Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Saturday, April 30, 2011

move in

yeahh!!
mlm ni 1st day tido dlm rumah baru..
penat sgt, kemas barang2 semua..
sampaikan charge phone aku pun dh tak tahu letak kat mana..
esk sambung kemas lg..
ni jerk pic yg sempat aku snap..
naty dh siap kemas, i snap lain ek..

ini ruang rehat family or tempat melepak tgk tv..
ari kamis malam jumaat ari tu, ada buat bacaan yassin family kat umah aku ni sbb tu tikar tu semua tak berangkat lg td..


ni tmpt tetamu.. i tak ingat ape nama ruang ni if dalam pelan..


ini dinning and belakang tu dapur kering..dapur basah di luar!!



td org Telekom dtg pasang telefon and streamyx..
esk*eh kira hari ni dh kan..hahha Astro plak dtg pasang piring astro tu..
nak pasang sendiri blh tp tak reti nak cari channel tu..
so dari bersusah payah, ada baiknya kita serahkan kepada yg pakar..hahah



nite all...

Thursday, April 28, 2011

6 rahsia tersembunyi


  • ALLAH S.W.T telah menyembunyikan REDHA-NYA dalam TAAT..

  • ALLAH S.W.T telah menyembunyikan MURKA-NYA di dalam MAKSIAT..

  • ALLAH S.W.T telah menyembunyikan NAMA-NYA YANG MAHA AGUNG di dalam AL-QURAN..

  • ALLAH S.W.T telah menyembunyikan LAILATUL QADAR di dalam BULAN RAMADHAN..

  • ALLAH S.W.T telah menyembunyikan SOLAT YANG PALING UTAMA di dalam SOLAT (YANG LIMA WAKTU)

  • ALLAH S.W.T telah menyembunyikan (TARIKH TERJADINYA) HARI KIAMAT di dalam SEMUA HARI




Ya Allah, betapa kerdil aku dihadapan MU.. banyak nya dosa ku..Ya Allah, i need YOUR guidance in every single step i take and thing i do.. Because it is only YOU , who knows me very well..





Azyyati Kamaruddin

i'm STRONG gurl

korang aku dh dpt diri aku smula..
aku dh boleh terima kenyataan..
aku dh boleh lupa perasaan aku kat dia..
aku dh boleh anggap dia hanya kawan..
aku dh tak rasa apa-apa bila tgk pics dia dgn awek dia..
so AKU DH BERJAYA...haha

kalian, sila ikut tips aku ini ---> tips melupakan kekasih hati


to incik kamo, u r my friend n still akan jadi kawan sy sampai bila-bila..
marilah kita berkawan seperti biasa, seperti tak pernah ade perasaan lebih drpd kawan yg muncul antara kita sebelum ini.. :)


weh korang ingat senang nk jadi STRONG mcm ni?!
susah mcm mana pun, if ada usaha PASTI berjaya..
kepada gurl-gurl yg sedang putos hati di luar sana, chaiyok chaiyokk..
kita ni perempuan yang KUAT dan HEBAT..
pasti kita boleh.. *apa aku merepek ni..


sila layan video ini..
spoloh kali tgk pun , still nk gelak guling2..haha





nota kaki : kaum adam, sila jgn jd begini..






lots of love : Azyyati Kamaruddin


Friday, April 22, 2011

tips melupakan kekasih hati

"eh u ada perempuan lain ek? "
"mana ada.. u tahu tak cakap tu satu doa.. u ckp lah byk2 kali, naty jadi betol-betol.."
"i tnya jerk.."

................................................................................................................................

assalamualaikum anda -anda sekalian..
eh hari ni dh jumaat ek, minggu rasa mcm cepat sgt berganti hari..
aku dh jawab 3 paper and now ada 4 paper yang tinggal..
semuanya next week...
harap ada miracle.. hahaha

last week, kawan lelaki aku ada lah msj2..
we all kawan since habis spm dlu..
dia ni ada masalah dgn hati, jiwa dan otak.. *jgn marah ha..
dia mmg selalu lah men 'share' kan cerita dia dkt aku..
aku ni , org share aku dgr jerk..
kalau blh tlg, aku tlg..

Mr N : mai, mcm mana nk lupakan 1st love?
aku : kenapa? *ape plak cinta2 nie..bosan lah ckp sal cinta..:p
Mr N : td sy main bola.. tetibe sy nmpak dia lalu..teros sy jadi lemah..
aku : hey wake up lorh.. awk tu laki, jgn nk tunjuk lemah sgt.. naty dia lagi suka..dh lama kan awak putus dgn dia..
Mr N : yup.. sy pun tak tahu kenapa sy jd lemah..
aku : lupakan je lah dia..dia pun dh bahagia dgn kekasih baru kan... ni bukan masalh 1st love or 2nd love or apa2 tp masalah diri kita ni ha.. cb jerk lupakan..
Mr N : awk dh blh lupaka dia?
aku : *diam kejap.. mmg lah tak blh lupa sepenuhnya tp sy masih mencuba..
Mr N : sy pun tgh mencuba..dari dlu sy cuba tp tetap tak blh..
aku : mcm ni lah Mr N , kalau sy suruh awk couple dgn gurl lain, awk tak nak jgk kan.. so apa kata awk, dekat kan diri awk dgn Allah.. letak kan 100% perasaan cinta dekat DIA.. insyaAllah naty dia bg hati awk dkt org yg selayaknya..

conversation panjang lg tp ada yg P&C..

macam mana nk lupa? ya, mmg susah, lagi- lagi kalau dh betol-betol sayang kan..
tapi kita kena terima lah Qada dan Qadar dari Allah..
sudah ditetapkan dia bukan untuk kita, menangis keluar air mata sampai tujohpulohtujoh kawah pun, dia tetap tidak akan kembali..

Ini cara aku , kalau korang nak memcoba, dipersilakan..
1. jgn DELETE or BLOCK dia dari FB, FS, MY, YM , BS or apa-apa laman sosial..

2. jgn PAKSA hati korang untuk lupa sbb if korang PAKSA untuk LUPA, naty lagi MUDAH korang ingat dia semula.. *from my experience lah..

3. doa , doa dan doa.. jgn putus berdoa.. tiap kali solat, doa.. jgn doa kan keburukkan utk org lain, tak baik tau.. doa kan yg elok2..doa kan supaya dia bahagia dan mohon dekat Allah supaya tunjuk kan korang jalan dan permudahkan hidup korang dan senang kan hati korang..

4. cb sibukkan diri korang dgn kerja lain.. such as : study, join sport game, bergembira dgn kawan2...

5. avoid dari ddk sorang-sorang dan bc semula msj-msj lama.. baca kembali mesej-mesej lama korang dan dia, mmg tidak membantu langsung untuk korang melupakan dia..

6. fikir positif.. anggap ni semua ujian Allah... anggap Allah pinjam kan dia sekejap untuk korang..

7. maafkan dia dgn seikhlas hati.. selagi korang tak ikhlas untuk maafkan dia, selagi itu korang tak akan blh lupakan dia.. seteruk mana pun luka yang dia tinggalkan, ingatlah dia pernah bahagiakan korang dulu.. dia pernah buat korang rasa seperti berada di awang-awangan.. dia pernah jadi org yg terbaikk di hati dan mata korang..dia pernah korang rindu n till now masih rindu lg sikit-sikit kan.. *ewah

8. Kalau blh, biarkan dlu dia utk beberapa bulan.. cb jgn contact.. bila korang yakin, korang dh blh lupa, cntct lah semula.. berkawan tak salah kan.. if korang nak lah, kalau tidak mahu cntct langsung pun tidak mengapa!!

9. share dgn kawan-kawan..sbb if korang pendam, naty lagi susah korang nk lupa.. :)

so SELAMAT MENCUBA.. haha

tips aku ni merepek-merepek sikit..
kawan aku pernah pesan, dia cakap ayah dia pesan dekat dia ms dia kecewa putus cinta dulu..ayah dia cakap macam ni "kakak, kalau nk lupakan someone, jgn buang apa-apa pun tentang dia.. bila satu hari nanti , kakak tgk semula semua benda tu dan hati kakak dah tak rasa berdebar, tandanya kakak dah berjaya lupakan dia..:)"




nota kaki : senyum tak perlu kata apa-apa..

Align Left



"Mata boleh berzina dgn melihat, lidah boleh berzina dengan bercakap, tangan boleh berzina dengan berpegangan. Kaki boleh berzina dengan berjalan ke arah tempat maksiat. Hati pula boleh berzina dgn merindui, mengingati dan membayangi si dia.."
[HR Bukhari dan Muslim]





:: sekian dlu bebelan sy ::





lots of love : Azyyati Kamaruddin

Tuesday, April 12, 2011

final exam



hari ini 11 April 2011..
xtvt sgt padat..
dari pkul 10 pagi smpai pukul 10 mlm...
cerita next time sbb penat sgt..
ni pun nk update kejap jerk..

pic lama..ms kat poly sultanah bahiyah dlu,..


korang aku dh nk F.I.N.A.L tapi masih tak sedar diri..
adoii, tak tahu lah ape masalah aku ni..*meluatt
banyak sibuk dgn kerja lain..
ini jadual FINAL aku :

13 April 2011 at 7.30am
Speaking Test (MUET)



16 April 2011
MUET examination



18 April 2011 at 8.30am-10.30am
C4008 - GEOTECHNICS



20 April 2011 at 11.15am-1.15 pm
B3001-ENGINEERING MATHEMATICS 3



21 April 2011 at 2.30pm-4.30pm
C4009 - HYDRAULICS



25 April 2011 at
8.30am-10.30am
C3001 - MATERIAL & CONSTRUCTION ENGINEERING

2.30pm-4.30pm
C4303 - THEORY OF STRUCTURES



26 April 2011 at 2.30pm-4.30pm
C4006 - CONTRACT PROCEDURES & ESTIMATING



27 April 2011 at 11.15am-1.15pm
C4302 - HIGHWAY & TRANSPORTATION ENGINEERING



wish me luck..
:)




p/s : exam mood..









Lots of love : Azyyati Kamaruddin

Saturday, April 9, 2011

rimas

don't be too caring bro, i R.I.M.A.S...




jgn sampai i bosan nk kawan dgn u..
plss lah..
i tak rs i perlu inform evert single thing yg terjadi dlm hidop i kat u so pls behave ur self..




mood : weng weng.. *rimass






tulisan hati : Azyyati Kamaruddin

tidurku diganggu

assalamualaikum..
selamat pagi u all..


pagi-pagi ni mood aku dh weng weng..
Tengah syok aku tidur bersama mimipi2 indah*ewah tetibe phone bunyi..
tengok skrin, ok mls nk angkat..
aku bt ignore jerk, sorok tpon bawah bantal..tak dengar bunyi tp still gegar2..hahaha
i tak suke tdo i diganggu kecuali col dari org2 yang penting dan ada perkara penting yg nak ckp..
si pemanggil masih tidak berpuas hati, gegaran masih tidak henti..
'dia ni nak ape, hishh..'geramm!! *dgn mamai , aku pun jawab tpon tu..
dia bg salam, ok sejukk hati sikit..hahha

boy : u ni saje nk sakitkan diri u kn, u sakit tak bgth bla bla bla bla bla....bila u g klinik?
aku : tadi..
boy : tadi?? bila?
aku : eh smlm.. *actually aku tak prgi pun, tp mls nk ckp banyak2..if aku ckp tak pergi, naty dia bebel lagi..
bla bla bla bla bla..
byklah dia bebel, aku bls sepatah2 jerk..
dh lah aku sakit telinga, makin sakitlah telinga aku dgr..
aku : u, pg2 mana blh marah, naty rezeki tak masok..
boy : pandai pulak u ckp..
ek'elh lu ni, wa dh abis sopan ckp dgn lu, lu mau cari pasal er? dh lah lu tpon wa pagi-pagi..ganggu waktu tdo wa.. mlm smlm kol 2.30 pagi lu msj, lu col..wa tak marah lu, lu patut bersyukur ok..


aku : ape masalah u ni? *dh hilang sabar..
boy : u tu lah, sakit tak bgth i..dh seminggu kn..
aku : nape i kena bgth u pulak.. pelikk lah u ni..pg2 tpon nk bebel2..
boy : yelahh..i ni care pasal kawan-kawan i..tak kira lah laki er pempuan..
aku : yelah, i nk tdo ni..
boy : emm..g lah.. i tau u tak cukup tdo lg kn..
aku : tahu pun..bye..

dia bebel banyak sgt..aku tak berapa nk ingat sbb ms tu mamai skit..hahahah

aku mmg tak cukop tdo pun, smlm balik umah kol 2 pagi..
buat minit mesyuarat then borak jap..
lama tak melepak dgn diaorg, mmg beborak mcm2 cite lah kuar kn..


aku berterima kasih lah kn sbb dia care tentang hal aku..
dan aku macam nk gelak pun ade..
hishh tpon pagi2, nak marah2..
mcm aku ni girlfriend dia pulak..=)

nasib baik lah aku ni mmg jenis tak reti sgt nk marah2 org..hahaha
ingat nk smbung tdo tp tak boleh sbb dh dgr suara sepupu aku kat luar..
dia dtg nk breakfast kat umah aku, so tak kan aku nk tdo kn..
k lorhh..
got to go, sepupu aku dh memanggil-manggil..

:)

hahaha *gelak, tak perlu kata apa2...





p/s : pics tak ada kaitan dgn entry..harap maklum..=)



p/s/s : dia bukan bf sy ek.. kawan jerk.. i've no feeling with him..fullstop..:p





with love : Azyyati Kamaruddin

Friday, April 8, 2011

seram..

smlm satu hari pergi cari maklumat tentang final project..
mula2 g Jabatan Pengairan dan saliran kat Komtur..
jumpe engineer kat situ, Puan Noraini..
dia sgt2 friendly, tak sombong pun...
then dia bg salah stu no RE.. consultant lah kiranya..
salah sorang consultant yg agak besar lah dekat pantai timur ni..
col dia n set time nk jumpe kol 2.30 dekat Esplanade Tanjung Api..
sbb kan lmbt lg, we all jalan2 kat East Cost Mall, jalan2 pusing satu ECM tu..
then ada satu cerita ni , meluat aku dgn lelaki 2 org nie..
cecite cecite..

aku dgn membe aku , teha ni naik lah escalator kan.. we all duk borak2 smbil tunjuk pic cincin emas kat poster kedai wah chan..cincin tu mcm cincin tunang membe kitaorg..
tetibe ada 2 org laki ni naik dari bawah, zap tetibe diaorg ada kat belakang kitaorg..rapat sgt.. terkejot..
aku pandang teha, teha pandang aku then we all jalan ats escalator tu, kasi cepat sikit smpai ats..
diaorg tak gerak pun tp diaorg gelak2..lantak ko lah..
nk cakap ape pun, sape suh gatal sgt..
wahai kaum adam, cb lah belajar untuk menghormati kaum hawa..
dh sampai kat atas, 2 mamat ni still lg follow.. kitaorg pun cross jalan lain n masok kedai eksesori pempuan, kira kalau mamat tu masuk, agak malu lah kan..hahaha
belek2 eksesori kat situ then we all jalan naik ke wayang sbb nampak mamat 2 org tu ada dekat kedai seberang sana..


ingatkan nak tgk wayang..takde cite yg tepat pada ms tu dan tak ada yang menarik..
pahtu g jalan2 habiskan minyak kereta..hahahha
kol 2.30 jumpe RE tu..
dia bawak we all ke tepi esplanade tu..
aku ni dh lah gayat sikit tgk air banyak2 ni..
then gerak ke Teluk Cempedak yg belah tak berapa nk komersial tu ..tgk tembok penahan kat tepi pantai tu..
omg, ombak sgt kuat okeah..tembok yg mcm tu pun boleh ada yang hancus..

actually ktorg nk buat project tentang break water tapi selepas dikaji sebaik2 nya, kitaorg rs tajok ni berat sgt..
break water ni cost tinggi, dan we all suggest nk letak tayar utk gantikan batu dekat break water tu..
tapi rasanya tak boleh sbb jangka hayat bg sesebuah Break Water atau nama melayunya Pemecah Ombak adalah 100 tahun..
tayar dpt tahan er 100tahun?
plak tu dlm tayar ada besi, besi boleh tahan er dgn air masin?
tayar bila lama2 akan mengurai, dan ada satu bahan dlm dia yg menyebabkan something lah pada air tu..*ape ntah, yg ni aku lupe..naty aku tgk note smula..hahah
korang tahu tak, untuk membina sesebuah Break Water cost dia sgt2 mahal..
paling mahal yg aku dgr 508juta.. omg..
so setelah mendengar segala nasihat, we all tukar tajok dan sekarang tgh pening nk cari tajok..

ms jumpe RE tu kn, kitaorg tak lunch pun lg..
jumpe dia samoai dekat pukul 4.. perot ni dh mcm2 lagu dgr..
hhaha

dh habis, RE tu balik, we all pun berdesup ke McD TC..
tu jerk tmpt terbaek yg tak jammed utk pergi dan paling dekat dgn kitaorg..hahaha
tetibe terjumpe someone dan ok mls nk cerita..hahaha
natylah ada, ms aku cerita..hakhakhak *=p

lps habis makan McD , aku ni teringin sgt nk makan ais cream Mc Flurry Oreo kan..
so menapak lah ke tmpt ais cream kat luar McD tu..

aku : eh irna kn.. *aku tegur sbb dia duk senyum2 kat aku..aku takot salah org sbb dia nmpk kurus sikit..
irna*jaga kat tmpt ais cream tu : ha yelah, aku lah ni..
aku : lah ko kerja sini er? baru keje er dh lama?
irna : lama dh weh..
aku : nape aku tak pernah nmpk pun ko, part time or fulltime?
irna : ko tu yg tak prasan aku..full time..
aku : ye er? kire blh lah kasi kitaorg diskaun kan..haha
irna : haha..ko nk ais cream ape..
aku : ***** dan **** *stu lagi utk teha ek..
irna : takpe lah aku blanje ko hari ni..
aku : hahah..weh ko kerja ari ape jerk?
irna : hari2 lah..
aku : hari2 aku dtg, mintak ais cream free..haha
irna : melampau.. :p
aku : haha..macehh ek irna..naty jumpe kat fb deh.. bubbye..
irna : ok2..:)


motip : aku dpt ais cream free..
McD pun Teha blanje...
hantar laptop kat kedai pun free..
hantar kasut kat tukang kasut pun free..
semua org nk bg aku free hari semalam..
so smlm adalah hari bertuah dlm hidup aku..hahahaha :p


okeah, sudah penat nk taip..
eh korang prasan tak, hari ni panas sgt.. berpeluh2..



p/s : no pic sbb smlm mcm kelam kabut..semuanya diluar dugaan..*alasan lupe nk snap pic..haha







with love : Azyyati Kamaruddin

Thursday, April 7, 2011

ini tidak adil.. tidak adil


"ini tidak adil tidak adil bagi nya..
ini tidak adil tidak adil bagiku.."

tetibe terpengaruh dgn lagu yuna..:p

yeahh tak adil kan bila kita mainkan perasaan org...
bila kita rs kita tak boleh nk go on, just straight to the point..
tak perlu nk jaga hati org sbb if kita pretend konon2 kita suka tapi HAKIKATnya kita tak suka, itu akan lebih menyakitkan hati org tu bila hakikat itu terbentang di depan mata..

aku tak kisah lah org nak cakap aku KEJAM or what, jenis aku senang..
if aku cakap 'KITA KAWAN' means kita hanya sekadar kawan..
bila kita kawan, kita akan letakkan 100% kepercayaan dekat dia..
segala rahsia dia, kita simpan..rahsia kita dia simpan..
bila dh putoss kawan pun, hal itu masih sama..
RAHSIA tetap rahsia..


aku tahulah, aku ni dh banyak sgt sakitkan hati org..
aku bukan saja2 nk sakitkan hati u all..
hati dan perasaan tak boleh paksa kan..
macam jugak aku..
yeahh aku ngaku, till now aku masih tak boleh lupakan 'dia'..
datang lah seribu lelaki pun, still aku tak boleh lupa 'dia'..

mula2 okeah..
pahtu makin lama, aku sibuk nk compare sikap laki yg dgn aku sekarang dan 'dia'..
semuanya aku nak compare..
STUPID kan..
kawan aku selalu ckp "sudahlah sakitkan hati sendiri mejan..lupakan jelah yg dh lepas.."
kalau kita nk delete doc dlm laptop, lps delete still lagi doc tu duduk dlm recycle bin kan..
sama lah mcm manusia..
dlm otak mybe aku blh lupakan, dgn sibuk kan otak aku utk pk hal lain tp dlm HATI..
siapa tahu? hanya aku dan Allah..

Aku tak salah kan sesiapa dlm hal ni..
soal hati dan perasaan tak boleh paksa..
mcm jugak aku tak boleh paksa hati aku utk suka laki lain..
sama lah situation 'dia' kan..

menyesal?? ape yg aku semat kan dlm hati, aku tak pernah menyesal dgn apa yg terjadi dlm hidop aku..
aku tak menyesal kenal dia, aku tak menyesal dgr segala masalah dia, aku tak menyesal apa pun..
setiap kali aku berkawan, aku ikhlas so kalau 'dia' yg menyesal kawan dgn aku..what more can i say kn..itu hak dia..

Rindu?? yeah, aku rindukan kawan aku tu..aku rindu nk gadoh mcm dulu2..
tiap kali nampak apa2 jerk yg berkaitan dgn dia, aku terikat dia..
nampak dia on9, kalau dlu cepat jerk tegor..
kalau tak dia yg tegur, aku yg tegur..
tp sekarang segala-galanya berubah,.
kami dh jadi seperti orang asing..
S.T.R.A.N.G.E.R
masing2 dgn ego tersendiri..
masing2 diam membisu..
kami dh mcm tak kenal antara satu sama lain..
sedangkan pantai boleh berubah, inikan pula hati manusia kan..
apa yg aku boleh lakukan, hanya berdoa..
yeah berdoa utk kebahagiaan dia..

nampak mcm aku ni 'baikkkkkk' sgt kan..
mcm2 dia buat dekat aku tp aku still nk doakan kebahagiaan dia kn..
sometime aku marah dgn hati kau, kenapa aku tak boleh nk marahkan dia?kenapa aku tak boleh nk benci dia? kenapa aku tak pernah nk kutuk dia? kenapa?kenapa? dan kenapa? till now aku tak ada jawapan utk soalan tu..='(



u r not around, something missing in my smile..*sigh




p/s : final is coming..tlg pergi semua masalah..izinkan sy jawab exam dgn tenang!!





luahan hati
:
Azyyati Kamaruddin..

Wednesday, April 6, 2011

last minutes

AMARAN : ENTRY INI AGAK PANJANG!!


ni kesah hari Isnin yerk kawan-kawan..

hari Ahad tu, we all mintak sedikit nasihat drpd lecturer utk final project then dptlah idea..
untuk dptkan maklumat sal idea tu, we all kena ke Universiti Malaysia Terengganu (UMT)..
we all plan ptg Ahad then pagi Isnin tu pergi..
kitaorg sewa kereta lecturer, lec tu pun jabatan awam so senang lah sikit..
org terengganu ckp "kire mudoh-mudoh ja.."

bertolak dari dungun kol 8, then berhenti breakfast kat Kelulut..
sampai UMT dlm kol 10 lebih..
pergi dekat falkuti marine..
kami dilayan dgn baik WALAUPUN kami pergi dengan muka tak tahu malu..
sepatutnya kena buat appointment dlu.

tgh tunggu Prof Madya Dr *** *eh korang tahu tak kenapa Prof Madya Dr *** sbb aku lupa nama prof tu.. ampun2..bukan aku saje gedix2, konon nk rahsia sgt nama dia..


mula2 jumpe Prof Madya Dr ***..
then dia ckp, dia bukan engineer ...
lgpun dia buat kajian lebih kepada pasir di pesisir pantai..
so mmg tak ada kaitan sgt dgn tajok kami..
dia suruh kami jumpe Dr Mohd Fadli, dia ni enggineer n ketua jabatan, fakulti marine tu..
Dr Fadli sgt2 baik dan peramah dan paling penting handsome.. *dia sudah pun berkahwin..
lama jgk kami bertapa dlm bilik dia, mcm2 maklumat dia bg..

with Teha..muka penat yg amat.. penat menunggu.. =)

ms keluar dari UMT ada satu incident berlaku..
kitaorg naik kereta 4 org..semuanya gurl dan semuanya tidak memakai seat belt..
keluar dari pintu pagar UMT, ada traffic light dan berdekatan situ ada wakaf*pondok ..
membe aku Riha dh perasan, ade sorang laki pkai baju biasa then pegang walkies talkie tapi we all bt tak tahu jerk..
lps traffic light, depan tu ada polis buat road block..
cepat Riha n Teha ni pkai seat belt sbb diaorg ddk depan..
dan polis yg tahan kereta tu pun pegang walkies talkie dan we all kena ketepi..

polis : kenapa awak berhenti?
kami : tak tahu..En tu suruh berhenti..
polis : betol er?
kami : ntah..tak tahu lah En..
polis : kalau dia suruh berhenti, maknanya awk tak pakai seat belt..
kami : *gulpp kitaorg pakai lah En..
polis : kalau awk pakai, kenapa dia suruh awk berhenti..
kami : ye En, kami pakai..ni ha kami pakai..org belakang kot yg tak pkai..
polis : awk nmpak tak ada wakaf kat traffic light td..org kami ada tunggu situ dan dia ckp awk tak pakai seat belt..
kami : pakai lah En..
polis : yelah tu..sini lesen awk..ada lesen tak?
kami : ada..
polis : jadi bolehlah sy keluarkan saman kan..alah 300 jerk..
kami : alah En ..kami ni student dari dungun..ni nk balik dh ni... mana ada duit nk byar..
polis : skrg ni awk ckp betol2, awk pkai er tak seat belt?
kami : *diam..
polis : pakai ke tak?
kami : tak..tapi jgn lah saman kami..
polis : ha kn senang mengaku.. yelahh, lain jgn buat lagi..kalau sy jumpe lg, sy saman teros..
kami : terima kasih En..

ktorg bukan ckp sama-sama tau, tp aku lupa siapa yg mengeluarkan suara2 untuk menjawab sbb time tu debor*nervous gilerr..hahaha


We all budget nk balik awl sbb ada class petang, tetibe dpt msj 'class cancle'
tros lah plan nk pusing2 KT ni..
first pergi Taman Tamadun Islam..
kitaorg ni tak tahu pun jalan dekat Kuala Terengganu ni..
3 org bdk Pahang dan sorang budak Besut..
dia pun tak tahu jalan sgt..
jadi ikot sign board jerk..
alih2 sampai dh..

sampai2, ingtkn nk masok kat tmpt monumen2 tuh.. tapi mak aii RM15 per person..
so 'i'm sorry , good bye..' lah yerk..
kami ni duit pinjaman pun tak dpt lg, yg dh dpt pinjaman pun dh kering duit..
kitaorg jalan2 jerk then beli ais cream , makan tepi sungai tu..
time tu panas sgt..dlm kol 2 kot..

muke gumbira lps dpt makan ais-cream.. tq to pekerja restaurant tu yg tlg snap pic kami..=)



dlm toilet with Asna.. tuan punya handphone yg we all guna utk snap pic..


Keluar dari Taman Tamadun Islam, we all straight masok ke Muzium Negeri Terengganu..
Muzium ini adalah kompleks muzium terbesar di Asia Tenggara..
lps park kereta, pak cik yg bawak kereta api dlm muzium tu panggil kitaorg..
sbb kan we all yg MALAS tahap gilerr nk jalan, lagipun panas sgt..
we all pun naik kereta api tu..
dewasa RM 2 dan kanak2 RM1.
kami tnya pak cik tu, 'alah pak cik, student lima posen kan ?'
'student RM 3..' haha..
pak cik tu friendly..
best jgklah naik kereta api tu walaupun bergegar-gegar, seluruh kawasan muzium tu kami tawaf..

tandas kat muzium tu..

atas kereta api.. muke penat tp still nak berjalan..

kat sini ada rumah2 lama, istana Tengku Long*kalau tak silap aku ada kapal ape ntah..tapi ms kitaorg pergi ni, byk tmpt kat muzium tu tgh renovate..
Dh habis pusing2 dgn kereta api , barulah we all masuk dlm Muzium tu..
dewasa : RM 5
student pkai uniform - RM 1
foreigner - RM15
yg tu jerk aku ingat, nk keterangan lanjut sila lawati website Muzium Negeri Terengganu..

satu jerk pic sbb dlm muzium tak blh snap pic..nanti kena denda..

Muzium ni lah tempat pengambaran cerita mayang sari tu, ape nama tajok cite tu..lupe lupe..
Muzium ni ada banyak bangunan, bangunan dia bangunan lama..
semuanya kayu tp tgh renovate buat batu sikit2 sbb maybe kayu dh tak elok kot..

ni nk ke pameran PETRONAS.. kebetulan petronas buat pameran jgk kat situ..

ada stu kejadian dlm muzium ni..lawak weh..
we all dh habis tawaf bangunan pertama, so pergi ke bangunan ke dua..
bangunan kedua ni berkaitan dgn ilmu kejadian n ilmu islam dan ape ntah lg..
ilmu kejadian ni mcm tentang haiwan2 lah..
haiwan yg dikeraskan..
nk ke tempat ni , kena turun tangga..bawah tu lampu suram jerk dan kebetulan kitaorg 4 org jerk dlm tu..
sampai jerk tangga bawah nk jalan tgk haiwan tu tetibe dgr bunyi bising, bunyi yg menakotkan..
kami tross jerit then panjat tangga smula..
lps tu berhenti, 'eh bunyi recoder jer lah, bukan betol2....'
bunyi monyet tgh gado, singal lah..macam2 ..takott...
pahtu kitaorg gelak then turun semula..
nasib baik tak ada org nampak.. hakahkahak *malu..


Selepas penat berjalan, sampai sandle aku pun hampir putoss.. we all bergerak keluar dari Muzium tu dan ke Pasar Payang..
tmpt beli makanan2 , bajju2 n ape lah buah tgn utk dibawa pulang..*cehh ayat mcm gelii jerk..
time sampai pasar payang dh dekat pukul 4.. we all gerak cepat2 sbb mau pulang pulak..
aku beli ape yg nampak depan mata jerk sbb badan dh penat sgt..
makan pun tak, harap makan ais-cream n breakfast jerk.. =(
ms tu tak fikir sal makan pun, duk beli air jerk..

ini lah keadaan dlm Pasar Payang tu..


aku tertarik dgn tanda harga ni.,,
SE means SATU..
teringat satu memory tu,naty ada ms aku cite..


siap habiskan duit kat sini, we all move balik ke Dungun..
on the way balik tu teringin nk makan keropok lekor..
pahtu kawan aku ni suggest suh berhenti dekat Kelulut sbb dia ckp ada stu kedai tu jual keropok lekor beshh..

inilah kedainya..
mmg besh pun..
aku suka jerk rasa..
naty nk g beli lg sbb dekat jerk dgn Dungun kn..
tayah g sampai ke KT..

Satu bunggus keropok lekor tu habis makan dlm kereta jerk..hahhaha
lapar tak ingat..


Sampai Dungun, berhenti kat Pasar malam..
cari makanan utk malam..


mood : penat nak hbiskan entry ni.. pic byk tp mls nk upload semua.. =)


sy pemilik blog ini..
ceh poyo punya olang..
kenapa aku pkai baju kurung??
sbb ingatkan lps tu nk ke class tros..
mls nk pkai sluar sbb i tak ada baju yg bawah punggung utk dipandankan dgn sluar utk ke class..

publish : 7 april 2011 at 12.40am..


ok, sy mahu tdo..
esk kena bangun pagi, mahu ke Jabatan Pengairan dan Saliran..

nite babe, dude...
muahhhh..






lots of love : AzyyatiKamaruddin

Tuesday, April 5, 2011

without a word


I shouldn't have done that
I should have pretended not to know
Like I didn't see it
Like I couldn't see it
I shouldn't have looked at u in the first place

I should have run away

I should have pretended I wasn't listening
Like I didn't hear it
Like I couldn't hear it
I shouldn't have heard ur love in the first place

Without a word, u made me know what love is
Without a word, u gave me ur love
Made me fill myself with ur every breath
Then u RAN AWAY
Without a word, love leaves me
Without a word, love abandons me
Wondering what to say next
My lips were surprised
It come without a word

Why does it hurt so much?
Why does it hurt continuously?
Except for the fact that I can't see u anymore
And that u're not here anymore
Otherwise , it'll be just the same like before

Without a word, tears start falling down
Without a word, my heart is broken

Without a word,I waited for love
Without a word, love hurts me
I've become transparent
I've become a fool
And I cry just by looking at the sky

Without a word,separation finds me
Without a word, the end comes to me
It took my heart by surprise
To send u away unexpectedly
IT COME WITHOUT A WORD

Without a word, love appears
Without a word, love vanishes
Like a fever I had, maybe all I have to do is hurt for a while
Because in the end, the only thing that remains are scars







p/s: A mistake is always forgivable, rarely excusable and always unacceptable... If you want to conquer fear, don't sit home and think about it, go out and get busy..






lyrics yg i dgr td..





Azyyati Kamaruddin

Saturday, April 2, 2011

gua tak pandang motor bai..


mak aii, tajokk BERLAGAK tak hingat.. aku SUKE tau naik motor.. rs nyaman, angin sepoi-sepoi bahasa.. aku ni mmg sejak dari azali, dh berazam dlm diri 'aku tak nak naik motor dengan lelaki..' kenapa-kenapa?

  1. Sebab mak aku tak bg..
  2. bila mak aku dh tak bagi so mcm takot lah if aku naik tetibe kaum kerabat or kawan mak aku nampak.. kitorg*family aku yg muda mudi ni, kalau keluar mana2, mesti akan ada org report kat mak pak sdara.. 'eh nmpk sipolan dgn sipolan kat sini..' if dgn perempuan, i don't care..bila dgn laki, kena sediakan jwpn yg bernas lahh..
  3. Aku nk naik motor dgn suami aku jerk.. haha gilerr gatall kan..
  4. Takot acc, laki ni bawak motor laju2..aii tak shukeww.. tetibe pelat..lempang kang!!

Makanya sepanjang 21 tahun aku idop ni.. tak pernah lagilah aku naik motor dgn kawan-kawan lelaki aku.. kalau naik motor pun , dgn perempuan saje.. mereka yg kawan dgn aku pun dh sedia maklum pe'el aku ni..

friend : kalau i nk ajak u kluar naik motor, u nak tak?
aku : tak nak.. i naik kete jerk.. *cnfrm laki tu ckp aku berlagak....
friend : nape? i tak ada kereta.."
aku : tak pe kita naik lah teksi or bus..berlambak2 kat ats jalan tu ha..takpun kalau nk lebih mencabar, naik sampan..wahh beshh kan kan kan..?
friend : emm *dlm hati dia !@#$%^&*

korang aku tak kisah lah if naik motor pun.. ms aku ddk kedah dlu, 2 tahun g mana2 naik motor jerk..kadang2 naik kereta jgk.. naik kereta skandal kawan aku.. kesian ko, dia kena jadi driver kitaorg... ha siapa suruh couple dgn membe ktorg.. muka pasrah jerk, plak tu dia ikot jerk, mana we all nk pergi.. nasib baik kepala ok .. aku pun still kawan lagi dgn dia walaupun dia dh putoss dgn kawan aku tu..

motor ni byk berjasa ms aku duk kedah dulu..


korang nak tahu tak? aku tak ada lesen motor..haha
tapi aku bawak jerk..
opss ada abg polis tak bc blog ni..kalau tak, pecahh rahsia den..hakhakhak
aku ada satu masalah, aku hanya berani bawak skuter jerk di jalan raya..haha
motor biasa brani jgk tp berani-berani takot..

pernah sekali, ms tu ada game netball kat sekolah panglima perang..
aku pulak lapar gilerr, pinjam skuter cikgu aku, g beli air n makanan kat area im2 sbb ms tu kedai depan panglima perang tu tak bukak lg.. kira baru siaplah..
time tu bdk2 balik sekolah..jalan jammed gileerrrrrrrrr..
kaki aku terketaq2 bawak motor, depan tu nmpak polis pulak..
polis tu pandang jelah.. kitaorg dua org duk ats motor ni, senyum2 kambing lah..
buat muka tak bersalah..
aku bawak mcm aku lah penunggang paling berhemah..


muka ms sem 2.. hahaha


ni ms nk p jusco kt penang..
dari kulim p penang naik motor..
sbnrnya ada keje , kalau tak we all naik kete sewa dh..
balik class tross kelam kabut p..
sampai jusco, sakit hbis pinggang..
hukhukhuk..


naik motor beshh!!





Lot's of love , Azyyati Kamaruddin

Maharaja Lawak?!!


Maharaja Lawak?? hey apekah ini.. rancangan ape ni?? sejak ddk dkt tempat yg tiada tv dan internet ni, semua rancangan aku dh tak follow TAPI gossip artis i tau u.. hahaha... Then aku tgk lah bersama mama kuh dan sepupu2 ku yang kebetulan dtg melepak kat rumah aku td..

Rupanya rancangan ni, pertandingan otai2 lawak lah.. kira pelawak2 yg tegar lah ni.. semestinya aku sokong JOZAN.. sokong jerk tp i tak undi.. hahaha Diaorg ni mcm ngam jerk.. aku tgk muka diaorg pun aku nk gelak.. hahaha..

tapi kan tadi kan aku kan kesian kan tengok kan Amir kan.. *sengal gilerr ckp cm tu.. rs cm nk tampo pipi sendiri laju2.. Mmg giler kesian lah dekat Amir tu.. tak ada org gelak pun dgn lawak dia.. *adoii, cam ne dia boleh masuk ek? felik felik.. yang lain-lain tu okeah jgk.. aku tak hafal sgt nama2 diaorg sbb tak kenal.. aku kenal JOZAN, NABIL, SEPAH.. tu jerk..



TAPI tak puas hati lah dgn ASTRO..
kenapa PERLU ditukar ke ASTRO WARNA?? aku baru jerk beberapa bulan yg lepas buang channel tu.. bukan best pun, duk tayang cite yg sama.. pahtu umah aku ni, tak ada org tgk TV sgt, maka nya akak aku pun buang channel tu.. kekal kan jelah kat PRIMA..


tadi aku sesaje lah post kat Maharaja Lawak punya wall..
buat2 gedixx..

ramai jgk yg post sal tak puas hati tkar channel ni..




p/s : mau tito..nite






Lots of love : Azyyati Kamaruddin

Friday, April 1, 2011

dia datang


aku kan patah hati beberapa bulan yang lalu. saat yang down gilerr dlm sejarah hidup aku. so sorang pergi, seploh yang dtg.. wahh gile BERLAGAK statement kn.. korang ni, kasi lah chance aku nk feeling jadi Maya Karin.. tak adalah sampai seploh tp adalah beberapa org.. aku tarak kisahh punya.. as long as aku selesa nk berkawan, aku layan jerk.. lagipun mereka semua kawan2 ku..


'aku tak mudah untuk mencintai, aku tak mudah mengaku ku cinta, aku tak mudah mengatakan aku jatuh cinta..'


sometime aku naik rimas.. bukan apa, aku ni jenis yg tak suka org terlalu guide aku.. buat ini, tak boleh.. buat itu tak boleh.. hey my mum pun tak kawal i sebegitu okeah.. and one more thing, ak agak keras kepala... jadi mereka nk aku dgr kata mereka.. hello, kita kawan jerk.. u ckp i dgr tp u tak boleh paksa i ikot.. betol kan kan kan..


dan wahai lelaki-lelaki sekalin, sy tak mudah untuk mempercayai anda lagi..ewahh... percaya tapi tak MUDAH.. baru 2,3 minggu kenal , dh ckp sayang sayang.. ek'eleh lu ingat wa percaya sama lu er bro??

okeah2, STOP talk about this..
sorry lah guy, aku kalau ckp bab ni mmg emosional skit..
aku tak BENCI LELAKI tapi aku berhati2 dgn mereka2 yg agak seperti 'crocodile'
sorry morry if terasa atie, jantung, limpa n segalanya..

JOM LAYAN
:
"walaupun kita mesra lebih dari seorang kawan, tapi mungkin tak sampai untuk menjadi kekasih.."








Azyyati Kamaruddin

pelakon terbaekk

how dare u kutuk dia dekat i?

OMG, sabar jerk aku dgr..
buat2 hati kering..
u tak tahu er,i pernah 'syg' dia..
walaupun i marah kat dia tp i tak suka dgr org kutuk dia sbb dia still kawan i..
ishh3..

bila ingat smula conversation td, adoiii HEBAT jerk lakonan aku..
buat macam aku tak kenal langsung dia tu sape.. haha
dengar dgn teliti tanpa menjawab ape2..
speechless tp nsb baik lah bolehh cover..

adoiii , mau tidolah..
penatttttttttttttttttttttttttttt....
nite all...







Azyyati Kamaruddin