Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Sunday, August 22, 2010

kuantan dilanda ribut..






assalamualaikum..
ya allah..
sesuatu yg mmg tak dijangka.. mengejutkan..
dtg dgn cepat then pergi dgn cepat..

ptg td dlm kol 5.30 lah aku g bazar ramadhan dekat im1, alah yg depan restorant rahmat tu..
klaw org kuantan msti taw kot, klaw tak tahu, tak tahu nk ckplah kn..

masa aku g tu mmg dh mendung tp tak ujan lg..
then lps tu we all move ke bazar ramadhan dekat lknp..
masa tu masih tak ujan lg..

so balik umah,
aku balik jap jerk, tetibe bunyi ribut..
kuatt..
then tros masok umah..
ujan pn turun..
lebatt sangat, pastu kilat, ribut sume ade..
masa tu baru kol 6.30 ptg..

then ade satu ribut ni mmg kuat gler, tros blackout umah aku..
tgk kat luar ade pokok pisang umah jiran aku kena panah petir.. *sbb umah dye ade cerita mistik, naty i story..mmg mistik hbs..
mmg terbaekkk r petirr tu panah pokok tu..

lps tu kn, ujan time tu ujan batu..
ko taw, ujan mcm salji..
bunyi ketul2 jatuh..
abg aku dr umah dye nk dtg umah aku *umah dye sebelah umah aku jerk..
ujan jatuh ats dye, mmg cam ketul tp tadew lah besau sgt..
then cair atas lengan..

dlm kol 7 cam tu kot, ujan pn berhenti..kirenya b4 azan ujan, ribut, petir semua berhenti..
ajaib..
senyap tros, cma renyai2 jerk kat luar..


akak sepupu aku tu penyelia kemas, so dye pnya cikgu yg dok area kuantan pn informlah..
yg sempat aku taw..
dekat bukit setongkol 5 pokok tumbang..
dekat im2 pokok tumbang atas pagar umah org..
dekat cenderawasih, atap umah org melayang..
the kwn aku ckp, ade puting beliung..
then kwn aku yg len ckp, ms tgh ujan lebat , kilat, ribut tu kn pokok semua sembah ke bumi..

dasyat..
ribut yg mcm nk pecahh telinga dengar..
takottt sgt..
ade seseparuh umah bergegar..
ngeri..


apakah petanda semua ini??
tepuk dada tnya akal.. *hehehehe








5 comments:

Mr Noble said...

petanda Allah maha kuasa. skang ni mcm tgh musim ribut eh? itu ari kat melaka, pastu ada la few places kat n9

nanonano said...

umm??
apsal sy xsedar ape2 pun smlm?
mg ade ujan..tp ujan biase je..
pdhl prmtg bdk ngn im xjauh mane pun,
dasyat betul eh area sane kena..
nauzubillah..

Anonymous said...

Ini bukan SMS..jadi tulis la dengan penulisan dengan betul...apa daaa...

klaw...taw..ko taw.....merosakan bahasa malaysia..

HairiAks said...

Kalau ribut.. petandanya nak hujan.. betul ke teori aku ni.. hik3....

maiTuty said...

Mr noble : mungkin lah..musim ribut..


nanonano : betollaj..dekat sgt.. kuasa allah..


anonymous : hehehehe..sorry lah..tak perasan..dh biasa kot..tak apa, naty sy cb ubah!!

hairiAks : betol3..10 point to u..hahahahhaa