Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Thursday, June 28, 2012

aku, tidur dan alarm


Assalamualaikum.
Ting ting ting tong, anybody here?
Sejak-sejak ada dua blog ni, 'ADE AKU KESAH' aku pinggirkan.. tidak tergamak untuk menganak tirikan blog kesygan ni tp disebabkan cerita yang nk diupdate terlalu peribadi jadi aku update lah dkt blog satu lagi.. ha jgn tnya url sbb blog tu hanya aku sorang je boleh baca.. :D


sudah, cukup cukup sudah pembuka bicara itu ate nya nanti akan ada unsur melalot jika terlalu panjang..
Aku, tidur dan alarm , tajuk dah mcm nk buat essay masa darjah 6 dulu..
kisah ini terjadi hampir setiap pagi ye..

Minggu ini , minggu puasa, pkol 5.17 pagi dh bgn bersahur.. then 6 baru tdo semula.. sebelum tdo, kunci jam pkol 7.17 am, kalau tak kunci mmg tak keje lah aku hari-hari..

7.17am ??kenapa tak 7.15am ?? .. eh eh suke hati kitew lah nk kunci pkol brapew pun..shibukkk jeww *pitam*..

alarm kat phone ni bunyi je, time itulah mata ni tak boleh nk buka, jadi jalan terbaik snooze kan alarm tu untuk 2 minit.. then bunyi lagi, snooze, snooze, snooze.. masa tido tu siap mimpi mcm real, aku dh mandi, pkai tudung semua and nk gerak pergi keje..

Tetibe alarm bunyi untuk kali keberapa pun aku tak tahu..
mata terbuka dgn luasnya, tgk jam 7.30am.. 
terus melompat mcm katak, capai tuala.. berlari masuk tandas..
Aku pergi kerja pukul 8pagi maka nya 30 minit mmg tak cukup lah nk bersiap..
biasanya 1 jam aku amik masa utk siap sepenuhnya + makan..
capai seluar n t-shirt then tudung 'malas' tu..
fuhh selamat puasa, kalau tak kebulur lah pergi office tak breakfast..

entry tamat disini..





with love, 
Azyyati Kamaruddin

No comments: