Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Wednesday, February 17, 2010

kemalasan

woiiit gilerr pna cuti..
cuti dlm 4 arie jerk tp seksa n excitenye aku mcm aku cuti sebolan!!
seperti yg dh sedia mklum *klaw xmklum lg pn, wat2 r aku da maklum.. tiket utk aku balik bercuti pd ari kamis ke kuantan ari tu sold out..
klaw ade pn, ari sabtu pnya tiket or ari rabu!!
ari rabu aku de class tp 1 jam jerkk..mcm saket atie jerk dgn class stu jam tu!!nk ponteng, cannot sbb .... 'biarlah rahsia..' *cecececececehh
tak ke meroyan aku time tuh!!
tp aku stay cool depan org!!beselah ini cubaan hidopp.. *dlm atie dah mcm org gilerrr!!

dgn otak yg bijak memikir ini aku dgn yakinnya membeli tiket pd pkol 10 pg ke kl..
so spupu ak yg nk balik ke kuantan dr kl da blikan tiket utk aku kol 6 dr kl ke kuantan.. *ape nie ayt feninggg...
kire kami balik skali lah...

mls nk cite sal class ari rabu yg dibatalkan pd pg itu.. *saket okeah atie..
aku naek bas dr kulim kol 10 to puduraya..
sptutnya smpai pudu kol 3 tp sbbkan jln yg agak jam, aku smpai kol 5..
tu pn kena berjalan dlm 15 minit to pudu..
klaw nk tnggu bas tu smpai btol2 depan dlm puduraya tu, mau aku terlepas bas ke kuantan..
smpai2 aku lepak2 kat ats tu then sepupu aku smpai..
lepak2 tibe2 cam lapaq..
aku tak mkn dr pg okeah..
nk g mkn nasi tkot tak smpt gpun duit nan adoo..
ado 1o engget jerk..
sedey okeah bile bkk wallet..
sepupu aku pn begitu!!
we all beli dunki donnut *btol tak eja cam tu, lantoklah..ade aku kesah!!
smbil tnggu bas smpai, smpt lg mencarut sal org2 kat ctu!!
we all bertolak dr kl kol 6.30 then smpai kuantan kol 11 lebih..
kenapa begitu lambt??
sbb pemandu bas yg amat berhemah itu..
ucapan utk pak cik : pak cik klaw pak cik bc, sy nk ckp yg sy sgt meminati cara pak cik bwk bas, rs seperti mahu berumah di dalam bas tu jerk.. *smbil senyum tak eclass..
smpai umah tross laju ke dapur, carik mknan!!
so cuti mmg tak hingat, smpai nk on9 pn tadew ms!!
ari sabtu tu mak aku da bebel2 tnya sal tiket so ajaklah sepupu aku g beli jap..
dgn confident yg tiket ade nie aku g kt kaunter konsortium tu :

aku : hye kak, nk tiket ke kulim ari isnin nie.. *friendly tak aiii??
akak kaunter : bapew ari bulan dik?
aku : emmm *smbil tgk kalender kt kaunter tu 15.2.. *msh cnfdent tiket ade nih..
akak kaunter : dah hbs lah dik, klaw ade pn 17.2 jerk..
aku : ha!! *muke dah cuak hbs...relaxx2, aku kn cool.. erm ke alor star ade?
akak kaunter : sume hbs..tnggal 17.2 jerk yg kosong..
aku : OMG..cm ne nie..

tros blah g ketepi n tpon membe aku suh dye tlg blikan tiket kt kl..
then dye ckp, dye bley tlg belikan, so aku pn beli tiket ke kl n from kl to kulim..
letih okeah wat keje sebegini..

aku smpai kl kol 1 tgh ari, bas ke kulim kol 4.30ptg so aku pakse kwn aku teman aku..
we all lepak kt mcd area puduraya tu dr kol 1 smpai kol 4..
mcm2 cite kuar..
inilah BFF aku..Cik Farah!! *aku sentiasa bersamamu beb!!buat kptsn utk diri ko, bkn 4 org len!!think about ur self first bABE!!

so aku smpai kulim kol 10 +++..
mulanye nk balik poly dr stesyen bas tu dgn akak senior tp ms turun bas, akak senior tu ilang ke mane ntah..
aku dh letih gilerrr so amek teksi tros ke poly..
smpai depan pak guard, teksi taleh masok..
seram okeah mau jalan sesowank, nsb baik de sowank mamat ni de jalan dpan aku..

then smpai bilik, tross buat assignment..
so bermulalah rutin yg memenatkan dlm idop aku..

korang pasan x, skunk nie panas sgt..
panas yg melampau!!
terhingin nk makan ais krim..

gambar sekadar hiasan!!



*awatlah mls sgt nk taip ntah!!

6 comments:

Manji said...

enjoy your holiday yeah

maiTuty said...

manji : yah enjoyyyyyy sgttt, smpai tak engat nk beli tikett!!kehkehkeh

bvlgarigirl @ Arianna said...

Dah sampai ni nak say hyeeeeee....

=)

semoga blog owner yang comel ni sudi menerima kunjungan balas akak. terima kasih selalu dtg ke blog kite ye. love youuu

bvlgarigirl @ Arianna said...

Dah sampai ni nak say hyeeeeee....

=)

semoga blog owner yang comel ni sudi menerima kunjungan balas akak. terima kasih selalu dtg ke blog kite ye. love youuu

bvlgarigirl @ Arianna said...

Dah sampai ni nak say hyeeeeee....

=)

semoga blog owner yang comel ni sudi menerima kunjungan balas akak. terima kasih selalu dtg ke blog kite ye. love youuu

maiTuty said...

bvlgarigirl @ Arianna : kak yana, hye!!mmg mengalu-alukan pn kedtangan akak..love u 2,3,4,5,6,7...heheheheh