Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Tuesday, June 14, 2011

sebuah kerelaan

coretan dari seorang penulis tp aku edit skit.. sangat dalam makna nya.. :)


..............................................................................


Dan sampai saat ini aku masih tetap setia menanti,

Bukan kerna ketegaranku dalam bertahan namun kerna rahmat-Nya mengajarkan sabar..

Bukan kerna cintaku padamu namun kerna cintaku pada-Nya...Yang membuat aku tetap bertahan pada pendirianku ini..

Jika kerna cinta… Sesungguhnya cinta itu sudah tak ada. Yang ada pada diriku adalah imanku... Kerna aku telah melupakanmu dalam kesendirianku.

Hadirmu dalam hidupku mengisahkan berjuta cerita.

Sudah kurasakan sakit

Sudah ku telan pahit

Jarang berbuah manis.

Namun aku bertahan..

Kerna kaulah orang yang telah membuka gerbang cahaya dari sisi gelapku

Menuntunku hingga mengenal manisnya iman dan indahnya kasih sayang

Tapi kini… Aku harus melupakanmu dalam mahabbahku

Namun begitu sukar..

Kerna masih ada senyum tulusmu dalam ingatanku

Masih ada candamu saat beranjak tidur.

Dan takdir telah memisahkan.

Meski masih ada rasa ingin bersama di antara kita

Namun harus…

Kerna ini yang terbaik untuk kita.

Pergilah..

Telah kurelakan engkau Dalam Dakapan Cintanya..

Dan biarkanlah aku disini dengan sakit ini..

Kerna sekarang aku mula menyedari

Cinta bukanlah sebuah hak mutlak namun sebuah amanah..

Pergilah dan lupakanlah aku yang pernah hadir dalam hidupmu.

Meski terpaksa harus ku ingkari janji utk bersama denganmu hingga ke akhir hayatku..

Yang ku inginkan adalah keselamatanmu di akhirat sana...

Kerna aku takut akan ketidak adilanmu membagi cinta antara aku dan dia.

Harta.. Benda.. Mungkin bisa sama engkau berikan.

Namun cinta..

Cinta takkan pernah bisa sama untuk dibagikan.

Meski sakit.. Meski pahit.. Namun telah ku cuba tuk ikhlas.

Pergilah kau yang kucinta..

Pejamkanlah matamu dan lupakanlah aku..

Dan biarkanlah aku disini

Dalam cuba menghayati makna dari semua ini..



T_T


..............................................................................

:)




p/s : hari ni first time aku nk pegang stereng kete.. *TDDMKA




Azyyati Kamaruddin


2 comments:

Apih El Nino said...

Pegang stereng je? Bawaklah sekali :P

maiTuty said...

pegang jelah dlu..haha
berat lah stereng tu..berpeluh2 nk pusing..huhuhu