Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Saturday, April 2, 2011

gua tak pandang motor bai..


mak aii, tajokk BERLAGAK tak hingat.. aku SUKE tau naik motor.. rs nyaman, angin sepoi-sepoi bahasa.. aku ni mmg sejak dari azali, dh berazam dlm diri 'aku tak nak naik motor dengan lelaki..' kenapa-kenapa?

  1. Sebab mak aku tak bg..
  2. bila mak aku dh tak bagi so mcm takot lah if aku naik tetibe kaum kerabat or kawan mak aku nampak.. kitorg*family aku yg muda mudi ni, kalau keluar mana2, mesti akan ada org report kat mak pak sdara.. 'eh nmpk sipolan dgn sipolan kat sini..' if dgn perempuan, i don't care..bila dgn laki, kena sediakan jwpn yg bernas lahh..
  3. Aku nk naik motor dgn suami aku jerk.. haha gilerr gatall kan..
  4. Takot acc, laki ni bawak motor laju2..aii tak shukeww.. tetibe pelat..lempang kang!!

Makanya sepanjang 21 tahun aku idop ni.. tak pernah lagilah aku naik motor dgn kawan-kawan lelaki aku.. kalau naik motor pun , dgn perempuan saje.. mereka yg kawan dgn aku pun dh sedia maklum pe'el aku ni..

friend : kalau i nk ajak u kluar naik motor, u nak tak?
aku : tak nak.. i naik kete jerk.. *cnfrm laki tu ckp aku berlagak....
friend : nape? i tak ada kereta.."
aku : tak pe kita naik lah teksi or bus..berlambak2 kat ats jalan tu ha..takpun kalau nk lebih mencabar, naik sampan..wahh beshh kan kan kan..?
friend : emm *dlm hati dia !@#$%^&*

korang aku tak kisah lah if naik motor pun.. ms aku ddk kedah dlu, 2 tahun g mana2 naik motor jerk..kadang2 naik kereta jgk.. naik kereta skandal kawan aku.. kesian ko, dia kena jadi driver kitaorg... ha siapa suruh couple dgn membe ktorg.. muka pasrah jerk, plak tu dia ikot jerk, mana we all nk pergi.. nasib baik kepala ok .. aku pun still kawan lagi dgn dia walaupun dia dh putoss dgn kawan aku tu..

motor ni byk berjasa ms aku duk kedah dulu..


korang nak tahu tak? aku tak ada lesen motor..haha
tapi aku bawak jerk..
opss ada abg polis tak bc blog ni..kalau tak, pecahh rahsia den..hakhakhak
aku ada satu masalah, aku hanya berani bawak skuter jerk di jalan raya..haha
motor biasa brani jgk tp berani-berani takot..

pernah sekali, ms tu ada game netball kat sekolah panglima perang..
aku pulak lapar gilerr, pinjam skuter cikgu aku, g beli air n makanan kat area im2 sbb ms tu kedai depan panglima perang tu tak bukak lg.. kira baru siaplah..
time tu bdk2 balik sekolah..jalan jammed gileerrrrrrrrr..
kaki aku terketaq2 bawak motor, depan tu nmpak polis pulak..
polis tu pandang jelah.. kitaorg dua org duk ats motor ni, senyum2 kambing lah..
buat muka tak bersalah..
aku bawak mcm aku lah penunggang paling berhemah..


muka ms sem 2.. hahaha


ni ms nk p jusco kt penang..
dari kulim p penang naik motor..
sbnrnya ada keje , kalau tak we all naik kete sewa dh..
balik class tross kelam kabut p..
sampai jusco, sakit hbis pinggang..
hukhukhuk..


naik motor beshh!!





Lot's of love , Azyyati Kamaruddin

No comments: