Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Monday, January 25, 2010

bilik er pusat pelupusan sampah?? *compius!!

tajuk mcm keji gilerr kn...alah sekali sekala kutuk bilik sndri, kn!!
asyik org jerk dok kutuk, kdng2 terhingin jgk nk kutuk!!
tp dyeorg kutuk terlalu halus, smpai aku tak rasa ape2 kesan pn!!
ha klaw kutuk ayat killer, brulah terase smpai ke jantung, silap2 aku campak korang tros ke bawah!!

tapi bilik aku nie tadewlah mcm pusat pelupusan smpah pn, smpah tak byk tp brg jerk yg tak berkemas!! brg sape?? tak kan Cik Ana (roomate) aku kn, mstilah aku..Cik Ana tu rajin skett!!sket je lah, tak byk pn..klaw aku rajin 0.07%, dye plak 0.071%..

Disebabkan dh muak tgk bilik yg bersepah, aku pn dgn bersemangat nie balik class kol 12..tkar baju bagai, tros start mission aku!!biasanye klaw balik clas awal (means tgh ari) aku tros bkk lappy n on9 dlm 1 jam then tdo!!tapi hari ini bersemangat seyyhhh!!

lps ciap kemas, tgk jam kol 5 lbh, nk tdo mcm tak ngantok pn so tros bkk buku Mekanik struktur 2.. Subjek nie berkaitan dgn pengiraan, teori sket jerk!!kire daya ricih, momen lentur n bagai2 lah..mekanik 2 nie aku tak taw lg blaja tntang ape..

Subjek ni agak susahlah tapi aku suke!!
suke bile kite buat soklan tu then kite dpt jwpn!!
bile tak dpt jwpn kite akn carikk jgk jln tuk dptkn jwpn..
i likeee...
mcm xtrem lah!!
wlpun ko tayah g daki gunung kinabalu nuh!!

calculator harus menjadi teman setia anda, bile anda blaja subjek ini!!mcm tag line DIGI dulu2, "BERSAMAMU.."

Bile buat kerja kira2 nie, harus yerk bersepah2!!
dgn nota2 dulu2 n kertas conteng2!!
itu style aku lah kn, org len aku tak taw!!

kenapa ek bile buat jerk kerja kira2, perut pn start lapar!!
lapar yg tahap berbunyi2..
nk g cafe mls sbb tgh wat koje so aku pn berehat sebentar bersama CLOUD9..


2 bungkus aku tibai tp tak kenyang jgk..
geram tol r...buat keje cpt then g mandi..
lps maghrib tros kuar g cafe!! *bkn cafeworld yerk!!


Azyyati Kamaruddin

Friday, January 22, 2010

korea oh korea!!

sekarang ini aku sgtlah rajin menghapdet blog..
tak taw r ngape!!wajen bebeno..
sket2 nk hapdet..
so klaw korang shukew, troskan membaca..
klaw tak shukew, korang bleh leh tekan pangkah nun ado diatas sana!!

korang shukew tak tgk citer KOREA?!!
aku mmg 'hantu' crite korea nie..
ciap berhajat dgn sepupu aku, nk smbung study kat korea or g melancong ke sana!!
ni semua sbb pengaruh drama korea r..
so crite terbaru yg aku nengok, crite Boys Over Flower!!

aku dh abis tgk DVD bru crite tu msk tv..
yg psti crite itu mmg besh, aku nengok berulang2 kali..
crite dye hampir2 same dgn crite Devil Beside You dan Meteor Garden..
kirenye Meteor Garden (taiwan) kuar dlu then Devil Beside You (taiwan) then brulah Boys Over Flower (Korea)..
ketiga2 crite nie aku dh nengok n semuanye besh...

Crite hampir sama tp jalan crite len sket..
semuanye bermula, bile ade yg brani lawan F4..
so if nk taw, belilah DVD crite tuh..
murah sajork..
klaw rajin, download leh..
kat mysoju.com ade.. *sorry, mlss bebeno nk link..
meh cni aku nk kenalkan sket actor n actress drama Boys Over Flower..

Ni leh 4 org F4 tuh..mula2 benci okeah tgk empat org nie..ape dye engat dye kaya, dye leh wat sesuke atie..
hate all of u, tapi lama2 i shukew u all..

1.Lee Min Ho as Goo Joon Pyo
dye nie lah yg paling kaya, kire mcm semua mende dye ado n dye lah yg paling berlagak ms mula2..

2.Kim Hyun Joong as Yoon Ji Hoo
Ji Hoo nie mcm pemuzik lah..
dye yg paling cool n tak jaat sgt!!
mak pak dye kaya jgk tp dua2 dh mati..
dye keseornglah, wlpn dye de datok!!
nak taw kesudahan crite dye, kenalah tgk sndri..

3.Kim Bum as So Yi Jung @ Jae Jeong
dye nie yg paling aku shukew!! alah muke dye sungguh2lah buat jangtung ku berdegup kencang!!
klaw jumpe depan mate, sure i pengsan noh..
dye nie pemilik industri buat2 brg guna clay..
dye nie kaya jgk tetapi play boy!!
tapi aku ske style dye yg cool n cute.. *dh shukew kn, so sume mende nmpak okeah!!

4.Kim Joon as Song Wo Bin
dye nie tak brape byk crite sgt berbanding F4 yg len..
dye nie kaya n ketua gangster..
dye cool n tadew awek!!
smpai last dye tadew awek!!

So actress dye, perempuan ini Koo Hye Sun as Geum Jan Di
Jan Di sgtlah berani n muke kering jerk..
mula tgk dye tak cantek tp bile renung lame2, cantek ape gurl nie..
dye lah yg brani sgt lawan F4 sampaikan Goo Joon Pyo dan Yoon Ji Hoo jatuh hati kat dye!!
nak taw sape dpt dye, kenalah tgk drama ini!!

ini plak bestfriend Jan Di, Kim So Eun as Chu Ga Eul

aku shukewlah tgk muke Ga Eul nie!!
sweet jerk, so sesuai r dye dgn Jae Jeong tuh..
dye shukew Jae Jeong tetapi lelaki tuh tak shukew dye..
wlpun lelaki itu tak shukew dye tapi dye tak berputus asa tuk dptkan lelaki itu..
*jelous okeah dgn semangat dye, nape lah aku tak mcm dye!!keh keh keh!!

maka nya klaw nk taw kesudahan crite itu, g lah beli DVD or CD or download sndri..
mmg tak rugi..
nk tgk kt 8tv bleh jgk tp tak besh coz dh di alih bahasa, i tak shukew!!bab tu aku tak penohh tgk kat 8tv!!

p/s : korang klaw de crite korea yg besh2, share lah dgn aku!!




Azyyati Kamaruddin

Thursday, January 21, 2010

Ayu : sudah ku ketemu blog kamoo!!

Yeah, yeah *sebot cam bandi amuk..
setelah berhempas pulas, mengerah keringat..akhirnya aku jumpe jgk blok membe aku yg sowank nie, Cik Ayu..
bc2 blok dye, tetibe terjumpe entry nie..
entry kutuk aku!!

mmglah sgt2 kelaka bile engat semula..
aku bkn berlagak pn tp mmg muke aku nmpak belagak kepada sesiapa yg tdk mengenaliku..
kesemua kawan baik aku, semuanye benci aku pada mulanya!!
at the end of the day we all jadik BFF till skunk!!
ayt yg biasa aku dgr bile dah baik dgn mereka :

1. "mula2 tgk ko, aku tkt sgt nk tegur, nmpk garang giler.."
2. "weh muke ko sombong gilerr ms mula2 dulu.."
3. "ko ni nmpk jerk sombong tp bek lah.."
4. "tak sangka org yg aku meluat, bleh jadik kwn bek aku.."

dan ayt2 yg sewaktu dgnnye...
see aku nie rmai musuh bile 1st time msk mane2 tmpt..
tak kire lah skola or ipta..
tp bile dh kenal2, aku lah org yg paling ramai kawan...
ecececehhh...

aku bile bru2 nk kenal org or bru jumpe org akan :

1.diam..sepatah org tnya, sepatah aku jwb!! *tdk seperti diriku langsung..

2.muke takan senyum..bile org senyum, bru aku akan senyum.. bg aku senyuman tu terlalu mahal utk diberi... *cehhh ayt mcm lah senyuman ko tu cantek sgt maizan oiii..

3.mate aku nie akan menjeling kat org..bukan niat nk jeling tp mmg aku cam tu..
bile tak kenal mstilah cam malu nk pndng, so bile pndng sekilas, org dok engat aku jeling kat dye.. jadiknye kelakuan kuh itu akan menambahkan tahap kebencian mereka-mereka terhadapkuh...

bukan gurl jerk ckp cam nie, laki pn same...

the moral of the story, dont judge a book by its cover!!
tak kenal maka tak cinta!!
i very thr friendly person okeah!!! *pomot dri sndri nmpak..




p/s : Cik Angah, ni ha blog Mr E ko..
tekan ini, Mr E



Azyyati Kamaruddin