Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Friday, February 26, 2010

Salam maulidur Rasul



MENGIKUT SUNNAH RASULULLAH S.A.W.
Firman Allah Taala bermaksud : Demi sesungguhnya, adalah bagi kamu pada diri Rasulullah itu contoh ikutan yang baik iaitu bagi orang yang sentiasa mengharapkan (keredhaan) Allah dan (balasan baik) hari akhirat serta ia pula menyebut dan mengingat Allah banyak-banyak (dalam masa susah dan senang). (Surah al-Ahzab: ayat 21)

Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud: Sesiapa yang menghidupkan sunnah daripada sunnahku yang telah ditinggalkan selepas aku maka sesungguhnya baginya pahala seumpama pahala orang yang melakukannya tanpa sedikitpun berkurangan sementara sesiapa yang mengadakan bidaah yang sesat yang tidak diredhai Allah dan rasulNya baginya dosa seumpama dosa-dosa yang dilakukan mereka di mana tidak sedikitpun berkurangan. (Riwayat al-Tarmizi dan Ibnu Majah).


Salam Maulidur Rasul!!
*mukekuh kegemokkan


Wednesday, February 17, 2010

kemalasan

woiiit gilerr pna cuti..
cuti dlm 4 arie jerk tp seksa n excitenye aku mcm aku cuti sebolan!!
seperti yg dh sedia mklum *klaw xmklum lg pn, wat2 r aku da maklum.. tiket utk aku balik bercuti pd ari kamis ke kuantan ari tu sold out..
klaw ade pn, ari sabtu pnya tiket or ari rabu!!
ari rabu aku de class tp 1 jam jerkk..mcm saket atie jerk dgn class stu jam tu!!nk ponteng, cannot sbb .... 'biarlah rahsia..' *cecececececehh
tak ke meroyan aku time tuh!!
tp aku stay cool depan org!!beselah ini cubaan hidopp.. *dlm atie dah mcm org gilerrr!!

dgn otak yg bijak memikir ini aku dgn yakinnya membeli tiket pd pkol 10 pg ke kl..
so spupu ak yg nk balik ke kuantan dr kl da blikan tiket utk aku kol 6 dr kl ke kuantan.. *ape nie ayt feninggg...
kire kami balik skali lah...

mls nk cite sal class ari rabu yg dibatalkan pd pg itu.. *saket okeah atie..
aku naek bas dr kulim kol 10 to puduraya..
sptutnya smpai pudu kol 3 tp sbbkan jln yg agak jam, aku smpai kol 5..
tu pn kena berjalan dlm 15 minit to pudu..
klaw nk tnggu bas tu smpai btol2 depan dlm puduraya tu, mau aku terlepas bas ke kuantan..
smpai2 aku lepak2 kat ats tu then sepupu aku smpai..
lepak2 tibe2 cam lapaq..
aku tak mkn dr pg okeah..
nk g mkn nasi tkot tak smpt gpun duit nan adoo..
ado 1o engget jerk..
sedey okeah bile bkk wallet..
sepupu aku pn begitu!!
we all beli dunki donnut *btol tak eja cam tu, lantoklah..ade aku kesah!!
smbil tnggu bas smpai, smpt lg mencarut sal org2 kat ctu!!
we all bertolak dr kl kol 6.30 then smpai kuantan kol 11 lebih..
kenapa begitu lambt??
sbb pemandu bas yg amat berhemah itu..
ucapan utk pak cik : pak cik klaw pak cik bc, sy nk ckp yg sy sgt meminati cara pak cik bwk bas, rs seperti mahu berumah di dalam bas tu jerk.. *smbil senyum tak eclass..
smpai umah tross laju ke dapur, carik mknan!!
so cuti mmg tak hingat, smpai nk on9 pn tadew ms!!
ari sabtu tu mak aku da bebel2 tnya sal tiket so ajaklah sepupu aku g beli jap..
dgn confident yg tiket ade nie aku g kt kaunter konsortium tu :

aku : hye kak, nk tiket ke kulim ari isnin nie.. *friendly tak aiii??
akak kaunter : bapew ari bulan dik?
aku : emmm *smbil tgk kalender kt kaunter tu 15.2.. *msh cnfdent tiket ade nih..
akak kaunter : dah hbs lah dik, klaw ade pn 17.2 jerk..
aku : ha!! *muke dah cuak hbs...relaxx2, aku kn cool.. erm ke alor star ade?
akak kaunter : sume hbs..tnggal 17.2 jerk yg kosong..
aku : OMG..cm ne nie..

tros blah g ketepi n tpon membe aku suh dye tlg blikan tiket kt kl..
then dye ckp, dye bley tlg belikan, so aku pn beli tiket ke kl n from kl to kulim..
letih okeah wat keje sebegini..

aku smpai kl kol 1 tgh ari, bas ke kulim kol 4.30ptg so aku pakse kwn aku teman aku..
we all lepak kt mcd area puduraya tu dr kol 1 smpai kol 4..
mcm2 cite kuar..
inilah BFF aku..Cik Farah!! *aku sentiasa bersamamu beb!!buat kptsn utk diri ko, bkn 4 org len!!think about ur self first bABE!!

so aku smpai kulim kol 10 +++..
mulanye nk balik poly dr stesyen bas tu dgn akak senior tp ms turun bas, akak senior tu ilang ke mane ntah..
aku dh letih gilerrr so amek teksi tros ke poly..
smpai depan pak guard, teksi taleh masok..
seram okeah mau jalan sesowank, nsb baik de sowank mamat ni de jalan dpan aku..

then smpai bilik, tross buat assignment..
so bermulalah rutin yg memenatkan dlm idop aku..

korang pasan x, skunk nie panas sgt..
panas yg melampau!!
terhingin nk makan ais krim..

gambar sekadar hiasan!!



*awatlah mls sgt nk taip ntah!!

Thursday, February 11, 2010

makin jauh, makin dekat!!

*credit to google..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
can't waittttt to see tomorrow...
hope tomorrow will bring me new hope n new beginning!!




Azyyati Kamaruddin

Monday, February 8, 2010

menguji kesabaran!!

last week adalah MINGGU KAMSIS..
minggu yg amat memenatkan!!
setiap arie ade jerk xtvt..
so kemuncaknye pd ari sabtu..
mcm2 xtvt..
jumaat mlm tu kwn aku plak sakit, n masok spital..
then mlm tu tak tdo, tgk2 jam kol 4 pagi..
tetibe siren bunyi..
semua kena berkumpul kt dataran kamsis..
engatkan nk kena g qiamulai..
sugguh lah kejam, sanggup tutup lampu n kipas bagai...
tetibe dgr siren bomba!!
so maknanye, ade Latihan Kebakaran!!
sgtlah kejam dyeorg, aku n kwn aku 5 org tak sempat nk tdo lg..
huhuhuhuhuhu
larian kamsis tp rsnye lebih sesuai pnggil larian 'itik pulang petang'

so meh lah tgk pics, mls nk cite..kenapa?!!sbb excitedddddddddddddddddddd sgtttttttttttt!!!






bwh nie gmbr ms g melawat kwn aku yg masok hspital...





sekian saja utk hari ini..
keh2 sajerk nk abizkan awl blog ini sbb exciteddd n upsate sal TUN DR MAHATHIR..
i jumpe dye depan2 okeah, dye siap senyum n lambai...
so sweeettt lah tun!!


esk ek update sal tun!!




Azyyati Kamaruddin

Wednesday, February 3, 2010

merapu ditgh malam..

alah berkurunnye haku tak update!!
bukan faktor kemalasan okeah!!
byk sungguh masalah yg timbul..
sungguh mlm hidupkuh hari2 lepas... *woit jgn nk nyesal2 ek..

ape kejadahnye yg terjadik?!!
1. Blok aku 2 week tadok letrit... ngape?? sbbnye technician mogok!! persoalannya kenapa tchnician nk mogok?!! sbb dye kena kejutan letrikk..
dh tujoh ploh tujoh kali p wat report tp stay tak repair..
terpakselah tiap2 ari menapak ke blok len utk iron bju..

2.Wifi idok dpt.. ini sesuatu yg tersgt hampeh.. *mls nk komen, wat sakett atie!!

3.Tgh2 dok basuh baju tetibe letrik balckout n baju aku dlm mesin tu basah lenjun..
dr tngkat 0 ke level 2 bwk baju stu baldi (bju 1 week) yg basah.. berat hokey.. sepanjng jln dok mencarut!!!!

4.Tiket bas nk balik cuti raye cine abiss...nie mmg ley wat aku nangessssss....
sume tiket 11 n 12 ari bulan abisss!!!sape lah yg rmai sgt nk balik kuantan tuh.. nyusah kan aku..
aku dh macm org giler satu hari itu, sume stesyen bas tpon n jwpnnye amatlah menjengkelkan...
so inisiatif yg haku amek, naek bas dr kulim ke kl then amek plak bas kl ke kuantan.. tak shukew okwyy jangkit2 bas nie!! sbb semangat nk balik, aku kuatkan semangat!!

5.Seliper platform yg aku beli putus di tgh jln..mmg hangin sbb bju jerk 1 week guna!!
ntah cam no ley putus pn aku tak fhm...

then nk carik pasar raye plak, amatlah jauh berjalan!!
smpai2, ujan turun dgn lebatnya!!
*hari yg amatlah meletihkan...



walaubagaimanapun hari2 aku tetap ceria bersama-sama dengan kamu!!
macam2 yg kite lalui bersama kn!!
wlpun asgmnt byk yg amat, ari2 ade jerk asgmnt n perbentangan or latihan tapi kite masih boleh carikk Facebook lecture n akak2 yg kite tak suke...
kite masih boleh tgk movie pukol 1 pg lepas ciap wat asgment then aku terpkasa tdo bilik2 kamo n pg2 time subuh bru bgn balik bilik..
bile pk2 mmglah letih tp semuanya fun okeah!!

makan maggie sbb lapar time buat asgment...


*antara kamo2 yg menceriakan idopkuh!!

p/s : dh tak check ejaan dh..