Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Monday, September 27, 2010

andai ku punya kudrat

andai ku punya kudrat akan ku ceritakan setiap kisah didalam hidupku..
agar bila hari tua naty atau bila aku mati, semua ini akan jadi kenangan mereka2 yg mengenaliku..

tapi aku tidak berdaya..
aku terlalu lemah..
jariku sudah tidak berdaya lg utk menekan huruf2 ini..
doakan lah semoga aku cepat sembuh yerk..


sbnrnya nk bgth aku demam..
byk sgt mende yg nk di update tp kepala sudehhh pusingg..
huruf A dan nmpak ade tujohhplohhh...
badan pulakk dh tak berdaya...


sy rehat dulu ek...
hope korang semua sihatt...
assalamualaikum semua..






p/s : semakin hari semakin syg..terima kasih En H...sysayangawk..













Friday, September 24, 2010

topup

eh korang klaw topup korang topup sendiri er, boypren korang topup er atau makpak korang topup??

aku kn kebiasaan nya mmg lah topup sndri kn..
tapi kadang2 aku mls nk kuar so msj my mum lah tlg topupkan..

aku : ma , tlg topup maxis 10, naty ma balik kite byr..
ma : okey..


pastu selepas beberapa minit , krdt pn masok..

aku : ma ,tq..


bile ma balik keje jerk..

aku : ma duit topup tu jap g kite bayar..
ma : tak payah lah..
aku : alah tapew lah ma, kite byr jap g.. *dlm atie berbunga2..
ma : ko ade duet er??ko bukan keje pn.. *sentap atie ai ma..
aku : hahhahahhahaha


mak sy baik tak?? baik kn kn kn..
cayang u lah ma.. eh klaw ma tak bg topup pn, kite cyg jgk taw..
kejadian seperti ini selalo sgt terjadi..
hahha

ye lah sy tak keje lg, duk besarkan bdn kat umah lg ni ha..
korang guna topup er line?
aku rs nk guna line tp klaw guna line nk bayorr gna ape..
aku dok keje lg..
naty pkai sebulan, dh kena potong..
hahahhaha




entry merepek, tadew mende nk cerita..






p/s : Sarang hae yo...













Thursday, September 23, 2010

bicara hati

hati kenapa selalu gusar?? kenapa selalu risau??kenapa selalu sedih??
boleh kah kau cuba utk faham bahawa setiap yg terjadi dan yang akan terjadi adalah telah ditentukan oleh Nya..



mata kenapa perlu kau alirkan air kau hanya utk sesuatu yang kau sendiri tak pasti??
kenapa perlu bersedih hanya utk seorang manusia, kenapa tidak kau bersedih kerana dosa yang terlalu banyak kepada Nya..



mulut, kenapa mudah menyatakan cinta??
sedangkan kau sendiri tahu ia akan memberi impak yang besar dlm hidup kau..



hati,mata dan mulut kenapa selalu berpihak kepada dia..
kenapa kalian tidak berdegil seperti sebelum-sebelum ini..
kenapa bila dgn dia, kalian mudah untuk mengalah...



sudah akal bilang jangan tergoda..
telah benak kata, usah terpikat..
telah otak cakap, lari sembunyikan diri...
tapi hati kau terlalu degil..
kini apa yang kau rasa??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Ya Allah, jika dia utk sy, tenangkan lah hati dgn setiap dugaan yg bakal dan akan sy hadapi tetapi jika dia bukan utk saya, jauhkanlah hati saya dari dia..jangan ada kekesalan atau kesakitan utk sy melepaskan dia pergi..






p/s : tenang!!













Tuesday, September 21, 2010

raya raya raya

Raya Ketiga..

cerita dh nk basi kot tp mau cite jgk okeah..
korang kena bc jgk..
hehehe

lps raya ni rmainya yg buat contest, korang dpt duet raya byk ek??
huh sy jealous!!
nape tanak share dgn saya, bg jerk kat saya, tayah buat contest..
hahahahaha


berbalik pada topik asal perbincangan kita yerk *poyossss..
koi nk cte sal hati raya nie..aok baca lah yerk.. *faham??
udoh2 leh, aku org pahang..
orang kuantan sejati okeah tp aku tak pandai ckp pahang..
aku faham klaw dyeorg ckp, klaw nk balas sikit2 pandailahh..
banyak2 mmg hampehhh!!
hahahah

ckp bhs aku jelah ek..
raya ke tiga, aku g umah mak mertua sepupu aku..
mak mertua dye buat open house n jemput we all sume..
org dh jempot kn so wajib lah g..

makan mee soto..
huuuhuh
sodappp u all..
2 kali i tambah, biar ke lantok lah...
nafsu tgh nk mkn kn, ha mkn lg, mkn lg..
soal gemok, kite tolak tepi dolu..
hahahahah

aku ni bukan tanak diet tp klaw tak diet pun kurus cam nie jgk... *hahahhaha motipp..
sy bukan nk blagak an, nk ckp sy nie kurus lah ape lah an tapi an sy an mmg an kuruss an..*terpengaruh tgh movie ape ke nama ntah , yg nabil blakon tu..ha dh ingat 'sifu n tongga'..
korang sy bukan nk gemok tp nk besarkan sikit jari2 sy nie..
sape ade suggestion??


dh larikk topikk lah pulak, korang layan je lah pics kat bawah nie..
dh tak tahu nk merepek ape..
pics limited weh sbb mls nk resize balik...
hahaha gilerrr mls owhh..
byk sgt pics nya..
nak kena pilih lagi..

ini saya..ini saya.. hahaha





owhh lupe nk ckp, lps balik dari open house, aku g EC Mall makan aiscream..
sedappp owhh, tetibe tekak ni nk menlantak aiscream kn..
turutkan je lahhh..
hahahah


k lah u all..
sy tido dulu..
ngantokkk...
nite...



p/s : Cinta jangan engkau pergi, bila langkah ku cuba untuk mengejar diri mu.. sy cyggg awk Mr Kaola bear yg makin temokkkk...hahahahaha!! sy mkn byk badan tak naik, dye makan banyak badan naik berganda2, siap muka mcm bolan penoh... dh dh kamo kena diet, semua makanan kamo akan dicatu..kamu mkn 1/7 jerk, yg lg 6 bahagian sy yang makan.hahahahaha











Monday, September 20, 2010

camat ari raya

assalamualaikum..
hai sume, sedar tak sedar esk dh last day berpuasa kan..
adoiii syg nya nk tinggalkan ramadhan sbb takot adakah ramadhan utk sy di taun hadapan..
sy harap sy masih lg diberi peluang utk melipat gandakan amalan sy pada ramadahn di tahun hadapan, begitu jgk dgn korang semua..


nak raya dh..
jadi dikesempatan ini saya ingin memohon maaf andainya :
*ada entry saya yang mengguris hati kalian..
*ayat sy tak tak sesuai..
*kata-kata sy yg kasar..
*gambar yang menaikan kemarahan korang..

saya mohon maaf dari lubuk hati saya yang paling dalam..
sy harap kalian memaafkan saya..


semoga korang bergumbira dan pandu dengan berhati-hati ek..
tamo bawak laju2 taw..
klaw ngantuk, berhenti dulu..
ingatlah org yang tersayang..


kad raya yg sgt2 simple, edit begitu sajo sbb nan ado maso..
hehehe











Saturday, September 18, 2010

Raya lagi

Raya kedua..

ho ho ho panggil mood raya lg.. *gila mat mat mat..
tarik nafass, hembus, tarikk, hembus..
okeah meh mula bergosippp..

raya kedua mmg dari pagi sampai ptg akan berjalan ke rumah mak pak sdare aku yg duk jauh sikit dari umah aku tp still dlm kuantan lah kn..
dlm kol 9 pagi mcm tu, gerak g kubur..
excely aku dh g dh ms pg raya selepas solat subuh tp raya kedua ni g skali lg coz nk bwk nenda skali..

lps tu gerak ke rumah mak cik (adik ayah aku) aku di semambu..
duk kejap jerk..
salam, duduk, borak2, minum air then balik..
makan kuih jerk sbb nk gerak ke rumah Cik (adik mak aku) aku dekat Sri Damai pulak..

sampai Sri Damai, uihh merah kuning jerk mata ku..
Skrg kn musim buah lagi dan rumah Cik aku tu byk pokok buah..
rmbutan, maggis, durian..
sawan weh..
sampai2, terkam pokok dulu bukan masuk rumah lg..

Cik aku masak laksa penang, nasi impit+kuah kacang+serunding, nasi dagang..
mmg terbaekkk lah serunding home made Cik aku tuh..
sodapp eh, aku siap bungkus bawak balik umah lg..


lepak umah Cik aku sampai kol 3 cam tuh..then balik umah sbb ade org mau dtg..

moh layan pics je lah..
dh tak tahu nk cerita ape..


kami pergi 11 buah kereta yerk..



moh layan pics bdk2 nie ek..mereka adalah adik2 sepupu ku..
(moh = mari )









mak mak pun join jgk..harap pkai baju kurung jerk, klaw tak dh panjat pokok dh dyeorg ni..hahah



sesi memenuhkan perott...


ni plak sesi memotong dahan...


dan akhir sekali WAJIB lah ade pics Tuan punya blog kan..



selamat hari raya semua...










Wednesday, September 15, 2010

satu hari di hari raya

aku baru balik holiday dgn family dekat cherating..
sal tu naty2 lah aku update ek..
now nk update tentang raya..
ho ho ho..
tgh panggil mood nie..kemari kemari kemari lah wahai mood..
hahaha
bile asyik duk peram jerk cerita, gambo jadi terlalu byk..
maka nya, nk upload jadi mls..
so naty msti tak besh kn..
jadi kena panggil mood ni..


okeah mood dh dtg sikit2 dh nie..
meh nk story..

pic panggil mood..


HARI RAYA PERTAMA

pagi raya , pagi yg paling meriah..
semua adik bradik mak aku akan berkumpul dkt umah aku sbb nenda ku ddk dgn aku..
adik bradik mak aku yerk, bukan adik bradik arwah abah aku..
belah arwah abah mmg mcmm , mls lah nk ckp..
mls nk mencarut di bulan yg mulia ini..
cewahhhh...

kitaorg akan berkumpul satu keluarga..
kumpul sampai semua keluarga sampai then mula xtvt bersalam-salaman..
salam utk mohon maaf ni, ikot umur yerk..
spe yg muda di belakang lah ko, yg tua di depan..
then beratur sampailah hbs..


lps tu sesi memberi duet raya oleh mak pak sdara n sepupu2 yg dh keje..
seb baik aku tak keje lg so SY DPT DUET RAYA ye kawan2..bykk!! huahuahua *gelak jahat..
then sesi memenuhkan perot..
pg tu umah aku masak nasi minyak, ketupat, rendang ayam, lempeng, kari ayam, ayam masak merah..
emm ape lagi ek, yg len lupelahh..
tu lah update lmbt sgt..


then lps makan, we all akan berjalan rmai2 ke rumah sepupu2..
umah sepupu2 sy dekat2 jerk ye..
jadi tak payah nk naik kereta bagai..
ha kn jimat minyak kete..

then balik umah lepak...
bukak jerk pintu umah, hadoiiii bdk2 tros dtg...
letih kot nk layan tp aku layan jgk..

ade tu satu group bdk2 tu dtg kn..lawak sgt..
dtg2 jerk ckp "kami dh tanak minum air dh.."
masa tu aku kat dapur, aku tak dgr..
aku g kat ruang tamu bwk air..

aku : minum air ni dulu..
bdk2 : air ape ni??
aku : minumlah dulu..
bdk2 : air gas, sedap2..
aku : siapa minum tak habis, akak tak bg duet raya..

semua licin gelas..hahahah
aku letak air pun separuh gelas jerk, letak byk bkn hbs kn..
nmpk jerk aku bwk sampul duet raya, tros bgn g salam mak aku sambil ckp..

bdk2 : kami nk balik dululah mak cik..

hahahahha..
lawaklah dyeorg nie..
apolahh, mmg dtg semata2 nk duet..
hahahah


ape2 pn hari raya sgt indah kn..
naty hari raya kedua pnya cerita, sy story len ek..
ni layan leh pics..





nenda terchinta..


cousin.. kami sama umur..


sibling.. setiap keluarga akan pkai baju sedondon setiap pagi raya yerk..


whole family..



itu saje pics yg mampu sy upload, yg len sgtlah mls..
tgk kat FB je lah ek korang.. *ade er org nk tgk...

publish post : 6:14 pm..

lama kot amik masa nk publishh..
ehehehehe
mana tak lama, sambil taip, sambil msj dgn cyg sy..
hehehe
kamo, ilusm.. *sile muntah..hahaha
aku kental kot, ape jiwank2 nie..hahahahah








Thursday, September 9, 2010

trust me

Pak cik,
u dgr n bc betol2 entry ni ek.. *klaw u bc lah..

i boleh terima u, i boleh terima kisah silam u.. i akan bantu u..
u faham tak..
i boleh terima kisah silam u..
setiap org buat salah, setiap kesalahan pasti ada jalan keluar..
nobody perfect weh..
org yg alim pn tak jamin lg masok syurga, org yang jahat mcm mana pn belom jamin lg dye di neraka..
itu semua antara kita dgn Allah..
sebagai manusia, kita tak layak nk judge org len..
Siapa kita nk tentukan org tu masok syurga, org tu masok neraka!!
sejahat mana pun seseorang tu, bila dia bertaubat n menyesal dgn apa yg pernah dia lakukan dulu, insyaallah , dia akan diampunkan oleh Nya..


awk dgr sini baik2, sy BOLEH terima kisah silam awk..
awk faham tak??
awk jgn risau...tayah lah kita nk sakitkan hati kita lagi..
tayahlah kita nk luka kan hati kita lg..
sudahlah u, kita hidup macam biasa..
kita lupakan yang lama, kita bukak buku baru..

sempena masok bulan syawal ni, meh lah kita melangkah ke laluan yang lurus..
moga Allah membantu kita..
i'll be always with u...






p/s : uitt hati tatap gumbira..Raya tatap raya wehhh... :)




Tuesday, September 7, 2010

perlukah ku melangkah??

Perempuan yang suci, Adalah perempuan yang dijaga oleh Allah..
Tidak sedikit pun Allah membenarkan, mana-mana lelaki ajnabi yang fasik menyentuh dirinya..
Walaupun hatinya… Kerana Allah teramat mencintainya…

Tetapi andai kita bergelumang dengan cinta lelaki yang palsu imannya..

Di mana Allah untuk menjaga kita? Allah seakan melepaskan kita kepada seorang manusia yang lebih banyak mengecewakan kita..

Jika Allah datangkan kesedaran dalam diri,
Supaya meninggalkan cinta seorang lelaki yang munafik,
Itu bermakna Allah mahu mengambil kita kembali, Untuk dijaga-Nya, dilindungi…


Mengapa masih ragu-ragu?


Kekuatan usah ditunggu tapi harus dicari
Hargailah di atas kesempatan yang Allah beri…





"Aku mencintaimu kerana AGAMA yang ada padamu, Jika kau hilangkan AGAMA dalam dirimu, hilanglah CINTAku padamu.."






p/s : bantu aku Ya Allah..


"AA : haha!! a*** aku rasa trima jek sume pmpn2 dlm idup dia... "

apekah maksudnya ini??
Mr A , please xplain..


sy tak minta awk bgtahu ape yg awk buat 24/7...
sy tak minta awk hentikan ape yg dh awk buat...
sy tak larang awak tuk kwn dgn dya atau dgn sesiapa pn...
sy tak pernah halang kebebasan awk..
tapi satu jerk sy minta
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tlg jujur dgn saya..


mood : crying.. :.(






p/s : kenapa setiap kali nk bahagia, ade jerk halangan?!!


Sunday, September 5, 2010

shopping raya!!

assalamualaikum..
haiii u alll...
cam ne persiapan raya?
okeah??

aku tiap minggu kuar, g beli brg.. *bkn minggu, tiap2 hari kot..hahaha
ari ni kuar lg..
kuar dgn my mum, sis, cu sy n mak ngah..
g beli jubah *utk dinner ms family day.. , tudung n baju saje2.. .

eh korang harga jubah mmg mahal ek?
mengucap panjang nk byr, sbb mmg kena pkai, so terketar2 tgn mau byr...hahahaha
mahall owhhh..
tp cantekk..
simple jerk..


bdk 3 org ni pn ekot skali..



baju raya sy dh siap, eeiii tak sbrnya nk pakai..
owhh ary isnin ni start nk buat kuih raya..
nsb baik sy ABC, jadi mmg bertenaga lah nk buat kuih..
hahahahah


wif my sis...







Wednesday, September 1, 2010

31 ogos

ni cerita 31 ogos ari tu..
aku plan nk g cari jubah dekat megamall sbb kat ctu jerk yg tak tgk lagi baju2 nya..
so dlm kol 10 lebih tu rancang nk kuar..
aku kuar 5 org termasuk bdk tecit ito..
sbb cian dye tinggal sorang so aku bwklah dye skali..
ibu dye kuar dgn mak aku..



masuk2 dlm kete, dye dh mcm nk tdo..
tunjuk lori sume, stay jgk mcm tu..
so biarlah kn..
sampai kat mega, lps dh park kete..
turun jerk dr kete, mata dye tros segar bugar..

lari sana, lari sini..
we all turun ke bwh skali dulu..
bahagian parkson..
cari tshirt..
ddk kat bwh tu asyik men lari2 jerk dgn bdk pa'an tu..
kejap kesana, kejap kesini..
maka nya akak talehlah shopping, kena kejo dye..
ahhaha
tp dlm taleh tu, we all sempat rembat baju sorang satu..
tu pn kelam kabut pilih..
nk pilih yg len, dye dh nangis..

ko tahu , dye amik mende alah tu, dye letak bawah pastu dye naik atas mende tu..
nasiblah mende tu tak rosak, klaw tak, tak pasal kena ganti..


akak aku cari jerk trolly , letak dye dlm tu then beli vitagen , baru lah dye diam..
senyap jerkk..
then naik atas..
naik atas, nk survey jubah..
saiz aku plak tak ada..
jadi akak aku n mak ngah aku je lah yg beli..

dpt cheese wedges tros diam..




then dh penat2, tgk jam dh dekat kol 3..
tros kuar dr mega, g kedai jual brg2 buat kuih, Barang Kita.. *sape duk kuantan, msti tahu kn, Barang Kita kat mana..
beli kat situ pn kena cepat , sbb budak tecit tu meragam nk tdo..


pics tuan pnya harus ado kn..

dh tak tahu nk tulis ape..
pics2 ni aku upload melalui url web , klaw tak mana boleh upload pics..
poning!!


k lahh, nite!!
assalamualaikum!!