Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Friday, December 17, 2010

new life

assalamualaikum..
hai semua..
wahh rasa seperti sudah lama blog ini tidak berupdate..hehehe..
ni aku nk story sal ari pndftran ari tu..

PERHATIAN : entry ini amat panjang...


mlm b4 pergi..masa ni dh pkol 11 lebih..

b4 g Dungun, aku g POLISAS dlu sbb nk amik transkrip kat membe aku..

prepare sblm bertolak..

then kol 8.30 bru bertolak ke Dungun..
sampai Dungun kol 10 lebih..
mula2 mmg tak ada hati langsung tgk poly tuh..
rasa mcm nk tkar poly jerk..
nyesal sgt, masok ctu sbb tak ada membe.. hahahha
so g dftr, byr yuran pengajian n asrama then g dftar modul..

saya makin kurus..tak suka..berat sy turun..dari 48kg --> 45kg --> 40kg..tak suka2, nmpk kurus, mcm org sakit...dh underweight..

siap semua, sepatutnya kena masok class tp aku tak masok pun..

ini Jabatan aku.. muka dh selebek glerr sbb letih sgt..

aku keluar dgn family aku g mkn..
aku makan sedikit, mmg nan ado selera ok..
pahtu masok asrama, kemas2 beg then baru family aku balik Kuantan..

thank my beloved sister n cousin.. penat kn angkat brang2 i..hahahaha

my mum..masa ni ma dh nk balik..sy nk ikotttt!!


tinggal lah aku sorang kat ctu..
Aku mcm tade feeling, nanges pun tak, suka pun tak..
masa mkn kn, aku ckp kat mak aku :

aku : ma, cm ne kalau kita tukar poly..kita g POLISAS..
mak aku : alah ko tu ckp jerk, dulu ms mula2 dftr kat Kulim mcm ni jgk, naty bila dh ada kawan, tak adanya ko nk tukar..dulu ayah Long dh siap buat surat semua, ko bukan nk tukar pun..
aku : alah tu lain, ni lain..kita tak suka lah tmpt ni..nk g bandar pun jauh..
kak uda : alah ko nk beli brg, ko balik Kuantan je lah..bukan jauh pun..2 jam jerk..
aku : mmg pun..

ini bilik aku..katil aku yg ada laptop tuh.. bilik ni agak sempitlah..tapi oklah..aku tak kesah pun..

aku dftar ari senin, then esknya dh mula class..
1st time dlm hidop aku , aku buat semua benda sorang2..
aku jalan g class sorang..
malu tak yah ckplah..
aku sampai kat class tu, semua pandang..
seb bek ade sorang bdk skola aku dlu..
kebetulan dia pun integrasi, so sama lah mcm aku..
so aku join group dye..
tapi class tu ramai gilerr student..
aku tak tahu mcm mana nk tumpu..
murid asal ade 30 lebih, integrasi dlm 21 org, bsk repeat lg..
semua skali dlm 60 lebih, satu class..
mmg sgt2 sadis..
bila msok class, tadew meja n kerusi, ko kena g cari..
arghhhh ini membuatkan aku lg bersemangat nk tukar poly..
tapi buat masa ni lecturer semuanya okeah saje..
baik dan friendly..


hari selasa tu aku ada class ptg td dibatalkan..
so aku besenang lenang lah kat bilik..
dh siap basuh kain semua..
aku duk buat keje skit..
tgh2 buat keje, aku dgt bunyi monyet.. *sebelah asrama aku, adalah hutan..
pahtu dgr , leps sorang2 duk jerit..
aku gelakk jerk, mls nk kuar sbb naty tak pasal dgn aku skali jerit...
hahhaha, mmg lawakk..
pahtu roomate aku balik, dye baring kat katil dia..
aku rasa aku dh tutup semua tingkap..
tetibe roomate aku bgn n jerit smbil tunjuk kat tingkap..

"monyet, monyet!!"

monyet tu duk kat tmpt yg aku bulat merah tu..tingkap tu lupe nk tutup..

aku pun tgk kat ats tingkat, arghhhhhhh..
aku jerit n berlari keluar..
aku lari jauh jgk lah, lantaklah nk jadi ape pun dgn bilik aku..hahaha
pahtu roomate aku amik penyapu then halau monyet tu..
monyet dh chowzz, bru aku masokk bilik..
pahtu we all gelak..
mmg lawak weh..
aku gelakk tak ingat..hahhahah


hari rabu class ada pagi jerk..ptg tak ada class dan ari kamis hanya ada satu class dan class itu dibatalkan..
maka nya, dgr semangat aku balik class kol 12 tu, aku siap2..lps solat zohor tros keluar g bus station..
tiket tak tahu ada or tak, men gamble jerk g..
sampai2, nasib bek ada tiket kol 3 ke kuantan..ms tu dh kol 2.40..
so aku beli je lah tiket tu..
bas mende ntah, tak penah aku dgr nama bas tuh tp ok lah sbb seat vip..

muka xcited nk smpai umah..hahah

ni pantai ape ntah, ms otw ke kuantan.. ms dlm bas, aku snap jerk sbb nmpk cantekk sgt..terengganu punya pantai , mmg terbaekkk wookkkk...


aku sampai umah kol 5 lebih..
sampai2, lepak2 pahtu mandi n makan nasi..
aku tambah 2 kali..
ko tau tak, dh 2 ari aku tak mkn nasi..
lapar tayah ckp lah..
tp duk sana tak rasa lapar, bila balik umah, lapar yg amat..


so now i'm still in Kuantan.. arghhhh mls nk balik Dungun.. sy nk duk Kuantan..
esk dh nk balik tp puas jgk lah dpt duk umah lama..
naty selang seminggu aku balik umah..
next week tak balik, so another week aku akan balik.. hahaha..

kat sana tade wifi, if nk wifi kena beli paswed..
arggghhh susah, duk umah 24/7 blh on9, kat sana if nk on9 free kena g kantin..
jauhh weh..
mencikkkkkkkkkkkkk!!
nextweek nk g beli paswed, if lecehh, aku nk beli berukband..



p/s : nk g buat pertukaran..hahahahaha..


p/s/s : thanks En Anif sbb slalo teman sy bila sy bosan..TQ awk..






3 comments:

chacha said...

hahaha..weh jeles ahh aku kalu ang tukaq p polisas..ada depa..waaaAAAA! hahhaa.
p/s : jgn tukaq ! blajo je laaaaa...

+chenta aty eypa+ said...

hahaha! pntai tuh kg ak la...warhh...poly tuh dkat ngn kg ak..leyh la jmpe nty..hehe!

+chenta aty eypa+ said...

hahaha..pntai kg ak la..! hehe...jd owg ganu la kamo..kn..? ahaxs!