Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Thursday, May 27, 2010

ROOM_123

assalamualaikum...

sy sdang menikmati kentang goreng McD bersama Air 7up sambil jari menekan2 huruf di keyboard n mate sesekali menjeling channel Cinemax di Bilik 123 Hotel Sri Malaysia, Kulim bersama hati yg tidak menentu... *poyo's disitu..

Today adalah hari teakhir aku bersama kawan2 ku di Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah, Kulim Kedah..Hari terakhir *sigh

Td mmg Fun sgt2..
rancangan yg ala-ala tp menjadi sgt2 fun n fun n fun!!! i loikeee...
mulanya cam mls nk kuar, bgn2 dh kul 11 so mandi2 tross siap2 sbb Cik Ain, Cik Zara n Cik Ayu nk kuar so i follow jerk!!

Then we all g Giant Kulim, tmpt biasa jerk..
kenapa g sini sebab nk karaoke n tmpt ni paling dekat dgn Poly..
mls nk g jauh2 naty kos plak lebih.. *masing2 duet dh sengket..

then terjumpe bdk2 class kat Karaoke..lps g karaoke , we all g men Bowling..
jom layan pics..
mls dh nk bebel...






Tuesday, May 25, 2010

PENANTIANKU akan BERAKHIR!!

2 days left..

ohh TAK SABARnya nk balikkk...
dh bersusun2 jadual nie..
before balik dh ade beberapa date..

1st : Fotoshoot with Mr Apit_29 Mei 2010 - ikut jelah ape yg dirancang, yg aku taw, aku g pakai ape yg patut then senyum2 sket... *hahahahahhaah... Mr Apit is my cousin..

2nd - My Bestfriend wedding kt KL, klaw tak g mengamuk sakan Mak Cik tu..masa tunang ari tu tak g pn dh hangin beberapa bulan... *Cik Farah, aku dtg pnya..

3rd - Fotoshoot lg dgn Mr Apit - Konsep ape ntah...

4th - Cousin aku kahwin.. ( 7 - 12 Jun) mmg taleh g mane.. macam xtvt..

5th - Smbut menantu Cousin aku tuh..

Habis bulan 6...

masok bulan july, my BFF ms skolah rendah ajar hang out..
tarikhnya tak tahu lagi...

so lps tu aku bru nk mula cari koje...

huh letihnyaa...
bulan 6 yg sgt padat!!!

Aku tgh membaca sbnrnya skrng nie..
esok ade final exam UNDANG-UNDANG dan PERATURAN TANAH..
aku nie sgtlah lemah menghafal-hafal nie...
letihhhh...
dh lah undanh2, ayat fakta n akta...
huhuhuhuhu

Apakah Sistem Pentadbiran secara Tradisonal, Sistem Akta Pejabat, Sistem Torrens dan Kanun Tanah Negara??
maksud tanah dalam Kanun Tanah Negara??
Definisi Individu dan Syarikat dlm Enakmen Rizab Melayu??
Dokumen Hak milik Keluaran n Dokumen Hak milik Daftar, Pecah Sempadan, Pecah Bahagian, Penyatuan Tanah, Lien, Gadaian, Ismen, Pindah milik, Tenansi...
byk lah lg..

pening nk menghafal..
salah ayat tross salah!!
kena hafal sebijik2..

so i chowwww dulu lah...
nk continue hafal...

daaaaaaaaaaa........




end..









Wednesday, May 19, 2010

19 May 2010_8.07pm

sharing is loving!!





Dua Hal Yang Mesti di lupakan :

1. Kesalahan Orang Lain pada ku
2. Kebaikan ku pada Orang lain




Dua Hal yang Mesti di Ingat :
1. Kesalahan ku pada Orang lain
2. Kebaikan Orang lain pada ku.






"Apabila engakau ingin mengambil seseorang menjadai teman,
maka buatlah dia dia supaya marah
kemudian suruh orang bertanya kepadanya tentang dirimu dan rahsiamu.
Sekiranya ia mengatakan yang baik dan menyembunyikan rahsiamu,
maka ambillah dia menjadai sahabat.
.."





end...



Tuesday, May 18, 2010

Jgn Bosan Ek

sy TAK SABAR, TAK SABAR, TAK SABAR, TAK SABAR, TAK SABAR...
SAAT cepatlah bergerak supaya MINIT boleh berjalan dan JAM boleh berlari lalu HARI akan berganti....

ape yg aku tak sabar sgt tuh, alah mcm tak faham, bile dh ujung2 sem pastilah tak sabar nk balik umah...
hukhukhukhuk

pergilah duk mana2 pn, duk otel 5 star, duk istana*tak penahlah ddk lg psti nk balik umah jgk... rindu weh..dpt tgk umah jerk, tros cam, lega atie nie.. *homesick


td aku exam Highway!! *utk 2week nie sume cte sal exam...tadah jelah mata ek...:p
not bad lah..
sume yg aku bc, alhamdullilah masok, cm ade 2 3 ques jerk yg aku tak taw so hentam jelah.. agak2 mcm penah bc jerk, aku bantai tulis...

hope lulus lah..klaw tak mati mat mat mat aku....

td bc blog Dr Faryn , nk taw cte ape, blehlah click nama Dr ito..
betollah, bdk zaman sekarang lg terror dari mak pak dyeorg..
depan mata pijak anai2 pn tak mati, belakang huh anai2 tu bley jadi lempeng..

aku adelah membe yg satu skola dulu, jd cam nie lah..
ms skola lg dh kantoi..
then berhenti skola, kahwin dgn laki tu..
lps bersalin, bercerai..
yelah dua-dua muda lg.. sorang umur 15 (gurl) n sorang 17(boy) masa tu..
manalah nk idop dgn komitmen sume kn..
lps cerai ingatkan nk berubahlah, tgk2 buat balik perangai lama..
bukanlah nk mengata tp pk lah sket kn..
naty klaw termengandung lg mcm mana?!!
cian kat family n anak yg ko kandung tuh...

aku ni nk nasihat pn takot jgk sbb aku bkn angle yg tak penah n tak akan buat salah kn..
naty kite duk ckp pung pang pung pang tetibe kena ats batang idung sndri..
yelah kite pn masih muda, tak tahu apa akan jd masa akan dtg..
kuat er iman kita??teguh er hati kita nk elak semua godaan??
we never know what's the future bring right..
kita hnya boleh berdoa spy ALLAH sediakan yg TERBAIK utk kita di hari yang mendatang disamping kita jg perlu siakan diri kita sebaik yg mungkin...

seperti janji ALLAH, perempuan yang baik hanya untuk lelaki yang baik dan perempuan yang jahat, untuk lelaki yang jahat...

moh layan picture budak ini..
aku shukew bebeno tgk bdk ini...

with mummy

with daddy



*credit to google utk semua pics ini..








Monday, May 17, 2010

Time Kacehh wlpun tak ramai

huk huk huk akak rasa terharu lah, segala usaha-usaha akak berbaloi..terima kasih mak, keluarga, family bla bla bla bla.... *geli mat mat mat btol..
STOP DRAMA!!
bru nk test bakat dh tak menjadi..
td bkk akaun nuff , sesaje gedix tekan yg come from pnya..
terharu dehhh..
ade jgk org dr negara len yg nk bc blog nie wlpn blog ni agak hampehhhh... *bkn agak tp mmg..


Malaysia : tu mmg dh slalo sgt.. Malaysia oh tanah air ku...

New Zealand : msti org M'sia jgk yg bc sbb blog aku nie bahasa melayu pn hampeh klaw nk translate pn msti mat or minah salih tu tak faham pnya.

United Kingdom : ni pn same.. terima kasih kamu disana...

Indonesia : adeh kamu jiran saya deh.. terima kasih sik, sudi baca blog ini.. naty jejalan lg disini deh..


walaupun reader aku sehari tak mencecah ratusan org tp aku ttp berterima kasih kepada mereka2 yg membaca..
rasa terharu sgt bila apa yg kita rasa then kita coretkan n lps tu ade feedback..
rasa macam ade org sebelah kita n rasa macam ade org yg care tntng kita..
kepada semua blogger, walpun kita tak pernah ketemu, klaw terserempak pn mybe tak perasan tp hubungan kita macam kita nie dh kenal lama..

kepada semua blogger : I LOVE U ALL... *klaw nk seraikan nama, pasti letih jari jemari kuh..naty bile dh tak cbuk, akan ku sebut nama blogger yg aku kenal satu2 then ciap link lg..


hehehheheheheheh








sararisa - craft giveaway

tgh2 blog walking tetibe jumpe contest nie..
contest i likeee... *hehehhe
aku berminat sgt nk join sbb tgk craft yg kak sara tu buat, adehhh jatuh cinta weh..
cantikkk...



jom join contest ini...

senang n mudah jerk contest nie..
adiah dye bykkk...
antaranya :
  • 1 helai tudung bawal korea
  • 1 pek DIY felt (card holder)
  • 1 framed quilling pattern
  • 1 pc felt hp strap
  • fridge magnet - london
  • 12pc novelty button
  • 20pc button
  • 6pc crystall heart shape
  • 4pc crochet flower
  • 20pc pearl flatback heart
  • 3pc emblishment flower

Tarikh tutup 18 MAY 2010 at 8.00 pm..





Sunday, May 16, 2010

1st paper.. *dugaan2

hari ini first paper final exam aku..
aku ade 3 ari tuk study before final paper td..
ari kamis mmg tak bukak buku langsung.. *gi karaoke, ptg bru balik..
ari jumaat bru start bukak buku..
then ari sabtu mmg dr pagi smpailah mlm td duk bc buku tp ade lah rest jgk..
rest men game jap!!
okeah smlm aku tdo kol 4.30 pg..
bgn kol 6 pg then mandi..
engatkan nk bc yassin tetibe, adehhhh period plakk...
adehhh aku dah ala-ala gelabah dh..
sbb naty msti senggugut.. *tak shukeww...
pagi2 tu masih tiada rasa apa, then g class kol 7.30 , exam start kol 8.15..
saje g awal, naty tade lah terkejar2..
sampai2 tgk org dh ramai, aku engat aku yang paling awal, rupa2nya ade lagi yg lebih awal dr aku.. *haisss!!
tgh2 tunggu, sakit perot makin terasa sedikit demi sedikit..
dlm hati duk berdoa, jgnlah ko sakit masa aku tgh jwb sat g.. mmg aku surrender awal r, klaw ko sakit time tuh.. sape pnh kena, pasti tahu bagaimana rasanya..
8.10 sume bley masok class n tulis nama bagai then 8.15 dh bley mula jawab..
kena jawab 4 soalan daripada 6 soalan..
so masa jwb soalan 1, mmg tadew halangan.. *jwb dgn lancar, tanpa toleh ketepi, idea dtg mencurah2...
soalan 4 n 5 - masih lagi bisa menjawab..
masok jerk soalan 6 - aku dh tak tahan.. badan dh berpeluh2 menahan sakit.. tgk jam dh kol 9.30... exam abis kol 10.15..
dlm otak dok fikir, klaw keluar mmg 1 jam lagi br aku masok balik.. taleh2 ade satu soalan tak sentuh lagi nie..
so kuatkan semangat..
masa nie, mmg jawab smbil menahan kesakitan.. tgh2 jwb tetibe rs nk muntah, adoiiii tahan2...
giler ko nk g muntah, jam dh kol 9.50..
idea plak tamo dtg, otak dok pk saket jerk.. *terseksa btol...
seb bek buat teori , klaw kira2 n graph mmg aku surrender weh... mmg repeat lah sem depan!!*ngeriii
So aku mmg tak berharap dgn soalan 6 td sbb mmg otak tgh blurr glerr, dok ingat katil n tdo..
aku klaw period mmg akan tdo, klaw bley sepanjang ari akan tdo..
dan aku tidak boleh makan ape2 time ito, lps bgn tdo barulah bley makan..


*credit to Google..

habis jerk exam, settle urusan yg perlu di settle then g cafe beli ais n tross balik bilik..

tdooo...
bgn2 tgk jam kol 3.30pm..
sakit masih tak hilang, lps mandi jap g hilang kot..
aku mls nk ajar mkn ubat, naty tiap kali sakit msti nk cari ubat..
penah sekali lah aku sakit yg mmg tak tahan then time tu nk kuar dgn akak aku...
aku bgn2 telan ubat.. tdo jap then muntah, lps tu tros okeah...
ilang semua sakit... *magikkk.. hahahahaha

so berbalik pd exam td *tak hbs lg nie nk cerita.. soalan tadelah ssh sgt, kire ape yg aku bc, 90% masok dlm kertas soalan td cuma aku tak sempat nk double check, takotlah larikkk dari soalan kn.. aku bertawakal je lah, dugaan nk dtg bukan kita pinta kn.. *cehhh gelikkk jerk..

satu papaer dh abis tinggal 5 paper lagik... adehhh cepatlah habis, i mishhh my home so damn muchhh...


18 May 2010 - KEJURUTERAAN JALAN RAYA (HIGHWAY)
8.15am - 10.15 am


doakan aku ek..
subjerk ni aku takott sbb PB aku rendah, lulus tp tak excellent..
*sobsobsob







Wednesday, May 12, 2010

award

aku dpt award drpd Kak Zie...

yeah yeah *sebut cm bandi amuk..




i loikeee...

tq ek Kak Zie..








burung anto!!

terasa tgn agak mengedix untuk menari2 diatas huruf2 ini..

aku masih tidak tidur...
masih study..
study n study!! study mekanik struktur!!
amatlah payah n complicated sgt..
guna rumus dgn jaya nya!!
untuk satu soalan, anda memerlukan lebih kurang 2 helai kertas or mybe 3 helai!!
mekanik struktur nie kena kira beban dekat rasuk, momen lentur, daya ricih.. *faham tak korang??
then kena kira tegasan, terikan, pemanjangn, beban selamat, beban genting dll..
xcely mende nie semua berguna sblm pembinaan dibina..
kena siapkn kira semua mende nie then baru bley bina bangunan!!
klaw salah kire, ko tanggung lah naty..
kos nie tak ssh klau kite fhm konsep... i fhm tp adehhh bile dh nk menghafal rumus, haippp payah bebeno nk engat!!
Bile dpt selesaikan soalan tu, fuhhh lega glerr.. bile tak dpt selesai, habis korek isi2 otak untuk cari jwpn..


korang faham tak?? klaw tak fhm pn, buat2 lah fhm, aku just nk lepaskan sedikit tekanan nie..
okeah dh terlepas sedikit tekanan!!


wish me luck ek esk!!









Tuesday, May 11, 2010

Jom Join Contest : Note untuk Aisumi

*entry ini adalah sticky mood utk 3 hari

contest!!
Berkurun tak hapdet tetibe join contest.. *hahahhahaha

Jom join contest nie, senang jerk!!

if nk join just click pd gmbr di atas..


TARIKH TUTUP : 30 MAY 2010

Gambar sy utk Cik Aisumi adalah ini
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.








K.A.W.A.N

Kawan, Sahabat, Teman same jerk makna nya iaitu seorang yg boleh kita kongsi suka dan duka.. seorang yg faham kita..Seorang yg ada ketika kita perlu orang disisi kita... ketika semua orang menjauhi kita, dia tetap setia disisi kita.. *betol er??ini ikut fahaman aku lah..


Sesekali jadilah kawan yang mendengar dari yang hanya bercerita...
Ambillah masa untuk memahami hati dan perasaan kawan...
Kerana dia juga seorang manusia..
dia juga ada rasa takut..
ada rasa bimbang, sedih dan kecewa...
dia juga ada kelemahan dan dia juga perlukan kawan sebagai kekuatan..
Jadilah kita kawannya itu...
Kita selalu melihat dia ketawa..
tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yang kita sangka...
Disebalik senyumannya itu...
Mungkin banyak cerita sedih yang ingin diluahkan..
Disebalik ketenangannya...
Mungkin tersimpan seribu kekalutan...
Kita tidak tahu..
Tetapi jika kita cuba menjadi sahabat seperti dia,
MUNGKIN KITA AKAN TAHU..

kepada kawan-kawanku :

Cik Efa _ Cik Tieka _ Cik Jee

Cik Mira

dan mereka yang tiada didalam gambar diatas *sorry internet slow, ssh nk upload pics..
Cik Azirah, Cik Farah, Cik Angah, Cik Syafikah, Cik Ct, Cik Lyna, Cik Farrah, Cik Eyna,Cik Eanie, Cik Ayu, Cik Ain, CiK Mia, Cik Aimi, Cik Siti, Cik Looi, Cik Jihah, CiK Ana, Cik Zara, CiK Han, Cik Sham dan semua yg pernah menjadi kawan ku, I LAP U SOOO MUCHHH...

tak sabar nk balik Umah nk jumpe syg2 kuh, n sedih jgk nk tinggalkan syg2 ku di Kedah.. *sigh

seperti kata classmate ku, Mr A : tak payah nk celebrate2 perpisahan nie, bukan tak jumpe dh..kita muda lagi, ade 4o tahun lagi nk hidup..

Weh Mr A klaw diberi peluang idup 40 tahun lagi, klaw tak diberi peluang... cam ne tu??


dan one more pics yg dpt di upload di saat2 genting...









Sunday, May 9, 2010

ma, i lap u so much!!

9 Mei 2010_Ahad ialah Mother's Day or Hari Ibu, Ummi, Mama, Mummy, Ma, Amma dan apa2 je lah panggilan yg sesuai utk seorang wanita yg telah melahirkan kita ke dunia ini..

Kalau dikaji*kaji la sgt jasa dan pengorbanan ibu ini tidak ternilai dan tiada balasan yg setimpal di dunia ini...


ma n jaja (kakak kuh)

Bagaimana Ibu bersusah payah mengandungkan aku dengan membawa perut yg besar kesana sini, then alahan2 masa mengandung...Saat melahirkan aku, sakitnya seperti janji Allah telah sampai...seperti Ibu akan pergi..Tapi Ibu tetap berjuang sehingga terlahirnya aku..Ketika aku masih bayi, ibu bersengkang mata menjaga aku tiap2 malam...Tapi tidak pernah sekali pn Ibu mengeluh.. Masa kanak2 Ibu turuti kerenah aku yg pelbagai ini..semua mende aku nk.. Then bila dh remaja, aku selalu susahkan hati ibu.. selalu buat Ibu risau.. aku keluar mlm...Nasihat ibu, aku dgr tp aku buat jgk...Tapi Ibu tak pernah BENCIkan aku.. Malah kasih sayang Ibu terhadap aku makin dalam..

ma

Bila tamat sekolah, aku smbung pengajian.. saat itu ibu risau nak lepaskan aku berada jauh darinya dan aku juga tak yakin yg aku boleh berada jauh dari Ibu.. tapi utk melegakan hati Ibu, aku ckp dkt Ibu yang aku sudah besar, dh pandai jaga diri, tak payahlah nk risau...

Tapi hakikatnya aku sedih.. Bila berjauhan dgn Ibu aku selalu rindukan Ibu.. Tapi aku tak tunjukkan sbb aku fikir, Aku dtg sini utk BELAJAR.. utk senangkan Ibu suatu hari nanti.. Aku sayang Ibu..Aku teruskan pengajian sampailah sekarang aku sudah sampai di semester akhir...Aku mengharapkan DOA ibu sentiasa mengiringi aku.. Seperti kata pensyarahku, "Final exam kali ini adalah titik akhir pengajian aku di sini..Ia akan menentukan samada aku berjaya utk Konvo atau tdk.." *takottt...

ma n ako!!

Sempena hari Ibu nie aku nk ucapkan Selamat Hari Ibu kepada Ibuku Pn Nafisah Bt Mohamad dan kepada semua wanita yang bergelar Ibu diluar sana!!

Ma, sesungguhnya kasih sayang dan pengorbanan ma akan kita hargai dan kite kenang utk selama-lamanya..

I LOVE U MA...









Friday, May 7, 2010

7 MAY 2010_FRIDAY

adehh dah tak tahu nk letak tajok ape, maka tajok diats menjadi pojaan hatiku.. *hahahahaha

nk cerita ape ek..
tak ade ape yg menarik pn dgn idop aku buat beberapa minggu nie..
tiap2 ari bukak blog n tekan new post tp satu ape pn tak tulis!!
idea tak de lah, mybe sbb semua idea dh dicurahkan ke ats kertas2 yg akan membunuhku jika gagal... *ayt geli mat mat mat..



ape pandangan korang dgn org yg msj dgn ex-bf membe yg agak baik dgn dye?!
xcely before this membe korang tu slalo lah duk cerita masalah dye n ex-bf dkt korang tp bile dyeorg clash, ex-bf dye cari korang...

mula2 dye duk tnya sal membe korang tu tp makin lama makin menyimpang ayat!!membe korang tak tahu, bukan korang tanak bg tahu tp takot dye salah faham sbb before tu ex-bf membe korang mntk no, korang tak bg then bile korang ckp kat membe korang, dye ckp "JGN BG NO DKT DYE.." korang pn cam "OK, AKU TAKAN BG.." tp after a few week ex-bf membe korang tu msj korang..

ape korang buat n ape korang pk dgn orang sebegini..
any opinion??








Monday, May 3, 2010

Final Exam!!

adehhh berminggu2 nk hapdet tp hampeh, tdk sempat!!
byk sgt benda nk buat n byk glerr cerita yg nk di hapdet tp bile dah simpan lame2 tros cam tak howt r klaw hapdet cerita ito..
so lupakanlah yg dh berlalu, moh gerak ke depan!!

jadual FINAL dah dpt.. *gentar

sem nie sgt2 lah takot nk amek FINAL sbb LAST sem!!
i tamo repeat okeah!!

so ini jadualnya :

16 Mei 2010_Ahad ( 8.15 - 10.15 )
Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan


18 Mei 2010_Selasa ( 8.15 - 10 .15 )
Highway


20 Mei 2010_Khamis (2.15 - 4.15)
Geoteknik


24 Mei 2010_Isnin (2.15 - 4.15)
Hydraulic


25 Mei 2010_Selasa (2.15 - 4.15)
Undang-Undang dan Peraturan Tanah


26 Mei 2010_Rabu (8.15 - 10.15)
Mechanic structure



Doakan saya dapat jawab dgn tenang dan idea dtg mencurah2 ek...
wish me luck!!