Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Wednesday, November 17, 2010

guy, read this!!

tittle mmg taleh blah weh..hahaha
aku dh berminggu2 nk tulis entry ni tp tak tertulis..
idea yg byk mencurah2 seperti air laut, kini sudah sedikit seperti air kolam renang mpk kat wisma belia tuh.. *sape duk ktn tahulah, kat mana wisma belia..


dekat fb pn ada byk mende2 cm ni..let's straight to the point lah ek.. wah mcm seyes jerk bunyi kn..tak seyes pn, just tamo membebel, merepek dh..naty org ckp blog tak ada infomasi plak..tapi hakikatnya mmg tak ada infomasi pun..hahaha


korang penah syg seseorang??..kalau korang ckp tak, aku dgn berani nya nk ckp yg korang BOHONG.. seseorang yg aku maksudkan ni, bukan leh makpak or family korang tp someone yg korang feeling kunun2 future hubby korang lah.. *kunun2 tp kalau betol, alhamdulillah kn..

tapi laki or guy ni kadang2 amik mudah jerk..selalo buat hati perempuan2 SENTAP..dyeorg ni tak tahu er, hati perempuan ni mudah tersentuh..cewahhhh!!antara perbuatan2 mereke :


1. Bila keluar tak bgth..ni mmg tahap yg nk kena hempuk..keluar sesuka hati jerk..kita bukan nk suh dye report setiap 1 minit ape xtvt dia kn tp at least bila nk kuar tu, bgth lah..kita ni dh mcm org meroyan dok msj n col..tapi dia tak pandai nk reply n angkat..otak dh mula pk bukan2..dia ni sakit er, accident er, silap2 dgn airmata boleh kuar skali.. tetibe dye msj 'i keluar td, tak sempat nk bgth..' owhhh sgt2 lah tetttttt.. plss lah wahai lelaki, if nk keluar bgth..just simple msj 'i nk keluar jap..' pun tak apa...Bukan hape, skrg2nya kitaorg tak stress nk pk bukan2.. stess blh membuatkn kitaorg cpt tua..korang nk er, semua perempuan di dunia ni nmpk tua??


2. Main tarik tali.. mcm radja ada ckp 'jgn benci bilang cinta, jgn marah bilang syg..'..korang ni klau betol2 syg kat gurl tu, tunjuk lah betol2..jaga hati dia betol2..if korang tak syg, bgth elok2.. ni kalau boleh korang tu semua perempuan korang syg..yg ni ko nk, yg tu ko nk.. at last semua ko tak dpt, bru padan muke.. korang tahu tak, perempuan ni bila dh syg kat sorang laki tu, dia akan syg sorang tu jerk..tak adanya nk syg byk2..hati kitaorg kecik jerk, tak muat lah nk letak byk2..walaupun kitaorg keluar dgn laki len, otak kitaorg ingat kat sorang tu jerk..




3. Honest.. ha ni paling penting..tlg lah jujur.. ko msj or keluar dgn perempuan lain/ex-gf ko er, tlg lah bgth.. korang tahu tak, kitaorg org perempuan ni instinct kuat owhh..kitaorg dpt rasa if korang tipu tp kitaorg buat2 mcm tak tahu..kitaorg nk korang bgth sndri tp korang tak bgth jgk..alasan kunun tak mahu kitaorg pk bukan2..hello, mmg lah kitaorg akan pk bukan2 tp tak ada lah sakit hati sgt sbb korang jujur..but if oneday korang terkantoi , ha ms tu mmg kitaorg akan SENTAP lapanploh juta hari lah..ape yg ssh sgt, kitaorg ni bukan nk kongkong korang tak bg keluar dgn perempuan lain..bg jerk klaw korang bgth tu dgn cara yg betol... kitaorg memahami ok.. hihihi





4. tak pick up the phone n tak reply msj..korang tak bt ape2 pn, ddk kat rumah on9 or men game or tgk tv or borak2 dgn kawan/family tapi bila kitaorg msj, tak reti nk reply..pahtu col tak berjawab..hey kalau nk berborak or kunun2 nk kitaorg bg some space lah kat korang , bgth lah..ni diam..mula lah kitaorg pk korang tak syg kitaorg or korang dh ade gurl len..korang tak rs er itu akan memburukkan lg hubungan korang??

5. Tak Penting.. sometime korang tak nak share real problem korang dgn kitaorg.. bila tnya, ckp tak ada masalah tp sbnrnya ada masalah.. apa fungsi kitaorg sbnrnya??teman untuk u all bergembira jerk?? kitaorg ni bila dh syg guy tu, kitaorg akan care gilerr kat dia..kitaorg sanggup share ssh n senang..sanggup dgr masalah korang,..sanggup pick up the phone pkol 3 pagi, semata2 nk dgr prob korang, dgr korang nangis.. tapi korang tak nak, kunun2 malu lah nk nangis depan perempuan.. klaw nangis tak macho..hello yg tak macho tu, yg cengeng!! sikit2 nk nangis..ni klaw nangis utk reason yg kukuh, nape nk malu..kitaorg tak akan gelakkan korang..tp lps korang dh ok, bru kitaorg gelak..hahahahaha




6. Tak ngaku gf.. dh couple, ngaku jelah..asal nk malu sgt?? gf korang tak lawa, gemok, muke penoh jerawat, itam, pendek..masa nk couple tak malu, bile dh couple malu nk ngaku..korang tu pun bukan encem mana, tp we all ni nk jerk ngaku korang tu bf kitaorg sbb kitaorg sedar tu ciptaan Allah, apa hak kita nk pertikaikan..kat fb tu tulis jelah 'in relation with .......' !! ni tak, slagi boleh cover, nk cover..takot sgt saham jatuh n takot tadew gurl dh nk add korang..dasar buaya tembaga, tak pun mcm buaya besar dlm cite Rogue!!



7. Kedekut.. korang bukan tak ada duit tapi kedekut yg amat..alasan kunun2 tak nak mula bg muka, naty asyik nk mintak jerk..kitaorg bukan nk korang beli adiah slalo tp sebulan skali or 3 bulan skali bg lah something..korang tahu tak kitaorg org2 perempuan ni suke sgt klau org yg kitaorg syg, bg something.. tak kesah lah mahal or tak.. barang pasar mlm pun kitaorg tak kisah, asal kan dari bf kitaorg..tujohplohtujoh hari hati akan berbunga2 ok.. :)



8. Trust.. sekali kitaorg syg , kitaorg akan syg selamanya..percayalah wahai kaun adam sekalian.. tlg lah jgn persoalkan kasih syg n cinta kitaorg nie.. mungkin lah kita jarang jumpe tp hati kitaorg takan berubah untuk korang..skali lg aku nk ulang, perempuan hanya akan syg giler2 dekat seorang lelaki shaja...seorang!!kalau perempuan tu jenis playgirl pn, dlm hati dia hanya ada seorang jerk..percayalahh!!She won't ever forget u, u meant the world to her.. ;)



9. masa depan..perempuan sgt suka bila lelaki ckp tentang masa depan n nama perempuan tu termasok dlm rancangan masa depan dia..biar lah if semua tu angan2 pun..kitaorg akan rasa seperti dihargai sgt2.. pahtu mula lah kitaorg feeling2 akan hidup bahgia dgn korang..uhhh sgt indah detik itu..hahaha




ouchhh kepala dh berdenyut2..idea nk keluar lg ni tp tak apa lah..STOP disini dlu..
semua mende ni kadang2 gurl buat jgk tp tak kira, hari ni aku nk berat sebelah..hahahha!!
tapi kn kalau dua2 belah pihak admit salah masing2 n bincang elok2, aku rasa tak akan ada masalah lah dlm hubungan korang.. cuma satu lah, dlm perhubungan ni honest n trust yg paling penting.. tayah lah nk tunding jari kat org lain if korang tu tak pernah nk jujur..tak kira lah perempuan or lelaki..dua2 sama..




p/s : ni lebih kepada luahan hati ni..hahahaha..ape2 pun sy nk ckp, 'sekali sy syg, selamanya awk di hati sy..ewahhh!!betol ni, tak men2 pun 'kamo'..



p/s/s : pics from google..




2 comments:

sicomot-comel said...

hm~
informasi yg menarik dan sepatutnye laki2 kt dunia ni perlu tahu...=)

maiTuty said...

hehhe
tu lah, semua laki patot tahu..
kita perempuan ni sgt SETIA..
heheh