Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Tuesday, May 31, 2011

Mid-Year Giveaway by Nisa Menaip




click banner ini , if berminat utk join..


assalamualaikumm korang...
aku join Mid-Year Giveaway by Nisa Menaip...


HADIAH menarik sgt.. meh skodeng SINI!!!

hadiah-hadiah ini di sponsors oleh :


apa yg korong tunggu lagi...Come and join!! hadiah banyak tu..



TARIKH MULA : 31 MEI 2011 - TARIKH TUTUP : 6 JUN 2011








Azyyati Kamarudidn

Saturday, May 28, 2011

:)

copy dari salah sebuah artikel, tersentuh hati baca ayat ni..


"Pedang paling kuat dan tajam adalah logam besi yang mendapatkan tempaan paling keras pada nyala api yang sangat panas,

maka jangan kamu berharap menjadi kuat jika tidak berani hadapi ujian dan kerasnya hidup ini...

Sebatang mancis tidak akan bernyala bercahaya dan bermanfaat sebelum ia terbakar..

Jangan pernah harap kejayaan tanpa perjuangan dan pengorbanan..

tidak akan berhasil seseorang sebelum merasakan kegagalan..

Jadilah orang yang selalu memberikan kebahagiaan walaupun hanya dengan sapaan, salam dan sebuah senyuman..

Jangan pernah mementingkan diri sendir..

Belajarlah dari matahari yang mampu untuk bersinar lebih lama lagi..

Tetapi dia tetap memberi peluang untuk sang bulan menunjukkan diri..


SAHABAT..

Kemenangan adalah saat dimana kita dalam keterbatasan tetapi masih sanggup menghasilkan karya terbaik yang mengagumkan..

Kemenangan adalah saat kita ikhlas memberikan jalan-jalan kebahagiaan kepada orang-orang yang begitu memerlukan pertolongan..

Kemenangan adalah saat kita mampu memaafkan kesalahan meskipun kita telah dikecewakan dengan begitu dasyatnya..

Kemenagan adalah saat kejujuran lebih kita utamakan daripada mendahulukan ego dan kepentingan diri sendiri..

Kemengangan adalah saat kita mampu memberikan yang terbaik meskipun kita dalam keadaan yang apa adanya..

Jika kamu tidak tahu atau bingungtentang siapa yang kamu sangat sayangi..

Ingatlah saat-saat dimana kamu berada dalam suasana yang tidak ingin kamu kenang..

Disitulah kamu mengenali dirimu sebenarnya..

Disitulah kamu juga tahu siapa yang paling kamu sayangi.."


~ Cara membalas dendam terbaik adalah hidup dengan lebih baik daripada orang yang membenci atau menyakiti kita.. ~




end

Bold



Azyyati Kamaruddin

Wednesday, May 25, 2011

Mary kay

sedang aku mencari2 lip mask tiba2 terjumpa page kak azee niee..
terus lah usha-usha harga, pahtu mcm berminat dan kak azee sgt friendly...
so aku bank-in duit hari selasa, hari ini barang aku dh sampai..





tadaa ini lah dia lip mask tu..


sbnrnya aku tak tahu nk guna lip mask ni, bc kat kotak ni semua bahasa yg aku tak faham..
bukan english dan juga malay so tak tahu bahasa ape..hakhakhakhak


so aku msj kak azee, tanya macam mana nk guna produk ni kan..
pahtu dia col 2 kali, aku tak sempat angkat sebab sedang bersiram*mandi..
then i col smula..
dia sgt friendly..
dia terang2 semua..
then tros aku pakai ms tgk NORA ELENA...



kesan nya, akan diketahui kelak..hakhakhak





sesiapa yang berminat dgn produk MARY KAY , blh lah ke blog KAK AZEE ek..



Azyyati Kamaruddin

Tuesday, May 24, 2011

part 1



hahhaa..geli geleman bc tajok!!
smlm xtvt sgt padat..begitu juga hari ini..
jadi aku buat part by part lah ek..

semalam kol 7 dh bangun..
siap2 dlm keadaan mamai sbb mlm tu kol 3 pagi bru tdo..
rasa mcm baru tdo tetibe alarm dh bunyi*tpon baru

cuba teka, tmpt apakah ini?!!



aku pergi dengar ceramah lesen..




penat sgt dgr ceramah tu...
pening pening dh kepala..
balik rumah, ada 'surprise party' pulak..



continue....



entry ditulis pada 22 Mei..


Azyyati Kamaruddin

Friday, May 20, 2011

234



assalamualaikum...

eh korang perasan tak? perasan tak? cb tgk betol2..
tu kat atas tu..alah tu ha..
tak perasan ek? sentap lah macam nie..
hahaha


follower aku 234

cantek kan nombor tu.. :)



aku nk ucapkan thanks you lah kepada semua follower n reader blog hampeh ni..
thanks a lot..

aku ni nk g melawat satu per satu blog follower aku tu, mmg tak berkesempatan lah kan *mcm lah byk sgt follower haha..
tapi kalau korang tinggal jejak kat comment atau chat box kat tepi tu, mmg confirm aku terjah blog korang..


ape-ape pun terima kasih sekali lagi..:)
jasamu dikenang!!
love u all..




p/s : aku dh beli handphone baru!! :)


Azyyati Kamaruddin

surrender

alam bisu bagaikan mengerti, berakhirnya sebuah memori..
kini aku pasrah dgn segalanya..
kepedihan ini masih terasa..
apakah salahku , apakah dosaku..
tuhan berilah ku petunjuk MU..
dan aku redha dgn kehendakmu..
cukup kali ini kau menyakiti, berulang kali..
tak usahlah kembali..
dgn rela hati
ku
lepas
kau
pergiii..






p/s : mau keluar..

Thursday, May 19, 2011

nothing

byk nk update tp
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

:(

no mood..

tidak ketahuan mengapa!!
bukan kerana putus cinta..
tidak juga terasa hati
oleh itu hamba sendiri tidak tahu mengapa..
mungkin kerana..

M

A

L

A

S

!!



apakah ini?!!
naty akan di'update'..
tunggguuuuuuuuuuuuuuuuuu...



bubbyee...









Azyyati Kamaruddin

Wednesday, May 11, 2011

gementar



result final exam akan keluar pada 16 mei ni..
td chat dgn membe poly aku tuh..


nampak tak yg aku bulat tu? tak nmpk ek? meh nk zoom skit..


nampak??!
20 orang weh..
bukan sikit tuh..huhuhu..
cam ne nie..
takott sgt...

Sbb ms hari paper Theory Structure tu, kitaorg ada dua paper..
kol 8.30am-10.30am paper Binaan Bangunan then kol 2.30pm-4.30pm paper theory tu..
mmg kelam kabott glerr..


aku dh jawab yg terbaekk, hope aku tak tersenarailah..
huhuhu
:(





Azyyati Kamaruddin

Sunday, May 8, 2011

sedang berusaha

yes!!
bilik sy sudah 97% siap kemas atas pertolongan my mum..
macehh mama..

ada nk touch up skit..
smlm g SSF..
omaigood, tgk barang2 kat situ..
hampir buat aku pengsang tujohplohkali..
tema english style..
bila sebott englishh confirm lah my fav colour kan, fink n futihh..
nk rembat smlm, tak cocok duitt lg..
so next time..

skrg ni aku tgh kemas tudung2 aku..
bru aku perasan, tudung aku sgt byk, ada yg masih tak sempat nk pkai lg..hahah
aku suka beli tudung okeah..
tudung bawal ta payah ckp la, tak muat almari aku so aku transfer ke almari my mum..
selendang sume digantung dlm almari..
tudung ni tak tahu nk letak cam ne, so buat sementara waktu ni aku letak dlm kotak dlu..
jadi bersemadilah kamo disana buat sementara waktu wahai tudung2 kuh.!!




ok nk sambong keje..
daaa...





Azyyati Kamaruddin

Friday, May 6, 2011

tazkirah jumaat


mari kita baca dan renungkan sedalam-dalamnya..



"Tujuan kita adalah satu iaitu saat berjumpa dgn Ya Rabul alamin.. Berakhir seluruh apa yang kita lewati.. Dari kehidupan dunia, kepada tujuan tunggalnya iaitu berjumpa dengan ALLAH..

Ingatlah, akan datang suatu saat bibir kita tidak bisa lagi bergetar menyebut nama ALLAH.. Disaat itu kita akan diturunkan didalam kubur kita dan wajah kita dibuka dan wajah kita diciumkan ke tembok kubur kita lalu kita dikuburkan dan ditinggalkan oleh semua kerabat..

Disaat itu tidak ada kekasih, disaat itu tidak ada jawatan, disaat itu tidak ada harta.. Dan disaat itu beruntunglah mereka yang selalu berzikir, yang mengingat ALLAH dan ALLAH mengingatnya.. yang merindukan ALLAH dan ALLAH merindukan nya..


DIA lah yang maha besar..DIA lah yang maha mulia..
Setelah kita diberi kehidupan, diberi jasad lantas ALLAH meminjamkan pula dunia ini beserta isinya, meminjamkan matahari, meminjamkan bulan, meminjamkan daratan, meminjamkan haiwan dan tumbuhan, meminjamkan air dan lautan yang kesemuanya adalah milik ALLAH..


Kita tidak menyewa nya.. Tidak pula membelinya.. Tidak pula berdoa untuk meminjamnya.. ALLAH yang memberinya sebelum kita meminta.. Sedemikian nya luas nikmat ILAHI dan kasih sayang-NYA melebihi semua kasih sayang.. melebihi kasih sayang ibu kita kepada kita, melebihi kasih sayang kekasih kita kepada kita...


Jangan tahan lidahmu menyebut nama ALLAH.. jangan berat menyebut nama ALLAH.. Dosa apa yang membuat lidah kita berat menyebut nama ALLAH??? "








Azyyati Kamaruddin

tebang tebang

pg td aku tgh menyapu dlm rumah*rajin tak aku?haha.. tetibe anak buah aku ni lari masuk umah aku sambil jerit2..

"Ochu, ochu tebang tebang.." sambil tarik2 tangan aku suh ikot dia keluar rumah..
"ape dia?" aku ni ingat apelah..dh nervous dh..tebang ape pulak..
"tu tebang tebang.." sambil tunjuk kat ats langit..
"owhh kapal terbang ek..."
"ha kapal tebang.. " dgn gembirannya dia ckp..
"aeroplane..pa'an ikot Ochu, aeroplane.."
"ae-o-play.." hahahha..aku gelak jerk..

sweet lorhh..
anak sdare aku tu mmg byk molot..
kalau dtg umah aku, duk nk gado dgn aku..
aku suka melayan..haha
kalau dia sakit atie sangat, dia akan cakap "mengarutlah Ochu ni.."
hahaha

korang msti pelik kn..
dia panggil aku Ochu..
aku ajar Mak su, then ms dlu panggil Cho Chu sbb tak pandai nk sebit Mak su..
skrg ni dh pandai nk sebut, panggil Ochu..
Ochu pun Ochu lah pa'an..
naty dh besar, panggil Mak Su , okeah...

inilah dia bdk 'nakal' ito..
nama dia Khairul Alif Farhan

kalau jalan, tak mau org pimpin tgn..berlagak betoll..


org shopping, dia pun sbukk sama..


kalau bwk g beli sayur kat Giant or mana2 lah kan, dia main amik jerk brg then letak dlm trolley..satu keje plak kena simpan balik barang2 tu..adoiii


bila org nk snap pic, dia buat r prangai tamau org tangkap gambo dia..


with aeroplane..





lot's of love : Azyyati Kamaruddin

Wednesday, May 4, 2011

:)

hey i cant STOP smiling lorh..
berbualan yg ringkas tp sgt berkesan di hati kecil ku..



u make me smile dear..
sy dh dpt kawan sy semula..
tq babe!!






Dry your eyes. Clear your mind. You just gotta take it one day at a time. Dust off your heart. Take it off the shelf. You've gotta remember to love yourself.







p/s : novel JUARA CARTA CINTA mmg terbaekk...penggemar novel,sila dptkan di pasaran secepat mungkin.. yang dh ada, sila bc sekali lg...hahahha





:) :: Azyyati Kamaruddin

juara carta cinta

ini lah JUARA CARTA CINTA nya..

beliau adalah sebuah novel..


aku dh kembali ke hobi lama yg dh setahun kot aku tinggal..
sejak masok poly mmg dh jarang sgt baca novel..
kalau dulu, sehari blh habis satu bijik novel.. *hebat tak?
novel2 ni semua kebiasaannya aku pinjam dgn mak ngah aku..
dia punya novel, blh buat library..
aku ade jgk koleksi novel aku, cma tak sebanyak mak ngah aku punya..

aku dh baca separuh dah novel diatas tu..
mmg beshh, cerita dia menarik..



ok nk continue bc..
i love ALAF21..
novel PRIMA pun besh jgk..









Lots of love : Azyyati Kamaruddin

Monday, May 2, 2011

tiada tajok..

assalamualaikum...

aku dh rs mcm nk muntah tgk barang2 dlm bilik aku ni..
aku kemas byak dh rsnya tp still tak siap2..
adoiii...

banyak kot aku jumpe surat2 and mende2 lama..
haha
bila bc balik, L.A.W.A.K...
ada kad raya lah, diari lah ..
apelahh..

aku tak sangka aku boleh tulis ayat sematang itu and kata2 yg bombastic sebegitu..
belek2, jumpe lg novel yg aku penah tulis dlu..
tapi novel tu tak ada ending,.
mybe ms nk bt ending , aku dh mls nk bt..haha *mmg tak layak jd penulis..
tp mcm rugi sbb dh banyak yg aku tulis...


pahtu tgk hadiah2 yg org bg time besday dlu..
then kad2 hari jadi..
aku masih simpan yerk semuanya..
olololo so sweet lorh ayat2 korang..

kepada kawan aku NUR JEHAN BT RAMLAN :
weh, aku jumpe surat2 kita dulu2.. mak aii, aku gelak sorang2..hahahha
hebat jgk kita time tu ek..
main balas2 surat..
umah sejengkal jerk jauhnya..hahah
miss dat moment lorh babe..


yg paling buat aku gelak terguling2 bila bc biodata2 ms skola rendah dulu..
hahah
Kenangan manis : rahsia
kenangan pahit : rahsia
kalau nk tulis 'rahsia' baik ko tak payah tulis kenangan pahit n manis tu..*aku dlu mcm ni jgk,.
pahtu cita2, mak aii tak logik..
seorang blh ada 3 or 4 cita2..hahah
pulak tu, cita yg heba2 jerk..
Doktor, Polis, Peguam, Pilot..
amboii, mcm bdn blh kerat2 dh gayanya..haha


meh nk tunjuk skit keadaan bilik kuh..
dh lah bilik aku kecik, makin kecik jadinya...



ok 3 cukup..mls nk snap..
now nk continue kemas lg..
tulun2..
sesiapa ddk area kuantan??
sila dtg ke rumahku dan tlg aku berkemas..:)



selamat bercotii u all..



Azyyati Kamaruddin