Followers

click this!!

membilang hari!!

Lilypie Kids Birthday tickers

Note :

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside..._Deepak Chopra"

Friday, December 31, 2010

taun baru, azam baru..


selamat tahun baru semua..
awal kn sy wish..
takot tak sempat nk on9 tonite..hehehe

2010 dh nk pergi..
sobsobosob..*drama skitt..hahah
byk gilerr , perkara2 yg terjadi sepanjang 2010..
ade perkara sedih, ade perkara gumbira..
tak apa, kita simpan buku lama, kita bukak buku baru..
xcely klau org Islam, dh lama dh bukak buku baru..
ms awal muharam ari tu kn..


asal ckp taun baru, msti org tnya sal azam kn..
azam baru..
ape ek azam sy taun ni..
mcm banyak gilerr dlm kepala otak ni , sampai tak tahu nk tulis yg mana dulu.. haha
meh lah, sy kasi share sikit ek..

1st : sy nk tamat kn diploma sy dgn jaya nya.. tamo repeat lah..nk dpt pointer tinggi skit dari sem sblm ni.. doakan sy ek..

2nd : nk jadi lebih baik.. *azam wajib tiap taun.. sy masih berusaha...berusaha menjadi seorang yg baik dari segala aspek..

3rd : nk blaja senyum.. sy agak mahal dgn senyuman yerk..ramai yg ckp sy sombong..jadi taun ni sy nk jadi seorang yg murah dgn senyuman..senyum tu kn sedekah..

4th : jadi lebih friendly..kawan2 sy cakap sy banyak ckp tp sy nk jadi lebih banyak ckp lg..

5th : jadi seorang yg setia..*wink wink wink berserah pd takdir tp utk 2011, hanya dia jerk kot..kalau tak ada jodoh pun, mls nk cari ganti..hahahaha.. ssh oowwhhh nk syg org..

6th : jadi lebih matang.. dh tamo tulis entry merepek2, entry budak2.. dh tamo tulis status mcm budak kecik..asal sentap, status mcm sengal.. ayat sedih..dh tamo dh.. nk jadi cool.. sy dh tanak paksa2...sakit atie bila kita beria, dye mcm nk tanak jerk..so dh mls nk paksa..kalau rindu pun, tahan jerk..kalau nangis pun, nangis dlm hati.. kalau sakit hati pun, senyum jerk.. opss sory ter emosi..haahaha *azam ni, tp rasanya mcm hampehh jgk..bila dh beremosi, tak ingat dh azam nie..hahhaha

7th : nk amik lesen kereta.. hahahaha...sy tak ada lesen kereta lg yerk..hahaha..doakan kn sy amik taun ni ek.. :)




itu je lah kot, azam sy..naty yg len2 tu azam dlm hati so biar lah rahsia....
korang ape cite?



happy new year all!! :)



p/s : sy syg awk..no matter what..






sy bermurah hati


sy sgt2 terharu tgk traffic blog sy dlm 2 minggu ni..
mmg naik dgn jaya nya..
siap dpt BE..
terharu sgt..
blog sy yg mcm hampeh ni pun ade org baca..
terharu ni.. sobsobsob..

disebabkan rmai yg follow sy n traffic blog dh nek, duet nuffnang pun dh nek sikit..
jadi sy berbesar hati dan dgn gumbiranya nk follow korang semula..

SILA tinggal link blog korang kat entry ni..
ENTRY ni saje ek..
jgn tinggal kat shoot box sbb kadang2 sy tak perasan..

maaf lah, sy sibuk sikit..
bru masok sem..
assignment byk..
jadi sy sempat check comment jerk..
jadi sbb itu sy suruh korang tinggal kan link kat entry ini..






Thursday, December 30, 2010

asyik2 jiwang

"cinta ini menggelisahkan aku, membuat aku gila...
andai engkau tak disisi , risau isi hatiku.."


pelik, tak faham, tak ngerti...capekkk, penat..ya sy penat, sy penat dgn perasaan sy sendiri..sy penat nk fikir ari2, sy penat nk nangis ari2...sy letih berlari , sy berpaling ke tepi..dia tiada...sy fikir, dia lari bersama sy..rupanya dye cuma berjalan, sy berlari seorangan..

kawan sy ckp, bila bercinta tak selalunya manis..kadang2 Allah nk uji sejauh mana setia nya kita kpd pasangan kita..sejauh mana kita mampu bertahan dgn ujian yg dtg..

dulu sy slalu membebel bila kawan2 sy duk bergayut 24/7 kat tpon dgn bf dia..bila duk 3g tiap mlm..sy tnya, korang tak bosan er? kalau aku bosan dh..hari2 dgn suara yg sama, tgk muka yg sama..kawan2 sy gelak jerk..diaorg ckp, bila ko syg someone "tak akan ada istilah bosan bila ko dgn dia.." and now , sy 100% yakin kata2 dyeorg..malu aii, if korang baca.. hahaha

nk tahu tak, sy bukan seorang yg jiwang..bukan seorang yg berjiwa puitis bagai ni..pada sy cinta, bila nk kawen bru bercinta..cinta itu bosann..sy tak pernah amik serius..pada sy, lelaki semuanya tak boleh dipercayai..itu semua dulu..

hahahahaha... *izin kan sy gelak sebelum sy sambung merapu lg...



dulu sebelum sy kenal dia.. sekarang semuanya berubah..dia merubah persepsi sy tntang cinta.. *yiihaaaa.. sy menjadi seorang manusia yg agak jiwang dan cengeng..sikit2 nk terasa, nk majuk..majuk for a simple things..awk msti geram kn kadang2..haiiipp, layan je lahh..


pelikk tau... sy bukan lah nk ckp sy ni setia bila bercinta.. tp bila dh syg dia, sy dh tak ade hati nk layan laki len.. *ni bukan nk angkat diri sndri ek... msj or col membe2 pun bila penting2 jerk, then utk tanya khabar,..tak mcm dulu, blh msj dgn 2 or 3 org dlm satu ms.. hishh dh tamo ingat lah kisah2 yg lepas... lgpun masing dh bahagia..buat ape nk ungkit kn.. :)


sy sygg dia.. tp tak berharap 100% cuma berdoa dan bertawakal..harap dia yg terakhir yg akan sy syg.. *adehhh jiwang lg..


awk jujur dgn sy tau... tamau tipu2.. awk tak setia..sy kerat kepala awk, pahtu bg naga makan.. *takot tak, takot tak? hahahah
Today i looked in the mirror and realized i look prettier when i'm happy



p/s : kalau awk baca, sila percaya..ini luahan hati ku yg paling dlm ni..ade lg ni merepek ni wak, naty awk ckp sy sewel plak..org len ckp sy sewel, sy tak kisah.. tp kalau awk ckp, sentap tujohplohtujoh taun..hahaaha..jgn lupa doa slalo wak, kasi awk cepat kumpul duit byk2, cepat sikit kita kawen..duet men poker tamo ek wak..nk duet halal..wahh gatal tak hingat, sape nk lempang sy laju2?? hahaha


p/s/s : syg kamo... Thats when i love you.. When nothing you do can change my mind..The more I learn, The more I love..The more my heart cant get enough...Thats when I love you, no matter what... yeahhh, no matter what bebeh...hahha

*pic hav been removed*

ada kwn sy ckp dye handsome n nk kenal dgn dia.. *eh awk jgn nk pasan hot ek incik anip...



*pic hav been removed*
awk tgk mata sy besar mana? nk kenal ek, langkah mayatku dulu..hahahahaha



p/s/s/s : maafkan hamba..korang nk muntah...sila2..kasi lah pluang sy berjiwang..hahahaha..naty ade sambongan lg taw..jadi ni muntah skit jerk dlu, simpan muntah utk entry yg lain..hahaha







Saturday, December 25, 2010

cinta..


Cinta ini hakikatnya..
aku serahkan jiwa dan ragaku..
menanti mu walau sengsara..
jika ini ketentuannya..
kau kan…
jadi milik ku..
jua…


sy slalo memikirkan, apakah kesudahan kisah cinta sy nanti.. adakah berakhir dgn kebahagiaan atau kekecewaan.. sy takot utk memikirkan kekecewaan.. hidup sy dikelilingi oleh ramai org.. berbagai2 ragam sy tgk..
ada seorang kawan sy ni, cantik sgt.. siapa yg ckp dia tak cantik, org tu buta..
she's look perfect..ade segala2nya kalau kita tgk dr luaran..cantik, bijak, kaya, baik..
dia bercinta dgn seorang lelaki yg tidak brape handsome...
wlau tak handsome, tapi laki tu bertuah sbb dia terlalu syg kn laki tu..
laki tu segala-galanya bagi dia..
dia mengimpikan 2011 merupakan kemuncak bagi kisah cinta dia dan lelaki itu..
dia bercadang utk mendirikn rumah tangga..
sy slalo ckp, bertuahnya laki tu dpt dia..
tapi belum masok 2011, cintanya di permainkan..
kasih syg dia tak dihargai..
di tinggalkan laki itu atas kesalahan laki itu..
dia kecewa..till now..

and now sy yakin, memiliki segala2 nya bukan platform utk kita memiliki cinta yg tulus dan ikhlas dari seorang lelaki..
cinta itu ari Allah S.W.T..
jika kita ikhlas mencintai Allah, maka Allah akan beri keikhlasan jgk kepada dia untuk mencintai kita.. :)
kawan sy pernah berkata :

Jangan cinta kerana dia lelaki yg sempurna...kelak kita akan membenci.. jika dia bukan lelaki yang dicari.. hanya pandai menabur janji..

jangan dirindu pada paras rupa.. kelak kita akan terseksa.. jika dia tidak sebaik rupanya.. senyumnya manis tipu belaka..

jangan disayang kerana berharta.. kelak kita hidup menderita..jika hartanya habis dibelanja.. sukarnya hidup miskin dan papa..

jangan dikasih kerana dipuji.. kelak kita menagih janji.. jika rupa berkedut dimamah hari.. hilang sudah puji memuji..

jangan dicari seorang kekasih.. kelak kita akan disisih.. jika kasih luntur bersih.. menangislah diri hidup bersedih..

jangan disambut salam rindu.. kelak kita menahan sendu.. jika rindu tak dapat disatu.. dimanakah akan kita mengadu..

jangan dilayan seorang teman.. kelak hidup menjadi ancaman.. jika teman tidak beriman.. dibakar api dihari kemudian..

wahai sahabat wahai teman.. carilah dia kerana Tuhan.. untuk menambah ceteknya iman.. bekalan diri hidup berteman..

wahai sahabat wahai teman.. cintailah dia kerana beriman.. dijadikan Tuhan sebagai pasangan.. baik buruk ketentuan Tuhan..

wahai sahabat wahai teman.. terimalah dia penuh keikhlasan.. andai buruk anggaplah dugaan.. andai baik pujilah Tuhan..

wahai sahabat wahai teman.. ingatlah akan janji Tuhan.. isteri yang baik besar balasan.. suami penyabar itulah kemenangan..



walaupun cinta kami


tak seagung Muhammad s.a.w dan Siti Khadijah,

tak sehebat Hang Tuah dan Gusti Putri,

tak sesuci Qais dan Laila,

tak sesetia Muntaj dan Shah Jahan

serta

tak semurni kasih Romeo kepada Juliet..



sy mendoakan kebahagiaan..
selebihnya, sy bertawakal kpd Allah SWT..
:)
moga kesudahan yg baik akan bersama kita semua..
moga kita dapat apa yg kita impikan..
amin..





p/s : sy tidak sempurna, terlalu byk kekurngan.. sy tidak mencari yg terlalu sempurna..sy hargai apa yg sy ada.. sy bahagia dgn apa yg sy ada.. thanks awk, family, kwn2 dan semua kerana menyempurnakan idop saya..:)




p/s/s : anip :)





Friday, December 24, 2010

so nervous

ini cerita hari rabu.. 22/12/2010


aku ade satu assignment yg perlu diminta tlg oleh akak anip..
assignment tu group, satu group 5 org..
kitaorg janji nk jumpe pkol 1 lebih dekat kfc..
aku, kak yani n sorang lg akak, join..
we all sampai lmbt, anip n akak dia dh smpai dlu..

masa nk g tu, mcm2 hal jadi..

1st : ms nk balik bilik, ujan lebat glerr..tgk jam dh lewat, so redah jerk.. berlari2, aku sampai ke bilik..

2nd : sampai bilik, tukar baju, siap2..tunggu zohor, tros solat..

3rd : ms tgh nk pkai tdung, kak yani tpon ckp taleh dtg amik sbb membe dye yg bawak moto tu tersekat kat bandar, taleh balik, ujan lebat..

4th : sampai kat pagar nk keluar dari poly, pak cik van tu, tamo anta tros..suh tunggu jap..duk borak2 jap dgn dye..

5th : sampai2 kfc, mmg penat, letih, lapar.. dari pagi tak sentuh apa2.. mcm dh tak ada tenaga jerk..

sampai2, tros jumpe diaorg..nervous glerr ok..
jantung tak henti berdegup..hahaha *poyo glerr..
nk ilang nervous, aku buat2 lah g beli air n wedges..
lgpun mmg lapar sgt time tu..

dh siap beli, rasa mcm tamo naik kat atas smula...dyeorg duk level ats.. malu nk jumpe anip n akak dye..so nervous..gilerr btol,hahhahaha...


naik ats, tgk2 ats meja dh mcm penoh.. ade kertas2..
then aku duk meja blakang..
mmg mcm tak sopan kn, tp kalau duk kat situ, mcm tak muat..serba salah jap..
aku nk senyum pun mcm susah..
muka mcm keras semacam..
segan sangat-sangat..
dh siap2 makan, aku duk kat dyeorg smula..
aku diam jerk n buat muka seyes.. *sbb tu akak dia ckp aku sombong..
takottt..dh r duk sblh akak dia..
korang tak tahu mcm mana degupan jantungku...hahha

dh abis discuss, salam2 then balik..
aku nk balik kuantan..
xcely dh janji dgn anip, nk suh dye anta ke bus stop tp adoiii dh nervous sgt2, aku ckp akak stu group dgn aku tu nk hantar..nasib baik mmg akak tu nk hntr..
kalau tak, berjalan lah ke bus stop, dh lah jauh..

aku mmg diam..sampaikan akak yg group dgn aku tu tnya aku, "mai kenapa?jgn risau, ade nya tiket.."
aku senyum jerk... sy tak risau pasal tiket lah td akak..sy nervous..hahah


masa tu kelam kabut nk balik, sampai kn tak sempat nk borak dgn anip..
"awk sorry ek, tak bermaksud pun nk sombong dgn akak awk..sy nervous lah.. sorry sgt2..naty ckp kat akak awk, sy blanje dye aiteyem McD ek..naty kita jumpa lg ek next time..say sorry to ur sis tau.. :) "





p/s : ayt kelam kabut sbb mood tgh kelam kabut.. :)




p/s/s : thanks anip..syg awk..i cant live without u, bebeh.. *korang sila muntahhh...





p/s/s/s : bosannya tadok pic..sory, pic tak sempat nk snap..ckp kn nervous..hahah







buntu !! sy tahu sy salah

dh dua hari hati sy tak tenang..
adoiii..
slagi tak mintak maaf, slagi itulah sy tak akan tenang..
tapi nk ckp macam mana?
takot naty tersilap ckp, makin kak C marah..
dh lah dia dh cop sy sombong.. MySpace



dari kelmarin nk msj kat FB kak C nk mintak maaf..
dh berperenggan2 sy tls..
then sy delete smula..
pahtu mlm tu, tulis lagi..
then delete lagi..


adoiii, cm ni ek..
hati tak tenang ni..
kena mintak maaf jgk nie..
dh lah, sy mintak tlg dia..


kak C..
azy mintak maaf la tntang hal ari rabu ari tu..
azy tak berniat pun nk nyombong dgn akak...
azy nervouse jerk tgk akak..hehe
sorry lah akak..dh lah nk mintak tlg akak, pahtu buat2 cam nyombong..
azy tak berniat pun akak, ms tu penat cmpur lapar sgt..
lgpun azy tak tahu nk ckp ape, azy tak faham sgt tentang project tu..
sbb tu kawan azy jerk yg ckp..
sorry sgt2 akak..
hati tak tenang, slagi tak mintak maaf dgn akak..
lps ni if terjumpa, azy tak buat cm tu dh..
sorry ek kak C.. MySpace




sy tak sombong pun kak C..betolll..
tak caya, tanya kawan2 sy..
sy tak sombong..
anip tlg lah saya..
MySpace



sy sedang berfikir ni, nk mintak maaf kat tpon er, kat FB or by email..
nk col, mmg tak brani..
takot naty kena sembur..
mcm mana ek?
MySpace



i need ur help lah Mr anip..
any suggestion?
help me plss..








Wednesday, December 22, 2010

siapa nk sy follow??


sy bukan berlagak..
sombong pun tidakkk...
huhuhuhuhu..
:(
sedihh nie..



nak majokkk spolohh taun..
tamo jumpe org, nk duk dlm gua..
hukhukhuk


sape nk sy follow, sila tinggal link kat sini..
lps sy keluar dr bertapa, sy follow korang...

nak sambung nangis smula..
huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuh

"komengaa!!"





p/s : ajar sy, mcm mana nk jadi tidak sombong..





p/s/s : bb, i'm sorry..say sorry to her..really2 sorry...








k.o.s.o.n.g


"tak habis ku berfikir, sampai bila begini..ku menanti kan rasa indahnya cinta.. "




suka tak semestinya syg..
syg tak semestinya cinta..
cinta tak semestinya .........
diam..senyap..
dh tanak layan..
dh benci..
dh tak suka...
i'm not a perfect person..



:(




p/s : weng-weng... naty update len ek.. senyum, tak usah pk apa2, senyum..








Friday, December 17, 2010

new life

assalamualaikum..
hai semua..
wahh rasa seperti sudah lama blog ini tidak berupdate..hehehe..
ni aku nk story sal ari pndftran ari tu..

PERHATIAN : entry ini amat panjang...


mlm b4 pergi..masa ni dh pkol 11 lebih..

b4 g Dungun, aku g POLISAS dlu sbb nk amik transkrip kat membe aku..

prepare sblm bertolak..

then kol 8.30 bru bertolak ke Dungun..
sampai Dungun kol 10 lebih..
mula2 mmg tak ada hati langsung tgk poly tuh..
rasa mcm nk tkar poly jerk..
nyesal sgt, masok ctu sbb tak ada membe.. hahahha
so g dftr, byr yuran pengajian n asrama then g dftar modul..

saya makin kurus..tak suka..berat sy turun..dari 48kg --> 45kg --> 40kg..tak suka2, nmpk kurus, mcm org sakit...dh underweight..

siap semua, sepatutnya kena masok class tp aku tak masok pun..

ini Jabatan aku.. muka dh selebek glerr sbb letih sgt..

aku keluar dgn family aku g mkn..
aku makan sedikit, mmg nan ado selera ok..
pahtu masok asrama, kemas2 beg then baru family aku balik Kuantan..

thank my beloved sister n cousin.. penat kn angkat brang2 i..hahahaha

my mum..masa ni ma dh nk balik..sy nk ikotttt!!


tinggal lah aku sorang kat ctu..
Aku mcm tade feeling, nanges pun tak, suka pun tak..
masa mkn kn, aku ckp kat mak aku :

aku : ma, cm ne kalau kita tukar poly..kita g POLISAS..
mak aku : alah ko tu ckp jerk, dulu ms mula2 dftr kat Kulim mcm ni jgk, naty bila dh ada kawan, tak adanya ko nk tukar..dulu ayah Long dh siap buat surat semua, ko bukan nk tukar pun..
aku : alah tu lain, ni lain..kita tak suka lah tmpt ni..nk g bandar pun jauh..
kak uda : alah ko nk beli brg, ko balik Kuantan je lah..bukan jauh pun..2 jam jerk..
aku : mmg pun..

ini bilik aku..katil aku yg ada laptop tuh.. bilik ni agak sempitlah..tapi oklah..aku tak kesah pun..

aku dftar ari senin, then esknya dh mula class..
1st time dlm hidop aku , aku buat semua benda sorang2..
aku jalan g class sorang..
malu tak yah ckplah..
aku sampai kat class tu, semua pandang..
seb bek ade sorang bdk skola aku dlu..
kebetulan dia pun integrasi, so sama lah mcm aku..
so aku join group dye..
tapi class tu ramai gilerr student..
aku tak tahu mcm mana nk tumpu..
murid asal ade 30 lebih, integrasi dlm 21 org, bsk repeat lg..
semua skali dlm 60 lebih, satu class..
mmg sgt2 sadis..
bila msok class, tadew meja n kerusi, ko kena g cari..
arghhhh ini membuatkan aku lg bersemangat nk tukar poly..
tapi buat masa ni lecturer semuanya okeah saje..
baik dan friendly..


hari selasa tu aku ada class ptg td dibatalkan..
so aku besenang lenang lah kat bilik..
dh siap basuh kain semua..
aku duk buat keje skit..
tgh2 buat keje, aku dgt bunyi monyet.. *sebelah asrama aku, adalah hutan..
pahtu dgr , leps sorang2 duk jerit..
aku gelakk jerk, mls nk kuar sbb naty tak pasal dgn aku skali jerit...
hahhaha, mmg lawakk..
pahtu roomate aku balik, dye baring kat katil dia..
aku rasa aku dh tutup semua tingkap..
tetibe roomate aku bgn n jerit smbil tunjuk kat tingkap..

"monyet, monyet!!"

monyet tu duk kat tmpt yg aku bulat merah tu..tingkap tu lupe nk tutup..

aku pun tgk kat ats tingkat, arghhhhhhh..
aku jerit n berlari keluar..
aku lari jauh jgk lah, lantaklah nk jadi ape pun dgn bilik aku..hahaha
pahtu roomate aku amik penyapu then halau monyet tu..
monyet dh chowzz, bru aku masokk bilik..
pahtu we all gelak..
mmg lawak weh..
aku gelakk tak ingat..hahhahah


hari rabu class ada pagi jerk..ptg tak ada class dan ari kamis hanya ada satu class dan class itu dibatalkan..
maka nya, dgr semangat aku balik class kol 12 tu, aku siap2..lps solat zohor tros keluar g bus station..
tiket tak tahu ada or tak, men gamble jerk g..
sampai2, nasib bek ada tiket kol 3 ke kuantan..ms tu dh kol 2.40..
so aku beli je lah tiket tu..
bas mende ntah, tak penah aku dgr nama bas tuh tp ok lah sbb seat vip..

muka xcited nk smpai umah..hahah

ni pantai ape ntah, ms otw ke kuantan.. ms dlm bas, aku snap jerk sbb nmpk cantekk sgt..terengganu punya pantai , mmg terbaekkk wookkkk...


aku sampai umah kol 5 lebih..
sampai2, lepak2 pahtu mandi n makan nasi..
aku tambah 2 kali..
ko tau tak, dh 2 ari aku tak mkn nasi..
lapar tayah ckp lah..
tp duk sana tak rasa lapar, bila balik umah, lapar yg amat..


so now i'm still in Kuantan.. arghhhh mls nk balik Dungun.. sy nk duk Kuantan..
esk dh nk balik tp puas jgk lah dpt duk umah lama..
naty selang seminggu aku balik umah..
next week tak balik, so another week aku akan balik.. hahaha..

kat sana tade wifi, if nk wifi kena beli paswed..
arggghhh susah, duk umah 24/7 blh on9, kat sana if nk on9 free kena g kantin..
jauhh weh..
mencikkkkkkkkkkkkk!!
nextweek nk g beli paswed, if lecehh, aku nk beli berukband..



p/s : nk g buat pertukaran..hahahahaha..


p/s/s : thanks En Anif sbb slalo teman sy bila sy bosan..TQ awk..






Saturday, December 11, 2010

SEGMEN : SAYANG BLOGGERS!

moh leh kita join segmen nie..
nk join klik cni ---> SEGMEN : SAYANG BLOGGERS!

tarikh tutup 14 December 2010


kenapa sy perlu join segmen sayang bloggers kerana sy nk ramaikan kenalan bloggers sy..








Thursday, December 9, 2010

syukur

pagi td aniff ckp dye dh dpt keje kat kl..
so kena ddk sana lah..
aku ucaplah tahniah bagai..
pahtu msj, dye ada ckp..
aniff : awk ni xyah keje..jg tok dah..tggu sy lamar..nk?
aku : nk sambung blaja, mmg xmo keje..

tuptup tgh ari td, check poly...
alhamdulillah..
penantiaku berakhir u all..
meh nk kasi show off dlu ek..

1st

2nd

korang faham?
excited glerr aku..
mmg tahap tak PERCAYA..
syukur sgt..
tapi kan awal sgt lah kena dftr, tak sempat nk prepared..
nk beli kasut lg..
adoiii...


siapa yang belajar kat POLITEKNIK SULTAN MIZAN ZAINAL ABIDIN, Dungun, Terengganu, jika terjumpa sy sila say hai ek.. blh kita jd kawan..
hahhaha



Dungun Terengganu, pls welcome me..
hahahhahahha
yeahhhhhhhhhhhhhhh...









Monday, December 6, 2010

doa akhir dan awal tahun

Doa Awal Tahun

Maksudnya:

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.

Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha Agung dan Maha Mulia.

Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke atas mereka.




Doa Akhir Tahun

Maksudnya:

Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW, ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.

Wahai Tuhan, apa yang telah aku lakukan dalam tahun ini daripada perkara-perkara yang Engkau tegah daripada aku melakukannya dan aku belum bertaubat daripadanya. Sedangkan Engkau tidak redha dan tidak melupakannya. Dan aku telah melakukannya di dalam keadaan di mana Engkau berupaya untuk menghukumku, tetapi Engkau mengilhamkanku dengan taubat selepas keberanianku melakukan dosa-dosa itu semuanya. Sesungguhnya aku memohon keampunanMu, maka ampunilah aku. Dan tidaklah aku melakukan yang demikian daripada apa yang Engkau redhainya dan Engkau menjanjikanku dengan pahala atas yang sedemikian itu. Maka aku memohon kepadaMu.

Wahai Tuhan! Wahai yang Maha Pemurah! Wahai Yang Maha Agung dan wahai Yang Maha Mulia agar Engkau menerima taubat itu dariku dan janganlah Engkau menghampakan harapanku kepadaMu Wahai Yang Maha Pemurah. Dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad, ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan mengurniakan kesejahteraan ke atas mereka.



selamat menyambut Tahun Baru..







Thursday, December 2, 2010

dia 'kawan baik' saya


ehem ehem ehem ehem ..
sakit tekak lah u all..
ahhaha

sy rasa kn idop sy kn tiap2 hari lebih baik dari semalam..
ari2 rasa nk senyum jerk bila ingat someone..
rasa mcm nk msj setiap minit n call setiap saat..
ok ito melampau kn, sy ckp jerk tp tak buat lah lg..
hehe

sebelum2 ni, sy tak pernah kn tunjuk muka 'kawan baik' sy ni..
asyik tutup or sy akan blur kn..
adelah 2, 3 org tnya "azie nape blurkan muka dia.."
sy blur kn sbb 'kawan baik' sy ni pemalu..
dye ckp dye tak suka publisiti n tak suka jadi glamor..
hello, u jgn risau, u tak akan blh menandingi tahap glamor i okeah.. hahahah
tapi ari ni, sy nk tunjuk jgk, dye malu or tak, sy nk tunjuk jgk..


ni pic lama tu kn.. dh mcm hape pic nie kn.. pic ini diambil dari entry ini ---> click


*pic hav been removed*


dan ini real pic nya.. xcely tu pic yg satu lagi tp sbb mls dh nk edit pic, so tgk jelah yg nie..

*pic hav been removed*

dia ni 'kawan baik' saya.. dia suka main sepak-sepak org... asal jumpe org dia akan rasa nk sepak..jadi kamo2 semua, sila jauhkan diri dari dia.. *hahahaha


dia boleh sepak, sy boleh tumbuk.. jd kalau dye sepak u all, report kat sy..naty sy tumbuk dia..


*pic hav been removed* 

kalau lukis pelan kn kena ade pandangan kiri, kanan, hadapan semua kn..
so yg td pandangan kanan, jadi ini pandangan kiri..
ade perbezaan tak..
ensem kan... *geli mat mat mat
iyekkkkkk cnfrm 'kawan baik' sy tu akan perasan if dia baca..takpe2 sy saje amik hati dia..


*pic hav been removed*

dan ini pandangan hadapan..
uitt ganasss kn muka 'kawan baik' sy..
sila jgn dekati beliau.. beliau sgt2 mengerunkan..
kalau siapa ada masalah, blh lah jumpe beliau kerana beliau jg boleh menjadi seorang dukun..*hahahaha
korang sila percaya ek.. *waka waka eh eh

kenapa sy letak pics merepek2, nape tak letak pics dia yg macho or manje2 sket..
hello suke atie lah weh, letak pics macho2 naty u all terpikat pulak..
naty if ade gurl usya dia mesti dye dh tak layan sy..
sedih lah sy.. *hahahaha


meh nk story pasal 'kawan baik' sy ni..
dia sgt baikk..kalau tak takan sy panggil dia 'kawan baik' kn..
dia lah pemilik nama .... , kamo, HBI, Koala Bear yg slalo sy gunakan dlm blog nie..
so skrg sudah terjawab..
eh kami 'kawan baik' tau..
korang jgn gosipp2, naty dia marah sy sbb tak ada gurl dh nk ngorat dia.. *ngoratlah kalau berani..hahaha

rasanya cukup sampai disini dlu kot..
naty if ade story tentang 'kawan baik' sy tu..
sy story kat u all ek..
korang panggil dia anif ek, yg muda2 belia sila panggil Abg anif *iyekkkkkkkkkkkkk..


kamo tamo marah2 ek, naty kamo blanje sy makan Tom Yam ek..
baik kamo ckp boleh, kalau tak sy SENTAP.. hahahaha




p/s : ampun kamo..sySYGawk *apakahhh..


p/s/s : bila menulis disaat mental ada taman, beginilah jadinya..hahaha








Tuesday, November 30, 2010

sySYGawk


What's Mickey without Minnie?
What's Tigger without Pooh??
What's Donald without Daisy??
What's me without u?



When Elmo isn't ticklish,
When Pooh hates honey,
When Tigger stops bouncing,
When Goofy isn't funny,
When Peter Pan can't fly,
When Simba never roars,
When Alice in Wonderland can't fit through small doors,
When Dumbo's ears are small,
When Happily Ever After isn't true..


That's when I'll STOP loving you...






Friday, November 26, 2010

i'm happy with u bebeh


hahahahaha..
jap2 bg aku gelakk dlu..
hahahahahahahahha

perempuan ni kn , mmg cepat kn terasa hati pahtu lps kena pujok2 tros okeah..
tak tahu lah klau org lain tak mcm aku..
smlm mmg geram sgt2..
marah n sakit hati glerr..
kalau lah 'dia' ada depan mata aku, mmg dh pekak kot telingan 'dia', aku akan jerit kuat2..
tgh marah2 kn, mana makan pujok..
bila dh cool bru lah rasa tenang..
pahtu fikir2 balik, 'aku patot bg dia masa..'
so aku bg 'dia' masa n 'dia' pun ckp 'dia' perlukan masa untuk lupakan perempuan itu..
it's hurt but i'll try my best to be an understanding person.. *cewahhh
owhh letih kan kena pretend yg kita okeah tp sebenarnya tidakkkkkkkkk!!
tak mungkin lah aku nk bebankann dia lg dgn masalah remeh temeh..
so let me settle my feeling problem by my self..
no need other to listen or give advise.. *maybe


sometime bila aku ada masalah, aku akan rasa mcm nk pergi jauh..
tak nak cntct dgn sesiapa tp semua tu tak mungkin sbb aku pasti rindu rindu rindu kamo semua..so ape y aku buat adalah , i'll try to put myself in his situation and ask myself a question, "if I were him,would I like that?" and the answer is 'yes..' tapi 5 years tu terlalu lama lah awk.. *owhh taknak pk.. tiktiktik ;'(


mood : feeling problem..




p/s : ilapu hbi





Thursday, November 25, 2010

hati berbicara

you know what hurt..
hurt is :
when i care, u don't..
when i love u, u doesn't love me as much as i love u.
it's HURT..

............................................................................................

berbicara dgn hati :
'sudahlah azie, serahkan segalanya kepada Allah.. berhentilah merintih.. insyaAllah akan ada manis dihujung nya nanti.. Rancangan Allah ni sgt indah.. berdoa jgn henti dan tawakal saje lah..'

mlm ni kn mlm jumaat..
lps solat, wirid then berdoa..
amik yassin..
tiktiktik.. *tak berhenti mengalir dari mula aku solat td..

mula nk baca yassin..
suara tanak keluar..
aku amik Al-Quran digital aku then pasang earphone..
aku dgr sambil aku bc pd buku yassin..
suara mmg tak keluar..
asal suara keluar, airmata pun akan turut sama mengalir..
lambat sgt rsnya utk habiskan surah yassin kali ini..
biasanya rasa sekejap jerk..
byk kali aku berhenti sbb dh berbalang2 huruf al Quran di pandangan ku..
aku tenangkan hati, kemudian sambung bc kembali..
alhamdulillah aku berjaya hbis kan dan alhamdulillah hatiku sgt2 tenang..

bila bersedih, mengadu pada Allah adalah lebih baik daripada mengadu kepada manusia.. *itu pendpt aku..
mengadu kepada Allah, pasti ketenangan yg akan aku dpt..
dari dulu, inilah caraku..


aku menangis di dalam sujud dan doa..
menangis memohon ketenangan daripada Allah..
Terima Kasih Allah, ats ketenangan ini..




Mungkin cinta saya tidak seagung cinta Nabi Muhammad kepada Siti Khadijah,atau tidak sehebat cinta Zulaikha kepada Nabi Yusuf,tapi apa yang saya tahu saya perlukan awak dalam hidup saya.... :)









Wednesday, November 24, 2010

Wedding Part 3

sambungan entry sebelum ni ek...

selepas akad nikah kat masjid..
semua bergerak ke rumah pengantin perempuan..
berarak lah bawak hantaran semua..


masok-masok umah tgk pelamain, mak aii sgt2 menakutkan masa mula2 tgk..
nampak mcm hantu taw..hahah
tapi bila tgk2 balik, unik n kreatid sgt pelamin tu..
i loikeeee..
cantek kn..


lps dh letak hantaran semua..wakil kedua2 pihak kena salam n ckp ape ntah..
yg pasti kena letak sireh dr kedua2 pihak di sebelah wakil masing2..
aku tak dgr sgt dyeorg ckp aku..
xcely dgr tp tak bg perhatian sbb duk tgk kat pelamin..hahahah


pahtu bergambar..*wajib..haha




then mlm tu ada majlis berinai..
sebelum berinai (mlm) , kami semua lepak kat hotel..
hotel yg sama utk majlis reception esk..

ni pics ms tgh tunggu nk check-in bilik..

dia sepupu sy @ the photographer..


end for this part..

part last kejap lg sket..
mls nk menaip dh nie.. *hohoho


p/s : smlm kn, maluuuuuu sgt..hahaha!! kenapa, mengapa? naty aku story ek..hahaha..Haniff Ismail, ehem ehem!!hahahahaha..bangga tak i tulis nama u ni?huahuahua..