Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Wednesday, September 12, 2012

make up?!!


Assalamualaikum..
Selamat Hari Raye korang..
ouchh nk habis dh syawal kan.. 
kepada yg sempat berpuasa 6 tu say alhamdulillah.. 
kepada yang tak sempat*macamsaya* , mungkin sbb keuzuran, never mine akan ade peluang lain untuk kite raih pahala.. 
Allah tu maha PEMURAH.. :)


Aku perasan lah kan semenjak usia makin meningkat, aku makin tak suka nk make-up..

masa umur 15 - 17 tahun
Kalau pergi kenduri ni , nk bersiap berpuluh jam amik masa..
set make-up aku mmg lengkap..
foundation, blusher, eyeliner, eyeshadow, maskara, lipstick, bedak yang bg nmpk muka shining tu.. 
berus utk make-up, ada macam-macam saiz.. 
mmg masa tu hebat lah make-up..
kekadang muka nmpk mcm hantu, kekadang org tnya 'eh sape make-up muka ko ni, cantiklah..' *auww terharu makkk, padahal conteng2 je* ye aku suke mencuba.. 
then sepupu2 aku plak, bila ada kenduri ke ape, mula lah dtg tadah muka dkt aku.. 
masa tu aku suka gilerr taw make-up ni..


Umur 18 - 20 tahun
Tahap untuk make-up semakin menurun..
disebabkan dh belajar dkt politeknik masa tu jd nk make-up mcm selalu tak sempat..
kalau ade event besar2 je aku make-up..
kalau tak hanya pkai foundation, blusher n eyeliner.. then lipstick sikit.. 
eyeshadow n bedak yg bg glow2 tu semua dh tak pakai.. 


Umur 21 till now *now i'm 22 ye*
make-up pada aku hanya eyeliner dan bedak compact..
kekadang guna bedak johnsons je..
eyeliner pon kalau pergi kerja tak pkai..
lipstick paling malas nk pakai, selalu pkai lipbam je.. 
me now , no foundation, no eyeshadow, no glow2 dkt face, no maskara.. no no no.. 
  bila tgk org make-up, ouchh canteknya mereka tp aku mmg dh tak berminat nk make-up..
muka klau make-up pon tak berapa cantek, ni tak make-up lagilah kan.. ahha
tapi takpe, as long as aku rasa happy, i dont care what people think/say.. woaaaaa


Dan kalau sekarang orang suruh aku make-up, secara jujurnya aku dh tak pandai mcm mana nk pakai eyeshadow..
kalau blusher tu masih ingt lagi tp eyeshadow , mmg dh tak reti.. 
kalau aku make-up sepupu2 aku , mesti ade je yg tak kena aku tgk eyeshadow tu..
so skrg kalau org suruh aku tlg make-up, aku mmg akan elak lah.. takot naty muke cantik2 , teros jd hantu.. haha
then kalau nk bersiap pagi pergi kerja, 30 minit dh cukup.. then kalau nk keluar pon mcm tu.. tak sampai 1 jam..
kalau dulu, 1 jam pun kadang2 tak cukup.. 
nk solat pun senang, tak payah nk cuci muka beria-ria then lepas solat nk kena pkai semula make-up tu..
:)


sekian dulu dari aku..




Azyyati Kamaruddin

No comments: