Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Wednesday, April 6, 2011

last minutes

AMARAN : ENTRY INI AGAK PANJANG!!


ni kesah hari Isnin yerk kawan-kawan..

hari Ahad tu, we all mintak sedikit nasihat drpd lecturer utk final project then dptlah idea..
untuk dptkan maklumat sal idea tu, we all kena ke Universiti Malaysia Terengganu (UMT)..
we all plan ptg Ahad then pagi Isnin tu pergi..
kitaorg sewa kereta lecturer, lec tu pun jabatan awam so senang lah sikit..
org terengganu ckp "kire mudoh-mudoh ja.."

bertolak dari dungun kol 8, then berhenti breakfast kat Kelulut..
sampai UMT dlm kol 10 lebih..
pergi dekat falkuti marine..
kami dilayan dgn baik WALAUPUN kami pergi dengan muka tak tahu malu..
sepatutnya kena buat appointment dlu.

tgh tunggu Prof Madya Dr *** *eh korang tahu tak kenapa Prof Madya Dr *** sbb aku lupa nama prof tu.. ampun2..bukan aku saje gedix2, konon nk rahsia sgt nama dia..


mula2 jumpe Prof Madya Dr ***..
then dia ckp, dia bukan engineer ...
lgpun dia buat kajian lebih kepada pasir di pesisir pantai..
so mmg tak ada kaitan sgt dgn tajok kami..
dia suruh kami jumpe Dr Mohd Fadli, dia ni enggineer n ketua jabatan, fakulti marine tu..
Dr Fadli sgt2 baik dan peramah dan paling penting handsome.. *dia sudah pun berkahwin..
lama jgk kami bertapa dlm bilik dia, mcm2 maklumat dia bg..

with Teha..muka penat yg amat.. penat menunggu.. =)

ms keluar dari UMT ada satu incident berlaku..
kitaorg naik kereta 4 org..semuanya gurl dan semuanya tidak memakai seat belt..
keluar dari pintu pagar UMT, ada traffic light dan berdekatan situ ada wakaf*pondok ..
membe aku Riha dh perasan, ade sorang laki pkai baju biasa then pegang walkies talkie tapi we all bt tak tahu jerk..
lps traffic light, depan tu ada polis buat road block..
cepat Riha n Teha ni pkai seat belt sbb diaorg ddk depan..
dan polis yg tahan kereta tu pun pegang walkies talkie dan we all kena ketepi..

polis : kenapa awak berhenti?
kami : tak tahu..En tu suruh berhenti..
polis : betol er?
kami : ntah..tak tahu lah En..
polis : kalau dia suruh berhenti, maknanya awk tak pakai seat belt..
kami : *gulpp kitaorg pakai lah En..
polis : kalau awk pakai, kenapa dia suruh awk berhenti..
kami : ye En, kami pakai..ni ha kami pakai..org belakang kot yg tak pkai..
polis : awk nmpak tak ada wakaf kat traffic light td..org kami ada tunggu situ dan dia ckp awk tak pakai seat belt..
kami : pakai lah En..
polis : yelah tu..sini lesen awk..ada lesen tak?
kami : ada..
polis : jadi bolehlah sy keluarkan saman kan..alah 300 jerk..
kami : alah En ..kami ni student dari dungun..ni nk balik dh ni... mana ada duit nk byar..
polis : skrg ni awk ckp betol2, awk pkai er tak seat belt?
kami : *diam..
polis : pakai ke tak?
kami : tak..tapi jgn lah saman kami..
polis : ha kn senang mengaku.. yelahh, lain jgn buat lagi..kalau sy jumpe lg, sy saman teros..
kami : terima kasih En..

ktorg bukan ckp sama-sama tau, tp aku lupa siapa yg mengeluarkan suara2 untuk menjawab sbb time tu debor*nervous gilerr..hahaha


We all budget nk balik awl sbb ada class petang, tetibe dpt msj 'class cancle'
tros lah plan nk pusing2 KT ni..
first pergi Taman Tamadun Islam..
kitaorg ni tak tahu pun jalan dekat Kuala Terengganu ni..
3 org bdk Pahang dan sorang budak Besut..
dia pun tak tahu jalan sgt..
jadi ikot sign board jerk..
alih2 sampai dh..

sampai2, ingtkn nk masok kat tmpt monumen2 tuh.. tapi mak aii RM15 per person..
so 'i'm sorry , good bye..' lah yerk..
kami ni duit pinjaman pun tak dpt lg, yg dh dpt pinjaman pun dh kering duit..
kitaorg jalan2 jerk then beli ais cream , makan tepi sungai tu..
time tu panas sgt..dlm kol 2 kot..

muke gumbira lps dpt makan ais-cream.. tq to pekerja restaurant tu yg tlg snap pic kami..=)



dlm toilet with Asna.. tuan punya handphone yg we all guna utk snap pic..


Keluar dari Taman Tamadun Islam, we all straight masok ke Muzium Negeri Terengganu..
Muzium ini adalah kompleks muzium terbesar di Asia Tenggara..
lps park kereta, pak cik yg bawak kereta api dlm muzium tu panggil kitaorg..
sbb kan we all yg MALAS tahap gilerr nk jalan, lagipun panas sgt..
we all pun naik kereta api tu..
dewasa RM 2 dan kanak2 RM1.
kami tnya pak cik tu, 'alah pak cik, student lima posen kan ?'
'student RM 3..' haha..
pak cik tu friendly..
best jgklah naik kereta api tu walaupun bergegar-gegar, seluruh kawasan muzium tu kami tawaf..

tandas kat muzium tu..

atas kereta api.. muke penat tp still nak berjalan..

kat sini ada rumah2 lama, istana Tengku Long*kalau tak silap aku ada kapal ape ntah..tapi ms kitaorg pergi ni, byk tmpt kat muzium tu tgh renovate..
Dh habis pusing2 dgn kereta api , barulah we all masuk dlm Muzium tu..
dewasa : RM 5
student pkai uniform - RM 1
foreigner - RM15
yg tu jerk aku ingat, nk keterangan lanjut sila lawati website Muzium Negeri Terengganu..

satu jerk pic sbb dlm muzium tak blh snap pic..nanti kena denda..

Muzium ni lah tempat pengambaran cerita mayang sari tu, ape nama tajok cite tu..lupe lupe..
Muzium ni ada banyak bangunan, bangunan dia bangunan lama..
semuanya kayu tp tgh renovate buat batu sikit2 sbb maybe kayu dh tak elok kot..

ni nk ke pameran PETRONAS.. kebetulan petronas buat pameran jgk kat situ..

ada stu kejadian dlm muzium ni..lawak weh..
we all dh habis tawaf bangunan pertama, so pergi ke bangunan ke dua..
bangunan kedua ni berkaitan dgn ilmu kejadian n ilmu islam dan ape ntah lg..
ilmu kejadian ni mcm tentang haiwan2 lah..
haiwan yg dikeraskan..
nk ke tempat ni , kena turun tangga..bawah tu lampu suram jerk dan kebetulan kitaorg 4 org jerk dlm tu..
sampai jerk tangga bawah nk jalan tgk haiwan tu tetibe dgr bunyi bising, bunyi yg menakotkan..
kami tross jerit then panjat tangga smula..
lps tu berhenti, 'eh bunyi recoder jer lah, bukan betol2....'
bunyi monyet tgh gado, singal lah..macam2 ..takott...
pahtu kitaorg gelak then turun semula..
nasib baik tak ada org nampak.. hakahkahak *malu..


Selepas penat berjalan, sampai sandle aku pun hampir putoss.. we all bergerak keluar dari Muzium tu dan ke Pasar Payang..
tmpt beli makanan2 , bajju2 n ape lah buah tgn utk dibawa pulang..*cehh ayat mcm gelii jerk..
time sampai pasar payang dh dekat pukul 4.. we all gerak cepat2 sbb mau pulang pulak..
aku beli ape yg nampak depan mata jerk sbb badan dh penat sgt..
makan pun tak, harap makan ais-cream n breakfast jerk.. =(
ms tu tak fikir sal makan pun, duk beli air jerk..

ini lah keadaan dlm Pasar Payang tu..


aku tertarik dgn tanda harga ni.,,
SE means SATU..
teringat satu memory tu,naty ada ms aku cite..


siap habiskan duit kat sini, we all move balik ke Dungun..
on the way balik tu teringin nk makan keropok lekor..
pahtu kawan aku ni suggest suh berhenti dekat Kelulut sbb dia ckp ada stu kedai tu jual keropok lekor beshh..

inilah kedainya..
mmg besh pun..
aku suka jerk rasa..
naty nk g beli lg sbb dekat jerk dgn Dungun kn..
tayah g sampai ke KT..

Satu bunggus keropok lekor tu habis makan dlm kereta jerk..hahhaha
lapar tak ingat..


Sampai Dungun, berhenti kat Pasar malam..
cari makanan utk malam..


mood : penat nak hbiskan entry ni.. pic byk tp mls nk upload semua.. =)


sy pemilik blog ini..
ceh poyo punya olang..
kenapa aku pkai baju kurung??
sbb ingatkan lps tu nk ke class tros..
mls nk pkai sluar sbb i tak ada baju yg bawah punggung utk dipandankan dgn sluar utk ke class..

publish : 7 april 2011 at 12.40am..


ok, sy mahu tdo..
esk kena bangun pagi, mahu ke Jabatan Pengairan dan Saliran..

nite babe, dude...
muahhhh..






lots of love : AzyyatiKamaruddin

No comments: