Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Thursday, February 10, 2011

terkaku terkedu terkesima terasa

title yg agak panjang!! yup, sy mmg benar2 terasa!! T.E.R.A.S.A!! baca betol2 yerk kawan2..
so mls nk cite sal tu, naty menambahkan sakit dihati..
just forget about it..


eh dulu2 kn bila cikgu tanya :

"awk, apa cita2 awk.."
"sy nk jadi cikgu, cikgu.."

jawab dengan begitu yakin..
ni masa sekolah rendah dalam darjah 1, 2, 3..
syokk lah, hari-hari main cikgu2 kat rumah..
ma aku beli papan hitam n kapur, uishh tak syokk..
kecik sgt, habis cermin kat almari aku conteng dgn kapur..
silap2 almari skali kena conteng..
murid2 aku semua halimunan..
macam mana cikgu mengajar kat sekolah, macam tu lah aku buat..
biasa nya aku main dgn sepupu aku, Cik Eyra..
Cik Eyra yang baju merahh..
ni semua sepupu2 aku..umo kami hampir2 sebaya..


lepas tu, bila masuk darjah 6..
cita2 makin bertambah..
bila cikgu tnya :

"bila besar, awk nk jadi ape?"
"sy nk jadi Polis, wartawan hiburan dan cikgu, cikgu.."

mak aii, banyak lah pulak..
ape ko ingat badan ko boleh kerat2 er azyyati oii..
ni semua pengaruh cerita gerak khas the movie..*eh ye er tajuk tu, aku agak jerk..dh ingat2 lupe..
aku nk jadi polis macam Abby..mmg time tu, abby polis yg terbaek r dlm kepala aku..
then nk jadi wartawan hiburan mcm normala syamsudin..
aku suke keje2 yg mencabar, pahtu suka terjah2 mcm Nas Ahmad tu..
yeahhh jom kita terjahh..
aku kalau nk tahu something tu, sampai ke lubang semut akan aku terjah..
sehingga hari ni, mmg semua perkara or orang or ape2 lah maklumat yg aku nk cari, aku dpt cuma lambat dan cepat jerk.. hahaha
aku suka menyiasat..
sape nk amik sy jadi penyisat persendirian? sila email sy ek..haha

*gambar sekadar hiasan.hahha


masok sekolah menengah, cita berubah lagi..haha
masa form 1,2,3 aku mmg suka melukis n cita2 aku nk jadi pelukis dan cita2 ini ditentang hebat oleh keluarga ku..*ceh poyooo...
aku ada banyak giler drawing block dan sampai skrg aku masih simpan hasil2 lukisan aku..
kalau dulu, time pendidikan seni aku paling suka..
exam seni, sume A.. HEBAT kan saya..hahahaha

then bila masok form 4, aku nk amik seni tp tak bisa sbb aku dh masok skola teknik, musnah impian nk jadi pelukis.. :( bencibencibenci!!
then cita bertukar, nk jadi arkitek pulak..
haha, mcm sengal kn..
pendirian tak tetap..
aku amik kat teknik PKA (pengajian kejuruteraan awm)
aku mmg stock benci glerr r subjek awam ni..
nk kena blaja sal sistem kumbahan, pasal kira2 rasuk, pasal tanah, ukur, pahtu add math lg, kimia lg, fizikk....tension tension!!
hey aku TAK SUKA.. dh r kena buat tgh panas...
aku study, hanya untuk lulus di spm saja..hahaha
nampak sgt malasnya kn..

habis spm, mohon U dgn poly..
poly aku mohon cos seni bina..
skali dpt cos KA @ KEJURUTERAAN AWAM..
omg, aku mmg dh nk nages time tu..
tak suka, aku dh pening blaja awam tp tak kan aku nk duk umah kn..
family pun suh g jerk..
aku dgn berat hati, pergi lah merantau sampai ke kedah..
dan aku bernasib baik sbb Allah bukak kan pintu hati aku utk fall in love dgn KA ni..
aku study n aku faham, mmg susah..
kadang2 rs nk nangis tp aku tak give up dan alhamdulillah pointer aku ms sijil dlu ok..
dan skrg aku tgh amik diploma KA..
jadi sekarang cita2 aku dan berubah n akan kekal kot..
aku nk jadi seorang engineer ..
hahhaha..
cita-cita perlu tinggi derr..




i love them..

tak pernah bermimpi pun nak jadi sebahagian dari 'family' KA ni..
kadang2 ape yg tak pernah kita impikan, itulah yg akan terjadi kn..


eh okeah lah u all, aku dh pening lalat dh ni..ngantok nk tito..
dh puas merepek, bru rasa ngantok...hahahha
nite all..:)


p/s : kawan sy suruh lupa, kalau sy ada kuasa, sy TAK NAK jatuh cinta.. cik kawan, lupa tak mudah ok..








Azyyati Kamaruddin


2 comments:

eira said...

comel la pic kt pkok kt pntai 2..kt mne 2 ea??nmpak cam pntai terengganu aje..hehe..

maiTuty said...

eira : kat kuantan lah eira..kat pantai sepat..kalau kat terenggani, msti lg cantek..pantai kat terengganu kn cantek..tenang jerk..