Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Sunday, January 2, 2011

how it feel?


apa perasaan bila korang cb berkawan dgn bekas kekasih boyfriend korang?
how it feel?
hurt?happy? biasa2 saja?

for me lah kn, semua ada..
happy, hurt, biasa2, marah, cemburu..

happy sbb kita boleh tambah kawan.. seperti kata org, berkawan biar seribu.. kawan ramai ni banyak kelebihan.. time ssh rmai yg blh hulur kan pertolongan, tu pun kalau kita yg jenis tak berkira utk hulurkan pertolongan..so org pun tak akan berkira dgn kita..alhamdulillah kawn2 sy semuanya mcm tu..tak pernah berkira... membantu tanpa mengharapkan balasan..love u all.. :)

hurt bila dulu dye lebih byk spend time dgn bf korang jika nk dibandingkan dgn korang.. mybe dlu dyeorg ddk dekat.. korang skrg ddk jauh..cthnya dye keje kat KL n korang study kat negeri len..ssh nk jumpe.. hanya call n msj.. lg sakit bila dye duk remind mende2 lama..hey, dia dgn sy skrg, blh tak awk tayah nk remind dye kisah cinta awk dlu.. bayang kn if terjadi dkt awk naty...baru awk tahu sakit nya bagaimana..sakit hati jgk bila ex-gf , bf korang tu masih berharap utk kembali dkt bf korang.. "i kawan dia.." kawan? owhh kawan tak ckp mcm mana yg awk ckp kak.. its okeay, i'm cool bebeh.. semuanya ketentuan takdir kn.. kalau dh tak ada jodoh, mende ni semua penyebab jerk kn.. ;p

biasa-biasa.. kadang mcm tak ada perasaan bila chat.. lantak u lah nk tulis ape..i layan jerk.. u nk cakap ape pn, i okeah jerk..layannn... mls nk feeling2.. slagi i panggil u 'akak', slagi tu i masih hormatkan u n don't worry i tak akan kuang ajo dgn u.. *ops terlebih menghayati tajokk...ni contoh..hihihihi

marah bila dia masih jgk tergedix2 nk comment dkt setiap status, pics bf korang..semua friends bf korang, friend dye..dia masih cbuk nk amik tahu everything tntang bf korang dan bf korang pun layan dia ok jerk.. bls comment mcm saje nk bg korang cemburu, if korang yg jenis cemburu melampau lah.. aku tak, aku cool..tak ada perasaan..bese2 jerk tp kadang2 mcm nk jerit kuat2 jerk kat tlinga dia 'i tak suka u layan dia...' but its okeah, aku tak suka kongkong..slagi aku trust n ko jujur dgn aku, aku tak pedulik ape org nk ckp..so jgn rosakkan kepercayaan aku..skali aku tak percaya, selamanya aku takan percaya..sbb aku jenis yg ssh nk percaya org , so hanya org2 tertentu jerk yg aku percaya and u one of them bebeh..

cemburu when she talk about past.. tentang masa lalu dia dan bf korang..cth : "owhh i knal kwn2 dia..".. cemburu sbb maybe kwn2 dia tak kenal korang, mcm diaorg kenal ex-gf bf korang dlu.. maka nya, lelaki sekalian, jika anda benar2 syg kn gurl tu, introduce her to all of ur friends.. kawan dia, kawan awk..kawan awk, kawan dia.. kalau dia blh kenal kn awk dekat kawan2 dia, kenapa tidak awk.. its look simple but its important dlm sesebuah relationship tu..


ini mengikut opinion aku lah.. korang aku tak tahu lah..pada aku lah kn, kalau ex-gf dia ok, tak nmpk mcm masih berharap dkt bf korang...aku rasa tak ada masalah utk korang jadi bestfriend dgn ex-gf bf korang tu..cemburu mungking ada sbb dyeorg penah couple n msti ade sweet moment kn tp past is past.. if nk hubungan berjalan lancar, lupakan yg lama.. ni ade lah beberapa tips aku curik dari blog Cik Elyn..

way to keep relationship working :

1. love each other.. ini penting..kalau tak cinta, mcm mana relationship tu nk berjalan kn..
2. don't lie.. tipu ni musuh utama dlm hubungan.. sakit mcm mana pun kenyataan tu, jangan sesekali tipu.. konon lah u all tak nak bgth, takot gf korang terasa lah ape lah, tp if one day dye tahu dr molot org lain..korang fikir, apa agaknya yg dia rasa?!!
3.keep communication open..
4.stay sweet.. sentiasa jadi mcm mula2 nk bercinta..
5.when u get hurt just FORGIVE n FORGET.. tak ada org yg sempurna dlm dunia ini.. tak ada kesalahan yg tak boleh dimaafkan.. kalau btol2 syg, forgive n forget.. masing2 dh blh fikir.. fikir guna otak, bukan guna hati..guna hati, naty nyesal seumur hidop..
6.never talk about break-ups.. jgn sesekali ckp tentang ini bila korang rasa relationship tu masih blh diteruskan..remember that..
7.never say it's okay even when its not.. ini paling2 i tak suke..mencikk.. dh tak okey, bgth lah kn..ni nk sentap2, layan mcm nk , tak nak jerk.. silap2 blh jadi gado n masing terasa hati..tidak kah akan menjejaskan relationship tu..
8.forget about 'PRIDE'.. :)
9.If u say sorry mean it.. jgn ayat hanya manis dibibir.. keihklasan tu penting.. seperti kata pujanga : keikhlasan itu umpama semut hitam di atas batu hitam di malam yang amat kelam, ia ada disitu tapi sukar utk dilihat tp kita dpt merasakan nya..' :)
10.don't compare ur past with ur present.. kadang2 mungkin ter compare kn tp kalau blh jgn lah.. as what i say before, past is past.. tak mungkin akan kembali.. jika korang masih compare mean korang masih nk kembali ke masa lampau dan korang tak hargai apa yg korang ada sekarang..it will hurt ur partner...
11.don't talk about ur ex's.. maybe bila korang bercerita , pasangan korang nmpk ok..dye layan jerk tp hakikatnya dia TAK OKEAY.. try to put ur self to his/her shoes.. korang pasti tahu bagaimana rasanya bila org yg korang syg, masih bercerita tentang ex dye..its hurt..
12.give n take process..kena balance lah..jgn asyik nk terima jerk tp korang tanak bg apa2..tak fair lah kn..masing2 kena memberi dan menerima..
13.beware of his/her feeling.. korang jgn nk dia jerk jaga hati korang,,korang pun kena jaga hati dia.. jgn nk emo memanjang..sikit tunding jari kat dia..tp hakikatnya korang pun salah jgk.. so pandai2 lah kn..
14. when u had a fight , don't let the day pass.. settle kan as soon as possible.. islam pun mengingatkan umatnya supaya jgn tidak bertegur sapa lebih dari 3 hari..if bergaduh, salah sorang kena beralah..kalau dua2 ego, mmg tak kemana lah kn..dua2 sakit hati...syaitan duk tepuk tgn, siap bt party lg..ini bukan hnya dgn kekasih tp dgn semua org.. :)
15. don't be the perfect one, be the right one.. :) get it? kalau kita cb jadi perfect, kita yg akan ssh naty... jadi diri sndri, cb utk lengkapkan hidop masing2..


ape2 pun, Untuk menjadi pasangan yang lebih baik, kunci pertama adalah menguatkan iman masing-masing. Dengan adanya pasangan yang beriman, maka pasti hubungan cinta akan mencapai titik yang maksimum..cb utk saling hormat menghormati.. :)


anda buat , anda dapat.. hahahha



p/s : sy hanya blh update di hujung minggu sahaja..sedey2..:(



p/s/s : take care bebeh..duk tmpt org, jgn nk buat hal.. duk elok2..








No comments: