Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Friday, October 29, 2010

tutorial nuffnang

entry ini khas untuk incik wan dan kepada sesiapa yg nk register nuffnang..
sebenornya, aku ni tak reti sgt nk ngajo org..
klaw korang tak faham, sorry lah ye..


pertamanya, korang kena register nuffnang as a blogger dlu..
cam ne?
mcm ini..

1. masok web nuffnang, www.nuffnang.com.my

2. then sign up as blogger, tekan tmpt yg aku bulat merah kat gambar kat bwh ni ek..



lepas tu akan keluar page ini.. so korang masukkan lah detail korang sume ek..



3. lepas dh settle yg tu...korang tekan blog manager.. lps tu korang boleh masukkan blog name, blog url dan language.. dh isi tekan add new blog..


4. lps tu akan keluar page survey..survey ni senang jerk, jawab je lah mcm2 mana pn..nk jawab betol ke tipu ke, lantak korang lah kn..
suke hati masing-masing..
then korang submit..


5. korang tekan add ads.. ads ni untuk nuffnang letak iklan kat blog korang..klaw nuffnang letak byk iklan, korang byklah dpt duet kot.. aku agak je lah..
tapi klaw dh sign up dgn nuffnang, mmg kena letak iklan ni, klaw tak letak rugi jelah korang sign up..
korang ikut je lah ape yg dia tulis kat ctu.. yg header letak kat header dan begitu jgk yg lain..
faham tak??



klaw tak faham jugak, korang boleh tekan blog ini Ceeramoon..

aku rasa Kak Ceera punya penerangan lg okeah kot..
selamat mencuba ye u all..
ini sajork yg bisa aku nolong nya..
hehehe






1 comment:

wAn said...

http://www.userexited.blogspot.com/