Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Wednesday, September 12, 2012

Pusing Utara part 1

Assalamualaikum..

cerita bulan 8 tapi bulan 9 bru nk buat entry.. dlm dunia blog takde istilah cerita basi.. selagi boleh update, ko update je.. tak kira lah cerita tu zaman 90an ke 80an ke.. 

pada 30 Ogos 2012 , classmate aku masa buat sijil dkt politeknik dulu kawen.. bebulan-bulan sebelum kahwin , dia dh bgth aku... suruh aku datang jgk.. siap call, message kat fon, FB.. pahtu invite dkt event then hantar kad ke rumah.. maka aku mmg akan rasa serba salah lah kalau tak pergi kn.. aku plan mmg nk pergi tp mcm plan gitu-gitu je, tak serius pun sbb aku sorang je dari kuantan... TAPI bila membe2 semua dh beria-ria suruh dtg, semangat pun berkobar-kobar lah.. isnin , 27 Ogos tu baru menggelupor pergi terminal cari tiket bas dan nasib baik ade tp tak berhenti dkt AlorStar, kena berhenti dkt Kulim..  Aku nk bas mlm so amik jelah, Kulim pun Kulim lah.. lagipun rindu jgk nk p kulim kn.. kepada yang tak tahu, dulu masa buat sijil, aku study dkt Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah, Kulim Kedah.. :)


aku naik bas Konsortium.. mmg dari dulu, ini lah bas yang akan aku naik.. :)


Rabu, 29 Ogos pagi tu aku still kerja.. pkol 9 malam baru naik bas.. yes, aku seorang dari Kuantan.. tp takpe, membe aku yg ddk Kulim tu dh janji nk amik aku dkt teminal dan aku percaya dkt membe2 aku kerana mereka tak pernah langgar janji.. hahah :)


Mak aku, takyah nk cerita lah.. macam-macam soalan dia tanya lepas aku beli tiket bas tu.. Dari soalan logik, sampai soalan tak logik.. jenuh nak menjawabnya.. mmg lah aku anak BONGSU *motip caps lock??* tp aku dh besar mama , dh 22 years old.. kalau kawen, dh boleh jadi IBU*gedik disitu* .. Tapi mak aku still nampak aku mcm umur 12 tahun.. takpe, aku suke je, rasa mcm disayangi sangat-sangat..aku kan anak KESAYANGAN.. *kalau kakak aku bc, confirm boleh pengsan* 


Aku naik bas pukol 9 malam dari Kuantan, pukul 7 pagi baru sampai Kulim.. yes bas ni banyak berhenti .. sepatutnya pukul 5 or 6 pagi dh boleh sampai Kulim..tp takpe, selamat sampai pun aku dh bersyukur.. sampai je, tgk membe aku dh tunggu.. nama membe aku ni Qila.. lebiuuu Qila.. terus bergerak ke rumah dia, then aku masuk bilik dia, terus tidur.. woo ngantukk gilerr, tidur dlm bas, bukan selesa sgt kan..  


oke sambung next entry.. 



goodnight everybody..







Azyyati Kamaruddin

No comments: