Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Friday, October 28, 2011

mungkinkah?!!

assalamualaikum..
sungguh lama tidak menaip..kekok plak rasa..
i got a lot of thing to settle last week..
final project, report, presentation, prototype, test , quiz..
ouchh semuanya memerlukan pengorbanan masa tido yang sangat2 maksimum..
alhamdulillah, semuanya dh settle..
tinggal nk hantar report jerk nanti..

btw hepy depa to all indian..:)

Eh2 korang tahu kn kisah Muammar Gadafi yg dh kena bunuh tu kan..
aku tak kisah lah dia kena bunuh sbb dari kisah2 dia yg kita dengar, dia mmg kejam kan TAPI yang menjadi persoalannnya, kenapa mayatnya tidak ditanam, malah di pamerkan untuk menjadi tontonan umum?! sejahat mana pun dia dulu, skrg dia dh berada di alam lain, segala kekejaman yang dia lakukan akan dibalas oleh Allah, sebaik-baiknya, mayatnya, biarlah dibersihkan dan ditanam dgn sewajarnya kan..



walaupun hidup dlm kekalutan but kehidupan aku sgt gumbira skrg.. sometime rs 'down' tu biasa lah kn.. dlm hidup mana boleh nk 'up' jerk slalo.. my friends keep asking me " mai , nape tak terima jerk dia? kalau aku, awal2 dh aku sambar...ape lg yg ko nk? ".. yes, he got everything, wait everything, ermm not lah, but he got everything that we need in live.. family yg ok, kerja yg ok, kewangan yg ok dan rupa yg biasa2 so ape lg yg aku tunggu.. i was thinking about this everyday.. i cant force myself to fall in love with someone.. :) my answer bg soalan kawan2 aku tu "I am not looking for someone who has everything BUT someone who has time to spend with me MORE THAN everything.."



so i just nk share ayat dari Bob Marley yg aku rs sgt2 mendalam maksud nya..

here :

"He's not perfect. You aren't either and the two of u will never be perfect. But if he can make u laugh at least once, cause u to think twice and if he admits to being human and making mistakes , hold onto him and give him the most u can. He isn't going to quote poetry, he's not thinking about u every moment but he will give u a part of him that he knows u could break. Don't hurt him, don't change him and don't expect more than he can give. Don't analyze. Smile when he makes u happy , yell when he makes u mad, and miss him when he's not there. Love hard when there is love to be had. Because perfect guys don't exist but there's always one guy that is perfect for u..."



ouchh kepala tiba-tiba berpusing2, better i stop now..








Lots of love , Azyyati Kamaruddin

Saturday, October 22, 2011

cukuplah aku mencintaimu dalam diam



Kalau kita sukakan seseorang,
jangan beritahu si dia.
Nanti Allah kurangkan rasa cinta padanya Tapi luahkan pada Allah,
beritahulah Allah.
Allah Maha mengetahui siapa jodoh kita ..

Cintai Dia Dalam Diam,
Dari Kejauhan Dengan Kesederhanaan & Keikhlasan

Jika benar cinta itu kerana ALLAH maka biarkanlah ia mengalir mengikut aliran ALLAH kerana hakikatnya ia berhulu dari ALLAH maka ia pun berhilir hanya kepada ALLAH..

"Dan segala sesuatu Kami ciptakan berpasang-pasangan supaya kamu mengingat kebesaran ALLAH."
(Adz Dzariyat : 49)

Tetapi jika kelemahan masih nyata dipelupuk mata maka bersabarlah, berdoalah & berpuasalah
"Dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji.
Dan suatu jalan yang buruk."
(Al Israa' : 32 )



Ketika kau mendambakan sebuah cinta sejati yang tak kunjung datang,
Allah SWT mempunyai Cinta dan Kasih yang lebih besar dari segalanya & Dia telah menciptakan sseorang yang akan menjadi pasangan hidupmu kelak.
Ketika kau merasa bahawa kau mencintai seseorang,
namun kau tahu cintamu tak terbalas
Allah SWT tahu apa yang ada di depanmu & Dia sedang mempersiapkan segala yang terbaik untukmu

Cukup cintai dalam diam
bukan kerana membenci hadirnya
tetapi menjaga kesuciannya
bukan kerana menghindari dunia
tetapi meraih syurga-NYA
bukan kerana lemah untuk menghadapinya
tetapi menguatkan jiwa dari godaan syaitan yang begitu halus & menyelusup

Cukup cintai dari kejauhan
kerana hadirmu tiada kan mampu menjauhkan dari ujian
kerana hadirmu hanya akan menggoyahkan iman dan ketenangan
kerana mungkin membawa kelalaian hati-hati yang terjaga

Cukup cintai dengan kesederhanaan
Memupuknya hanya akan menambah penderitaan
menumbuhkan harapan hanya akan membumbui kebahagiaan para syaitan

Cintailah dengan keikhlasan
Kerana tentu kisah Fatimah dan Ali Bin Abi Talib diingini oleh hati
tetapi sanggupkah jika semua berakhir seperti sejarah cinta Salman Al Farisi..??
".. boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu.
ALLAH mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui."
(Al Baqarah : 216 )


Jangan memberi harapan pada yang belum pasti,
kelak ada insan yang bakal dilukai,
Jangan menaruh harapan pada yang belum tentu dimiliki,
nanti hati yang kecewa sendiri.
Sebaliknya,
gantunglah segenap pengharapanmu kepada Yang Maha Memberi,
nescaya dirimu tak sesekali dizalimi,
kerana Dia mendengar pengharapanmu setiap kali & Dia menunaikannya dgn cara-Nya yang tersendiri

Cukup cintai dalam diam dari kejauhan dengan kesederhaan & keikhlasan
Kerana tiada yang tahu rencana Tuhan
mungkin saja rasa ini ujian yang akan melapuk atau membeku dengan perlahan

Kerana hati ini begitu mudah untuk dibolak-balikkan
serahkan rasa itu pada Yang Memberi dan Memilikinya
biarkan DIA yang mengatur semuanya hingga keindahan itu datang pada waktunya
"Barangsiapa yang menjaga kehormatan orang lain, pasti kehormatan dirinya akan terjaga."
(Umar Bin Khattab ra)


If you really love her, you won’t touch her.
Not even the slightest bit.
You’ll protect her dignity and sacredness as a muslimah.
Just hold her in your heart for a few more years ..
then you can do it the halal way


“Sesiapa sahaja yang memberi kerana Allah, menolak kerana Allah, mencintai kerana Allah,membenci kerana Allah & menikah kerana Allah, maka bererti ia telah sempurna imannya.”
(HR. Al-Hakim)
 
 ..............................................................................................................

copy paste dr FB..  :) suka ayat dia..

Azyyati Kamaruddin

Wednesday, October 19, 2011

wordless wednesday

Thanks mama n jaja

Wednesday, October 12, 2011

wordless wednesday..

my convocation day.. :)

Friday, October 7, 2011

gugur jua

tiba-tiba rindu menggamit memori..
segala kenangan terlayar di mata..
berganti2 bagai sebuah filem..
bermula dari yg gembira sehingga yg sedih..

bagai terdengar-dengar dia memanggil "kak azie, awok nk tahu tak?" " kak azie , awok ni..."..
terdengar ketawa dia..
terdengar celoteh dia..

dia kuat mengusik..
dia suka buat org ketawa..
dia penyeri dlm keluarga kami..



ya ALLAH rindu nya pada dia..
rindu nk dgr celoteh dia..
rindu nk dgr gurauan dia..
rindu nk dgr usikkan dia..
rindu nk dgr cerita dia kena kacau dgn hantu..
rindu nk tgk dia dgr dia ckp "kak azie, dh2 lah on9..bg kite pulak..kejap jerk.."
rindu segala-galanya tentang dia..


113 hari telah kau pergi tapi terasa bagai semalam kau masih bersama kami..
TEMPAT kan lah dia bersama-sama org yg beriman, YA ALLAH..
amin...

:(



Azyyati Kamaruddin

Thursday, October 6, 2011

tired

selalu begini, kenapa tidak begitu..
dan bila jadi begitu, sy mengharapkan ia jd begini..

owhh manusia apakah sy ini? tidak bersyukur dgn setiap yg terjadi..

i'm getting tired..
penat untuk cb memahami si ego..
Si ego tetap dgn ego nya..
salah sendiri, masih tetap nk salahkan longkang tepi jalan..*ape kaitan longkang? hentam jelah..

and now u yg putuskan begitu kan..
walau pun sy berharap begini tp sy ikut jerk rentak kamo..

cemburu tak tentu pasal..then bila org bagi nasihat untuk ke Korea, u balas mcm nk ke Italy *waterpark :)


pergilah kamo dgn 'perangai' kamo itu..
syg tak semestinya sy meng 'ia' kan setiap ape yg kamo lakukan.. got it?




nite..


mode : bebel



Azyyati Kamaruddin

Monday, October 3, 2011

pengurusan pembinaan