Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Thursday, July 21, 2011

long journey

Aku baru sampai dari Kedah petang selasa..
lps tu mlm tu, tgh2 tgk gamba konvo ari t *entry konvo akan di update lps ini tiba-tiba teha, membe aku, yang ada kat dungun tu call:

teha : mai ko kat mana?
aku : kat kuantan lah..ngape?
teha : ko tahu dh, riha accident?
aku: ha!!*terkejot sgt.. bila, kat mana? mcm mana blh accident?
teha : dekat traffic light depan poly.. dia naik moto dgn ain..kereta langgar dia..
aku : habis tu terok tak? dia kat mana skrg? ain mcm mana?
teha : dia kena jahit kat kening..ain tgh x-tray..
bla bla bla bla bla bla bla

baru 1 week aku tak balik dungun, dh mcm2 jadi..risau sgt aku time tu...

semalam tgh2 aku bersiap nk pergi driving school tiba2 membe aku, teha text,
"ak nak balek kuantan ni..aku n ira sewa kete nk anta riha balik kg..teruk sgt tgk kaki dia"
aku reply : "aku nk ikot.."

nk hantar riha sampai ke Jerantut, mcm tak sedap hati nk biarkan teha dan ira je hantar..
sementara tunggu diaorg sampai dr Dungun, aku keluar dgn azirah..
lepak kat ECM, tgk-tgk sandle kat Vincci ..
skali ade yg berkenan, kebetulan mmg sandle aku dh hancuss..
tgh2 try 'mamat itu' lalu belakang aku... omjay, aku pilih cepat2 dan teros choww.. :)

azirah

ako

lepak dekat taman bandar , tunggu membe2 aku tu sampai kuantan..
diaorg sampai lebih kurang pukul 5.30ptg..
sampai tros berdesup ke Jerantut..
dekat2 pukol 8 bru sampai umah dia kat Kota Gelanggi, Jerantut..
1st time sampai Jerantut walaupun aku, ira n teha org pahang.. haha

mak Riha baik sgt.. ajak makan semua..
then 8.45 kitaorg bertolak balik Kuantan semula..
mak Riha suruh tidur rumah dia tp kitaorg satu ape pun tak bawak..
so maybe next time lah..
rumah dia best, rumah kampung dan halaman cantik, tenang je ddk situ..:)

Tawakal je ms bertolak balik ke Kuantan..
jalan gelap, hutan kiri dan kanan sebelum sampai highway..
kitaorg 3 org pulak, semua perempuan..
sampai Kuantan pukul 11 malam..

alhamdulillah semuanya selamat...


:)





Azyyati Kamaruddin

Saturday, July 16, 2011

Callin u


assalamualaikum..
skrg mmg tak ada mood langsung nk update..
cerita ada, gambar banyak TAPI tak tahu lah kenapa..

aku rasa hidup aku seperti di alam mimpi..
berita kehilangan sepupu aku, masih lagi terngiang2 kat telinga..
masih tak kuat lagi hati untuk melihat gambar dan mendengar apa-apa pun cerita berkaitan dia..
hari ahad last week, aku mimpikan dia..
dia hanya diam dan pandang aku..
aku sedar2, tgk dh dekat nk subuh..
aku terus bangun..
sebagai hamba Allah yang yakin pada ketentuan Allah, aku masih lagi teruskan hidup seperti biasa cuma terasa ade sesuatu yg hilang dan kehilangan itu tidak mungkin dapat diganti..


seminggu ni pulak , asyik mimpikan 'kawan baik' akutu..
yeah kitaorg stil berkawan walaupun jarang2 berhubung..
kata org "trying to forget someone u love is like trying to remember someone u never meet.."
after aku cakap aku nk lupakan dia, aku mmg dh blh lupakan dia..
lupakan segala-galanya..
then skrg rasa tu dtg sendiri..
kawan aku ckp "mmg mcm tu, Allah nk uji kita.."
alhamdulillah, aku tak layan sgt perasaan ni..
aku masih teruskan hidup seperti biasa..



latest pic masa g expo kat dungun last wednesday.. :)



btw, tonite aku naik bas ke Kedah for my convocation day..
mybe aku ddk sana dlm 3 or 4 hari..
jadi blogger kedah , mai lah kita jumpe..!! :)



eh lagu ni bestlah..
jom2 layan..








p/s : kalau sempat, aku update blog kat sana ek tp through my phone jelah sbb laptop tak bawak.. :)







Azyyati Kamaruddin

Friday, July 8, 2011

eh dia lah!!



hari ini hari penat sedonia dan aku pasti esk juga akan begituu !!
dari pagi membawa ke malam, aku masih kesana ke sini duk cari barang dan kemas barang..

btw , td aku g vinci East Cost Mall kan, pastu kan macam tertarik dgn kasut ni kan..
pastu kan teros aku amik kan, pahtu g bayar kan.. dan bawak balik rumah...hahahA

wedges ni selesa gilerr masa pkai.. :) kire berbaloi lah dgn harganya...

kasut vinci ni , kena bayar dekat kaunter padini..
aku ni jalan jelah g kaunter..
pahtu tunjuk kasut, skali tgk mamat yg jaga kaunter tu..
'eh, eh mcam penah tgk mamat ni...' cakap dlm hatilah kan..
then dia pandang pun mcm kenal..
tgk tag nama dia..
omjayy 'kawan' aku dulu...*pengsan!!
ya allah, lain gilerr dia skrg.. makin handsome!!
aku kenal dia masa tahun 2008 rsnya..
then masok akhir taun 2009, kitaorg dh tak cntct disbbkan masalah2 dalaman.. haha

awal tahun dulu, dia ade msj.. aku ms tu kan mcm ala-ala baik kan.. *konon
aku mls layan, aku balas msj dia "sorry salah no" then aku delete no dia..
td cari no dia, dh tak jumpe..*nages
hahaha..
lain sgt dia skrg..
dulu kurus kering, rmbt mcm tetttt...
skrg dh berisi sikit and kemas jerk..
ok lah kan, manusia perlukan perubahan ke arah yg lebih sihat..

TAPI td dua2 diam..sepatah pun tak ckp..
aku lps dh tahu tu dia, aku pandang sekilas mcm tu jerk..
auuwwww i malu lah.. hahaha
kalau blh time tu nk hilangkan diri, jadi halimunan!! ahha





p/s : lps ni nk masok Padini, kena check line dlu..hahaha





Azyyati Kamaruddin

akak besar punya!!

assalamualaikum..

minggu ini sgt kelam kabut..
rs nk tidur jerk sepanjang minggu ni, ari ahad baru bangun then semua benda dh settle..
semuanya jadi kelam kabut sbb aku buat last minutes..
nasib baik ade 'sukarelawan'.. :)
so hari ini, konvo punya doc dh settle, dftar sem baru pun dh settle, yuran pun dh bayar...
semua dh settle , tunggu nk masok class n next week nk g konvo..
oh my, sunggu tak sabar nk ketemu kamo kamo dan kamo sekalian di sana nanti.. :)


smlm aku g Dungun..
dftr pengajian..
aku naik kete dgn teha , bf teha n ira..
kami pinjam kete bf teha dan dia pun nk ikot so we all tak ade masalah lah kan..
kami pergi balik hari..
pergi teha drive, balik ira drive..
ok nk ckp tu jerk..
naty aku story lg, nk kluar ni..
nk g beli barang2 skit..

c yaaw!!


layan pic dalam kete smlm..

*ira*teha*aku




end..



p/s : sy dh sem 6, means sem akhir :)..owhh tak sabar nk habis kan poly..




Azyyati Kamaruddin

Tuesday, July 5, 2011

GeramMarahSakitHatiSABAR

assalamualaikum..
Sgt marah..susah btl nk mntk krjsama dgn org utk keselamatn dan kesejahteraan org lain..bkn mntk dia brtindak,cma mntk bg maklumat.. Tapi tak nk berkerjasama.. Sgt2 tidak brfikir pnjang awk wahai encik..jgn salahkn kami jika kami kaitkan awak dlm kes ni naty.. kESABARAN KAMI PUN ADA TAHAPNYA..

Huh!


Azyyati kamaruddin

DC

"Cinta adalah gurauan dlm kehidupan.. Kadang-kadang buat kita ketawa, kadang-kadang buat kita terasa dan gurauan yang buat kita memahami bermacam-macam emosi.. Kalau yang mencantikkan lukisan adalah warna, maka yang mencantikkan kehidupan adalah cinta.. tapi cinta ni macam hantu, semua orang percaya TAPI tak semua yang akan jumpa.. Kalau saya cintakan dia..biarlah dia sendiri yang rasa, bukan sebab kata cinta saya tapi sebab rasa cinta yang datang dari hati dia sendiri.. "








p/s : mencintai tak semestinya memiliki.. :)







Azyyati kamaruddin

Friday, July 1, 2011

cinta hati saye!!


smlm adalah sgt2 terharu..*poyo

plan last minutes..mula-mula ingat tak jadi, lps tu jadi..haha
pagi kol 8 aku dh bangan, g driving school.. sampai pkol 12 tgh hari..
cikgu aku tu janji nk hantar aku ke bandar, tibe2 dia ckp tak blh hantar..
so aku suruh dia drop aku kat bus stop, dlm hati mmg nk naik teksi sbb dh lama tak naik bas, mmg tak tahu bas berhenti kat mana n pukul berapa..
jehan n mira dah beli tiket wayang pkol 2.10..

otw nk g hantar aku tu, aku diam jelah dlm kete..penat sgt2..
penat lah bawak kete nie.. huhu
tibe2 ckgu aku tu simpati kot tgk aku*hahahah dia ckp dia akan hantar aku sampai East Cost Mall sbb mmg janji dgn diaorg nk g sana...

sampai2, cari diaorg, peluk cium bagai then cari tmpt makan..masing2 lapar kebulur..
naik food court..
gamba tak snap sbb lapo..


lps tgk wayang we all lepak Baskin Robbins

duduk sini 1 hour tak sedar..
ketawa tak hingat..aku dgn jee mcm dh nk pecah perot ketawa..
semuanya sbb mira..haha... jee nk bayar P1 wimax then masuk dekat kaunter, mira dgn selamba "ada topup clcm tak?" menangis kitaorg gelak..hahaha..nasib baik tak ramai org..
banyak lah lg lawak dia.. tak larat nk cite..hahah


kebetulah jumpe school mate we all dlu..
kerja kat BR ni..tros panggil dia ajak lepak n tlg snap pic utk kitaorg..


jom layan pic..
jee*orange<-- click to view her blog.. :) mira*biwuuuu





mungkin lg best if tiekah n epa ada.. huhuhu
next time kita lepak lg ek, tunggu tiekah balik kuantan.. :)


p/s : ada banyak lg pic n video tp mls nk upload semua naty korang gelak guling2..hahhaah







Azyyati Kamaruddin