Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Saturday, December 25, 2010

cinta..


Cinta ini hakikatnya..
aku serahkan jiwa dan ragaku..
menanti mu walau sengsara..
jika ini ketentuannya..
kau kan…
jadi milik ku..
jua…


sy slalo memikirkan, apakah kesudahan kisah cinta sy nanti.. adakah berakhir dgn kebahagiaan atau kekecewaan.. sy takot utk memikirkan kekecewaan.. hidup sy dikelilingi oleh ramai org.. berbagai2 ragam sy tgk..
ada seorang kawan sy ni, cantik sgt.. siapa yg ckp dia tak cantik, org tu buta..
she's look perfect..ade segala2nya kalau kita tgk dr luaran..cantik, bijak, kaya, baik..
dia bercinta dgn seorang lelaki yg tidak brape handsome...
wlau tak handsome, tapi laki tu bertuah sbb dia terlalu syg kn laki tu..
laki tu segala-galanya bagi dia..
dia mengimpikan 2011 merupakan kemuncak bagi kisah cinta dia dan lelaki itu..
dia bercadang utk mendirikn rumah tangga..
sy slalo ckp, bertuahnya laki tu dpt dia..
tapi belum masok 2011, cintanya di permainkan..
kasih syg dia tak dihargai..
di tinggalkan laki itu atas kesalahan laki itu..
dia kecewa..till now..

and now sy yakin, memiliki segala2 nya bukan platform utk kita memiliki cinta yg tulus dan ikhlas dari seorang lelaki..
cinta itu ari Allah S.W.T..
jika kita ikhlas mencintai Allah, maka Allah akan beri keikhlasan jgk kepada dia untuk mencintai kita.. :)
kawan sy pernah berkata :

Jangan cinta kerana dia lelaki yg sempurna...kelak kita akan membenci.. jika dia bukan lelaki yang dicari.. hanya pandai menabur janji..

jangan dirindu pada paras rupa.. kelak kita akan terseksa.. jika dia tidak sebaik rupanya.. senyumnya manis tipu belaka..

jangan disayang kerana berharta.. kelak kita hidup menderita..jika hartanya habis dibelanja.. sukarnya hidup miskin dan papa..

jangan dikasih kerana dipuji.. kelak kita menagih janji.. jika rupa berkedut dimamah hari.. hilang sudah puji memuji..

jangan dicari seorang kekasih.. kelak kita akan disisih.. jika kasih luntur bersih.. menangislah diri hidup bersedih..

jangan disambut salam rindu.. kelak kita menahan sendu.. jika rindu tak dapat disatu.. dimanakah akan kita mengadu..

jangan dilayan seorang teman.. kelak hidup menjadi ancaman.. jika teman tidak beriman.. dibakar api dihari kemudian..

wahai sahabat wahai teman.. carilah dia kerana Tuhan.. untuk menambah ceteknya iman.. bekalan diri hidup berteman..

wahai sahabat wahai teman.. cintailah dia kerana beriman.. dijadikan Tuhan sebagai pasangan.. baik buruk ketentuan Tuhan..

wahai sahabat wahai teman.. terimalah dia penuh keikhlasan.. andai buruk anggaplah dugaan.. andai baik pujilah Tuhan..

wahai sahabat wahai teman.. ingatlah akan janji Tuhan.. isteri yang baik besar balasan.. suami penyabar itulah kemenangan..



walaupun cinta kami


tak seagung Muhammad s.a.w dan Siti Khadijah,

tak sehebat Hang Tuah dan Gusti Putri,

tak sesuci Qais dan Laila,

tak sesetia Muntaj dan Shah Jahan

serta

tak semurni kasih Romeo kepada Juliet..



sy mendoakan kebahagiaan..
selebihnya, sy bertawakal kpd Allah SWT..
:)
moga kesudahan yg baik akan bersama kita semua..
moga kita dapat apa yg kita impikan..
amin..





p/s : sy tidak sempurna, terlalu byk kekurngan.. sy tidak mencari yg terlalu sempurna..sy hargai apa yg sy ada.. sy bahagia dgn apa yg sy ada.. thanks awk, family, kwn2 dan semua kerana menyempurnakan idop saya..:)




p/s/s : anip :)





10 comments:

mohd saifulnizam said said...

cintan cintun tol dia..haha

maiTuty said...

tak ada lah nije..
entry ni general..
doa utk semua org..
bukan sy sorang jerk..
:)

chacha said...

terer ang bercintan cantun...hahahah

maiTuty said...

chacha : tp taleh lawan ang..hahhaha

chacha said...

hahahaha..tak memadai.. ang lagi xpert...saspect la ang !!!

maiTuty said...

chacha : hahaha..suspect pa?kes h1n1 ka?

zaira said...

:)

maiTuty said...

zaira : :)

wunny said...

terime seadanya dan tidak mengharapkan yang lebih-lebih. much better that way. :)

salam singgah! ^^

maiTuty said...

wunny : ye sy trima dia seadanya.. :)
thanks singgah