Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Tuesday, August 31, 2010

merdeka

haii
selamat menyambut hari kemerdekaan yg ke 53 kepada semua malaysian!!
dah 53 tahun kn kite merdeka..
alhamdulillah negara kita masih jgk aman dan damai walaupun adalah sikit2 problem..


klaw sebelum2 nie, tiap2 mlm merdeka msti sy dgn my big family celebrate..
bkn g tgk bunga api tu sume tp just celebrate sesama keluarga..
buat satu majlis kecik2, ada tarian, ada lakonan n ada karaoke..
then tunggu detik 12 mlm..
lps tu baru lah balik umah..

sebelah pg pulak, awal2 pagi dh bgn..
pergi tunggu dekat padang..
nk tgk perbarisan..
syoknya time tu..

tp skrg dh tadew sume tu..
sejak jatuh dlm bulan pose, mlm merdeka just kumpul kat umah sambil beborak, makan dan tgk tv..

cerita favorite time merdeka lefternan Adnan, Bukit Kepong, Sarjan Hasan...
tgk ramai2, sambil makpak sdare yg tua2 share pengalaman dyeorg time nk merdeka...
bile dgr mcm , uihhhh susahnya hidop time tu..

olehh itu kita sebagai remaja2 malaysia harus bersemangat utk mengekalkan kemerdekkan tanah air kita..
kalau bukan kita yang berusaha, sape lagi kn..


kepada semua : SELAMAT HARI MERDEKA!!!







p/s : kamo sy rindu kamo!!hukhukhuk







Sunday, August 29, 2010

susehhhhhh

adoiiii mood nk post blog ni membuak2..
tp bile nk upload pics jerk, laptop buat hal..
tross nan ado mood..
ilanggg tross...
sumenye draft jerk..
geram btollah dgn laptop nie..
nk kena g hantar hspital kot..
asal aku nk upload pics jerk, nk pilih dlm file mana, then dh pilih n nk ok jerk tros tertutup sume..

aku guna mozilla tak okeah.
aku guna opera pn sama..
aku cb google chrome pn begitu jgk..
jadi masalah nya mesti dgn laptop ni kn??

sape tahu??







Monday, August 23, 2010

mintak maaf

assalamualaikum..

tak ada ape yg nk aku update tp tetap nk update.. *hehehe
aku tgh mencari jubah.
siapa tahu kat mana ada jual jubah yg cantik-cantik dan harga mcm okeahlah..
area kuantan lah..
sbb senang sikit nk g tgk..
kalau blog pn tak pe..
korang tahu tak??


aku nk upload pics ribut smlm, tak blh pulak ni..nanti lah aku upload..





p/s : ada orang tegur sy, ckp sy merosakkan bahasa melayu..hehehe..sorry tak perasan lah..nanti sy akan cb baiki cara penulisan sy ye..terima kasih awk!!!








Sunday, August 22, 2010

kuantan dilanda ribut..






assalamualaikum..
ya allah..
sesuatu yg mmg tak dijangka.. mengejutkan..
dtg dgn cepat then pergi dgn cepat..

ptg td dlm kol 5.30 lah aku g bazar ramadhan dekat im1, alah yg depan restorant rahmat tu..
klaw org kuantan msti taw kot, klaw tak tahu, tak tahu nk ckplah kn..

masa aku g tu mmg dh mendung tp tak ujan lg..
then lps tu we all move ke bazar ramadhan dekat lknp..
masa tu masih tak ujan lg..

so balik umah,
aku balik jap jerk, tetibe bunyi ribut..
kuatt..
then tros masok umah..
ujan pn turun..
lebatt sangat, pastu kilat, ribut sume ade..
masa tu baru kol 6.30 ptg..

then ade satu ribut ni mmg kuat gler, tros blackout umah aku..
tgk kat luar ade pokok pisang umah jiran aku kena panah petir.. *sbb umah dye ade cerita mistik, naty i story..mmg mistik hbs..
mmg terbaekkk r petirr tu panah pokok tu..

lps tu kn, ujan time tu ujan batu..
ko taw, ujan mcm salji..
bunyi ketul2 jatuh..
abg aku dr umah dye nk dtg umah aku *umah dye sebelah umah aku jerk..
ujan jatuh ats dye, mmg cam ketul tp tadew lah besau sgt..
then cair atas lengan..

dlm kol 7 cam tu kot, ujan pn berhenti..kirenya b4 azan ujan, ribut, petir semua berhenti..
ajaib..
senyap tros, cma renyai2 jerk kat luar..


akak sepupu aku tu penyelia kemas, so dye pnya cikgu yg dok area kuantan pn informlah..
yg sempat aku taw..
dekat bukit setongkol 5 pokok tumbang..
dekat im2 pokok tumbang atas pagar umah org..
dekat cenderawasih, atap umah org melayang..
the kwn aku ckp, ade puting beliung..
then kwn aku yg len ckp, ms tgh ujan lebat , kilat, ribut tu kn pokok semua sembah ke bumi..

dasyat..
ribut yg mcm nk pecahh telinga dengar..
takottt sgt..
ade seseparuh umah bergegar..
ngeri..


apakah petanda semua ini??
tepuk dada tnya akal.. *hehehehe








Wednesday, August 18, 2010

ngepek



Kelebihan Solat Tarawih Malam Kesembilan
: Allah S.W.T akan mengurniakan pahala dan dinaikkan mutu ibadat hamba-Nya seperti Nabi Muhammad s.a.w.

...................................................................................................


hahhaha..
td tgk video bdk 'ngepek' tu dkt fb..
ade yg faham, ade yg satu hape pn tak faham..
terfikir2, bdk2 kat kelantan ckp mcm tu er??
klaw btol, uittt dasyattt tp suke dgr..
sweet jerk..
hehhehe

tak tahulah nk cerita ape..
nk cite sal menu berbuka, mls plak nk amik gambo time berbuke..
tp kn taun ni, aku mkn siket jerk..
tak bertambah pn..
balik tarawih plak just minum air mineral, tadew nk cari makanan mcm taun2 lepas..
merunsingkan ni..
takot naty makin kurus..huhuhuhuuhh


korang taw tak , ni entry ke 3 yg aku buat..
2 lagi dlm draft..
dh post then lama tu , aku draft kn..
ntah, rasa mcm tak patut plak post entry tu..
siapa yg terbaca tu, diam2 je lah ek.. *hehhehe


adehhh jiwa kacau sgt..
pegang ni tak kena..
bukak FB tak kena..
bukak ym tak kena..
bukak blog tak kena..
hati berdebar2..
otak duk pk mcm2..




:: ku cuba selalo mengerti, tapi tak mampu bertahan lagi..::




p/s : ilusm Mr HBI






Tuesday, August 17, 2010

sharing



Kelebihan Solat Tarawih Malam Kelapan : Allah S.W.T mengurniakan pahala orang yang bersolat tarawih sebagaimana pahala yang dikurniakan kepada Nabi Ibrahim a.s.


.....................................................................................


aku tgk jejak rasul kat tv3..
tgk episode Saidatina Khadijah..

syahdu dgr ayat ini..

........................................................................................................

Apabila Khadijah jatuh sakit, nak menghembuskan nafas yg terakhir..
Nabi berkata kepada Khadijah :

"Wahai isteri kesayanganku, dulu engkau adalah wanita yang mulia tetapi apabila engkau masuk islam, bila engkau berkahwin dgn aku, engkau dihina oleh orang-orang sekelilingmu..

Dulu engkau merupakan seorang wanita hartawan tetapi apabila engkau masuk islam, bila engkau berkahwin dengan aku, habis harta bendamu engkau sumbangkan kepada aku untuk mendapat redha Allah S.W.T..


Dulu engkau merupakan seorang wanita yang senang-lenang tetapi sebaik sahaja engkau berkahwin denganku, engkau menjadi susah, segala kesusahan aku engkau tanggung bersama.. "


menitis airmata khadijah mendengarnya..
Khadijah berkata kepada Rasulullah s.a.w sebelum beliau menghembuskan nafas yang terakhir :

"Wahai suami kesayanganku, disisiku sekarang ini tidak ada harta lagi untuk aku korbankan keatas perjuanganmu, seandainya tulang belulangku ini boleh dijadikan tombak untuk kau gunakan di dalam perjuangan islam, ambillah aku rela.. "


Hebatnya Saidatina Khadijah
pertama yang beriman,
satu-satunya insan yang menerima salam dari Allah s.w.t dan Jibril a.s,
insan pertama yang menjadi makmum dibelakang Rasulullah s.a.w,
srikandi yang sentiasa disisi baginda sebagai teman tempat mengadu,
isteri yang ikhlas,
kekasih tambatan jiwa Rasulullah s.a.w..

............................................................................................







Monday, August 16, 2010

cheese cake



Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketujuh : Seolah-olah ia dapat bertemu dengan Nabi Musa a.s serta menolong Nabi itu menentang musuhnya Fir’aun dan Hamman.

...............................................................................................


assalamualaikum..

bulan2 pose ni keinginan kadang2 mengada2 kn..
bila dh teringin, tadew fikir byk kali dh, tross buat..
hahhaha
ni semua Kak Rai pnya pasal lah..
eh tetibe salahkan kak rai..hahahha *ampun kak rai..
tgk cheesecake ala-ala gebu tu tross jatuh hati..
bahan2 nk buat plak, sonang sgt..
so tros berdesup g beli, then mlm tu tros buat..

mula2 takot nk buat, takot tak jadi..
nanti kempunan den klaw tak jadi..
buat lah jgk, ikut sebiji2 resepi Kak Rai..

kn telur b4 guna, kita basuh dulu kn, dh basuh telur tu, siap lap dgn tisu..
takot air masok dlm bekas, naty tak jadi..
hahahahha

aku suke time buat meringue ni..
lembut okeah, geram tgk..


ni aku terbalikkan bekas meringue tu..
megikkk, tak jatuh pn...






ni dh masak.. kek tu cantik jerk..aku yg gedixx g cucuk tgh..
hahahha


tak sempat buat kuar, aku ngappp dulu..
seyes mmg gebu..
dan mmg rasa cam cheesecake kat kedai tp tak muak klaw mkn byk2..
btol..
beshhh..
tq so muchhh kak raiii.......






Sunday, August 15, 2010

Mencintai dlm Hening



Kelebihan Solat Tarawih Malam Keenam : Allah S.W.T akan mengurniakan kepadanya pahala seumpama pahala malaikat-malaikat yang bertawaf di Baitul Makmur serta setiap batu dan tanah berdoa untuk keampunan orang-orang yang mengerjakan tarawih malam itu...


.............................................................................


Duhai gadis, maukah ku beritahukan padamu bagaimana mencintai dengan indah?Inginkah ku bisikkan bagaimana mencintai dengan syahdu..Maka dengarlah..

Gadis, Saat ku jatuh cinta..Tak akan ku berucap..Tak akan ku berkata..Namun ku hanya akan diam..

Saat ku mencintai, takkan pernah ku menyatakan.Tak akan ku menggoreskan..Yang ku lakukan hanyalah diam..

Aku tahu, cinta adalah fitrah..sebuah anugrah tak terperih..Karena cinta adalah kehidupan.Karena rasa itu adalah cahaya.Aku tahu, hidup tanpa cinta, bagaikan hidup dalam gelap gulita..Namun.. Saat rasa itu menyapa, maka hadapi dgn anggun.Karena rasa itu ibarat belenggu pelangi, dengan begitu banyak warna.Cinta terkadang mbuatmu bahagia, namun tak jarang mbuatmu menderita.Cinta ada kalanya manis bagaikan gula,Namun juga mampu memberi pahit yang sangat getir.Cinta adalah perangkap rasa..Sekali kau salah berlaku, maka kau akan terkungkung dalam waktu yang lama dalam lingkaran derita.

Maka gadis, Agar kau dapat keluar dari belenggu itu.Dan mampu melaluinya dgn anggun..Maka mencintailah dalam hening.Dalam diam..Tak perlu kau lari, tak perlu kau hindari.Namun juga, jangan kau sikapi dgn berlebihan.Jangan kau umbar rasamu.Jangan kau tumpahkan segala sukamu..

Cobalah merenung sejenak dan fikirkan dgn tenang..Kita percaya takdir bukan?Kita tahu dengan sangat jelas...Dia, Allah telah mengatur segalanya dengan begitu rapinya?Jadi, apa yang kau risaukan?Biarkan Allah yg mengaturnya,Dan yakinlah di tangan-Nya semua akan baik-baik saja..

Cobalah renungkan...Dia yang kau cinta, belum tentu atau mungkin tak akan pernah menjadi milikmu..Dia yang kau puja, yang kau ingat saat siang dan yang kau tangisi ketika malam,Akankah dia yang telah Allah takdirkan denganmu?

Gadis, kita tak tahu dan tak akan pernah tahu..Hingga saatnya tiba..Maka, ku ingatkan padamu, tidakkah kau malu jika smua rasa telah kau umbar...Namun ternyata kelak bukan kau yg dia pilih untuk mendampingi hidupnya?Gadis, Karena cinta kita begitu agung untuk di umbar..Begitu mulia untuk di tampakkan..Begitu sakral untuk di tumpahkan..

Dan sadarilah gadis, fitrah kita wanita adalah pemalu,Dan kau indah karena sifat malumu..Lalu, masihkah kau tampak menawan jika rasa malu itu telah di nafikan?Masihkah kau tampak bestari jika malu itu telah kau singkap..Duhai gadis, jadikan malu sebagai selendangmu..Maka tawan hatimu sendiri dalam sangkar keimanan..Dalam jeruji kesetiaan..Yah.. Kesetiaan padanya yg telah Allah tuliskan namamu dan namanya di Lauhul Mahfuzh..Jauh sebelum bumi dan langit dicipta..

Maka cintailah dlm hening.Agar jika memang bukan dia yg ditakdirkan untukmu,Maka cukuplah Allah dan kau yg tahu segala rasamu..Agar kesucianmu tetap terjaga..Agar keanggunanmu tetap terbias..

Maka, ku beritahukan padamu,Pegang kendali hatimu..Jangan kau lepaskan.Acuhkan semua godaan yg menghampirimu..Cinta bukan untuk kau hancurkan, bukan untuk kau musnahkan..Namun cinta hanya butuh kau kendalikan, hanya cukup kau arahkan..

Gadis... yg kau butuhkan hanya waktu, sabar dan percaya..Maka, peganglah kendali hatimu,Lalu..Arahkan pd Nya..Dan cintailah dalam diam..Dalam hening..Itu jauh lebih indah..

Jauh lebih suci..





Thursday, August 12, 2010

kenapa??mengapa??



Kelebihan Solat Tarawih Malam Ketiga Para malaikat di bawah 'Arasy menyeru kepada manusia yang mengerjakan solat Tarawih itu agar meneruskan solatnya pada malam-malam yang lain, semoga Allah akan mengampunkan dosa-dosa mereka.

.........................................................................................................


assalamualaikum.. :p

tajok taleh blahhh..
hahhaha
korang taw tak puasa taun ni mmg mencabar btol..
bayangkan 1st day aku pose, bgn2 pagi dh rasa cam pelik..
nape mate rasa cm pedih..
then aku mandi n amek laptop, on9.. *kerja tetap..
tgh2 on9, rasa mate makin berair..
g masok bilik, tgk kat cermin..
adehhh...
mate dh merah n ade taik2 tuh..
sakittt wehhh..
pedih+senak sume ade..
tros amik tisu n lap kat mate..
then ma balik, ckp kat ma..
ma plak marah, dh taw mate sakit, yg g ngadap laptop lg tu ngape..
ma dh bg syarahan , aku pn tutp laptop...
tdo, bile bukak mate.. uihhhh pedihhh yg amat..

then tunggu akak aku balik kol 5..
dye balik tros g klinik..
klinik dh nk tutp so beli ubat jerk..
balik tros telan ubat n titik ubat dlm mate.. *eh i mmg tak pose ek, bkn sengaja bkk..
lps letak ubat titik tu, barulah rasa lega sket..


ni pic smlm



ari ni, mate makin merah n bengkak..
sakit dh tak rasa sgt..


camat berpose sume!!









Wednesday, August 11, 2010

sakittt



Kelebihan Solat Tarawih Malam Kedua
Diampunkan dosa orang-orang yang beriman yang mengerjakan solat Tarawih, serta dosa-dosa kedua ibubapanya.


........................................................................................



derita sakit mata...
adoiiiiiiiiiiiiii.....










Tuesday, August 10, 2010

pose er tak nie??


Kelebihan Solat Tarawih Malam Pertama
Diampuni dosa orang-orang yang beriman sebagaimana keadaannya baru dilahirkan.


.................................................................................................


hai sume!!
td dok tunggu pengunguman pak cik encem kat tv..
tunggu2 dh nk kol 8.30..
akak aku dok tnya..
pose tak esk ni.. *i tak kisah, pose or tak..i tatap tak pose!!harharhar
handphone dh bunyi2 byk kali..
org anta msj pose..
aku duk compius, eh esk pose tak ni..
aku tnya lah membe aku yg anta msj tu..
dye pn tak tahu..
hahahahhaha
sengal tol...
tgh dok pk, baru lah pak cik encem kuar..

okeah confirm esk pose...

soooooooooooooo
aku duk umah dgn nenda aku jerk ni td..
tetibe ade org ketuk pintu...
tok tok tok.. *cam tu er bunyi org ketuk pintu?
aku pn bukak..
krekkkkkkk... *hahahaha

ok STOP it, ini bkn kisah seram ek..
sepupu aku dtg..
dye pn tak g terawih..
umah dye tadok org so mai lepak umah aku..




selamat menjalani ibadah terawih di malam pertama!! :p









betol er??

ayat 1 : aku raser aku leh berjaya kat kuantan...
2nd : ntah naper..
3rd : aku rindukan kuantan..


uitt dtg jerk, i sentiasa mengalu-alukan u..
ko rindu kuantan or ko rindu aku.. *oittt perasan disitu..STOP it..

ape2 je lah ****** , yg pasti i lg suke n senang if u dtg duk sni..

muahhhhhhhhhhhha


*skip entry ni ek...








Ahlan wa sahlan ya Ramadhan

alahai, tak sabarnya nk sambut ramadhan!!!
rase2 korang, esk pose tak??
klaw esk pose means tonite dh terawih lah kn..:p

mlm smlm pak long aku blanje mkn kfc..


kenapa??
sbb we all msk pertandingan kebudayaan n dpt JOHAN.. *kembang kempis idong jap!!:p

tgk atas, sejuk mate memandang..skali pandang jerk kat baju..adeehhh membara2 hati..teross !@#$%^&* *iklan jap!!


ok sambung semula.. *boleh.......??
we all buat tarian..
menari 3 lagu..
1st lagu hindustan, 2nd lagu cina then lagu melayu..
amik sket2 lah..
ade 14 org yg joget.. 6 utk hindustan, 3 utk cina dan 5 lagi utk malay..
aku amik part malay, sbb lagu malay panjang sket, gpun lagu tu ssh sket, kena org yg terror menari.. *mak aiii blagaknya..hahahhaha


dh lama kot tak joget..
dulu aku tiap2 taun manari..
ade jerk function..
masa abis form 5, tros berhenti menari..
sbb rasa cam segan sket.. * :p

dh disebabkan ni mewakili tmpt aku ddk tu, so aku n 4 lg ahli team aku masoklah..
sbb dyeorg tak cukup org..
be4 masok , masing2 dh bg syarat..

aku : aku nk joget lagu melayu n nk pakai tudung ek..
kak ude : klaw nk aku masok, kena tutup muke mcm purdah..

yg len tadew syarat pn..we all jerk gedix2..
sbb ingtkn dgn letak syarat, we all akan di terminate lah..
rupa2nya.. tidak sama sekali..

.
.
preparation
.
.

sorry ek pics kureng kualiti sbb snap guna fon jerk..yg guna camera pnya, i mls nk transfer lg.. *skrg ni aku jd seorang yg sgtttt pemalas..

hari ni kena jaga budak pa'an ni..
dye sakit mata..duk nanges jerk..
alahaiiii cian syg chochu *pa'an panggil aku cam tu..hishhh..


muahhhhhh..geram taw dgn bdk nie...




kepada semua : Selamat menyambut bulan ramadhan..semoga bulan ramadhan kali ini lebih baik dr yg lepas..marilah sama-sama kite lipat ganda usaha kite utk memperolehi pahala yang berlipat kali ganda di bulan yg berkat ini...







Friday, August 6, 2010

JODOH

dulu kn masa new year atau hari ape ntah, sepupu aku pos satu card...
cantik sgt, colour pink..
dlm card tu tulis ayat2 ni..

...................................................................................

Renungkanlah sedalam-dalamnya. Hanya ALLAH yang Maha Berkuasa ke atas
sesuatu..

"Jangan terlalu memandang bintang di langit hingga kita terlupa rumput di bumi."


Jodoh tiada kaitan dengan keturunan. Hanya belum sampai masanya. Ia bagai menanti jambatan untuk ke seberang. Kalau panjang jambatannya jauhlah perjalanan kita. Ada org jodohnya cepat sebab jambatannya singkat. Usia 25 tahun rasanya belumlah terlalu lewat. Dan usia 35 tahun belum apa2 kalau sepanjang usia itu telah digunakan untuk membina kecemerlangan. Nyatakanlah perasaan dan keinginan anda itu dalam doa2 lewat sembahyang. Allah mendengar.


Wanita baik untuk lelaki yang baik, sebaliknya wanita jahat untuk lelaki yang jahat. Biar lambat jodoh asalkan mendapat Mr Right dan biar seorang diri drpd menjadi mangsa lelaki yang tidak beriman kemudian nanti.


Memang kita mudah tersilap mentafsir kehidupan ini. Kita selalu sangka, aku pasti bahagia kalau mendapat ini. Hakikatnya, apabila kita benar2 mendapat apa yang kita inginkan itu, ia juga dtg bersama masalah.


Kita selalu melihat org memandu kereta mewah dan terdetiklah di hati kita, bahagianya org itu. Hakikatnya apabila kita sendiri telah memiliki kereta mewah kita ditimpa pelbagai kerenah. Tidak mustahil pula org yang memandu kereta mewah(walaupun sebenarnya tak mewah)
terpaksa membayar lebih tatkala berhenti untuk membeli durian di tepi jalan. Orang lain membeli dengan harga biasa, dia terpaksa membayar berlipat ganda.


Ketika anda terperangkap dalam kesesakan jalan raya, motosikal mencelah-celah hingga mampu berada jauh di hadapan. Anda pun mengeluh, alangkah baiknya kalau aku hanya menunggang sebuah motosikal seperti itu dan cepat sampai ke tempat yang dituju. Padahal si penunggang motosikal mungkin sedang memikirkan bilakah dia akan memandu kereta di
tgh2 bandar raya.


Bukan semua yang anda sangka membahagiakan itu benar2 membahagiakan. Bahagianya mungkin ada tapi deritanya juga datang sama. Semua benda, pasti ada baik buruknya.


Demikian juga perkahwinan. Ia baik sebab ia dibenarkan oleh agama, sunnah Nabi, sebagai saluran yang betul untuk melepaskan shahwat di samping membina sahsiah dan sebagainya, tapi ia juga buruk sebab ramai org yang berkahwin hidupnya semakin tidak terurus.


Ramai orang menempah neraka sebaik sahaja melangkahkan kaki ke alam berumahtangga. Bukankah dengan ijab dan Kabul selain menghalalkan hubungan kelamin, tanggungjawab yang terpaksa dipikul juga turut banyak? Bukankah apabila anda gagal melaksanakannya, anda membina dosa seterusnya jambatan ke neraka?


Berapa ramaikah yang menyesali perkahwinan masing2 padahal dahulunya mereka bermati-matian membina janji, memupuk cinta kasih malah ada yang sanggup berkorban apa sahaja asalkan segala impian menjadi nyata?


Jika tidak sanggup untuk bergelar isteri tidak usah berkahwin dulu. Jika merasakan diri belum cukup ilmu untuk bergelar ibu ataupun ayah, belajarlah dulu. Jika rasa2 belum bersedia untuk bersabar dgn kerenah anak2, carilah dulu kesabaran itu. Jangan berkahwin dahulu sebab
kenyataannya ramai yang tidak bersedia untuk melangkah tetapi telah melompat, akhirnya jatuh terjerumus dan tidak jumpa akar berpaut tatkala cuba mendaki naik.


Berkahwin itu indah dan nikmat bagi yang benar2 mengerti tuntutan2nya. Berkahwin itu menjanjikan pahala tidak putus2 bagi yang menjadikannya gelanggang untuk mengukuhkan iman, mencintai Tuhan dan menjadikan syurga sebagai matlamat. Berkahwin itu sempadan dari ketidaksempurnaan insan kepada kesempurnaan insan - bagi yang mengetahui rahsia2nya.


Berkahwinlah anda demi Tuhan dan Nabi-Nya, bukan berkahwin kerana perasaan dan mengikut kebiasaan. Jodoh usah terlalu dirisaukan, tiba masanya ia akan datang menjemput, namun perlu juga anda membuka lorong2nya agar jemputan itu mudah sampai dan tidak terhalang.


Seorang teman pernah berpesan..

"Kadang2 Allah sembunyikan matahari.. Dia datangkan petir dan kilat.. kita menangis dan tertanya-tanya, kemana hilangnya sinar.. Rupa2nya Allah nak hadiahkan kita pelangi.." "


"Cinta yang disemadikan tidak mungkin layu selagi adanya imbas kembali. Hati yang remuk kembali kukuh selagi ketenangan dikecapi. Jiwa yang pasrah bertukar haluan selagi esok masih ada. Parut yang lama pastikan sembuh selagi iman terselit didada..."

...................................................................................

masa tu umur baru form 4 or form 5.. *lupelahh
dh 4 0r 5 taun kat tu aku simpan...

mendalam maksudnya!!





p/s : nk upload pics, sengal ape ntah lappy ni, asal nk pilih tros hilang.. :p _sakit pewuttt, tak sukenyeeeeeeeeeeerrrrr.._






Monday, August 2, 2010

flower around me!!

saya seorang yg pemalas..
pemalas yang amat..
ari2 ade jerk xtvt tp malasnya nk cerita..
gambarnya byk tp mls sgt nk taip2...
naty ek, naty sy rajin pasti kamo semua bosan nk baca cerita saya..

uittt hati sy bunga-bunga lah skrg..
nmpk hati melayang2 di mana2... *hahahahhaha
sy sayang awklah..
awk jgn pergi tinggalkan sy taw... *gedix disitu..
hahhahahahaha


siapa dia..
oneday sy cerita..
tunguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...


pesan dkt dia : if oneday kite dh tak kwn, awk jgn benci sy ek sbb sy syg awk... hahhahahahaha *korang silalah muntah, sbb aku dh nk muntah nie...


okeah sila abaikan entry ini jika tidak berfaedah..hahahha


p/s : blog aku, suke atie aku lah nk tls ape pn.. :p



♥♥ dlm hati ada taman ♥♥