Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Friday, February 25, 2011

bila warden mengamuk


Assalamualaikum..

Sometime kan duk ostel ni sgt BOSAN tp sometime FUN!! Bosan sbb kna ikut rules such as taleh balik lewat, taleh kuar mlm, taleh buat itu, taleh buat ini… arghhhh byk sgt rules.. tp duk ostel ade baik nya jgk..keselamtan lebih terjaga, kita kureng skit ber‘sosial’, duit jimat n banyak lah lg..

As usual mlm aku g class muet..Kol 10 bru abis..Balik blok , tgk2 ramai sgt duk berkumpul depan koridor..Pahtu tgk dkt level 2 ada warden, warden aku laki ek tp ade sorng warden perempuan teman dia..

Warden laki tu duk bwk tongkat stu then campak barang2 yg ada kat luar bilik ke luar pagar asrama.. ke kwsn lapang yg area dekat dgn hutan..

ni pic yg sempat membe aku snap..yg putih2 tu brg yg dibuang..


Dia dh pesan byk kali, dekat luar bilik hanya boleh letak kasut 2 pasang kasut n selipar 2 pasang..other’s than that, tak boleh letak!!

Bdk2 ni degil, so dia saje buat spot-check.. Lawak tau..klau korang tgk, pasti gelak2..Aku duk level 3..Dia duk kat hujung blok sambil campak barang, yg student ni duk rayu2 jgn campak..

“En jgn En, tu sy punya..”

“Ni ko punya?” makin jauh dia campak..sambil muka senyum mengejek..

En warden aku tu mmg suke buat hal tp ape yg dia buat tu betol lah..berpandukan rules..Cuma dia suke menyakat tp bukan menyakat cara gatal ek..hahaha

Aku duk tgk dr atas jerk sbb tade brg aku yg dicampak..En warden tu duk bawah, pahtu dia pandang atas..

“Eh ramai nya penonton, ade barang ko er kat luar tu?”

“adalah En..”

“turun lah amik..”

“nk amik mcm mana En?”

“Lalu lah ikot pagar luar tu, pagar luar tu kol 11 bru tutup..”

“bahaya lah En, gelap..”

“tu masalah ko lah..ko nk, ko g amik..”

ni lah cth pelan..aku dh mls nk lukis beria..

Then nak balik...

“En terima kasih ek..jasa mu dikenang..”

“kenang sampai mati tau..hahhhaa”

“ye En..”

Hahahhaha

Lawak btollah..


p/s : entry pada 23 feb 2011 tp bru siap tulis n blh post mlm ni...:(



Azyyati Kamaruddin



No comments: