, 2012

first day yaww..


assalamualaikum...
haii korang, lama gilerr tak hapdett blog kn..  malas tahap tepu , itu yg dh bersawang bagai blog ni.. hahahaha

hey hey hey hey korang, aku menghapdet blog dari office yaww.. kecoh plak kn, org lain ari2 update dr office tak kecoh pun kan kan kan.. hari ni 1st day aku kat office, bunyi mcm best kan 'Office'.. korang sila jgn terpedaya, bukan office aku tp office org.. aku cuma kerani kat sini.. hahaha

tmpt aku

1st day masuk dh terlewat sikit dtg.. bukan salah aku tp salah jam... ermm mungkin jgk blh salahkan mata yang cantik*muntah* ini yg smlm gedikk tdo lewat then pagi tadi bermanja-manja tak nak bukak.. banyak kemungkinan ye kenapa aku lewat pagi tadi.. haha *jenistanaksalahkandirisendiri*

dkt office ni ade 2 org lagi kerani.. sorang nama Kak Aida dan sorang lagi Kak Aqma.. mereka sangat-sangat baik di hari pertama ini dan aku harap ia nya akan kekal selamanya.. friendly sgt so aku tak rasa kekok nk tegur diaorg.. td bekas kerani boss aku ni dtg, nama dia Syikin.. dia ajar ape yang patot.. dia pun nice.. 1st time jumpe kitaorg dh boleh gelak-gelak.. ha kire ok lah kn sbb aku mmg susah sikit nk friendly di hari pertama.. :))

tekun kan aku bt 'kerja'... hahah

Semenanya*sebenarnya* office aku kerja ni, office pak cik aku.. jadi last week aku pernah dtg, nk print kad kawen.. dia ada tp aku tak perasan.. td tgh beborak :

syikin : yang azie print tu kad kawen sape?
aku : owhh sepupu... adik Encik Ali yg bongsu.. *Encik Ali adalah boss aku merangkap pak cik aku..*
syikin : owh ingtkn sepupu azie yg freehair tu nk kawen..
aku : owhh yg tu muda lg lah syikin..bru 2o taun.. *ms aku dtg office ari tu , aku dtg bertiga..salah sorang sepupu aku yg freehair tu..*
syikin : ye ke? dia nmpk mature lah.. nmpk lebih tua dari azie..
aku : hahahha.. sy nmpk muda lah ek.. hahaha


*azie adalah aku*

ok motipp : nk ckp aku nmpak muda yawww.. hahahaha



now lunch hour.. so aku mahu makan.. mari-mari kita sep tgn sape makan diet mcm aku..*hahaha*



p/s : gambar aku tepek mlm ni okeahhh.. tak bw cable phone, jadinya tak blh nk Bluetooth gambar..:)) 





Lots of love
Azyyati Kamruddin

Sunday, January 22, 2012

sepetang bersama Aliff


Assalamualaikum..
ini cerita hari khamis ~ 19 Januari 2012..
rasa kekok jerk nk taip 2012 sbb aku masih lagi rasa umur aku 20 tahun.. pelisss lah, skrg 2010 okeahh, aku bru 20 tahun derrr... *hahaha*

Hari ini (Khamis) akak aku cuti, jadi aku plan nk ke bank beli no pin UPU.. so tunggu mama ku pulang dari kerja pkol ampat lebih-lebih sikit , akak aku berdesupp amik mak aku then kitaorg pergi Kuantan Parade jerk sbb nk ke BSN kn.. aku berjalan dgn penuh sopan santun dan tata susila, tertib jgn dilupa.. namun dukacita betol bila sampai BSN, tgk jam dh pukol 4.57pm dan org dlm bank ramai sgt-sgt.. ade pembahagian wang percuma ke dkt BSN time tu.. tross membawa hati yang lara ke kedai buah, beli buah yang dh dipotong tu... 

aku nk cerita itoo aje.. k byee
jap2 aku nk tepek gambo byk2 ni.. :))

selendang aku sgt dh mcm hape time ni.. masa ni otw balik rumah..
percobaan pertama


Percubaan Kedoaa



Percobaan Ketiga



Yes i knoww, aku jerk yg senyum lebihh, itu budak kecikk buat tak tahu jerk.. geram betol aku dan aliff farhan ni.. puas nk suruh bergambo, jgn harap dia nk layan.. 
sebenarnya kan banyokkkkkkkkkkkk lagi pic yang aku snap, tapi mcm mls lah kn nk letak semua.. nanti korang asyik puji jerk.. malu lah aiii.. *hahah sila muntoh pink jauh-jauh sikit..*






p/s : banyokk lgi aku nk update tp lengan ni sakit sgt.. takleh nk taip lama-lama.. ini semua gara-gara kakak aku yg ckp "eh, cuti-cuti mcm tak ade keje jerk.. jom mengecat.." deemmm... hahahaha




Lots of LOVE
Azyyati Kamaruddin

Friday, January 13, 2012

kisah hari jumaat


Ini kisah aku..
kisah aku yang pasti berbeza dgn kalian..
kisah yang mungkin mengjengkelkan sesetengah pihak yang membaca dan mungkin juga menggeletek hati bg yang lain nya..
apa yang tercatat, apa yang tertulis adalah luahan ikhlas seorang insan..
insan bergelar manusia yang tidak pernah lepas dari melakukan kesalahan..
aku tidak perlukan kata yang menyokong setiap coretan ku disini, cukuplah sekadar kalian membaca dan cb memahami apa yang cuba aku sampaikan..

aku bukan penulis yang hebat, malah bukan juga seorang yang terlalu teruk dalam menulis.. *bm aku A yerk ms spm..hahaha*
namun bila sesuatu yang berkaitan dgn perasaan 'asing' ini, aku jadi kaku, kelu.. jari jemari tidak mampu untuk mencoret setiap apa yang tersimpan di hati.. setiap arahan yang dihantar oleh otak, tidak mampu dilaksanakan oleh anggota lain bila perasaan ini berleluasa dlm jiwa..

otak menghantar isyarat untuk berkata apa yang terbuku di hati, namun mulut tetap kaku, jari masih berdegil untuk tidak bergerak dan jantung berdegup kencang...*lama-lama blh sakit jantung mcm ni..*
apakah jenis perasaan asing ini? aku pasti ia nya satu perasaan yang  membahagiakan..*mungkin*
Biarlah ianya terus disitu tanpa perlu sesiapa merungkaikan nya.. aku lebih senang begitu..
lebih senang memerhati, lebih senang ia nya tersembunyi tanpa perlu diketahui..
andai takdir menemukan saya dan awak untuk menjadi satu, biarlah proses itu berjalan dgn teratur dan perlahan-lahan supaya kita lebih mengenali dan memahami antara satu dgn yang lain..
ketahuilah awak, setiap yang tersirat itu pasti tidak akan sama dgn yang tersurat..
:)


INI KISAH AKU..!!


p/s : ketahuilah kalian, bahawa tajuk adalah tidak ada kaitan dgn entry..:) tak tahu ape kena aku mlm ni, ayat bersastera bagai.. hahaha




Lots of Love
Azyyati Kamaruddin



Wednesday, January 4, 2012

kek pelangi


Assalamualaikum..
hari ni excited tunggu pkol 9 mlm sbb nk tgk drama BICARA HATI..
korang kalau peminat novel yang TEGAR mesti korang excited macam aku jgk.. haha

pkol 9, layan Bicara hati..
tgh syok layan tu tiba-tiba ma aku duk sebelah..
ma : adik, bila nk buat kek ma? *keluarga kita memang panggil kita adik..hahha*
aku : lupelah ma.. *muka bersalah and niat dihati nk ckp, buat esk jelah tp tgk muka ma mcm lain jerk*
aku : lps habis Bicara hati ni kita buat..kejap jerk siap ma..
ma : ok.. *senyum meleret*


Cerita tu habis pukul 10 so aku troslah bersilat didapur menyiapkan kek.. hahah...
mahu aku tak bersilat, budak aliff farhan ni kunun-kunun nk tolong aku..
tapi aku memang tak berharap pertolongan dia.. hahah

 mula-mula dia mengacau aku.. aku nk putar ni, dia nk pegang jugak... 


rsnya kalau nk layan dia, memang berjam-jam nk siapkan kek ni.. aku amik bekas n senduk kayu, bg dia main.. 

Ingatkan blh aman lah kan.. tidak juga.. semua bahan-bahan yg aku letak dlm adunan aku.. dia nak juga.. 

"Ochu, letak dlm bekas adik juga.." 
"Ochu, ape tu.. adik nk juga.." 
"Ish sikitnya Ochu letak tepung kat adik, nak banyak.."

sabo jelah kan.. 
namun siap juga kek aku..



aku letak dlm loyang, dia nk cari loyang jgk.. 




pic kek yg dh siap aku tak snap sbb nya dh ngantok sgt time tu.. 





p/s : ENTRY ni dh peram beberapa hari.. aku tulis separuh then hari ni 5.1.2012 baru aku taip bg habis.. malas sungguh lah skrg.. hohoho





Lots of  love
Azyyati kamaruddin








Tuesday, January 3, 2012

hye 2012

Assalamualaikum..
aku rasa ini entry PERTAMA aku di tahun 2012..
sebenarnya aku ade bt entry 'bye bye 2011' and 'welcome 2012' tp aku tak tahu mana hilang setiap patah-patah yang aku taip tu.. sama ada masalah streamyx atau blogspot.. aku taip bagai nk buat karangan SPM tetibe aku publish, aishh mana pergi panjang-panjang ni? *nagesss hentak-hentak kaki* .. tak mungki aku akan taip semula, idea dtg sekali jer weh.. nk taip semula jd entry lain lah.. Disebabkan itu aku mls nk buat entry pasal new year ni semua.. merajuk..*ade org kesah ke ko nak merajuk?? panggg kat diri sendiri..*


aku tak berniat pun nk tulis entry ni tp jari nk juga menari-nari atas keyboard.. jadinya aku ikotkan jelah ape yang hati suarakan..





what will u do if u fall in love with ur friend?? kawan yg u pernah meluat dlu.. not really in love lah just mula rasa selesa dan senang dgn dia.. *matilah aku kalau dia baca ni..PITAM tujohplohtujohjuta kali*
Persoalannya kawan kat mana? SMKC? SMTSP? PTSB? PSMZA? ha yang tu, biarlah rahsiaa... hahaha


ok bye..


p/s : entry yg sgt-sgt merepek.. :)




Lots of bingung
Azyyati Kamaruddin