Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Wednesday, September 15, 2010

satu hari di hari raya

aku baru balik holiday dgn family dekat cherating..
sal tu naty2 lah aku update ek..
now nk update tentang raya..
ho ho ho..
tgh panggil mood nie..kemari kemari kemari lah wahai mood..
hahaha
bile asyik duk peram jerk cerita, gambo jadi terlalu byk..
maka nya, nk upload jadi mls..
so naty msti tak besh kn..
jadi kena panggil mood ni..


okeah mood dh dtg sikit2 dh nie..
meh nk story..

pic panggil mood..


HARI RAYA PERTAMA

pagi raya , pagi yg paling meriah..
semua adik bradik mak aku akan berkumpul dkt umah aku sbb nenda ku ddk dgn aku..
adik bradik mak aku yerk, bukan adik bradik arwah abah aku..
belah arwah abah mmg mcmm , mls lah nk ckp..
mls nk mencarut di bulan yg mulia ini..
cewahhhh...

kitaorg akan berkumpul satu keluarga..
kumpul sampai semua keluarga sampai then mula xtvt bersalam-salaman..
salam utk mohon maaf ni, ikot umur yerk..
spe yg muda di belakang lah ko, yg tua di depan..
then beratur sampailah hbs..


lps tu sesi memberi duet raya oleh mak pak sdara n sepupu2 yg dh keje..
seb baik aku tak keje lg so SY DPT DUET RAYA ye kawan2..bykk!! huahuahua *gelak jahat..
then sesi memenuhkan perot..
pg tu umah aku masak nasi minyak, ketupat, rendang ayam, lempeng, kari ayam, ayam masak merah..
emm ape lagi ek, yg len lupelahh..
tu lah update lmbt sgt..


then lps makan, we all akan berjalan rmai2 ke rumah sepupu2..
umah sepupu2 sy dekat2 jerk ye..
jadi tak payah nk naik kereta bagai..
ha kn jimat minyak kete..

then balik umah lepak...
bukak jerk pintu umah, hadoiiii bdk2 tros dtg...
letih kot nk layan tp aku layan jgk..

ade tu satu group bdk2 tu dtg kn..lawak sgt..
dtg2 jerk ckp "kami dh tanak minum air dh.."
masa tu aku kat dapur, aku tak dgr..
aku g kat ruang tamu bwk air..

aku : minum air ni dulu..
bdk2 : air ape ni??
aku : minumlah dulu..
bdk2 : air gas, sedap2..
aku : siapa minum tak habis, akak tak bg duet raya..

semua licin gelas..hahahah
aku letak air pun separuh gelas jerk, letak byk bkn hbs kn..
nmpk jerk aku bwk sampul duet raya, tros bgn g salam mak aku sambil ckp..

bdk2 : kami nk balik dululah mak cik..

hahahahha..
lawaklah dyeorg nie..
apolahh, mmg dtg semata2 nk duet..
hahahah


ape2 pn hari raya sgt indah kn..
naty hari raya kedua pnya cerita, sy story len ek..
ni layan leh pics..





nenda terchinta..


cousin.. kami sama umur..


sibling.. setiap keluarga akan pkai baju sedondon setiap pagi raya yerk..


whole family..



itu saje pics yg mampu sy upload, yg len sgtlah mls..
tgk kat FB je lah ek korang.. *ade er org nk tgk...

publish post : 6:14 pm..

lama kot amik masa nk publishh..
ehehehehe
mana tak lama, sambil taip, sambil msj dgn cyg sy..
hehehe
kamo, ilusm.. *sile muntah..hahaha
aku kental kot, ape jiwank2 nie..hahahahah








2 comments:

Mr Noble said...

wau! besnya ramai2 camtu :D

dilla molly said...

meriahnya raya!best!