Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Thursday, September 29, 2011

SeLaMaT HaRi RaYa AiDiLFiTi

- ENTRY BARU DIBAWAH -

-----------------------------------------------------------------


jadinya, 0-0 lah korang ek..
kalau ade yg terkesan dekat hati, kira langsai lah yerk..
kepada blogger2 yg bekerja, duit raya jgn lupe untuk dihulurkan kesini..al maklumlah , hamba masih lg belajar...:)


akhir kata, aku doakan korang semua gembira dan selamat untuk pulang berhari raya..
bawak kerete, moto, lori, bas, ferri, basikal dll dengan berhati-hati..
ingatlah orang yang tersayang..
:)



SELAMAT HARI RAYA :)





end








Azyyati Kamaruddin

Thursday, September 22, 2011

lafaz sakinah

Heningnya,sunyi suasana
Lafaz sakinah bermula..Apa rasa, diterjemah hanya sebak abah, tangis ibunda..

pesan ayahanda :

"Adalah aku wali puteriku, serah kini amanahku ini padamu..Nafkahilah dia curah kasih dan cinta lebih dari yang ku berikan kepadanya...Dulu esakannya sandar di bahuku..tangisannya kini ku serah padamu..Bukan bermakna dia bukan milikku..Fitrahnya perlukanmu..Jadikanlah dia wanita syurga..Mengerti benar akan maharnya..Taat itu bukan hanya pada nama..Indah ia pada maksudnya.."


balasan menantu :

"Ku akur akan pesanmu..Puterimu kini amanahku..Iringilah
Dengan doamu, bahagia kami dari redhamu.."



sebaknya hati bila baca kan.. besarnya tanggungjawab seorang ayah.. beratnya nk lpskan anak yg dijaga dari sebesar tapak tangan..


wahai kaum adam sekalian, isteri adalah tanggungjawab yg sgt besar.. kamu memikul amanah kedua2 orang tua isteri kamu.. janganlah sesuka hati kamu nk pukul dan herdik dia.. jika kamu sudah tidak mampu untuk menjaga dan mendidik isteri kamu, serahkanlah kembali dia kepada kedua orang tuanya dgn cara yg baik... :)


tsk tsk tsk.. :(


*pic dlm bas smlm*



mood : emosional lps dgr lagu ni.. btw itu adalah lirik lagu 'saat lafaz sakinah..' nyanyian kumpulan far east.. )

Friday, September 9, 2011

Eid yawww!!


happy Eid everyone!! hohoho

mlm raye sgtlah penat..mcm2 buat..
buat kek 2 biji..*entry kek naty ek..
pagi raya, sepupu2, makpak sdare semua berkumpul kat umah aku*belah mak aku ek..
atenya kami tak ada kampung, jadinya raya di Kuantan sajelah..:)
mari layan gambo, mls nk cte banyak..

jaja*my sis my mum n me..
abg aku raye umah mak mertua dia taun ni..


:: nasi arab :: ayam goreng berempah :: kentang berlada :: kek 2 biji :: kari ayam :: ketupat :: rendang ayam n daging :: lempeng ::


aku nk mention awal2 ni, klau korang tgk yg pkai baju sama colour, sma corak tu, mereka adalah family ek.. kira mcm boria lah tiap2 family.. mmg every year mcm ini..:)

mereka gorgeousss..:)

ketibaan datok2 dan daten serta toh puan dan tanSri2 sekalian.. haha

berbaris utk bersalam..susuan adalah mengikut umur..:)


sesi memberi duit raye..sesiapa bekerja, sila keluarkan sampul duit raye.. hahah


aku msh study so dpt lg duitnya.. auwww.. duir raye aku 4++..alhamdulillah..:)




sesi berposing cantekk


kunun2 nk buat2 jatuh, skali terjatuh betol2.. hahah muke cuakk jerkk..:)






end sesi pening lalat..
mari kita makan.. dh makan semua..

we all pun berjalan ke rumah sdare mare..
1.Rumah Mak Long*akak arwah abah aku yg sulung.. baru meninggal 5.9.2011 ari tu..
2. rumah mak teh*akak arwah abah aku jgk..no bape aku tak ingat..
3.rumah mak de kiah *akak arwah abah aku jgk..
4. umah acik*adik mak aku..
5. umah pok *adik mak aku
6. umah mak de*adik mak aku
7. umah ayah Long *abg sulung mak aku..





then balik umah dlm kepenatan.. hahahaha






raye kedua, kerumah Cik Bie*akak arwah abah then umah Cik*adik mak aku..





end..



:)







Khatam Quran n berbuka puasa


cerita 27 Ogos 2011 yerk...


Aktiviti wajib family aku bila bulan puasa, Tadarus beramai2 then we all akan pick satu date utk khatam sekaligus dgn berbuka puasa..
setiap tahun akan buat kat rumah aku sbb tok*nenek aku ddk dgn aku..

atenya dlm ghumoh*rumah ,mereka2 yang Abc*Allah bagi cuti duk kelam kabut buat preparation nk bukak puasa so kami buat khatam kat veranda rumah..



ade banyak pic tp aku pick 3 keping ni jerk... mls nk resize banyok2..

bukan perempuan saje ek, lelaki pun ade tp mls nk upload pic..


muka suci tanpa make-up.. yeahhh.. hahah *suci ke? sila muntah jauh2 sikit ek..


then berbuka puasa pun tak upload pic sebabnya tudung semua dh hilang.. haha
ms sebelum azan, bising sangat, bayangkan lah we all ade lebih kurang 67 org..
Bila dengar jerk azan, semua diam, masing2 lapar.. then bising semula bila dh hbs makan..
hahaha



lps tu main munge api n mercun ramai2..auww teringat zaman kanak2 ribena dlu..meriah tak hingat..!!



ok mls dh nk cite..

end




p/s : update raya, menyusul lps ni..








Azyyati Kamaruddin