Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Monday, May 28, 2012

katak Oh Katak

Assalamualaikum..

Hari Jumaat mlm ari tu aku ke majlis pernikahan*skema bangat* kawan kpd sepupu aku.. kira kawan aku jgk lah kan..

aku bukan nk cerita pasal majlis pernikahan dia tu tapi nk cerita pasal Cik Tak @ Cik Katak..
ceritanya begini..
Aku pelik lah dgn Cik Tak ni.. Aku ni tak suke dia TAPI di selalu nk bermanja-manja dgn aku.. mencik taw *jalan sambil hentak-hentak kaki*..

Selepas membe aku tu nikah, dh settle semua.. kitaorg pun bergerak lah ke khemah untuk makan.. membe aku ni, dia nikah mlm.. 

Tgh syok makan, masa tu dh tak keruan sbb aku makan sambal tempoyak yg pedas tak hingat.. berasap molot.. tiba-tiba aku rasa ada sesuatu jatuh atas kaki..rasa sejuk je.. mula-mula mcm buat tak tahu tp mcm pelik 'eh apa pulak atas kaki ni.. ' .. aku pandang je bawah meja, molek je Cik Tak tu ddk atas kaki aku.. Cik Tak tu kecik je tp jenis yg lembik tu.. 

Ya Ampun, terus aku angkat kaki then terjerit.. drastik ok tindakan itu.. haha.. pahtu org dkt meja tu semua pandang.. masa tu tak fikir malu dh, fikir geli je.. 
ada laki sebaris meja aku tu tnya :
L : kenapa?
Aku : Katakkkk...
L : lah takot katak ke..
Aku : tak takot tp geli.. halau lah cepat..

Pahtu lama pulak dia lepak atas wedges aku tu..
sepupu aku duk sebelah aku duk halau-halau , Cik Tak tu buat bodo je.. hadoiii..
pahtu ada laki tu, dia suluh Cik Tak tu dgn handphone dia.. 
Baru lah Cik Tak tu lompat-lompat lari..

L : dia dh lari dh.. *muke senyum2 mcm kerang tak cukup masak*

Senyum lah ko, ade aku kesahh..
aku pandang dia, then teros we all berlalu pergi dari tempat kejadian..
pahtu cari paip, basuh kaki n wedges..

mlm tu teringat-ingat lagi Cik Tak tu.. tapi nasib baik tak masok dlm mimpi.. hahaha








With Love,
Azyyati Kamaruddin



2 comments:

mrs.yuyu said...

hahaha.. sapa tak geli katak tu aku rasa tak normal la tuh.. -__-

maituty said...

mrs. yuyu : haha kan.. geli tahap rasa nk nagis weh..