Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Sunday, February 12, 2012

Istikharah cinta~

Assalamualaikum...

Bersaksi cinta diatas cinta,  dalam alunan tasbih ku ini, menerka hati yang tersembunyi, berteman di malam sunyi penuh do'a..
Sebut nama Mu terukir merdu, tertulis dalam sejadah cinta, tetapkan pilihan sebagai teman, kekal abadi hingga akhir zaman...
Istikharah cinta memanggilku, memohon petunjuk-Mu, Satu nama teman setia, naluri ku berkata..
Dipenantian luahan rasa, teguh satu pilihan, pemenuh separuh nafasku, dalam mahabbah rindu..

Dengar lagu ni td tetibe rasa nak nikah.. hamboiii gatal bebeno.. ko tu duit pun takde lagi nak nikah.. tapi masalah duit tu tak kisah sangat lah kan , masalah UTAMA ialah calon pengantin lelaki nya enggak ada deh..
dah cane nk nikah macam ni.. hahaha

A : saya suka awk..
B : saya mintak maaf, sy tak boleh terima awk..

B : awk , saya suka awk..
C : sy anggap kita kawan je, tak lebih dari itu.. lagipun sy suka kan D..

ha korang mesti pernah kan alami situasi yang merobek perasaan begini..
jika korang pernah alami situasi di tempah 'B' atau sedang alami, korang sila buat relax je..
buat muka tak bersalah..
buat macam tak ada apa-apa yang terjadi..
normal lah kena tolak dan di tolak kan.. 
masa kecik-kecik dulu , selalu juga main tolak-tolak kan..
beratur nk beli makanan, yang belakang mesti main tolak-tolak.. nak-nak kalau budak-budak laki yang berlagak 'ayahanda' tu.. rasa nak hempuk jerk kepala diaorang.. *emosional kejap..*
lagipun kan,  kalau semua kita nk terima, habis lintang pukang dunia ni..
berdozen-dozen lah masalah akan timbul..

Sebagai seorang perempuan/lelaki yang berdedikasi handsome macho cantik kacak lagi bergaya serta berketerampilan menarik dan sopan santun malah kuat pegangan ilmu agama , kita buat relax.. walau dalam hati rasa mcm nk pergi bako je laki/perempuan itu.. walau rasa cinta kita tu setinggi gunung Everest, sedalam lautan atlantik*lautan atlantik dalam ke? hentam jelah..* dan sehangat gunung berapi, kita senyum je.. mcm penolakan dia tu tak memberi apa-apa kesan pun dalam hidup kita.. sabar dan terus bersabar..

oke aku dh tak ade idea nk tulis.. jadinya ingat pesanan aku ni  'renung-renungkan..'


nite..



p/s : eh, eh awk.. kita suka lah.. *suka apa? ha yang tu biarlah rahsia..*







Azyyati Kamaruddin

No comments: