Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Wednesday, July 7, 2010

Holiday Terengganu...

AMARAN, ENRTY INI DIPENUHI GAMBAR...:p


rancangan ni tak dirancang, akak aku mula2 ajak2 ayam jerk..
tetibe ari jumaat dye dh cnfrmkan kat aku..
mak aku tak g sbb ari sabtu dye ade keje so aku n akak aku..
disebabkan kami berdua jerk, aku pn ajak 3 org lagi sepupu aku..
Cik Eyra, Cik Neny n Incik Apit..

bertolak dari umah aku dalam kol 7 lbih, then kitaorg singgah ke Taman Pertanian sbb nk tunggu geng2 akak aku yg len.. so dlm ko 8 lbih baru bertolak ke Teregganu..


kat Taman Pertanian , Kuantan..


Xcely percutian ni adalah Family day Lecture2 English, yg perginya lebih kurang 9 buah family jerk..
sebelum sampai Sutra kami singgah kat Kemasik, adehh tempat ini sangat sangat sangat cantik..
masa aku g tu mmg tadew org, hanya kami2 jerk..
then pandai dye cam ade pulau taw kat tengah2 n klaw nk ke pulau ke naik bot kot or lalu ikot jalan kampung belah pulau tu..tempat tu cam pulau kecik jerk tp cantik sgt..

then lps dh tangkap gmbr sume, naik kete n teruskan perjalanan semula..
kitaorg makan tgh ari kat umah Kak Fiza, kawan akak so kebetulan dye org ganu so dye ajak makan kat umah mak dye..
family dye sgt peramah n baik..
layanan yg diberi mmg superb lahhh...


kak Fiza yg duk hujung belah kiri n suami dye hujung belah kanan..
baju merah tu mak dye n baju oren ayah dye..



lps dh lepak2 umah dye, baru gerak ke Sutra..
sampai2 Sutra, b4 check in we all tinjau2 tempat dulu...
kebetulan ms tu PDRM ade buat lumba kuda kot kat Padang*ye er org panggil padang tempat lumba kuda yg terbesar kot kat terengganu n kebetulan, tempat tu dkt dgr resort so pak polisi itu semua menginap di resort itulah..
Tan Sri Musa Hassan pn ade....
masa breakfast pagi tu akak aku terjumpe dia..
aku tak perasan coz mamai2 lagi, makan pn men sumbat jerk...





lps aku dh check in, tukar baju sume n tros turun masok kolam..
kolam dia sgt cantik...
mmg aku admire glerr r..
kalau lah..... *okeah stop berangan!!


lps mandi ade majlis skit tepi kolam..
ade birthday party 2 org lecture yg join tu means kwn akak aku lah..
lps dh abis party tepi kolam tuh, aku nek bilik n siap2 sbb nk tlg sepupu aku wat fotoshoot..
then turun wat fotoshoot..


tgh2 buat, tgk jam dh kol 8 mlm, adehh kol 8 janji nk g dinner..
tros kemas then masok bilik, siap2..
turun2 tgk org sume dh tunggu..
ishh malunya time tuh..
tapi seb bek dyeorg okeah!!

makan seafood mlm tuh..
tomyam..
ikan sweetsour..
kailan ikan masin..
telur bungkus..
udang masak ape ntah..
ayam masak kunyi..
air oren pahit..
aku minum aku tu skali jerk then tros tukar amik sky juice..
ishhh pahit amat...



lps tu balik bilik tros pengsan..
letih weh..
sepupu aku ajak g pantai pn, sudah tak larat mau g..

esknya bgn2 kol 9.30 then tukar baju 4 mandi kolam n g makan..
lps makan, tros masok kolam..
mandi2 sampai kol 11 lebih..
naik atas, siap2, kemas barang n check out..


spa dye cantik, alal2 bali tp ari ahad tu dye tutup..
baru berangan nk masok!!
so tak lepas masok, tangkap gambar pn jadilah...







pstu g makan kat kedai makan kwn akak aku yg blaja skali dgn dye ms uia dulu..
makan nasi ayam free..
best jgak nasi ayam dye..
kire tak menipu lah..

lps tu ajak dye jadi pemandu pelancong..
dye bawak g Pasar Payang..
Pasar Payang ni lbih kurang bentuknya cam Padang Besar kat Perlis...
makanan2 kat cni bagi aku yg tak biasa membeli makanan mmg murahlah..
tp kalau baju2 or souvenir mahal jgklah..

baju kuning tu kwn akak aku...
sedap okeah asam jawa tuh!!
mak cik tuh siap bagi rasa lg..
bukan sikit, banyak!!
org bg , aku amik je lah..
hahahahah


aku beli makanan jerk sume!!
lps dh beli we all gerak ke Taman Tamadun Islam..
Kebetulan hari tu ari Ahad, sepatutnya kat Terengganu bekerja mcm biasa seperti di Kedah n Kelantan tp kat sana ari tu cuti umum..
sebab Terengganu menang SUKMA keseluruhan..

so hanya masjid kristal jerk yg bukak..
yg taman monumen2 yg len tuh tutup..
aku dtg ctu nk tgk tmpt tuh..
nampak gayanya kena g 2nd time lah..

panas sgttt...



then , dh pusing2 stu masjid Kristal tu, akak aku g hantar balik kwn dye n we all balik ke Kuantan..




sebelum sampai Kuantan, we all singgah balik kat Kemasik..
mak aii orgnya ramai amat..
cari parking pn ssh..
we all kuar, g amik pics then tgk2 org lps tu naik kete tros blah..
time tuh dh kol 6 lebih..
takot lambat plak smpai kuantan...

yg tgh tulah pulau kecil tu, tp masa aku g petang tu air dh surut n if nk ke pulau just redah cam tuh jerk jalan tgh tuh...





sampai umah kol 8 lebih..
lps tuh lepak n tido..
esoknya kuar lg, teman akak aku nk nengok cite Lagenda Budak Setan..
aku dh tgk cite ni tp akak aku ajak teman, aku teman je lah...







p/s : terengganu tempat
percutian terbaeeekkk
lah...








2 comments:

shahrul said...

gile banyak gambo..pening,pening.hahahah..

anda ditag! =)

Hitam Itu Menawan

maiTuty said...

hehehaha..
okeah2, naty sy bkk tag awk tu..