Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Friday, August 19, 2011

alahai melayu



assalamualaikum

dh separuh dh Ramadhan kan..
makin berkejar2 orang mengutip pahala..
takot, tak berjumpa lg Ramadhan tahun hadapan..

aku ade story ni..
agak sadis lah kerana berlaku di bulan Ramadhan..

aku pernah post kal FB yg ade satu gerai yg jual 'kuih bomm' kat Bazar Ramadhan area rumah aku ni..
gerai dia jual dalam 3, 4 jenis kuih jerk..
penjual dia 2 org adik beradik lelaki and umur dalam awal 20-an kot..
yg abg mmg murah dgn senyuman, yg adik muka kelat gilerr..
macam jual kat situ sebab terpaksa.. ahaha

last week, satu minggu gerai dia tutup..
kami ni pelik lah kan..
ngape tutup pulak, sedangkan kuih dia hari2 habis..

semalam, sepupu aku ni pergi bazar tu..
then tgk gerai dia buka..
dgn penuh prihatin sepupu aku tnya, kenapa tutup kedai lama sangat..
laki tu macam pelik, dia cakap "dia bukak jerk gerai, cma tutp hari sabtu and ahad last week..'
then ada sorang lagi pembeli pun tanya soalan yg sama..

jadi apakah maknanya?!!
bulan2 puasa pun masih nk berhasad dengki..
tak faham aku..
cb ko buat kuih sedap2, confirm org datang beli..
ko takde , mesti orang cari..
ni kuih rasa 'tipu' sangat, pahtu bila gerai lain lebih laku, ko dengki..

rezeki setiap orang ni, Allah dah tentukan..
jadi buanglah hasad..
bulan yg mulia ini, kena tingkatkan amalan2 yg baik bukan kekalkan amalan yang songsang..



akhir kata , aku beli bunga baru utk bilik aku.. hahhaa
bukan aku yang bayar..

love it..




end






Azyyati Kamaruddin

No comments: