Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Monday, January 31, 2011

cintaku tiada tarikh luput



I'm just an average teenage girl...
.
.
.
.
.
the one that stands in the corner of the room
and watches people interact...
.
.
.
.
.
the one that always seems to brighten up someones
mood no matter what she was feeling.
.
.
.
.
.
the one that's hiding behind a fake smile hoping
no one will hear her cries at night..
.
.
.
.
.
Azyyati Kamaruddin

Thursday, January 27, 2011

di keheningan malam


"Dikeheningan malam,
Termenung ku berseorang
Tak lena mata dipejam
Terdengar suara terngiang
Suara merdu yg disayang
Bagai kau didepan mata
Ku capai tapi tak kena
Sukarnya memendam rasa
Ingin ku luahkan kata..."


aku dh makin tak faham dgn diri aku nie..
aku dh mls nk pk..
aku just follow the flow..

aku tak nk hilang dia n i guess dia pun mcm tu so the best solution is we all cb untuk menjadi kawan..

"awk blh tak jd normal?"
"normal? awk nk suh sy jd normal dgn ape yg dh terjadi ni?omg...i'll try.."

ssh kot nk jadi kawan dgn org yg kita pernah syg nk cinta tahap gaban..
kalau org lain boleh buat, nape aku tak boleh kn..
so aku cuba, walaupun agak payah..

aku akan terima dia dgn hati yg terbuka, bila2 masa jerk dia dtg..
tapi dgn syarat, dia dh ada jawapan utk setiap soalan yg aku tanya..
dia dh buat keputusan dan yakin dgn keputusan dia..

ape pun, aku sentiasa mendoakn kebahagiaan dia..
korang doakan kebahgiaan kami..
doakan hubungan aku dan dia akan berakhir dgn kebahgiaan..

aku syg dia..
dh seminggu tp masih tetap sama rasa tu..
tak kurang, malah makin bertambah..
owhh , mcm mana nk hidup tanpa dia?!!

tapi andai jodoh kami tiada, aku redha..
tabahkan hatiku ya Allah..
KAU jagalah hatiku, jangan biar hatiku bersedih lagi.. :)




tulisan hati : Azyyati Kamaruddin

Saturday, January 22, 2011

allah is always by my side!!


Kali ini mentari redup awan pun kelam ,menahan tangis hujan..
Sunyi terkadang menjadi mentari , terkadang menjadi syair ,terkadang menjadi gerak, terkadang juga membekukan kalbu..
biarkan aku menyatu bersama alam..
menari bersama hembusan angin yg sunyi...
kesemuanya tentang sunyi...
Ya Allah temani aku ketika kesunyian ini..

kajian dan perhatian mengesahkan bahawa kalau baling batu pd kucing , ia tak tengok pd batu tapi tgok siapa yg baling..
Bebeza dgn manusia yg alpa , hanya sering melihat benda-benda, makhluk-makhluk yang ada di sekitar atau musibah yang datang dan tidak pernah melihat siapa yang menciptakan kesemuanya , hilanglah sabar n syukur...

cinta terkadang BERMULA di mata..
sedangkan rasa SUKA dimulai dari telinga..
Jadi jika kau mahu berhenti menyukai seseorang,cukup dengan menutup telinga...
Tapi apabila kau mencoba menutup matamu dari orang yang kau cintai..
cinta itu berubah menjadi titisan air mata dan terus tinggal dihatimu..

pesanan pd mereka yg sedang bersedih "Teruskanlah menangis, tapi kalau sudah selesai menangisnya..
senyumlah...
kerana senyum adalah sebuah pengakuan atas kenikmatan...
kita tak bisa melihat indahnya pelangi tanpa hujan..
hujan dulu baru pelangi..
kesusahan jirannya kesenangan...


"Jangan berkata kamu tidak mencintai orang itu lagi, bila kamu tidak bisa membiarkannya pergi."



thanks Ustaz Mohd Zawawi..
ustaz mmg benar2 seorang yang memahami..
patah terakhir tu amat bermakna..
yes, i can't let him go.. :'(
ketenangan itu dari Allah, jadi carilah Allah jika mahukan ketenangan..




p/s : i'll try ustaz!!

Renungan Terakhir




Sebelumnya kau pergi
Renunglah ku di sini
Kerna mungkin terjadi
Kita takkan bersua lagi

Anggaplah pertemuan ini
Mungkin yang terakhir
Dan tak usah
Kita kesali
Atas apa yang terjadi

Banyaknya pengorbanan
Telah ku pertaruhkan
Mungkin tiada bermakna
Telah banyak mengguris rasa
Untuk itu maafkanku
Kiranya menggangu ketenagan
Dalam hidup mu yang tak perlu kehadiranku

Dugaan...
Inikah dugaan untukku
Hujungnya yang tak seindah mimpi
Hanyalah igauan ngeri
Kau yang pernah ku rindu
Mudahnya berlaku
Mengapa begitu
Berubah layu
Aku menerima
Salam perpisahan
Segalanya sebagai ingatan
Biarlah impian ku kan berlalu dengan mu..

ku sangka berpanjangan
panas hingga ke petang
tiba mendung menjelma
tak seperti yang kuharapkan
kini mengertilah aku
.
.
.
.
.

........................................................................

kadang2 layan lagu lama, besh kn..
dekat jerk dgn jiwa..
sy tak buang awk dan tak akan buang awk..
awk masih kawan sy..
kawan baik sy..
wishh all the best for u dear..
always pray for u..
kuatkan semangat..
tabahkan hati..
awk tak boleh miliki kedua-duanya..
awk jgk tak perlu buat pilihan..
sbb sy dgn berat hati , yang akan beralah..
beralah tak semestinya kalah kn..
tapi beralah utk kebahgiaan org lain ...
its sound me like an angle kn..
not really tp sy tak sanggup nk jadi perampas..
merampas kebahagiaan orang lain..
its really not me..
hurt, yup really but its not a big deal..
sakit ni akan hilang jgk nanti..
i hate in love..
its hurt me so much..



bila dh betol2 syg, betol2 setia, betol2 cinta..
mcm ni jadinya..
Allah masih nk uji sy..
sy masih banyak kekurangan lg..

"ko lupakan jerk dia , banyak lagi laki lain.."
its easy to say, but hard to do..
orang yg betol2 knal sy jerk, tahu sy mcm mana..
sy bukan jenis yg senang nk jatuh cinta dan sayang seseorang tu..



to u : i'll always be here for u..as usual.. sy masih kawan awk..kawan baik awk..carilah sy kalau ada masalah, sy sentiasa ada untuk awk.. kita kwn kn kn kn.. :)






p/s : cinta tak semestinya memiliki..

pernah tak?

pernah tak korang rasa sedih...sampai dh tak tahu mcm mana nk menangis!!
pernah tak korang rasa kecewa..sampai otak dh tak boleh nk fikir..
pernah tak korang senyum..tp hati kosong..
pernah tak korang ketawa..tp hati menangis..

indah kan rasa bila hati kena siat-siat, kena pijak-pijak, kena campak macam sampah!!
syurga glerr, bila apa yg kita tak nak dgr n tak nak terjadi tetibe terjadi..
gembira bila jadi puppet...


D.Y.I.N.G
D.Y.I.N.G
D.Y.I.N.G
D.Y.I.N.G
D.Y.I.N.G


that how i feel right now!!
its hurt, really really really hurt..
ssh nk tulis ape yg aku rasa sbb tak ade perkataan yg mampu gambarkan kesakitan ni..
:(


"Don’t despair and never loose hope..
Cause Allah is always by your side"





p/s : berharap, walau tahu kesudahannya menyakitkan.. berdoa mohon keajaiban...sesudahnya, tawakal..



p/s/s : i need ur explanation En Haniff Ismail...

Thursday, January 20, 2011

ini bukan cerita hantu

assalamualikum..
rasa macam kaku jerk jari ni nak menaip..
lama dh tak update blog kn, kn,kn..
makin lama, makin malas..
xtvt padat, jadi nya kalau nk upadate seminggu sekali , mau muntah korang nk baca xtvt aku.. hihihi


aku nk cite kisah aku hari ni..
tajuk tak ada kaitan dgn entry ek, tetibe jerk tertulis tajuk tu..
hari ni aku balik umah..
as usual kan, every week aku balik..
kamis balik kuantan, sabtu balik dungun smula..
tiap2 minggu, itulah rutin aku..

bila balik , aku selalu beli tiket on the spot..
kire time tu nk balik, time tu beli tiket..
tp leceh sbb kena pujok2 pakcik bwk van tu suh antar cepat..

ha cite sal van..
kitaorg nk kuar ke bandar, van je lah yg banyak..
bas susah nk dpt, pak cik perebet aku tak kenal..
van je lah yg senang, van kuning yg ada tulis 'bas sekolah' tu..
tp leceh satulah..pakcik2 van tu, nk tunggu satu van penuh baru dia nk jalan..
adoiii, silap2 nk tunggu penoh, blh terlepas bas..tsk tsk tsk

continuee *ayat fav lecture rekabentuk struktur aku..
nk cite ape ek td??
owhh kisah balik hari ni kn..
kebetulan smlm aku g byr yuran muet*muetohmuet.. , pahtu g beli tiket nk balik cuti mid sem next week so aku beli lah tiket utk ari ni tros..aku dh pesan kat akak tu aku tunggu depan poly jerk..
mls nk berkejar ke stsen bas..

aku pun tunggu lah kat bustop dpan poly tuh..
dari jam 2.30 aku tunggu...
dh macam2 ragam org aku duk telek, fon aku pun dh nk abis bateri aku duk main game..
sebelah aku ade sorang laki..
duk tunggu mcm aku lah tp aku tak tahu dia tunggu ape..
aku mmg confirm laki tu bdk poly..

dari jauh aku nmpk bas wane merah, aku mmg ingat bas yang aku naik tu dh sbb bas tu colour merah..kebetulan aku tak pkai spek so mana nk nmpak tulisan kat bas tu.. ai rabun ok, u all..hahah
aku beria bgn, galas beg laptop..laki sblh aku tu pun bgn jgk..
skali silap bas..adoii..aku duduk smula , sambung men game..

"awk naik bas **** jgk ke? " laki tu tanya..
"a'ah..lambat lah bas ni..dh dekat pkol 3.. "
"mmg selalu lambat er?"
"ntah, slalo sy naik kat stesen bas..kol 2.30 dh gerak tp bas ni kadang mmg sampai lmbt.."
potpet potpet.. duk borak-borak..
tetibe kawan dia tpon.. aku dgr dia ckp , dia balik nk jenguk anak n isteri..
bukan saje2 nk dgr tp kalau dh duk sblh, mmg tipu lah if tak dgr kn..

then lps tu aku duk kusyuk men game..
ade lah 2 org bdk laki ni lalu..
"Assalamualikum...Cik, buat apa kat sini? "
aku pandang laki tu, cik!!apakahhhh..
"sy nk balik kampung, awk nk g mana ni?"
"sy nk g makan jap..balik mana cik?"
"balik temerloh.."
"owhh, takpelah cik.."

OMG, laki tu lecturer okeah.. jabatan mana aku tak tahu sbb lps tu aku diam jerk..
adoiii, aku dh borak td mcm membe jerk..mana tau tu lecturer.. >_<

ok, aku nk cite tu jerk..
lama dh tak tepek pic kn, ha ni latest pic aku..

my classmates..


k lorhhh, chowwzzzz...




p/s : nk tulis entry pun bosan, letrik kejap ade, kejap tak ada...ape masalah lah TNB ni..eh sy byr lah bil..



p/s/s : nak cari signature n water mark baru...a.n.i.p :)

Saturday, January 15, 2011

i'm loving it


haii..
lama nya aku tak update cite peribadi kn..
aku cbuk lorhh, lagipun kat ostel nan ado wifi..
kalau nk, kena beli paswed..
masalah nya, beli pun, wifi sloww amat..mencikkk
daripada aku menyumpah, baiknya aku tayah guna..
balik tiap2 minggu, bukak kat umah, sudah..

sekarang ni bz nk dftar muet..hahha..
aku tak tahu lah nape aku nk dftr..
xcely aku pun terro pun english ni, saje nk amik..
kalau dpt rendah, next sem blh amik lg kn..
pahtu aku sibuk, g join class tarian..hihi..
tarian tradisional...ahakkk..
yg selebihnya sibuk dgn assignment n study..


smlm aku sehari duk kat umah..
bila duk umah, routine biasa aku :
bgn pagi, gosok gg, makan, sediakan mkanan tok, sapu umah, kemas dapur n last mandi..
besenya aku siapakn sume keje dlm kol 10 lebih or 11 lah..
pahtu aku start on9.. perlu er nk cite semua nie? hahaha..pedulikk hapa, blog aku kn..aku punya suka lah..:)


aku sbnrnya nk cite sal bdk kecik ni..
ank sdare aku...

Khairul Alif Farhan
aka
Pa'an

dia dtg umah aku, nmpak aku bkk laptop..
dye pun dtg, duk moleh ats riba aku..
"ocu, waka waka.."
ocu tu aku..org sruh pnggil mak su, dpt kat dia ocu..hahaha
korang tau tak waka waka tu ape..
alah lagu masa world cup dlu tu..
lagu yg shakira nyanyi tu..waka waka eh eh..


habis waka-waka, nk insyaAllah plak..lagu maher zain..part insyaAllah tu dia nyanyi lah..
pahtu molot tak diam..
"ocu, cian ia.." , "ocu, ia angis.." , "ocu, ia akit.."
aku ni dgr jelah, layan sajerk..


dh abis layan lagu, aku nk g goreng ikan kn..
aku letak bkas goreng ikan kat tepi dapur..
dye tarik bekas tu, habis berselerak ikan jatuh..
" ha, atuh.."
"ishhh, sape buat jatuh ni? pergi amik kain, lap semua ni.."
"ain kat ane?"
"g cari kain nk lap.."
"tu yee" dye nmpak kain tuala tok aku..aku tahan gelakk jerk..
"bukan lah, ni amik yg ni.."
dye lap, sambil bebel2..hahha
lawakk ok..

pahtu aku pandang dia..
"akitlahhh.." die jerit..
"sakit ape, ocu tak buat ape2 pun ek.."
pahtu dia senyum..aku gelakk..
aku suka lawan ckp dgn dia, sbb dia mcm mulut murai..
hahha


ptg tu aku g pasar mlm dgn kak uda..
aku ni dh 3 minggu nk makan yong tau fu yg cikgu haslia buat..
cikgu tu dulu cikgu masa kat skola rendah aku, pahtu dia jual yong tau fu kat pasar mlm..
sedap sgt n harga berpatutan..

ni hasil borongan aku..
*yong tau fu
*sate daging n nasi impit
*putu piring (ni ma order)
*putu bamboo
*ayam madu
*tudung

konyang den...tu pun aku nk beli lg..
tapi naty tak abis..
aku ni jenis rambang mata, pahtu tak makan..
so bek kawal nafsu membeli tu awal2..
haha


and today, i'm going back to Dungun..
tak tahu lagi naik bas kol brape sbb tiket tak beli lagi..






p/s : anip, waka2 eh eh..hahha





Saturday, January 8, 2011

hobi pelik

hobi pelik..sesetengah org kan punya hobi yang kadang2 pelik yang amat..hobi yg kita tak terfikir pun nk buat.. sometime hobi diaorang tu, menyusahkan..check it out..


1.playing dead
Playing dead




2. Appearing in the background on TVAppearing in the background on TV




3.Giving away ten dollars to strangers
Giving away ten dollars to strangers




4.Mooing
Mooing




5.Collecting Ecstasy Pills
Collecting Ecstasy Pills



6.Tattooing vehicles
Tattooing vehicles




7.Suing
Suing



8.Gooming Dogs
Gooming Dogs



9.Riding Roller Coasters
Riding Roller Coasters



10.Knitting breasts
Knitting breasts






ha korang ada hobi pelik2 tak? meh r share..



p/s : sy mula syg kan kehidupan sy skrg..rasa seperti bermakna sgt..sy suka dgn apa yg sy buat..
dance, study, lovely family, my love, my bff, my friends, my blog friends..
semua nya melengkap kan hidop sy..
pleasee, jgn seorang pun berganjak dr hidop sy..
naty hidop sy jadi tdk lengkap..
love u all..







Friday, January 7, 2011

olololo sweet sgt..


Life is simple, it's just not easy...

weh susahnya nk S.A.B.A.R kn..
susahnya nk pretend ok disaat kita tak ok..
tak apa SABAR..
S.A.B.A.R!!

"confuse.."


tak kisahlah sape yg jadi wartawan pun..
tak apa, sy SABAR..

"hello, may i speak with Mr Koala.."


arghhhhh...
SABAR2...

"look at my eyes.." :) nk pinjam mata..cantekk sgt..

okeah, mls nk tulis lg..
naty terbocor rahsia..
ape yg penting, SABAR..
betapa sakit pun hati, SABAR..
lps ni, tak akan post ape2 dh..
i copy ur order Sir..

"sy tak salah..tlg jgn hukum sy.." geram lah tgk baby ni..

eh jgn risau, siapa pun yg jadi wartawan, sy tak kisah..
sy tak marah kamo..
sy sygg kamo wahai penyampai berita.. :)

"sy nk sembunyikn diri.. "


eh sudah2, makin panjang naty, makin byk yg terkeluar..
tgh mood weng2 ni, emosi tak menentu..
jadi kejap lg, habis semua sy tulis..
jadi sy berhenti disini yerk..
naty update len..
kasi hati sejukkk dlu..
"sejuklah.."

:)



p/s : perasan tak, byk gilerr perkataan sabar..sbb sy sedang cb utk bersabar..yeahh.. sabar!!bila tgh marah, tgk pics baby2 yg cute tu semua, rasa tenang jerk.. ololo sgt sweet.. baby nk cubit pp skit..geram..tembam, gebu, mata bolat..







:)

"Jika kau merasa kecewa,
Pandanglah ke sungai,
Airnya mengalir biarpun,
Berjuta batu menghalang..

Jika kau merasa sedih,
Pandanglah ke langit,
Kau akan sedar bahawa
ALLAH SENTIASA BERSAMAMU.."



I can't seem to get over u..i've tried and tried..all these years it seems like i have wasted my time, but maybe, just maybe one day you'll notice me and feel the same way.. happily ever after..

lets sing a song with me :

....

How does she know you love her?How does she know she's yours?
How does she know that you love her?
How do you show her you love her?
How does she know that you really, really, truly love her?

It's not enough to take the one you love for granted
You must remind her, or she'll be inclined to say...
"How do I know he loves me?"
(How does she know that you love her?
How do you show her you love her?)
"How do I know he's mine?"
(How does she know that you really, really, truly love her?)

Well does he leave a little note to tell you you are on his mind?
Send you yellow flowers when the sky is grey? Heyy!
He'll find a new way to show you, a little bit everyday
That's how you know, that's how you know!
He's your love...

You've got to show her you need her
Don't treat her like a mind reader
Each day do something to need her
To believe you love her

Everybody wants to live happily ever after
Everybody wants to know their true love is true...
How do you know he loves you?
(How does she know that you love her?
How do you show her you need her?)
How do you know he's yours?
(How does she know that you really, really, truely-)

Well does he take you out dancin' just so he can hold you close?
Dedicate a song with words in
Just for you? Ohhh!

He'll find his own way to tell you
With the little things he'll do
That's how you know
That's how you know!

He's your love
He's your love...

That's how you know
He loves you
That's how you know
It's true

Because he'll wear your favorite color
Just so he can match your eyes
Rent a private picnic
By the fires glow-oohh!

All:
His heart will be yours forever
Something everyday will show
That's how you know
He's your love...

That's how she knows that you love her
That's how you show her you love her

That's how you know...
That's how you know...
He's your love

.....


suka layan lagu ni..video clip dye sweet sgt..loiiiiiike...





p/s : tak ada kaitan dgn yg idop mahupun yg telah kembalik kepadaNYA..:)







Sunday, January 2, 2011

how it feel?


apa perasaan bila korang cb berkawan dgn bekas kekasih boyfriend korang?
how it feel?
hurt?happy? biasa2 saja?

for me lah kn, semua ada..
happy, hurt, biasa2, marah, cemburu..

happy sbb kita boleh tambah kawan.. seperti kata org, berkawan biar seribu.. kawan ramai ni banyak kelebihan.. time ssh rmai yg blh hulur kan pertolongan, tu pun kalau kita yg jenis tak berkira utk hulurkan pertolongan..so org pun tak akan berkira dgn kita..alhamdulillah kawn2 sy semuanya mcm tu..tak pernah berkira... membantu tanpa mengharapkan balasan..love u all.. :)

hurt bila dulu dye lebih byk spend time dgn bf korang jika nk dibandingkan dgn korang.. mybe dlu dyeorg ddk dekat.. korang skrg ddk jauh..cthnya dye keje kat KL n korang study kat negeri len..ssh nk jumpe.. hanya call n msj.. lg sakit bila dye duk remind mende2 lama..hey, dia dgn sy skrg, blh tak awk tayah nk remind dye kisah cinta awk dlu.. bayang kn if terjadi dkt awk naty...baru awk tahu sakit nya bagaimana..sakit hati jgk bila ex-gf , bf korang tu masih berharap utk kembali dkt bf korang.. "i kawan dia.." kawan? owhh kawan tak ckp mcm mana yg awk ckp kak.. its okeay, i'm cool bebeh.. semuanya ketentuan takdir kn.. kalau dh tak ada jodoh, mende ni semua penyebab jerk kn.. ;p

biasa-biasa.. kadang mcm tak ada perasaan bila chat.. lantak u lah nk tulis ape..i layan jerk.. u nk cakap ape pn, i okeah jerk..layannn... mls nk feeling2.. slagi i panggil u 'akak', slagi tu i masih hormatkan u n don't worry i tak akan kuang ajo dgn u.. *ops terlebih menghayati tajokk...ni contoh..hihihihi

marah bila dia masih jgk tergedix2 nk comment dkt setiap status, pics bf korang..semua friends bf korang, friend dye..dia masih cbuk nk amik tahu everything tntang bf korang dan bf korang pun layan dia ok jerk.. bls comment mcm saje nk bg korang cemburu, if korang yg jenis cemburu melampau lah.. aku tak, aku cool..tak ada perasaan..bese2 jerk tp kadang2 mcm nk jerit kuat2 jerk kat tlinga dia 'i tak suka u layan dia...' but its okeah, aku tak suka kongkong..slagi aku trust n ko jujur dgn aku, aku tak pedulik ape org nk ckp..so jgn rosakkan kepercayaan aku..skali aku tak percaya, selamanya aku takan percaya..sbb aku jenis yg ssh nk percaya org , so hanya org2 tertentu jerk yg aku percaya and u one of them bebeh..

cemburu when she talk about past.. tentang masa lalu dia dan bf korang..cth : "owhh i knal kwn2 dia..".. cemburu sbb maybe kwn2 dia tak kenal korang, mcm diaorg kenal ex-gf bf korang dlu.. maka nya, lelaki sekalian, jika anda benar2 syg kn gurl tu, introduce her to all of ur friends.. kawan dia, kawan awk..kawan awk, kawan dia.. kalau dia blh kenal kn awk dekat kawan2 dia, kenapa tidak awk.. its look simple but its important dlm sesebuah relationship tu..


ini mengikut opinion aku lah.. korang aku tak tahu lah..pada aku lah kn, kalau ex-gf dia ok, tak nmpk mcm masih berharap dkt bf korang...aku rasa tak ada masalah utk korang jadi bestfriend dgn ex-gf bf korang tu..cemburu mungking ada sbb dyeorg penah couple n msti ade sweet moment kn tp past is past.. if nk hubungan berjalan lancar, lupakan yg lama.. ni ade lah beberapa tips aku curik dari blog Cik Elyn..

way to keep relationship working :

1. love each other.. ini penting..kalau tak cinta, mcm mana relationship tu nk berjalan kn..
2. don't lie.. tipu ni musuh utama dlm hubungan.. sakit mcm mana pun kenyataan tu, jangan sesekali tipu.. konon lah u all tak nak bgth, takot gf korang terasa lah ape lah, tp if one day dye tahu dr molot org lain..korang fikir, apa agaknya yg dia rasa?!!
3.keep communication open..
4.stay sweet.. sentiasa jadi mcm mula2 nk bercinta..
5.when u get hurt just FORGIVE n FORGET.. tak ada org yg sempurna dlm dunia ini.. tak ada kesalahan yg tak boleh dimaafkan.. kalau btol2 syg, forgive n forget.. masing2 dh blh fikir.. fikir guna otak, bukan guna hati..guna hati, naty nyesal seumur hidop..
6.never talk about break-ups.. jgn sesekali ckp tentang ini bila korang rasa relationship tu masih blh diteruskan..remember that..
7.never say it's okay even when its not.. ini paling2 i tak suke..mencikk.. dh tak okey, bgth lah kn..ni nk sentap2, layan mcm nk , tak nak jerk.. silap2 blh jadi gado n masing terasa hati..tidak kah akan menjejaskan relationship tu..
8.forget about 'PRIDE'.. :)
9.If u say sorry mean it.. jgn ayat hanya manis dibibir.. keihklasan tu penting.. seperti kata pujanga : keikhlasan itu umpama semut hitam di atas batu hitam di malam yang amat kelam, ia ada disitu tapi sukar utk dilihat tp kita dpt merasakan nya..' :)
10.don't compare ur past with ur present.. kadang2 mungkin ter compare kn tp kalau blh jgn lah.. as what i say before, past is past.. tak mungkin akan kembali.. jika korang masih compare mean korang masih nk kembali ke masa lampau dan korang tak hargai apa yg korang ada sekarang..it will hurt ur partner...
11.don't talk about ur ex's.. maybe bila korang bercerita , pasangan korang nmpk ok..dye layan jerk tp hakikatnya dia TAK OKEAY.. try to put ur self to his/her shoes.. korang pasti tahu bagaimana rasanya bila org yg korang syg, masih bercerita tentang ex dye..its hurt..
12.give n take process..kena balance lah..jgn asyik nk terima jerk tp korang tanak bg apa2..tak fair lah kn..masing2 kena memberi dan menerima..
13.beware of his/her feeling.. korang jgn nk dia jerk jaga hati korang,,korang pun kena jaga hati dia.. jgn nk emo memanjang..sikit tunding jari kat dia..tp hakikatnya korang pun salah jgk.. so pandai2 lah kn..
14. when u had a fight , don't let the day pass.. settle kan as soon as possible.. islam pun mengingatkan umatnya supaya jgn tidak bertegur sapa lebih dari 3 hari..if bergaduh, salah sorang kena beralah..kalau dua2 ego, mmg tak kemana lah kn..dua2 sakit hati...syaitan duk tepuk tgn, siap bt party lg..ini bukan hnya dgn kekasih tp dgn semua org.. :)
15. don't be the perfect one, be the right one.. :) get it? kalau kita cb jadi perfect, kita yg akan ssh naty... jadi diri sndri, cb utk lengkapkan hidop masing2..


ape2 pun, Untuk menjadi pasangan yang lebih baik, kunci pertama adalah menguatkan iman masing-masing. Dengan adanya pasangan yang beriman, maka pasti hubungan cinta akan mencapai titik yang maksimum..cb utk saling hormat menghormati.. :)


anda buat , anda dapat.. hahahha



p/s : sy hanya blh update di hujung minggu sahaja..sedey2..:(



p/s/s : take care bebeh..duk tmpt org, jgn nk buat hal.. duk elok2..








Saturday, January 1, 2011

we need to feel more

We need to feel more to understand others..
We need to love more to be loved back...
We need to cry more to cleanse ourselves..
We need to laugh more to enjoy ourselves..

We need to establish the values of
honesty and fairness..
when interacting with people
We need to establish a strong ethical basis
as a way of life

We need to see more
than our own little fantasies...
We need to hear more
and listen to the needs of others..

We need to give more and take less..
We need to share more and own less..
We need to realize the importance of family
as a backbone to stability...
We need to look more
and realize that we are not so different
from one another..

We need to create a world where
we can all peacefully live
the life we choose
We need to create a world where
we can once again trust each other


Poem by Susan Polis Schutz


we need to feel more..
more bebeh, more..
:)



p/s : more anip...more ♥♥♥ !!