Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Thursday, July 15, 2010

saya tak pandai mengajar!!

xcely dh lame nk story sal ni tp nan ado mood mau tulis..
hari ni mood membuak dtg..
adakah kerana ........ *everything settle , terpulanglah nk terima or tak..

okeah moh kite mule..
sejak jdik penggangur yang berjaya ni, agak bosanlah duk umah..
okeah lebih kureng 1 month sy duk umah, sy pn borak2 lah dgn mak cik sy..
conversation nya lebih kurang mc nie lah :

mak cik = m , aku = a

m : ko lps nie balik kedah balik tak?
a : eh tak dah..dh habis..tunggu konvo jerk lah..
m : owhh, dh tu skrg nie nk buat ape?
a : ntah, tak tahu lah.. duk umah jerk lah kot.. nk keje pn, tak tahu nk keje ape.. *ms ni tgh ade duet lg, nk tak fikir pn sal keje..
m : acik tnya boleh tak ajar budak 2 org tu, acik kata naty acik bayar lah.. ajar sume subjeklah..bagi dyeorg faham2 sikit.. *acik tu suami mak cik aku tuh..b4 tiz mmg suami dye dh tnya..
a : *diammmm, aku takot dyeorg tak faham klaw aku ajar n aku takot klaw salah ilmu er..risauuu oiii
m : boleh tak..klaw boleh mlm ni mok de srh dyeorg dtg..
a : emm bolehlah tp pasal duet tu, tayah lah.. *dgn family amatlah segan nk amik2 duet..

so mlm tu dtg lah 2 org student aku nie..
Fatin (kakak) form 2 n Raziq (adik) darjah 3..

aku ajarlah ape yg patut kn..
klaw nk aku ajar from a-z mmg tak smptlah kot..
ni dh bulan 7..
so aku tekankan mana yg dyeorg lemahlah..
mcm adik tu aku byk ajar english n kakak aku ajar math..
dulu aku buat class kol 8.00 mlm - 9.30 mlm..
tapi sbb kan mlm waktu cam terhad so aku tukar ngajo siang..
adik dtg kol 4 pm - 5 pm.
n kakak dtg kol 5 pm - 6 pm..
klaw ajar 2 org skali , aku ssh nk concentrate..
pening!!


math form 3..
seb bek lah aku dulu ms study kat poly tuh cos yg aku amik mmg byk kire..
so tadelah berkarat sgt otak aku nie..
aku paling takleh blah nk ajar pecahan..
uittt mencabar kemampuan..
tak pasai2 ak kena refresh balik sume yg penah aku blaja dulu..
alhamdulillah aku ingat lg..

they all klaw keje skola tak siap, they bwk mai jgk...
ade skali tuh adik tu bwk keje bahasa arab..
omaigod, i tak pernah belajar bahasa arab..
cam ne nie...
seb bek dye bwk buku test..
so aku tgk, fahamlah jgk..
then dh siap suh my sister aku tgk..
akak aku pandai bhs arab sbb dulu dye study uia n wajib amek arab..

n abis satu topik aku ajar, aku buat ujian..
1 ujian aku buat..
lawaklah jgk..
pening jgk ek nk buat soalan..
nk tentukan markah bagai..
hahahahahahaha..
lawokkk tol...

akak aku bg ujian math :

adik ujian english n math :

yang adik pnya hbs jerk tross aku tanda, tadelah pening sgt kn..
yg kakak pnya 3 ari aku peram..
uittt mls bebeno nk tanda..
hhheheheh


adelah kemajuan...
seyes soalan aku buat mmg mcm dlm buku teks dyeorg, cm ubah sket2 jerk..
adik dpt 62 kot n kakak dpt 69...
aku sgt tidak berpuas atie dgn markah itu..

aku : adik awk nie, buat main2 tgk dpt brape?
adik : *senyum
aku : org klaw ujian msti nk dpt A. soalan sume kak azie buat mcm yg kak azie ajar ari tu..
kakak : dye dapat brape?
aku : *tunjuk kertas..
adik : okey lah , lulus ape..
aku : hampeh
kakak : bengong ko nie..

hahahhahahahahahahah
sabo jelahhh...

aku nie tak reti sgt nk marah2 sbb klaw aku marah, terok kot jadinya..hehehe
tp kadang2 ilang jgk kesabaran..
baru ajar jap, then aku bkk topik len..
bile aku tnya balik, tak ingat dh..
haaaiiiippppp..
tapew2, aku sabar!!

smlm aku ajar adik topik Nouns (proper n common )
aku ajar, then bila tnya "faham" , laju jerk jawab "faham"..
then aku suh dye bc stu perenggan yg mmg ade salah nouns..
so aku suh dye bulat yg salah..
dgn semangatnya dye bulat..
then aku check..
omaigod, silap nya byk..
aku terang skali lg sal nouns nie..
then aku padam sume yg dye bulat, aku suh dye carik balik..
dye dh jwb2 dh, letih lah kak azie..
aku buat pekak jerk..
then aku check , salah lg..
aku terang lagi..
pastu aku padam lagi..
aku suh dye bulat balik..
then yg last nie baru btol sume..
lps tuh baru aku bg dye balik..

hahhahahahahah..
lawak okeah muke dye time tuh..

okeahlah aku buat cam tu jerk..
dye tak blaja dgn akak aku lg..
aku dulu ms skola rendah darjah 6 kot, blaja english dgn akak aku..
sampai nanges2..
mmg pilu r..
tp berbaloi2 jgk, tadelah aku ngok sgt english wlpun agak ngokkk jgk..
hahhahahahah

panjang entry kali ni ek..

k lah n chiowwwwwww dulu..
CD MY GIRL dh panggil2 i nie...





p/s : "i can't live without u.." hahahahhahaha









3 comments:

Mr Noble said...

agaknya kene ajar byk kali kot baru faham. sabar je la ye :D

Redbloodsnow said...

BEST AH UOLS ADIK BERIK. RAJIN PLAK EK BGI UJIAN BAGAI KAT ADIK. AKAK DULU NAN ADO ABG² N KAKAK AKAK BGI...CISS..HEHE

maiTuty said...

Mr Noble : Tulah...sabar2..

Redbloodsnow : hehehhehe...