Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Saturday, June 25, 2011

POSITIF


assalamualaikum..
mulai hari ini , aku nk idop dlm minda yang POSITIF..
mls nk fikir yang bukan2 dah..

naty kalau kena g konvo sorang2 pun, POSITIF..

kalau kena tipu pun, POSITIF..

kalau ada someone yang tak reti putos asa, setiap beberapa jam hantar msj walaupun aku tak balas dan aku rasa serabuk sgt, aku akan POSITIF..

kalau nanti terkecewa lagi, POSITIF..


ape yg aku belajar sekarang adalah POSITIF dan sentiasa senyum..
walau berat mana pun dugaan, perlu POSITIF..
walau rasa macam dh tak mampu nk pikul tp kena jgk pikul , otak kena POSITIF..

tiada siapa yg dpt memotovasi kan dan menolong diri kita melainkan kita sendiri..
hidup didunia hanya semantara, jadi gunakan lah masa yang suntuk ini untuk menyenangkan hati semua pihak..:)

ape yang penting, POSITIF !!



p/s : cb kira, berapa banyak perkataan POSITIF?! itu tandanya aku mmg benar-benar serious.. !!






Azyyati Kamaruddin

Monday, June 20, 2011

sesuatu yang tak disangka

assalamualaikum...

sesuatu yang tak disangka, sering kali mendatangi kita..
kita hanya merancang tapi Allah yang menentukan segala-galanya..
Allah lebih tahu ape yg terbaik untuk hambanya..

2011
tahun yang paling banyak dugaan dan menguji keimanan..
tahun yang mengajar aku erti kesabaran, kegembiraan, kemaafan dan kemanisan dalam keredhaan...


di awal-awal tahun, kegembiraan dan kebahagiaan memenuhi ruang hati..
terasa hidup di awang-awangan..
terasa seperti sentiasa berada di taman bunga bersama-sama dgn bunyi kicauan burung-burung dan pelangi di langit biru..
aku seperti tidak mahu, waktu bergerak walau sedetik kerana takut akan kehilangan detik manis ini..


kusangka panas hingga ke petang, rupanya hujan di tgh hari..
kebahagiaan itu, tak mampu bertahan lama..
setelah semuanya berakhir, hampir 4 bulan aku ditemani air mata..
akhirnya aku redha..
walaupun rasa syg itu masih utuh disitu, walau rasa kasih itu tidak pernah berubah hingga kini tapi aku cb positifkan hati dan fikiran..
cuba yakin pada ketentuan Allah..
kalau dia untuk ku, pasti dia akan kembali juga nanti..
aku tetap juga melihatnya,cuma kini penglihatan ku terbatas..
hanya dari jauh namun doa ku sentiasa mengiringinya..


baru sebulan aku cuba positif kan minda..
satu lagi dugaan Allah berikan..
Dugaan yg lagi besar dari yang sebelum ini..
aku kehilangan sepupu ku..
sepupu yang dah aku anggap seperti adik aku sendiri..
membesar, bermain, bergaduhh semuanya bersama..
kini satu persatu kenangan itu muncul..
hingga ke saat ini, aku masih tak percaya yg dia telah ke alam lain..
alam yang kekal abadi..
aku tidak lagi dapat melihat, mendengar setiap celoteh dan gelagat lucu dia..
hanya doa yang menjadi penghubung antara kami..
semoga Allah mendengar setiap rintihan hati aku..
betepa aku rindukan dia..
sesunggunya aku redha dia atas pemergian dia tp aku perlukan masa utk kembalikan semula semangat yg hilang.. :(



aku berharap Allah aturkan sesuatu yang baik untuk aku dan keluarga di akhirnya nanti...
Nor Muhamad Azam bin Ab Rahman (1993-2011 ) Al Fatihah..





p/s : T_T.. yang pergi tak mungkin BERGANTI...






Azyyati Kamaruddin

Saturday, June 18, 2011

putus sudah hubungan dunia

assalamualaikum..

seperti mimpi..
hingga ke saat ini, aku terasa bagai mimpi..
aku berharap, ada yg kejotkan aku dari tidur dan berkata aku hanya bermimpi..
masih terbayang2 wajah dia, senyuman dia, lawak jenaka dia..
Ya Allah, beratnya dugaan MU keatas kami sekeluarga..


Ajal maut, ditangan Allah..
jika sudah sampai masanya, akan pergi lah dia buat selama-lamanya..
aku percaya pada ketentuan tp hati masih pilu untuk menerimanya..

dari kecik dia didepan mata..
bergurau, bertengkar, ketawa..
Ya Allah... :,(


tempatkan lah dia bersama orang-orang yang beriman Ya Allah..


*dh tak boleh nk tulis.. T_T








Azyyati Kamaruddin

Wednesday, June 15, 2011

bersantai di tepian pantai

ini kisah sabtu last week..

aku follow sepupu aku pergi shoot..
tempat nya di Pantai Sepat..

diaorg shoot, aku n kak ude borak..hahaha
mls nk cerita so meh layan pic..

with neny and yana


yang belakang sekali tu kak uda..


ini pic shoot nya..
kalau korang nk tengok banyak lagi, boleh ke blog sepupu aku tu..

ini link nya --> PETE-FACTOR




sekian dulu..


end




Azyyati Kamaruddin

Tuesday, June 14, 2011

sebuah kerelaan

coretan dari seorang penulis tp aku edit skit.. sangat dalam makna nya.. :)


..............................................................................


Dan sampai saat ini aku masih tetap setia menanti,

Bukan kerna ketegaranku dalam bertahan namun kerna rahmat-Nya mengajarkan sabar..

Bukan kerna cintaku padamu namun kerna cintaku pada-Nya...Yang membuat aku tetap bertahan pada pendirianku ini..

Jika kerna cinta… Sesungguhnya cinta itu sudah tak ada. Yang ada pada diriku adalah imanku... Kerna aku telah melupakanmu dalam kesendirianku.

Hadirmu dalam hidupku mengisahkan berjuta cerita.

Sudah kurasakan sakit

Sudah ku telan pahit

Jarang berbuah manis.

Namun aku bertahan..

Kerna kaulah orang yang telah membuka gerbang cahaya dari sisi gelapku

Menuntunku hingga mengenal manisnya iman dan indahnya kasih sayang

Tapi kini… Aku harus melupakanmu dalam mahabbahku

Namun begitu sukar..

Kerna masih ada senyum tulusmu dalam ingatanku

Masih ada candamu saat beranjak tidur.

Dan takdir telah memisahkan.

Meski masih ada rasa ingin bersama di antara kita

Namun harus…

Kerna ini yang terbaik untuk kita.

Pergilah..

Telah kurelakan engkau Dalam Dakapan Cintanya..

Dan biarkanlah aku disini dengan sakit ini..

Kerna sekarang aku mula menyedari

Cinta bukanlah sebuah hak mutlak namun sebuah amanah..

Pergilah dan lupakanlah aku yang pernah hadir dalam hidupmu.

Meski terpaksa harus ku ingkari janji utk bersama denganmu hingga ke akhir hayatku..

Yang ku inginkan adalah keselamatanmu di akhirat sana...

Kerna aku takut akan ketidak adilanmu membagi cinta antara aku dan dia.

Harta.. Benda.. Mungkin bisa sama engkau berikan.

Namun cinta..

Cinta takkan pernah bisa sama untuk dibagikan.

Meski sakit.. Meski pahit.. Namun telah ku cuba tuk ikhlas.

Pergilah kau yang kucinta..

Pejamkanlah matamu dan lupakanlah aku..

Dan biarkanlah aku disini

Dalam cuba menghayati makna dari semua ini..



T_T


..............................................................................

:)




p/s : hari ni first time aku nk pegang stereng kete.. *TDDMKA




Azyyati Kamaruddin


Sunday, June 12, 2011

haha




bila lelaki merajuk..
ok itu L.A.W.A.K..


cam ne , cam ne??

hahhaha

nak sambung gelak..





p/s : lawak lah u..

Friday, June 10, 2011

Zzzz


assalamualikum..

tadi kan aku buat 'kek gula hangus'.. jadi tau sarang2 dia.. :)


ok nk ckp tu jerk..
nite all..



:)





Azyyati Kamaruddin

Tuesday, June 7, 2011

chicken blackpaper with tomato cherry!!


Assalamualaikum..
hari ni aku nk bg resepi yg mudah lagi simple..
siapa2 yg tak pandai masak*mcm aku blhlah ikot resipi ni..
semudah 1 2 3 4 5 6 je..
aku rs semua org tahu kot resepi ni tp tak pelah, aku nk tulis jgk..:)

meh cni aku nk ajar..
nama masakan ni "chicken blackpaper with tomato cherry"


Bahan-bahan nya :

1. Ayam / Daging dipotong ikot suka hati, nak besar atau kecik tp aku suka potong kecik2..

2. Sebijik bawang besar,.. potong bulat2 mcm tu tau..

3. Tomato ( yg ni ikot suka nk letak atau tidak, sbb kan aku 'giler' dgn tomato jadi setiap masakan aku wajib ada tamato..)
aku nk letak tomato cherry semua tp tiba2 ternampak tomato biasa yang tinggal sebelah, if tak guna, naty msti burok kan..



4. Perencah lada hitam..aku guna yg maggie.. sgt simple ok..

perencah ni mcm serbuk tau, then korang kena cmpur air.. lps cmpur air, jadi begini.. aku cmpur air banyak sikit sbb aku nk bg ada kuah nanti..


ini rupa lps dicampur air..



Cara-caranya :

1. panaskan kuali bersama2 dgn 2 sudu minyak masak..
2. masukkan ayam/daging yg tlh siap dibersihkan..
3. biarkan selama 3 minit*kot ..
4. masukkan perencah lada hitam beserta bawang besar..gaul sehingga sebati then biarkan sehingga ayam tu masak..
5. masukkan tomato...*kalau nk masukkan sayur lain pun blh..
6.siap

siap untuk dihidang..



_SELAMAT MENCUBA_




biskut ni sedap weh..ptg td aku makan.. kulit dia rasa mcm tart telur tp isi dlm coklat..nanti nak cb buat r..



-tuan punya blog-
ok muka aku nmpk pelikk sgt pkai tudung without inner..:(





jam menunjukkan pukul 1.01pagi, jadi adelah lebih baik aku mengundurkan diri..
otak pun dh minta untuk rehat..
nite all..






p/s : kalau korang beli perencah blackpaper maggie tu, kat belakang dia ada tulis resepi.. :)







Azyyati Kamaruddin

Monday, June 6, 2011

:)

" I want a guy who understands that I'll buy a Happy Meal from McDonald's just for the toy... And that I'll eat soup with a fork just for the challenge...I want a guy that accepts the fact that I cry when I watch The Notebook...But most importantly, I want a guy who understands all my imperfections and still loves me for me..."





Azyyati Kamaruddin

Sunday, June 5, 2011

selongkar kotak 'HANTAR'




hari ni aku tetibe tgn gedik's selonggar email2 aku, sementara nk tunggu update antivirus..
tiba-tiba terjumpe sesuatu dlm 'sent' mean email y aku hantar lah kan..
jumpe email2 lama antara aku dan dia.. haha *gediks..
kitaorg main bls2 email dlu derrr.. haha


rasanya aku dh delete semua email dari dia, maybe dkt 'sent' ni aku lupe nk delete.. bila aku baca2 semula , terdetik kat hati "syg gilerr aku kat dia dulu..mcm mana aku blh syg org sedlm itu ek?" kira2 smula, ada lebih kurang 21 email..




ade tu sampai tergelak2 aku bc, tros memori2 tu terbayang kat otak.. *ewahh!! dont worry u all, aku dh pun lupakan dia.. means dh lupe mcm mana syg aku dlu kat dia... dia pun dh bahagia dgn kehidupan dia sekarang.. dh ada 'someone' yg blh tlg jaga dia.. so aku dh tak perlu risau-risau tentang dia mcm dlu sbb dia pun tak perlukan 'kerisauan' aku sekarang..org tak perlu, buat ape kita nk terhegeh2...


aku nk pesan lah kn kepada mereka2 yg disakiti oleh cinta*muntoh ijo , tak kisah lah kena tinggal, terpaksa tinggal, kena tipu or what ever kan.. utk 2 or 3 bulan pertama lepas putus tu, mmg korang tak blh lupa.. PERCAYA lah..if korang betul2 sayang lah.. jgn push hati korang utk lupa terus sbb silap teknik nanti korang kena 'check-in' Tanjung Rambutan pulak.. try slow2.. semat dlm hati, dia tu bukan jodoh korang.. Allah cuma hantar dia, utk uji korang.. if korang blh redha dan yakin yg suatu hari nanti pasti ada seseorang yg telah Allah utuskan utk korang, pasti korang blh lalui semua ni dgn mudah.. bila dh yakin hati korang dh tak ada rs syg utk dia yg berlebih-lebihan, korang berkawan lah dgn dia.. tak baik kan memutuskan silaturahim..


kepada dia*aku tak tahu skrg ni dia bc lg blog aku atau tidak tp dulu dia bc... :
dlu kalau apa2 kisah about kita, cepat jerk i update kat blog and u bc then u msti ckp "cepat je u update tentang i ek.. " u ni perasan jgk ek..i bukan update tentang u je, tentang i jgk.. actually i dh pun maaf kan u and nk lupa semuanya tentang dlu.. i masih mencoba dan tetap akan selalu mencoba dan alhamdullillah usaha i membuahkan hasil.. kita masing2 dh besar, dh boleh pk dgn begitu waras, walaupun sometime tak waras jgk... anggap je lah apa2 yg pernah kita rs dlu, hanya khalayan... i wish u all the best dlm kerjaya, hidup dan segala-galanya lah.. jgn lupakan DIA.. dont repeat ur mistake again.. :)





p/s : pic tak ada kaitan dgn entry.. :)





adioss..



Azyyati Kamaruddin

Friday, June 3, 2011

10 hari 10 entry

td buat blogwalking...
malam-malam mmg masa yg amat sesuai utk mambaca..hehehe

tiba-tiba*mcm suspen kan jumpe entry ni kat blog FARA AZMI..
oleh itu aku mcm berminta nak membebel , jadi aku nk buat entry tu..


Day 1 : 10 things about you..

Day 2 : 10 things you love..

Day 3 : 10 things you hate..

Day 4 : 10 things you want to say to one person..

Day 5 : 10 wishes..

Day 6 : 10 items you can't live without..

Day 7 : 10 important people..

Day 8 : 10 of your favourite songs..

Day 9 : 10 ways to win your heart..

Day 10 : 10 final words...



yeahh.. tak sabo nk membebel..hahaha


nite all






Azyyati Kamaruddin

Thursday, June 2, 2011

x-men 1st class

assalamualikum..
haii muchuk2 aku...
haishh lama dh tak hapdettt dan upload gambo kan kan kan?!! *buat2 muka comell..
banyak mende nk update tp kemalasan ditahap TERATAS , jadi mmg tak bergerak lah jari jemari ni untuk menaip di blog tercinta ni kan.. *muntahh!!
hari ni aku tetibe rasa rajin nk update..

begini citenya:

plan ni dh dirancang oleh Cik Azirah ni..maka aku follow jerk sbb tgh cuti kan..


1st tgk wayang..cite x-men 1st class..
wayang kol 12.50 (2hr 13min)
wayang td full.. maybe sbb cite bru keluar kot..
actually aku TAK PERNAH tgk cite x-men ni jadi aku mmg tak tahu kisah mcm mana kn..
so aku layan jelah..
azirah n apih ni, dua2 dh slalo tgk cte x-men so diaorg tahu lah cite mcm mana kan..
cite dia beshlah, tak boring..
aku nk compare pun tak tahu mcm mana sbb tak pernah tgk x-men yg before this punya..


lps habis wayang, mmg wajib masok toilet dan bergambar.. hahaha
psttt tudung ijau tu, azirah yerk..


azirah g bayar P1 dia dlu..
aku tanya pekerja kat P1 td "kat Dungun aku coverage P1 tak?"
jawapan dia sgt2 menghampakan "owhh tak ada, tak pasang lg.."
owhhh, tak berinternet lg lah aku balik dungun naty..
takpe2, 4 month jerk..huhuhu :(


pastu kan jalan2 lah kat East Coast Mall (ECM) tu, nampak baju kemaja 4 helai rm100..
nak beli tp td mcm kelam kabut, byk lg tempat nk beli..
Jd kemeja tu K.I.V dlu..hohoho


kluar dari ECM, kitaorg g Mega Mall..
Apih nk beli brg2 utk buat shoot hari jumaat nanti..
aku pun terjah lah membe aku yg comel lotey ni..
cik Teha..

dia buat part time dekat parkson..
aku kacau lah..
lama jgk lah duk melepak dgn teha...
kitaorg kalau jumpe mmg tak habis ckp, padahal slalo dh msj2, gosip2, calling2.. hahahaha

masing2 dh kebuluran, apih dh siap beli barang..
tross berdesupp kereta ke Kuantan Parade..
aku teringin nk makan, nasi gorang ayam lada hitam dekat food court Kuantan Parade..

laici.. aku punya!!

jus tembikai..apih punya..


azirah minum air cool blog...tak sempat nk snap..
makanan pun sama , tak sempat snap sbb masing2 dh kebuluran..



then we all move to bundle..
apih jgk nk cari baju utk photoshoot..
bundle situ banyak baju dan baju lawa..*apih dan azirah kata..

mak cik dan pak cik yg sakan memilih baju..
baju kat sini 1 helai RM3 ... 5 helai RM 10..
hambik diaorg counting dua org, amik 10 helai..
aku ni dh puas menguap..
lama gilerr..!!


dh siap semua pilih, tgk jam dh kol 5.30pm , we all tros berdesup ke Giant plak.. kena cepat sbb hari mcm dh nk hujan..
pilih2 barang kat Giant..
tgk jam dh 6.30pm, langit pun dh gelap..ribut berdentum, kilat dh memancar!!
tanda2 suh kitaog balik..



aku tak beli banyak barang pun..
baju Diesel sehelai..
selendang 2 helai..
syampoo Clear yg baru tu.. *pengaruh iklan..hahah







end..
tamat jgk entry ni..hohoho

post time : 10.34pm..






Azyyati Kamaruddin

Wednesday, June 1, 2011

pirates of the caribbean

td bru lepas tgk Pirates Of The Caribbean On Stranger Tides (POTC)...
wayang kol 9.20 pm..
aku g bertiga dgn sepupu2 aku..
aku, kak ude n apih..

with kak uda..


hahah..buat lg mukee murrohhh..!! dh di upload...kahkahkah


ouchh aku suke sgt tgk mermaid dlm POTC tu... comell lah..


ni mermaid garang owhh..
sakit telinga dengar mermaid ni menjerit2..
seram pun ada..


aku suka yg ni..ololo comell nya.!!


see ..comell kan dia..



tapi apa-apa pun aku suka kapten Jack Sparrow..


ada jerk helah dia.. :D




ok aku mls dh nk tulis..




p/s : walpun dh lama tayang cite ni tp still ramai lg yg tgk.. :)



end







Azyyati Kamaruddin