Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Tuesday, November 30, 2010

sySYGawk


What's Mickey without Minnie?
What's Tigger without Pooh??
What's Donald without Daisy??
What's me without u?



When Elmo isn't ticklish,
When Pooh hates honey,
When Tigger stops bouncing,
When Goofy isn't funny,
When Peter Pan can't fly,
When Simba never roars,
When Alice in Wonderland can't fit through small doors,
When Dumbo's ears are small,
When Happily Ever After isn't true..


That's when I'll STOP loving you...






Friday, November 26, 2010

i'm happy with u bebeh


hahahahaha..
jap2 bg aku gelakk dlu..
hahahahahahahahha

perempuan ni kn , mmg cepat kn terasa hati pahtu lps kena pujok2 tros okeah..
tak tahu lah klau org lain tak mcm aku..
smlm mmg geram sgt2..
marah n sakit hati glerr..
kalau lah 'dia' ada depan mata aku, mmg dh pekak kot telingan 'dia', aku akan jerit kuat2..
tgh marah2 kn, mana makan pujok..
bila dh cool bru lah rasa tenang..
pahtu fikir2 balik, 'aku patot bg dia masa..'
so aku bg 'dia' masa n 'dia' pun ckp 'dia' perlukan masa untuk lupakan perempuan itu..
it's hurt but i'll try my best to be an understanding person.. *cewahhh
owhh letih kan kena pretend yg kita okeah tp sebenarnya tidakkkkkkkkk!!
tak mungkin lah aku nk bebankann dia lg dgn masalah remeh temeh..
so let me settle my feeling problem by my self..
no need other to listen or give advise.. *maybe


sometime bila aku ada masalah, aku akan rasa mcm nk pergi jauh..
tak nak cntct dgn sesiapa tp semua tu tak mungkin sbb aku pasti rindu rindu rindu kamo semua..so ape y aku buat adalah , i'll try to put myself in his situation and ask myself a question, "if I were him,would I like that?" and the answer is 'yes..' tapi 5 years tu terlalu lama lah awk.. *owhh taknak pk.. tiktiktik ;'(


mood : feeling problem..




p/s : ilapu hbi





Thursday, November 25, 2010

hati berbicara

you know what hurt..
hurt is :
when i care, u don't..
when i love u, u doesn't love me as much as i love u.
it's HURT..

............................................................................................

berbicara dgn hati :
'sudahlah azie, serahkan segalanya kepada Allah.. berhentilah merintih.. insyaAllah akan ada manis dihujung nya nanti.. Rancangan Allah ni sgt indah.. berdoa jgn henti dan tawakal saje lah..'

mlm ni kn mlm jumaat..
lps solat, wirid then berdoa..
amik yassin..
tiktiktik.. *tak berhenti mengalir dari mula aku solat td..

mula nk baca yassin..
suara tanak keluar..
aku amik Al-Quran digital aku then pasang earphone..
aku dgr sambil aku bc pd buku yassin..
suara mmg tak keluar..
asal suara keluar, airmata pun akan turut sama mengalir..
lambat sgt rsnya utk habiskan surah yassin kali ini..
biasanya rasa sekejap jerk..
byk kali aku berhenti sbb dh berbalang2 huruf al Quran di pandangan ku..
aku tenangkan hati, kemudian sambung bc kembali..
alhamdulillah aku berjaya hbis kan dan alhamdulillah hatiku sgt2 tenang..

bila bersedih, mengadu pada Allah adalah lebih baik daripada mengadu kepada manusia.. *itu pendpt aku..
mengadu kepada Allah, pasti ketenangan yg akan aku dpt..
dari dulu, inilah caraku..


aku menangis di dalam sujud dan doa..
menangis memohon ketenangan daripada Allah..
Terima Kasih Allah, ats ketenangan ini..




Mungkin cinta saya tidak seagung cinta Nabi Muhammad kepada Siti Khadijah,atau tidak sehebat cinta Zulaikha kepada Nabi Yusuf,tapi apa yang saya tahu saya perlukan awak dalam hidup saya.... :)









Wednesday, November 24, 2010

Wedding Part 3

sambungan entry sebelum ni ek...

selepas akad nikah kat masjid..
semua bergerak ke rumah pengantin perempuan..
berarak lah bawak hantaran semua..


masok-masok umah tgk pelamain, mak aii sgt2 menakutkan masa mula2 tgk..
nampak mcm hantu taw..hahah
tapi bila tgk2 balik, unik n kreatid sgt pelamin tu..
i loikeeee..
cantek kn..


lps dh letak hantaran semua..wakil kedua2 pihak kena salam n ckp ape ntah..
yg pasti kena letak sireh dr kedua2 pihak di sebelah wakil masing2..
aku tak dgr sgt dyeorg ckp aku..
xcely dgr tp tak bg perhatian sbb duk tgk kat pelamin..hahahah


pahtu bergambar..*wajib..haha




then mlm tu ada majlis berinai..
sebelum berinai (mlm) , kami semua lepak kat hotel..
hotel yg sama utk majlis reception esk..

ni pics ms tgh tunggu nk check-in bilik..

dia sepupu sy @ the photographer..


end for this part..

part last kejap lg sket..
mls nk menaip dh nie.. *hohoho


p/s : smlm kn, maluuuuuu sgt..hahaha!! kenapa, mengapa? naty aku story ek..hahaha..Haniff Ismail, ehem ehem!!hahahahaha..bangga tak i tulis nama u ni?huahuahua..






wedding part 2

saya akan hbskan semua part wedding ni, hari ini..hahaha

kisah hari sabtu_20/11/2010

bgn pkol 8.30 sbb 'jam loceng' dh kejott..
lps makan, mandi semua, we all prepare hantaran..
nk touch up sikit2 lg..

ni saje hantaran yg sempat di snap..
tema maroon + putih + hitam..


kol 2 semua dh siap2, solat semua then kol 3.30 gerak ke Klang..

baca doa b4 bertolak..




sampai sana pkol bape ntah..4 lebih rasanya..

ni ms sampai depan balai raya..

pengantin yg nervous

kumpul2 semua, then kena melintas ke seberang sbb masjid ddk di seberang sana..

ni pengantin perempuan..kita tunjuk sipi2 dulu..kasi suspense skit..hahahaha..
korang buat2 je lah suspense, amik atie aku..


ni procedure biasa sebelum ijab dan qabul..
Juru nikah akan terang lah itu ini kn..


cantek sgt make-up dye..very natural..


"aku terima nikahnya.........."


gumbira selepas jadi isteri org.. mesti besh kn moment ni..

upacara batal air sembahyang..


(L-R) eyra, kak Og, kak Ude, Apies, Abg Man, Kak Sue, Kak Noty, me, Fatin, Tiqah, Kak Wa


tutup entry ini dgn pic ni..
suke pic candid..




p/s : Part 3 n 4 akan menyusul, secepat yg mungkin..






Tuesday, November 23, 2010

sedey


td chat kat ym dgn dia :

dia : maser nikah u tak tau lah i ader o tak...
aku : nape? nape ckp mcm tu?
dia : kot lah i pendek umo..
aku : alah tamo lah ckp cam tu..ajal maut kat tgn Allah..
dia : ya lah...dat y i ckap cam tuh...
aku : tp i tak suke u ckp mcm tu
dia : okeah...

MySpace

tik tik tik..
tetibe, rasa basah kat pipi..
eh asal ni..
lah airmata er..
huhuhuhuhu
kenapa sy menangis, eh sy kuat lah..
sy kental, bukan cengeng..
berhentilah menitis..
S.T.O.P..

i know u tgh stress..
jgn ckp cm tu lg..
sedey taw..
kalau awk tak ada, sy nk nikah dgn sape?!!

MySpace

sudah2, tak payah bersedih..
Semua itu rahsia Allah..
jgn ckp begitu lg..
sy syg awk..

MySpace





p/s : after a few hour, i read post ni balik..i gelak sorang.. perasaan ni mcm gilerr kadang2..hehehe



tutorial blogger

Request :

1st ~ Cik Aimi


2nd ~ Cik Han


mereka dua org ni kawan2 sy masa study kat poly dulu..
Cik Aimi bdk Kedah n Cik Han bdk Sarawak..

Aimi n Han, baca leklok ek, tak faham naty tnya..

untuk menulis blog, korang perlu menjadi seorang blogger..
untuk menjadi blogger korang perlu mempunyai blog.. *kahkahkah
mcm mana nk buat blog..

MySpace

begini yerk..

1. korang tekan ape yg aku dh bulatkan itu ek..



2. masok kan lah detail2 yg perlu dimasokkan itu, then tick kat kotak ' term of service '

dh siap, korang tekan continue..


3. masokkan 'blog name'.. ekot korang lah nk tulis ape..
:: ceritahidopaku :: kisahkita :: akubencikau :: kaunakgadohke :: rasanaklempangorang :: *contoh2 nama blog..sila jgn ekot..hahaha


4. pilih template
template ni mcm background blog korang lah.. ko pilih jelah yg telah blogspot suggest kan..
if nk background lain, naty aku bg tutorial lain ek..


5. bila dh pilih semua..dah save bagai..
akan keluarlah dashbord korang, klau tak keluar, ko tekn jelah dashboard kat atas sinun..
ko tekan new post..
oh ye..mula2 buat blog, follower korang akan kosong yerk..naty lama2 akan bertambahlah..korang jgn paksa org follow blog korang..naty orang tak suka..
follower tu mcm kawan ek.. dlm blog guna istilah follow n follower..
korang rajin2 lah follow blog org, naty org akan follow pulak korang..



6. lps tekan new page, akan keluar page ini..

ni aku terang kan dulu function simbol2 kat situ :

1 : title - tajok entry korang..alah mcm ko tulis karangan, mesti kena ada tajok kn, ha sama lah mcm ni.. tajok ni ekot suke korang lah, nk tulis bm or bi.. cthnya : rindu kamu, aku geram, 1st entry..

2 : Font saiz - ko nk tulisan besar gedabak, kecik , tak pun sedang2.. up to u..

3 : Bold - ko nk tebalkan atau tidak tulisan itu..sama jerk function mcm ko tulis dlm Ms Word..

4 : Italic - nk condong atau tidak..

5 : color - if nk huruf tu berwarna, ko highlight huruf tu then pick color..

6 : Link - ni kalau ko nk link kan sesuatu tu ke web or blog org lain.. *if tak faham, sila tnya..naty aku buat entry len..

7 : Align - ni sama mcm Ms Word, nk perenggang tu mula dari tengah, kiri, kanan or justify...

8 : numbered - mcm bullet tp utk number..

9 : bullet - alah mcm dlm Ms tuh..

10 : Add Image - masukkan pic.. ko upload r.. kalau nk cepat, ko resize pic bagi kecik dulu then bru upload..

11 : masokkan video.. upload video makan masa sikit ek..

12 : label - ko tentukan group entry ko.. such as : love, friendship, makan or apa-apa lah.. ni utk memudahkan korang bila nak cari nanti..

dh faham kan fungsi2 kat situ, jadi ko tulis lah entry.. ko karang lah ape pun..merepek , ilmiah, mencarot, apa-apa lah.. ko tulis jerk..
aku cadangkan, korang tulislah blog berinformasi sikit..jgn jadi mcm aku, blog merepek..hahahaha


7. dh karang dh karangan korang..tujohploh tujoh perenggan pun tak apa..lapanploh juta pics pun tak pe.. dh abis karang, ko tekan publish post *color orange if nk publish tros kat blog..
if tanak publish lg.. mungkin korang dh letih tp ada idea lagi.. kira mcm nk sambung tulis esk lah kn, ko tekan save now *color biru...
publish post n save now ni berada di bawah sekali ek..


8. kalau nk tengok post tu, tekan view post..kalau nk tgk blog, tekan lah view blog..


selepas menjadi blogger..
korang daftar lah dgn nuffnang..
nak dftar nuffnang, tekan sini ----> nuffnang


any question?? hehehe




p/s : tak faham tnya ek, naty aku terang balik.. click pada pic utk tumbesaran yg sihat dan kuat..hehe



MySpace




Monday, November 22, 2010

wedding Part 1


tajok taleh blah kn..
hahahaha
aku belom GATAL untuk kawen lg ek kawan2..

ni wedding sepupu aku, Abg Man n Kak Sue..
aku dan mereka semua dari kuantan ke Ampang*umah mak cik aku kat Ampang(Taman Nirwana kot) bertolak pukol 10 pagi..
kami konvoi 3 biji kereta..

kami bawak kereta dgn begitu behave yerk kawan2..
kami berhenti kat hentian Temerloh..
minum2 saje..

(L-R) eyra, kak Og, peah, aku, jaja, saqo, apies

pahtu sampai kat area Karak kot..
jalan jammed gilerr!!
tahap yg rasa mcm nk kecikkan semua kereta..
pahtu aku jadi ultraman, angkat kereta2 ito ke kawasan lain..
baru leh jalan aku itu akan tidak sesak..

jalan 3 link menjadi 4 link..
mereka2 yg tak sabar, cbuk buat satu link lagi..
geram jerk aku, makin sesak lah jalan..
lama lah jgk jammed ni, gerak mcm siput b*** jerk ms tu..
intai2 masih jgk tak tahu punca jammed..
samaada polis buat road block or ade accident..

pahtu tetibe nampak polis..jalan 3 link + satu link pemandu yg tak sabar tu , kena jadikan 1 link saje..
rupanya ade kren nk angkat kereta..
alah yg masok Buletin Utama tu..
kereta curi then g buang dlm gaung..


perkara paling lawak adalah apabila we all duk intai2 nk tgk kan, ade lah polis ni tgh jaga tepi jalan..
tetibe semua yg ada dlm kereta terpandang polis tu *5 org dlm kereta time tu n aku tersebut "handsome nya.."
tak tahu lah polis tu dgr or tak..
rasanya tak sbb cermin kereta semua tertutup..
tapi dye pandang n buat muka malu n senyum..
kami semua tahan ketawa n bila depan sikit, berdekah2 semua ketawa..
conclusion, polis tu mmg handsome.. hahaha

kami sampai Ampang kol 1 lebih..
so kami rehat2, kol 3 kuar g Jalan TAR..
borong tudung..


budak ini namanya Danish..
owhh dye ni sesuai jadi alarm clock..
suara kuat giler..
klaw pagi2 sure akan terbgn bila dgr suara dia..
hahaha
lagu fav dye "lalalalalaalala.."


okeah Part 1 habis..
nanti kan part yg seterusnya ek..
mls nk gabung semua , naty pic byk sgt..







tinggalkan link korang


saya rindu dye..
sangat-sangat rindu..

mish u sooooooo muchhh babe.. *Haniff@kamo!!
:'(





sebabkan sy rindu dye sgt2 so sy bermurah hati nk follow korang..
jadi sesiapa yg nk sy follo dia, SILA TINGGALKAN LINK ANDA di entry ini ek..
next week sy akan follow semuanya!! Janji...
cepatannn, sy sedang kerajinan ni..



p/s : i'm going to KL for 3 days, so sy akan mem 'follow' korang..selepas itu ek.. ;)