Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Sunday, July 25, 2010

intro

tadew koje...
ni xcely BI pnya assignment..
so sy bg intro dulu ek..
hehhehehe


video


edit by me..

ade yg salah guna ayat, beselah last minit pnya koje...










Wednesday, July 21, 2010

demam

byk sgt cerita yg nk dikongsi..
tp otak dh taleh pk dh..

bila kepala mula sakit..
tekak terasa perit,
hidung sudah tersumbat..
dan bdn sudah panas..

apa lagi yg bisa aku lakukan??

makan ubat n ZZZZZ...





p/s : hukhukhukhuk, ak tak suke demam!!








Friday, July 16, 2010

incomplete

haiii
salam jumaat u all..
hehhehe
ptg2 baru nk hapdet..
dari pg td i tak berhapdet2.. *menanti kunjungan yang tak kunjung tiba...huhhuhuhuh

xcely tadew ape nk bebel tp tatap nk hapdet..
so merapu2 je lah ek..

aku baru perasan aku skrg ni mcm mls2 jerk nk mkn..
mcm tak berselera..
oh not gud, not gud..
cam ne nie, naty angin tiup i tross melayang...

klaw bulan lepas, i mkn byk sgt..
pagi breakfast.. *wajib nie..
kol 2 lunch.. *nasi
kol 6 lebih mkn mlm.. *nasi
mlm mkn buah... *skali mkn 3 biji epal ijau..
sepanjang tgk tv mulut msti nk mkn..
sampaikan mak aku pn pelik..

mybe sbb faktor2 bulan kot..
yelah, kn dh nk puasa, so mengajo diri utk menahan lapar dh dahaga lah nie.. *euwwww
ataupun sbb faktor mood..
bile mood happy, opcoz mkn byk kn..
bile mood weng2, tgk mknan pn dh mcm ubat.. *huhuhuhuhuhu

tapew2 i akan kembali seperti dulu..
habislah ko wahai makanan, akan ku mkn kesemuanya.. *hahahahaha


rutin aku seperti biasa, bgn pg ngadap lappy smpai lah ptg..
klaw bosan, amik novel plak bc..
aku suke bc novel okeah.. *tak caye er??
ptg plak mengajo..
smlm aku ajar math...
adoiiii tekanan..
aku ajar si adik..
kakak tak dtg smlm sbb ade merentas desa..

so aku ajar math darjah 3..
mmg petik jarik jelah.. stakat darab , bahagi, tambah , tolak..pecahan sket... *riakk..
aku ajar bahagi..
buatlah bentuk bahagi..
aku ckplah :

aku : okeah , naty no belakang tu pn bahagi dgn 5..
adik : belakang mana??belakang ni mana ada no.. *sambil selak kertas dye..
aku : ni lah *gelakkkk...

boleh dye selak kertas...adoiiiiii...
maksud aku belakang tu, cth no 245, kire no 4 tu lah yg aku maksudkan belakang.. *faham??


then ari nie ajar englishhh...
uitttt mls nk ceritaa...
hahahahhaah

ape2 pn fun lah ajar dye..
kadang2 nk gelak sendiri jerk...
hahahahahahahah








Thursday, July 15, 2010

saya tak pandai mengajar!!

xcely dh lame nk story sal ni tp nan ado mood mau tulis..
hari ni mood membuak dtg..
adakah kerana ........ *everything settle , terpulanglah nk terima or tak..

okeah moh kite mule..
sejak jdik penggangur yang berjaya ni, agak bosanlah duk umah..
okeah lebih kureng 1 month sy duk umah, sy pn borak2 lah dgn mak cik sy..
conversation nya lebih kurang mc nie lah :

mak cik = m , aku = a

m : ko lps nie balik kedah balik tak?
a : eh tak dah..dh habis..tunggu konvo jerk lah..
m : owhh, dh tu skrg nie nk buat ape?
a : ntah, tak tahu lah.. duk umah jerk lah kot.. nk keje pn, tak tahu nk keje ape.. *ms ni tgh ade duet lg, nk tak fikir pn sal keje..
m : acik tnya boleh tak ajar budak 2 org tu, acik kata naty acik bayar lah.. ajar sume subjeklah..bagi dyeorg faham2 sikit.. *acik tu suami mak cik aku tuh..b4 tiz mmg suami dye dh tnya..
a : *diammmm, aku takot dyeorg tak faham klaw aku ajar n aku takot klaw salah ilmu er..risauuu oiii
m : boleh tak..klaw boleh mlm ni mok de srh dyeorg dtg..
a : emm bolehlah tp pasal duet tu, tayah lah.. *dgn family amatlah segan nk amik2 duet..

so mlm tu dtg lah 2 org student aku nie..
Fatin (kakak) form 2 n Raziq (adik) darjah 3..

aku ajarlah ape yg patut kn..
klaw nk aku ajar from a-z mmg tak smptlah kot..
ni dh bulan 7..
so aku tekankan mana yg dyeorg lemahlah..
mcm adik tu aku byk ajar english n kakak aku ajar math..
dulu aku buat class kol 8.00 mlm - 9.30 mlm..
tapi sbb kan mlm waktu cam terhad so aku tukar ngajo siang..
adik dtg kol 4 pm - 5 pm.
n kakak dtg kol 5 pm - 6 pm..
klaw ajar 2 org skali , aku ssh nk concentrate..
pening!!


math form 3..
seb bek lah aku dulu ms study kat poly tuh cos yg aku amik mmg byk kire..
so tadelah berkarat sgt otak aku nie..
aku paling takleh blah nk ajar pecahan..
uittt mencabar kemampuan..
tak pasai2 ak kena refresh balik sume yg penah aku blaja dulu..
alhamdulillah aku ingat lg..

they all klaw keje skola tak siap, they bwk mai jgk...
ade skali tuh adik tu bwk keje bahasa arab..
omaigod, i tak pernah belajar bahasa arab..
cam ne nie...
seb bek dye bwk buku test..
so aku tgk, fahamlah jgk..
then dh siap suh my sister aku tgk..
akak aku pandai bhs arab sbb dulu dye study uia n wajib amek arab..

n abis satu topik aku ajar, aku buat ujian..
1 ujian aku buat..
lawaklah jgk..
pening jgk ek nk buat soalan..
nk tentukan markah bagai..
hahahahahahaha..
lawokkk tol...

akak aku bg ujian math :

adik ujian english n math :

yang adik pnya hbs jerk tross aku tanda, tadelah pening sgt kn..
yg kakak pnya 3 ari aku peram..
uittt mls bebeno nk tanda..
hhheheheh


adelah kemajuan...
seyes soalan aku buat mmg mcm dlm buku teks dyeorg, cm ubah sket2 jerk..
adik dpt 62 kot n kakak dpt 69...
aku sgt tidak berpuas atie dgn markah itu..

aku : adik awk nie, buat main2 tgk dpt brape?
adik : *senyum
aku : org klaw ujian msti nk dpt A. soalan sume kak azie buat mcm yg kak azie ajar ari tu..
kakak : dye dapat brape?
aku : *tunjuk kertas..
adik : okey lah , lulus ape..
aku : hampeh
kakak : bengong ko nie..

hahahhahahahahahahah
sabo jelahhh...

aku nie tak reti sgt nk marah2 sbb klaw aku marah, terok kot jadinya..hehehe
tp kadang2 ilang jgk kesabaran..
baru ajar jap, then aku bkk topik len..
bile aku tnya balik, tak ingat dh..
haaaiiiippppp..
tapew2, aku sabar!!

smlm aku ajar adik topik Nouns (proper n common )
aku ajar, then bila tnya "faham" , laju jerk jawab "faham"..
then aku suh dye bc stu perenggan yg mmg ade salah nouns..
so aku suh dye bulat yg salah..
dgn semangatnya dye bulat..
then aku check..
omaigod, silap nya byk..
aku terang skali lg sal nouns nie..
then aku padam sume yg dye bulat, aku suh dye carik balik..
dye dh jwb2 dh, letih lah kak azie..
aku buat pekak jerk..
then aku check , salah lg..
aku terang lagi..
pastu aku padam lagi..
aku suh dye bulat balik..
then yg last nie baru btol sume..
lps tuh baru aku bg dye balik..

hahhahahahahah..
lawak okeah muke dye time tuh..

okeahlah aku buat cam tu jerk..
dye tak blaja dgn akak aku lg..
aku dulu ms skola rendah darjah 6 kot, blaja english dgn akak aku..
sampai nanges2..
mmg pilu r..
tp berbaloi2 jgk, tadelah aku ngok sgt english wlpun agak ngokkk jgk..
hahhahahahah

panjang entry kali ni ek..

k lah n chiowwwwwww dulu..
CD MY GIRL dh panggil2 i nie...





p/s : "i can't live without u.." hahahahhahaha









Wednesday, July 14, 2010

"Aku harus terus menulis
Kerana menulis adalah jiwaku
Tapi..
Jika tulisanku adalah tangisan?
Haruskah aku terus menulis..
.
.
.
.
.
Aku harus terus mencinta
Kerana cinta adalah roh dan wujudku
Tapi..
Jika cinta adalah perih?
.
.
.
.
.
.
.
.
Haruskah aku terus mencinta.."







Tuesday, July 13, 2010

kebuntuan

"Sometimes you just can't open up to someone, not b'coz you not trust them.. but b'coz once you tell someone how you fell inside, you're giving them permission to hurt you..."

Thursday, July 8, 2010

1st Giveaway from GincooMerah

jom join giveaway ini


sempena dgn 3rd anniversary , GincooMerah adekan Giveaway..
tak ssh pn syarat2nya..
klaw nk join click sini : http://gincoo.blogspot.com

sebarang pertanyaan bolehlah ke blog Cik GincooMerah ataupun email kn ke qistinaedura@yahoo.com



tarikh tutup : 15 JULAI 2010








Wednesday, July 7, 2010

Holiday Terengganu...

AMARAN, ENRTY INI DIPENUHI GAMBAR...:p


rancangan ni tak dirancang, akak aku mula2 ajak2 ayam jerk..
tetibe ari jumaat dye dh cnfrmkan kat aku..
mak aku tak g sbb ari sabtu dye ade keje so aku n akak aku..
disebabkan kami berdua jerk, aku pn ajak 3 org lagi sepupu aku..
Cik Eyra, Cik Neny n Incik Apit..

bertolak dari umah aku dalam kol 7 lbih, then kitaorg singgah ke Taman Pertanian sbb nk tunggu geng2 akak aku yg len.. so dlm ko 8 lbih baru bertolak ke Teregganu..


kat Taman Pertanian , Kuantan..


Xcely percutian ni adalah Family day Lecture2 English, yg perginya lebih kurang 9 buah family jerk..
sebelum sampai Sutra kami singgah kat Kemasik, adehh tempat ini sangat sangat sangat cantik..
masa aku g tu mmg tadew org, hanya kami2 jerk..
then pandai dye cam ade pulau taw kat tengah2 n klaw nk ke pulau ke naik bot kot or lalu ikot jalan kampung belah pulau tu..tempat tu cam pulau kecik jerk tp cantik sgt..

then lps dh tangkap gmbr sume, naik kete n teruskan perjalanan semula..
kitaorg makan tgh ari kat umah Kak Fiza, kawan akak so kebetulan dye org ganu so dye ajak makan kat umah mak dye..
family dye sgt peramah n baik..
layanan yg diberi mmg superb lahhh...


kak Fiza yg duk hujung belah kiri n suami dye hujung belah kanan..
baju merah tu mak dye n baju oren ayah dye..



lps dh lepak2 umah dye, baru gerak ke Sutra..
sampai2 Sutra, b4 check in we all tinjau2 tempat dulu...
kebetulan ms tu PDRM ade buat lumba kuda kot kat Padang*ye er org panggil padang tempat lumba kuda yg terbesar kot kat terengganu n kebetulan, tempat tu dkt dgr resort so pak polisi itu semua menginap di resort itulah..
Tan Sri Musa Hassan pn ade....
masa breakfast pagi tu akak aku terjumpe dia..
aku tak perasan coz mamai2 lagi, makan pn men sumbat jerk...





lps aku dh check in, tukar baju sume n tros turun masok kolam..
kolam dia sgt cantik...
mmg aku admire glerr r..
kalau lah..... *okeah stop berangan!!


lps mandi ade majlis skit tepi kolam..
ade birthday party 2 org lecture yg join tu means kwn akak aku lah..
lps dh abis party tepi kolam tuh, aku nek bilik n siap2 sbb nk tlg sepupu aku wat fotoshoot..
then turun wat fotoshoot..


tgh2 buat, tgk jam dh kol 8 mlm, adehh kol 8 janji nk g dinner..
tros kemas then masok bilik, siap2..
turun2 tgk org sume dh tunggu..
ishh malunya time tuh..
tapi seb bek dyeorg okeah!!

makan seafood mlm tuh..
tomyam..
ikan sweetsour..
kailan ikan masin..
telur bungkus..
udang masak ape ntah..
ayam masak kunyi..
air oren pahit..
aku minum aku tu skali jerk then tros tukar amik sky juice..
ishhh pahit amat...



lps tu balik bilik tros pengsan..
letih weh..
sepupu aku ajak g pantai pn, sudah tak larat mau g..

esknya bgn2 kol 9.30 then tukar baju 4 mandi kolam n g makan..
lps makan, tros masok kolam..
mandi2 sampai kol 11 lebih..
naik atas, siap2, kemas barang n check out..


spa dye cantik, alal2 bali tp ari ahad tu dye tutup..
baru berangan nk masok!!
so tak lepas masok, tangkap gambar pn jadilah...







pstu g makan kat kedai makan kwn akak aku yg blaja skali dgn dye ms uia dulu..
makan nasi ayam free..
best jgak nasi ayam dye..
kire tak menipu lah..

lps tu ajak dye jadi pemandu pelancong..
dye bawak g Pasar Payang..
Pasar Payang ni lbih kurang bentuknya cam Padang Besar kat Perlis...
makanan2 kat cni bagi aku yg tak biasa membeli makanan mmg murahlah..
tp kalau baju2 or souvenir mahal jgklah..

baju kuning tu kwn akak aku...
sedap okeah asam jawa tuh!!
mak cik tuh siap bagi rasa lg..
bukan sikit, banyak!!
org bg , aku amik je lah..
hahahahah


aku beli makanan jerk sume!!
lps dh beli we all gerak ke Taman Tamadun Islam..
Kebetulan hari tu ari Ahad, sepatutnya kat Terengganu bekerja mcm biasa seperti di Kedah n Kelantan tp kat sana ari tu cuti umum..
sebab Terengganu menang SUKMA keseluruhan..

so hanya masjid kristal jerk yg bukak..
yg taman monumen2 yg len tuh tutup..
aku dtg ctu nk tgk tmpt tuh..
nampak gayanya kena g 2nd time lah..

panas sgttt...



then , dh pusing2 stu masjid Kristal tu, akak aku g hantar balik kwn dye n we all balik ke Kuantan..




sebelum sampai Kuantan, we all singgah balik kat Kemasik..
mak aii orgnya ramai amat..
cari parking pn ssh..
we all kuar, g amik pics then tgk2 org lps tu naik kete tros blah..
time tuh dh kol 6 lebih..
takot lambat plak smpai kuantan...

yg tgh tulah pulau kecil tu, tp masa aku g petang tu air dh surut n if nk ke pulau just redah cam tuh jerk jalan tgh tuh...





sampai umah kol 8 lebih..
lps tuh lepak n tido..
esoknya kuar lg, teman akak aku nk nengok cite Lagenda Budak Setan..
aku dh tgk cite ni tp akak aku ajak teman, aku teman je lah...







p/s : terengganu tempat
percutian terbaeeekkk
lah...








Sunday, July 4, 2010

Terengganu

bilelah nk update sal terengganu nie...

canteeekkk sgt tempat ini....







p/s : nite u all..tgh layan MENTOR 4.. muhamad go go go..Kak ZZ i lap u..


Saturday, July 3, 2010

GnieWishes 1st Giveaway

Sempena nak masuk bulan 7 ni Gnie dgn perasaan hepinye nk share happiness ni dgn semua kwn2 blogger
Gnie nak bagi topup kt rakan2 blogger2 bertuah. Dengar mmg x seberapa pon..topup mana2 boleh beli kn..tp as long as it free bole kata hadiah juge kan...hehe

Syarat pun sng je berbaloi ngn hadiah nye kan

1st
copy code ni letak kt sidebar u all hingga tarikh tutup 6July untuk promote kt blogger2 lain, xyah wat entri pon...sape nk wat tu lagi bagusla ye..hehe


2nd
Jadi Follower kt blog Gnie.

3rd
Tinggalkan jejak anda semua, comment kt bwh post entry ini di blog Gnie
Sertakan id follower & link website u all

Tarikh tutup 6th July 2010 jam 8pm tepat..hee yang bertuah akan diumumkan x lama lepas tarikh tutup..alert yer..tebus topup anda sebelum jam 12am mlm esoknye ye. owh except kul 12 -12.30 mlm tu coz 12.01am 7 July gnie nk nk gi mkn kek pula..huhu
3 blogger bertuah akan dapat topup RM10 dari gni...hee sepuluh je la..xbyk pn..bila da diumumkan nnti u all bgtau je u all guna line ape. gnie akan bg credit topup kt u all on the spot..hehe

Ok, Jom lah rebut.
Tiada paksaan ye. Gnie Saje wat giveaway ni hepi nk meningkat usia...



nak join tekan ini!!








Thursday, July 1, 2010

cantik..

"Cantik Di Hati ALLAH..

Apabila ALLAH SWT cepat makbulkan doamu,
maka dia menyayangimu..

Apabila DIA lambat makbulkan doamu,
maka dia ingin mengujimu..

Apabila DIA tidak makbulkan doamu,
maka DIA merancang sesuatu yang lebih baik untukmu...

Oleh itu, sentiasalah bersangka baik pada ALLAH dalam apa jua keadaan..
.
.
.
Kerana
.
.
kasih
.
.
sayang
.
.
ALLAH
.
.
.
itu
.
.
mendahului
.
.
.
.
.
.
.
kemurkaanNYA..."







xoxo