Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Sunday, October 31, 2010

how i plan to spend my life with u



It is a lie to say you have let go of the past
.
.
.
.
Nobody lets go of memories.
.
.
.
Each tear is an unforgettable memory.
.
.
.
Each smile is an undeniable mark.
.
.
.
Each heartbeat is an unreadable soar because really, there is no such thing as forgetting only accepting and changing.







p/s : ***



Friday, October 29, 2010

tutorial nuffnang

entry ini khas untuk incik wan dan kepada sesiapa yg nk register nuffnang..
sebenornya, aku ni tak reti sgt nk ngajo org..
klaw korang tak faham, sorry lah ye..


pertamanya, korang kena register nuffnang as a blogger dlu..
cam ne?
mcm ini..

1. masok web nuffnang, www.nuffnang.com.my

2. then sign up as blogger, tekan tmpt yg aku bulat merah kat gambar kat bwh ni ek..



lepas tu akan keluar page ini.. so korang masukkan lah detail korang sume ek..



3. lepas dh settle yg tu...korang tekan blog manager.. lps tu korang boleh masukkan blog name, blog url dan language.. dh isi tekan add new blog..


4. lps tu akan keluar page survey..survey ni senang jerk, jawab je lah mcm2 mana pn..nk jawab betol ke tipu ke, lantak korang lah kn..
suke hati masing-masing..
then korang submit..


5. korang tekan add ads.. ads ni untuk nuffnang letak iklan kat blog korang..klaw nuffnang letak byk iklan, korang byklah dpt duet kot.. aku agak je lah..
tapi klaw dh sign up dgn nuffnang, mmg kena letak iklan ni, klaw tak letak rugi jelah korang sign up..
korang ikut je lah ape yg dia tulis kat ctu.. yg header letak kat header dan begitu jgk yg lain..
faham tak??



klaw tak faham jugak, korang boleh tekan blog ini Ceeramoon..

aku rasa Kak Ceera punya penerangan lg okeah kot..
selamat mencuba ye u all..
ini sajork yg bisa aku nolong nya..
hehehe






Thursday, October 28, 2010

geram

adoii nape taleh nk ulpoad pics nie..
tak suke bebeno..
sabo je lahhh!!





*berzikir












Saturday, October 23, 2010

Question!!


Why do we sleep in the mosque,But stay awake through a 2 hour movie?
.
.
.

Why is it so hard to talk about Allah,But so easy to talk about sex?
.
.
.

Why are we so bored when we read the Qu'ran,But find it easy to read Playboy?
.
.
.

Why is it so easy to ignore a Godly myspace bulletin,Yet we repost the nasty ones?
.
.
.

Why are mosques getting smaller,But bars and clubs are growing?
.
.
.
Think about it, are you going to repost this?Are you going to ignore it,cause you think you'll get laughed at?
.
.
.
.
.
.

Allah says:
"If you think of me in your heart,I will think of you in mine.If you mention me to another person,I will mention you to one of my angels.If you talk of me amongst a gathering of people,I will talk of you amongst a gathering of angels."









Friday, October 22, 2010

what goes around comes around

setiap yg kita lakukan, pasti kita akan dapat balik..
klaw dulu kita penah sakitkan hati org, naty org sakitkan hati kita semula..
klaw dulu kita pernah hina org, naty kita akan dihina semula..
klaw dulu kita pernah mainkan perasaan org, naty perasaan kita akan dimain kan dgn lebih kejam lg..
klaw dulu kita rampas bf org, naty org rampas bf kita dgn cara yg paling membuatkan kita merana..

*sigh


Allah itu maha kaya, maha mengetahui..
setiap yang Dia aturkan adalah yang terbaikk utk kita..
walaupun untuk mendapat yang terbaik itu , kita perlu menempuh derita..
Setiap yg kita lakukan pasti akan dibalas..
Tidak semua org sempurna..
yang nampak baik belum tentu baik dan yang nampak jahat belum tentu lagi dia jahat..


seperti kata org , Guru mengajar apa yang baik tapi tidak semestinya guru itu sendiri baik..Penjenayah itu jahat tapi bukan semestinya setiap detik hatinya penuh dengan kejahatan dan bukan setiap yang alim itu penuh taqwa kerana yang benar benar bertaqwa sahaja yang mengerti baik dan jahat..


Baik itu hati..
Baik itu akhlak..
Baik itu terlalu payah untuk dilihat..
Org yang jahat, tidak selamanya jahat..
selagi ada keinsafan di dalam diri untuk bertaubat dan memohon keampunan Allah, selagi itu lah dia masih punya harapan untuk jadi baik..
Allah maha pengampun, DIA cukup suka hambanya yang memohon dan meminta keampunan dar NYA..


pic tadew kaitan dgn entry..ini keje harian aku yerk, memphotoshopkan gambar..hehhehe


untuk menjadi seorang yang baik, kita perlu mempunyai hati yang bersih..
bagaimana untuk kita menyucikan hati kita, ni aku kongsi tips dari Datuk Dr. Haji Fadzilah Kamsah..

1. Dirikan solat dan banyakkan berdo'a : Ini adalah salah satu kaedah yang sungguh berkesan. Semasa berdo'a turut katakan "Ya,Allah jadikan hatiku bersih"..

2. Selawat keatas Nabi Muhammad s.a.w paling minima 100 X sebelum tidur : Ini merupakan satu pelaburan yang mudah dan murah. Disamping dosa-dosa diampunkan, otak tenang, murah rezeki, orang sayangkan kita dan mencetuskan semua perkara kebaikan...

3. Solat taubat : Selain daripada memohon keampunan, dapat mencuci hati dan menenangkan minda.

4. Membaca Al-Quran : Selain dapat mencuci hati juga menenangkan jiwa, penyembuh, penenang, terapi. Sekurang- kurangnya bacalah "Qulhu-allah" sebanyak 3X.

5. Berma'af-ma'afan sesama kawan setiap hari.

6. Bisikan kepada diri perkara yang positif : Jangan sesekali mengkritik, kutuk diri sendiri, merendah-rendahkan kebolehan diri sendiri.katakan lah "Aku sebenarnya......(perkara yang elok-elok belaka)..

7. Program minda/cuci minda : Paling baik pada waktu malam sebelum tidur, senyum, pejam mata, katakan di dalam hati : "Ya, Allah cuci otak aku, cuci hatiku, esok aku nak jadi baik, berjaya, ceria, bersemangat, aktif, positif". Menurut kajian psikologi, apa yang disebut sebelum tidur dapat dirakamkan sepanjang tidur sehingga keesokan harinya – cubalah!!

8. Berpuasa : Sekiranya dalam berpuasa terhindar dari melakukan perkara-perkara kejahatan

9. Mengingati mati : Sekiranya hendak melakukan sesuatu kejahatan, tidak sampai hati kerana bimbang akan mati bila- bila masa.

10. Kekalkan wuduk.

11. Bersedekah.

12. Belanja orang makan.

13. Jaga makanan : jangan makan makanan yang shubhah.(diragui halal dan haramnya.)

14.Berkawan dengan ulama'.

15. Berkawan dengan orang miskin (menginsafi.)

16.Pesan pada orang, jadi baik.

17. Menjaga pacaindera (mata, telinga, mulut dan lain-lain.)



maka nya, marilah kita sama2 bersihkan hati kita..
berusahalah untuk menjadi seorang muslim/muslimah yang sejati..
Untuk berubah kita tidak perlu perubahan yang terlalu drastik, takot naty perubahan itu tidak kekal lama..
Berubahlah secara perlahan-lahan supaya ia sebati dalam diri dan kekal selamanya di dalam diri kita..






p/s : kalau sy salah, betolkan sy..







Thursday, October 21, 2010

"sekalipun cinta telah ku uraikan dan ku jelaskan panjang lebar,
namun jika cinta ku datangi,
aku jadi malu pada keteranganku sendiri..
meskipun lidahku telah mampu menguraikan,
namun tanpa lidah,
cinta ternyata lebih terang..
sementara pena begitu tergesa-gesa menuliskannya..
kata-kata pecah berkeping-keping begitu sampai kepada cinta..
dalam menguraikan cinta,
akal terbaring tak berdaya,
bagaikan keldai terbaring dalam lumpur..
cinta sendirilah yang menerangkan cinta dan percintaan.."




KETIKA CINTA BERTASBIH..










like like

Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang sangat bererti bagimu. Hanya untuk menemukan bahawa pada akhirnya menjadi tidak bererti dan kamu harus membiarkannya pergi. Kadangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehinggalah kamu kehilangannya. Pada saat itu, tiada guna sesalan kerana perginya tanpa berpatah lagi.Andainya hadirnya cinta sekadar untuk mengecewakan, lebih baik cinta itu tak pernah hadir.


Berkasih sayang adalah suatu akhlak yang mulia. Oleh itu semai dan bajailah rasa kasih sayang dan cinta terhadap sesama insan, lebih-lebih lagi kepada Allah SWT kerana Allah terlalu kasihkan hambaNya lebih daripada seorang ibu mengasihi anaknya.



entry ni aku copy dr blog ini... suke baca blog dia..tenang jerk hati..






i'm sorry




conversation tu mcm ni :

dye : KK.. n aku : A

KK : iye ke?
A : iye ape?
KK : tu sttus tu *status aku 'i love u more than u know..'
A : owhh heheh..lirik lagu tuh, sy suke lagu tu
KK : laa..yeke..not talk to me meh
A : talk ape??
KK : that sttus
A : alahhh, nk ckp apenya..kn dh ckp tu lirik lagu
KK : alorh.. :( yela
A : nape plak nie?
KK : xde pe..hmm..why cant u luv me too
A : u ask me why??
KK : yes..why hm
A : i tadew jwpn lah, naty klaw bg jawapan ..awk ckp sy slalo memperlekehkan awk plak
KK : hmm still like that eh..xpela hm
A : betollah..naty mcm2 lahh..i cant fall in love with u sbb sy sygg org lainnn..
KK : hm k..hope u will be hepi..
A : hope u also will be hepi..sorry ek..
KK : how can i be heppi if u keep push me away..its ok, if u hepi,im will hepi too
A : i'm sorry again..sorry..soal hati tak boleh paksa kn..
KK: hmm sbb tu sy xleh pksa hati sy lupakan awk..hmm tapi xpela.. be hepi k
A : yes n sy pun taleh paksa awk utk lupakan sy tp u need to try
KK : u tell me too,but u not try yet..xpela forget it hm
A : i?? i kena try ape? explain..
KK : why dont u try to luv me too..but u keep say to forget u..hmm..im hurt too dear..lets forget it k
A : sory if i make u hurt..tak bermaksud..i'll try but i cant..hati sy ade satu jerk, dan yg satu tu dh sy serahkan dekat dia..sorry sgt2..awk jgn lah sedey, naty mesti awk jumpe dgn perempuan yg syg awk..KK sorry ek tp kita still jadi kawan..


dan lps tu dye tak reply..


kadang-kadang kn bila kita layan seseorang tu, kita rasa kita layan dia biasa saje..
sama mcm kita layan kawan2 kita yg lain..
tapi tiba2 dia ckp dye fall in love dgn kita..
ape yg patut kita buat?? serba salah..
dlm hati, mmg suruh tolak tross, tp tak sanggup nk lukakan hati dia..
nk terima tak boleh, sbb hati dh tadew ruang kosong utk org lain..



KK, sy mintak maaf sgt2..kita dh lama kawan..dr dulu sy dh ckp, kita kawan..tak lebih dr tu..sorry, sy mmg tak boleh nk terima awk, sy syg HBI seorang jerk..




HBI, awk sy syg awk..awk jgn lukakan hati sy ek ek ek..






p/s : entry yg sgt2 beremosi..tak suke sila skip entry ini ek..










Wednesday, October 20, 2010

i got my baby back

wahh tajuk tak ingat kan.. hahhaha
haipp korang jgn pandai2 nk pk aku dh ade anak ek..
aku kawen pn idokk lg..
baby tu phone aku lah.. hehe

phone aku kn rosak dh seminggu..
so semalam, aku g lah repair..
sampai2 kedai cina tu..

lencai : ada apa? *lencai itu lelaki encem dlm bhs cina..betolkan?kwn cina aku yg ajar aku dulu ms skolah..dye ajar punyalah byk, yg aku ingat lencai n lenlui jerk..hahahaha
aku : sy nk baiki phone..
lencai : apa masalah?
aku : button ni rosak lorhh..
lencai : owhh ini kena tukarr ".....".. *aku tak ingatlah ape ke nama mende yg kena tukar tu..
aku : owhh, klaw tukar brape ringgit ek??
lencai : RM 70..
aku : uitt mahal lorhh..tadew yg murah lg er??
dan lencai itu pandang muka aku sambil gelak..aku pn gelak jgk..hahaha
aku : okeah2 lah..tak kisahlah..so klaw sy anta ni, bile blh siap?
lencai : anta skrg, skrg siap..
aku : uitt sungguh cepat..emm bolehlah..
lencai : sekejap ya, sy mau cari itu "..." utk model phone u..
aku : ok..

lencai : uitt, tadew lahh yg model phone u pnya..amik esk boleh..
aku : alahh sy nk mlm ni jgk..cb u cari betol2..
lencai : owhh ada2..nasib u baik lorhh.. *dua2 gelakk..


pahtu dh siap repair sume, dye tulis resit n aku nk test fon aku pnya button tu..
tetibe dye ckp..

lencai : cantik lah, gambar wallpaper u..amik bila?
aku : gmbr ni?? amik time raya..kenapa??
lencai : u tlg tangkap gmbr sy macam itu..boleh?
aku : ha, i bukan pandai pn..sepupu i yg tangkap..
lencai : owhh dye ade itu camera ke?..
aku : yup..
lencai : brape ringgit klaw i mau gmbr mcm itu?
aku : ha, emm tak tahulahh.. ha klaw u mau snap pic mcm tu, u kasi discount kat i..haha
lencai : hahaha..u tangkap gmbr i dulu..
aku : yelah2..eh klaw button ni rosak i dtg cni balik ek..
lencai : okeah2..
aku : free ek..
lencai : hahahaha..



hahahaha..
pic yg sengal tu pun dye ckp cantik..
uitt klaw dye berminat, ade job leh sepupu kuh ito..
Incik Pete.R naty upah bahagi dua ek..
hahhaha



uittt sy sygg awk HBI... i love u, more than u know..*tetibe larikkk tajokkk..hahahaha
korang rasa nk muntah ek, sila ke longkang2 or tandas2 yg terhampir ek...hahhahahha




eh jap2, bru pasan tadew pic kn, alah aku lupe nk snap pic cina tuh.. kire aku bkn blogger tegar lg lah kn..sbb tu duit nuffnang bergerak pn slow..hahha





tammat..






end..







p/s : tadew ape nk update, so update jelah ape yg ade dlm otak..hahhahaha..eh mcm tadew info kn entry ni, ehem ehem, ni blog peribadi so suke atielah nk tulis ape pon..ADE AKU KESAHH..
ampun2, terkasar bahasa..hehehe
gurau2 kasar jerk..










Monday, October 18, 2010

jiwa kacau


Cinta ini menggelisahkan aku membuat aku gila, andai kita terpisah mati rasa-rasaku…
Cinta ini membodohkan aku menutup akal sehatku, Andai engkau tak di sisi risau isi jiwaku..
.
.
.
.
.
.
hati sy sgt sakit..
hari ini, airmata ini menitis lagi..
sy syg awk sgt tp kenapa byk sgt dugaan yg perlu sy tempoh??










doa utk kekasih

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Ya Allah…
Seandainya telah Engkau catatkan…
Dia milikku tercipta buatku…
Satukanlah hatinya dengan hatiku…
Titipkanlah kebahagiaan antara kami…
Agar kemesraan itu abadi…

Ya Allah…
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani…
Seringkanlah kami melayari hidup ini…
Ketepian yang sejahtera dan abadi…
Maka jodohkanlah kami…

Tetapi Ya Allah…
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku…
Bawalah dia jauh daripada pandanganku…
Luputkanlah dia dari ingatanku…
Dan periharalah aku dari kekecewaan…

Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti…
Berikanlah aku kekuatan…
Menolak bayangannya jauh ke dada langit…
Hilang bersama senja yang merah…
Agarku sentiasa tenang…
Walaupun tanpa bersama dengannya…

Ya Allah yang tercinta…
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu…

Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik untukku…
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui…
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini…

Ya Allah…
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku…
Di dunia dan akhirat…
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu yang daif ini…
Jangan Engkau biarkan aku sendirian…
Di dunia ini mahupun di akhirat…
Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran…
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman…
Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup…
Ke jalan yang Engkau redhai…
Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh dan solehah…

Ya Allah…
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat…
Dan periharalah kami dari azab api Neraka…

Amin…amin…Ya rabbal ‘aalamin.





aku mahu kau tahu


Saat kita berbaring di bawah bintang-bintang,
Kita tertanya-tanya siapa diri kita sebenarnya,
Aku ingin tahu apa yang kau lihat tentang diriku,
Adakah hanya luaran atau sesuatu dari dalam diriku.

Usaplah jari-jemarimu pada rambutku,
Tunjukkan padaku bahawa kau benar-benar peduli,
Hari demi hari, dan selamanya,
Ketika aku dan kau tidak mempunyai ketakutan.

Saat kau katakan kau mencintaiku,
Saat itulah aku memberikan kunci,
Untuk hati, jiwa dan fikiranku,
Aku senang untuk tahu bahawa kau milikku.

Aku mahu bertahan selamanya,
Untuk kita akan selalu bersama,
Merasa sakit atau kemanisan bersama,
Aku ingin kau selalu berada dekat denganku.

Dalam setiap pelukan dan kucupan,
Saat aku bersamamu aku merasakan wujud cinta sejati antara kita.
Memelukku erat dan tidak mahu membiarkan aku pergi,
Jangan biarkan aku hilang dilautan yang luas.

Kerana aku milikmu, selamanya itu pasti,
Aku milikmu untuk selama-lamanya.
Janji dipatri bahawa setiap kata-kataku dengan sesungguhnya,
Tanpamu disisi, aku mati tak mahu hidup pun tak mampu..



*jiwa kacau





p/s : sy syg awk sgt2 HBI..





Saturday, October 16, 2010

like

ehem ehem..
korang perasan tak button like kat bawah entry aku nie..
ha klaw korang suke, korang like lah..
tak paksa pun.. hukhukhuk


baru jerk buat, amik cording kat kak ceera..
sape nk buat, sila tekan nama akak ito ek..
senang sajork...
moh kite rmai2 like like ek..
hehhe









cinta itu kadang kala menyakitkan...

bile sy bkk fb..
sy bkk profile dye..
lps tu sy tgk picture dye, then sy bc comment kat pics dye..
sy sakit hati..
sakit hati bc comment dye n ex dye..
owhhh sy tak suke perasaan nie..
yg dh lepas biarlah lepas..
sy tak suke!!!
boleh tak awk faham2 sndri, sy tak pandai nk bgth suh awk delete...
sy takan ganggu privacy awk..
tapi sy sakitt hati bila baca..
hukhukhukhukhukhukhuk..


sgt sakit okeah bila berperasaan begini..
pergilah, biarlah sy aman tanpa memikirkan masa lalu dia..




For you see, each day I love you more
Today more than yesterday and less than tomorrow...






sy cuma nk ckp itu...bosann?!! adea aku kesahhh!!!













Thursday, October 14, 2010

header baru

header baru..
hahhaha
tgh2 bad mood pn blhwat header..
sengalll kn..

nie saje2 sbb bosan dh tgk kosong ats tuh, naty akan diedit len..
so tgk je lahh dlu header buruk tuh ek..












bagai basah, pahtu ditimpa hujan plak

title pn dh menunjukkan otak aku tgh weng weng..
wehh kesabaran aku dh makin menipis nie..
adoiiii, sabar sabar..

kecewa yg lepas2 bru nk pulih, tetibe smlm spek mata aku ilang..
ntah mana aku letak pn aku tak tahu..
cari2 tak jumpe..
spek ni pn satu, nk men nyorok2 plak dgn aku...
aku masih blh sbar lg..

bgn pg td,tgk tpon ade msj..
aku reply, okeah jerk..
pahtu tgh ari tu, aku nk msj balik..
tgk2 button nk open msj, dh taleh nk tekan..
tekan2, tak berfungsi..
adoiii tekanan...

spek ilang, fon wosak...
ni leh yg mls nk pkai fon slide..
tp dh terpakai..
adoiii, dh lah duet tgh sengket..
mcm2 hal plak jadi..
sape bermurah hati nk belikan sy telefon baru??
sila email sy ek.. hahahhaha


aku tak suke susah hati sbb bila ssh hati aku akan hilang selera untuk makan..
bila hilang selera, aku akan makan sedikit..
bila makan sedikit, badan aku akan jadi kurus..
bile kurus, seluar dan baju semua jadi longgar..
bila longgar, aku tak sukeeeeeeeeeeeeeee...!!!





sabar sabar!! *zikir zikir












Monday, October 11, 2010

sabo je lahh

arghhhhhhhhh sy rasa nk jerit kuat2...
sy gerammmmmmmmm gilerr nie..
mmg tadew mood sgt...


bukan pasal tak dpt poly, sy dh boleh terima kenyataan ito tp sbb dia...
arghhhhhhhhhhhhhhhhhhh, nk jerit kuat2 kat telinga dye...
@#$%^&*



nak buat entry sal 10/10/10 pn dh nan ado mood...
geram tol...

kechiwa

PERMOHONAN ANDA TIDAK BERJAYA!!


wehhh kechiwa glerrr..
aku buat rayuan tp tak mengharap sgt pun...
dh mls nk berharap, naty kechiwa lg..
hukhukhuhkhuhk


sampai atie ang ek, buat lg ni kat kami..
sape kenal pengarah politeknik...
ckp kat dye, sy nk mengaji, asal tolak permohonan sy...
wewawwawawawawawawwawawawawawawawawawawwawawawawawawawaw









p/s : abaikan entry ni..ni mood tgh kechiwa tahap gilerrr!!










Thursday, October 7, 2010

apakah??


C
.I.N.T.A.






apakah maknanya??















Saturday, October 2, 2010

mmg tak best pun

helloo , blog tak berinformasi..
ya, blog sy mmg TAK BERINFORMASI langsung..
sy tulis blog utk kepuasan sy..
cerita idop sy wlpun sy jarang2 nk update..


klau awk awk awk semua rasa tak suke nk baca, tak payah lah baca..
sy tak paksa pun..
ada tak sy tulis cam ni "KALAU MASOK BLOG NI, WAJIB BACA SEMUA ENTRY.."
tak adakn..
jadi klaw tak suke, dgn lemah lembut dan segala hormatnya sy persilakan korang tekan lambang pangkah kat atas tu..


tlglah weh, aku buat blog nk happy2, ko tetibe spoil kan mood aku..
tapew, lps ni sy tulis entry yg BERINFORMASI ek, awk jgn tak baca plak..
sila bc stiap patah, jgn tinggal satu huruf pn..
hoye hoye..



nk cerita sal ape ek??
pengiraan beban pada rasuk? kos bg sesebuah projek? undang2 tanah? hidraulik? pembinaan jalan raya? pengiraan beban lalu lintas?
rasa utk permulaan, cerita kisah2 tu dulu lah..
naty akan di update ek..
tungguuuuuuuuuuuu.............








Friday, October 1, 2010

pengsan

1st time kot dlm idopp aku aku pengsan..
sgt2 tidak sangka..
okeahh ceritanya bermula begini..


aku kn demam, pahtu pg tu aku bgn seperti biasa then dh rasa len mcm..
aku suh mak aku cuti tp mak aku ckp dye ada byk keje.. fine!!


then aku g dapur nk breakfast, aku minum air jerk..
sbb rs cm nk muntah..
so utk elakkan muntah, yg sgt menyakitkan kerongkong tu, aku masuk bilik tido semula..
time tu aku pkai baju tido, then aku pkai trek lg..aku amik sweater lg..
lps tu aku selubung dlm comforter..
aku mmg tak boleh nk bgn, asal bangun jerk rasa nk muntah n nak pitam..
makan pn talehh..


dh ngadu kat Mr Koala, dye ckp suh bgn g makan..
hello klaw i larat , i dh berlarikk g makan..
aku dh tak daya sgt kn, aku tgk jam bru kol 10 am..
nk tunggu mak aku balik kol 3pm naty..
so aku msj mak aku suh balik, mak aku pun balik..

kunun2 nk mandilah kn..
aku jalan sambil berpaut pd mak aku..
aku rasa mcm huyung hayang jerk..
sampai depan toilet, mak aku g amik kerusi kecik..
senang skit kn, ddk jerk atas kerusi, tayah berdiri..
ms tu aku dh rs cm nk jatuh, aku pegang dinding tandas tu, tp mata aku tak nmpak apa2 dh..
ak jerit panggil mak aku..
mak aku dtg, aku tros terjatuh atas mak aku..
mmg tak sedar2 ape2..
dlm beberapa saat lps tu, aku dgr mak aku pnggil nama aku..
aku pn bukak mata n cm terkejut taw..
tross rs nk muntah dgn tetibe aku bgn n berlari ke tandas...
tp tak muntah, aku basuh muka, barulahh rasa segar..


then mandi...
pahtu mak aku suapkan aku mkn..
bukan saje2 nk manje ek, tp nk angkat sudu pn tak larat weh..
aku mkn 2, 3 sudu jerk..
lps tu mkn ubt n tdo..
ptg tu bgn tdo, brulah okeah skit..


dan hari ini demam dh sembuh cuma batuk jerk..
trokk sgt..
korang ade tak petua nk hilangkan batuk??





p/s : sorry klaw ayat tunggang terbalik..otak msih belum normal..n sape yg follow aku n suh aku link tu, next week ek aku link n follow..tiz week masih tidak berdaya lg..